המלצה על אזניות בטווח של עד כ - 400$

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
Roy_LF פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

אודה לעצתכם כפי שכתבתי בכותרת.
יש לי הגברת אוזניות במגבר הסטריאו שלי (לקסמן מדגם עדכני) שאמורה להספיק לכל אוזניה סבירה, ויש גם DAC של Schiit. המטרה היא האזנה ביתית. אני לא חובב אוזניות מורעל, אבל הגיע הזמן לאוזניות איכותיות. אוזניות שהיו לי עד כה:

אודיו טכניקה ATH 50X המהוללות/מושמצות- נשמעות סבבה להאזנה לא ביקורתית מידי אבל לא מעבר. צליל מפורט אבל גם "חלול" משהו. איכות הגימור מאוד מאכזבת, תוך לא המון זמן הפדים והציפוי של הקשת התקלפו לחלוטין.

גראדו SR60- היו לי לפני הרבה שנים וזכורות לי מאוד לטובה, בפרט בצלילות וניקיון, פחות בבאסים. גם היו עמידות מאוד לשימוש לא ממש עדין. עם זאת הכאיבו לי לאורך זמן, יכול להיות ש- On Ear זה לא בשבילי. אולי שווה לי לבדוק גירסת Over the ear של החברה הזו.

AKG K701- לא התלהבתי בכלל. נוחות, בנויות היטב, לא מציקות לאורך זמן. אפילו נשמעות נקי וצלול (חשוב לי מאוד). אבל אין באסים, אין "בשר", צליל אוורירי ודל מידי.

Meze 99 Classic- קניתי בעקבות כל ההמלצות. אכזבה רבתי. נוחות, אוטמות היטב את הסביבה, איכות בניה מרשימה. אבל נשמעות עמומות, עם באסים "בוציים" ובמה לא קיימת. לא מבין על מה ההייפ. מבחינתי אפילו ה- ATH-50X עדיפות בהרבה.

אז נכון להיום אני מוצא את עצמי הולך לאיבוד בהיצע האדיר, כאשר זה גם מאוד בעייתי שכל רכישה כמעט תהיה הימור מוחלט. לפיכך, הגעתי למסקנה שהתקציב שאני מוכן לסכן בהימור כזה הוא עד כ - 400$, ונראה לי שזה גם Sweet spot טוב מבחינת יחס איכות/מחיר (מוזמנים לתקן אותי אם אני טועה). מוכן אפילו למתוח לעד כ- 500$ אם יש סיבה ממש ממש טובה ועליה מובהקת ברמה. מטעמי נוחות, אעדיף Over the ear. מבחינת Closed back או Open back- לא קריטי לי, אם כי נראה לי ש- Open back ככלל אצבע יתנו במה גדולה יותר וצליל נקי יותר על חשבון באסים - תקנו אותי אם אני טועה. אגב, יד שניה מבחינתי תמיד בא בחשבון.

רעיונות, מישהו?

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #2 

מבחינת מוצר חדש, ממליץ לך לחכות מאט עד ל BF שיהיה משהו מוזל או מומלץ אז.
משומשים, תבדוק בלוח מה מציעים, כרגע מבחינת EBAY שמתי לב שיש לו תקופות טובות ואז יובש ברוב השנה, אז אני מנחש שעוד חצי שנה יהיה ככה.

לגבי ה DAC שלך אז יש לי DAC זהה לזה של Schiit רק פי 2 יותר יקר בלי סיבה של AUNE X1S
לגבי המגבר אזניות, לא הבנתי איזה יש לך.
עכשיו, לגבי האזניות בשתי מילים:
ATH-M50 התפוררו לי עד היסוד, דרייברים הוחלפו, שמתי בפנים ריפוד רציני, צליל מקצועי בהתנגדות נמוכה אם כי לא הכי איכותי. במקור הסאונד היה צורם, ואזניות לבנות יפיפיות.
Grado sr-80 עודף באס, אבל סאונד לא רע, קיבלו את הרפידות הפתוחות מהדגמים המובילים.
Akg k141 / 600ohm סאונד מדוייק ויפה, הגברה משקיע רבות להריץ אותן והפאדים לא נוחים במיוחד.
במקום ה MEZE קנית SIVGA 007 במטרה לחסוך ורציתי פתוחות, לאזניות עץ יש סאונד ממש טוב. יש לאזניות תהודה מדהימה ופירוט טוב (הבעיה שנוצר כתוצאה מהד מיותר), אם כי בשלב מסויים דיי נמעס מהן.

תלך על HIFIMAN 4XX, אנשים מאוד מרוצים מהן ולדעתי זה מה שיענה לך על התקציב ועל מה שאתה מבקש.
זו גם אזנייה עם טכנולוגיה מתקדמת וטובה יותר ביחס לדינאמיות, יתכן שתאהב.
אם יש אחרות בסדרה יותר טובות אז תלך עליהן, יש פה כמה שמוכרים כאלו אזניות.

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 651
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #3 

אולי תנסה:
סנהייזר 58X
הייפיימן HE560 אם יש במבצע (שים לב לאיכות בניה לא משהו,אבל שירות טוב של הייפימן)

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #4 

בהחלט הHE560, אם אתה מוצא אותן במבצע ב300$-350$ כמו שקורה לעיתים קרובות ואם הרסיבר שלך מסוגל לתת לפחות 1W ל-32ohm (שזה קצת פחות מהעכבה שלהן של 50ohm אבל זה הבנצ'מרק ברוב היציאות), ובהנחה שהגירסה הנוכחית V3 זהה בסאונד לגירסה המקורית, זה הדיל הכי טוב באוזניות בלי שום ספק בכלל. יש הרבה דמיון לK701 אבל הדינאמיות ברמה אחרת לגמרי, עם הגברה נאותה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

אני תמיד טענתי שמה שמייחד את ה Sennheiser HD600/650 זה שיש אוזניות טובות יותר, יש זולות יותר ויש גם נוחות יותר. יש אפילו אוזניות שמצליחות להתעלות עליהן ב 2 מתוך 3, אבל עוד לא מצאתי אחת שמצליחות להיות יותר טובות בכל הסעיפים. אני אישית מעדיף את ה HD600 אבל באמת שההבדלים ביניהם לא קריטיים.

ה HD6XX של Massdrop הן גרסה ייחודית שלהם ל HD650 ובהחלט שוות בדיקה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 71 פעמים

שליחה #6 

HiFiMan HE-560 V2 במבצע ב- Adorama, אין משלוח ישיר לישראל.

https://slickdeals.net/f/12168793-hifim ... =frontpage

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1248
קיבל תודות: 166 פעמים

שליחה #7 

מוזר שהתאכזבת כ"כ מה-Meze 99 Classic..

הן היו די תפורות לדרישות שלך דאז - סגורות עם אטימה חזקה, באס מודגש, קלות לדחיפה, בנייה
וניראות טובה.. והתאימו בדיוק לתקציב..

אם אתה מעדיף את ה-M50X שיש להן באס די שטוח, הן רזות במידריינג' ויש להן טרבל עוקצני על
פניהן, אז כנראה שהטעם שלך לפחות באוזניות הוא שונה בתכלית ממה שתיארת.

בכל אופן, אוזניות סגורות באמת מוצלחות (בדומה לתיאור הדרישות שלך עכשיו) קשה למצוא כמעט בכל
רמת מחיר, אז בתקציבים נמוכים יחסית האפשרויות עוד יותר מוגבלות ובעיקר ניתן למצוא אוזניות ניידות
בסביבות המחיר הזה.

אז בתג מחיר של 300 דולרים, ה-MEZE לוקחות את הביצועים מעל לאותן אופציות ניידות, לכן הן
כ"כ פופולריות. להשוות אותן ל-HE560, או לכל אוזניוה פתוחה איכותית בעלות של 300 דולר ומעלה,
כשבגזרת הפתוחות יש הרבה יותר אופציות מצויינות, כנראה שלא ניתן.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

alchemy כתב:HiFiMan HE-560 V2 במבצע ב- Adorama, אין משלוח ישיר לישראל.

https://slickdeals.net/f/12168793-hifim ... =frontpage
...
·
למה לא? יש...

58 דולר דרך פדקס.. מחיר משלוח סביר לדואר מהיר.

דיל פצצה. וה-V3 נשמעות בדיוק כמו ה-V2 ד"א. ההבדל הוא רק קוסמטי.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #9 

Catskinner כתב: עוד לא מצאתי אחת שמצליחות להיות יותר טובות בכל הסעיפים.
...
·

אתה לא מעודכן: היפיימן HE400i, מאז 2014 יש להן 2/3, מאז שנה שעברה 3/3. 8)

Roy_LF פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

Roy.T כתב:מוזר שהתאכזבת כ"כ מה-Meze 99 Classic..

הן היו די תפורות לדרישות שלך דאז - סגורות עם אטימה חזקה, באס מודגש, קלות לדחיפה, בנייה
וניראות טובה.. והתאימו בדיוק לתקציב..

אם אתה מעדיף את ה-M50X שיש להן באס די שטוח, הן רזות במידריינג' ויש להן טרבל עוקצני על
פניהן, אז כנראה שהטעם שלך לפחות באוזניות הוא שונה בתכלית ממה שתיארת.
...
·הטעם שלי הוא בדיוק כמו שתיארתי... אני עדיין מעדיף אוזניות אטומות (פחות בגלל הסאונד, יותר כדי לא לשתף את הסביבה) ואוהב באסים משמעותיים. אבל זה לא שווה הרבה אם הסאונד הכללי לא טוב (עכור ועמום).
במערכת הביתית שלי (רמקולים) יש גם וגם וגם (צלילות, ניקיון, מידריינג' באסים). אני מחפש אוזניות שיתנו לי לא פחות ואף יותר מזה.

GilSt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #11 

קולגה שלי קנה Beyerdynamics DT240Pro.
לא נוחות במיוחד. לא מצטיינות בבאס. לא הכי טובות לווקאל.
אבל בעלות צליל מאוזן ואוורירי במפתיע לאוזניות סגורות.
לדעתי מעולות למחיר שלהן (~400 ש"ח).
כדאי לבדוק לפני שאתה קופץ לעולם הפלאנר.

פלאנאר היא קפיצת מדרגה באיכות הצליל.
400$ עלול לא להספיק לך, לפי הדרישות שלך מהצליל, כי כנראה שתצטרך לשדרג את ההגברה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

@Ilyan
·אני חולק על דעתך. לדעתי הן נשמעות פחות טוב והן פחות נוחות. היות ואוזניות זה משהו מאוד אישי אתה רשאי לטעון שעבורך זה לא כך ולתת המלצה אחרת. לגיטימי לחלוטין.

Roy_LF פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

GilSt כתב:קולגה שלי קנה Beyerdynamics DT240Pro.
לא נוחות במיוחד. לא מצטיינות בבאס. לא הכי טובות לווקאל.
אבל בעלות צליל מאוזן ואוורירי במפתיע לאוזניות סגורות.
לדעתי מעולות למחיר שלהן (~400 ש"ח).
כדאי לבדוק לפני שאתה קופץ לעולם הפלאנר.

פלאנאר היא קפיצת מדרגה באיכות הצליל.
400$ עלול לא להספיק לך, לפי הדרישות שלך מהצליל, כי כנראה שתצטרך לשדרג את ההגברה.
...
אכן תהיתי לא אחת אם כדאי לעבור לאוזניות פלאנאריות.
בתחום הרמקולים (בו אני שוחה הרבה יותר) לא הייתי אומר שזו בהכרח קפיצה באכות בהשוואה לדרייברים רגילים של סליל מגנטי וממברנה, אלא פשוט עוד טכנולוגיה טובה שאפשר להגיע איתה לתוצאה- תלוי ביישום. ברמקולים, אגב, הבעיה עם פלאנארים היא נצילות נמוכה (מתמודדים עם הגברה חזקה) ובאסים דלים (כאן זו בעיה, צריך בשביל זה רמקולים בגודל של דלתות ויותר). האם באוזניות זו בהכרת קפיצה באיכות? קטונתי, אבל לאור כל ההייפ והנגישות היחסית במחיר שוקל זאת ברצינות.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

@Roy_LF
·אתה צודק. פלאנאר זו טכנולוגיה וכמו כל טכנולוגיה אפשר ליישם אותה נכון ואפשר גם שלא.

היתרון התיאורטי של אוזניות פלאנאריות זו התגובה המהירה שלהן. החסרון הוא בבררנות לגבי הגברה. אם ניקח למשל את ה HE4XX של Massdrop, שהן מקבילות פחות או יותר ל HE400i, בהשוואה לאוזניה כמו ה HD600 שיצא להן מוניטין של חיבה להגברה חזקה, ניווכח שדווקא ה HE4XX דורשת לסובב יותר את כפתור הווליום.

תחום ה "עד 400$" באוזניות הוא המקום שבו תמצא המון דגמים טובים ובטוח שאחד מהם יקלע לטעמך. למרות שאני אישית מסתייג מסגנון ההגשה שלו (לדעתי הבן אדם על קראק או סובל מ ADHD) יש ל Zeos הידוע מ Z-Reviews מדריך דווקא בסדר כדי לכוון את מתלבטים לכיוון שבו הם ימצאו משהו מתאים. מדוע שלא תציץ ברשימה שלו כאן: Welcome to the newly revised Zeos™ Headphone Buying Guide ? הכי נורא שיכול לקרות זה שתחליט שהביקורות שלו שוות לת*ת.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

Roy_LF כתב:
...
...
·הטעם שלי הוא בדיוק כמו שתיארתי... אני עדיין מעדיף אוזניות אטומות (פחות בגלל הסאונד, יותר כדי לא לשתף את הסביבה) ואוהב באסים משמעותיים. אבל זה לא שווה הרבה אם הסאונד הכללי לא טוב (עכור ועמום).
במערכת הביתית שלי (רמקולים) יש גם וגם וגם (צלילות, ניקיון, מידריינג' באסים). אני מחפש אוזניות שיתנו לי לא פחות ואף יותר מזה.
...
·

יש ברשותי זוג ואם כי הבאס מודגש לא הייתי קורה לו עכור ועמום. אולי הזוג שלך סבל מבעיה כלשהיא.
בכל מקרה כמו שציינתי, אוזניות סגורות ברמה הציפייה שאתה מתאר לא עולות 300 דולר, אלא משהו
כמו פי 5-4 מזה. וגם אז לא יהיה מדובר באוזניה "מושלמת", כי ברגע שלאוזניה יש גב סגור זה
יוצר שלל בעיות שלא פשוט לפתור.

ברור שמי שקונה אוזניות סגורות קונה אותן מהסיבה הזו, אחרת אין ממש סיבה לקנות אוזניות
סגורות כשברוב המקרים המוחלט אוזניה פתוחה באותו התג מחיר תיהיה טובה יותר.

איזה רמקולים יש ברשותך? כזכור לי מדובר ברמקולים היי-אנד, אז איך בדיוק אוזניוה ברמת הכניסה
אמורות להתמודד איתם, ואף לעבור אותם...? :)

אם אתה מצפה לקבל ביצועי רפרנס זה דורש השקעה, אי אפשר להיכנס בחצי רגל לתחום ולצפות
לקבל הכל מהכל. בדיוק כמו ברמקולים, גם אוזניות זה עולם ומלואו ותמיד אפשר לעלות גם במחיר
וגם בביצועים, וגם בציוד סביבן.

בנוסף החלק שמיועד להגברת אוזניות במגבר שמיועד לרמקולים ברוב המקרים לא יהיה מושקע
ומותאם ללא פשרות לאוזניות כמו מגבר אוזניות יעודי ואיכותי, במיוחד כזה שיש לו מצבי גיין
גמישים לאוזניות עם עכבות שונות ושלל יציאות שלא ניתן למצוא במגברי רמקולים כמו יציאת
באלאנסד.

Roy_LF פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

לא חושב שהזוג שברשותי סובל מאיזו בעיה... זה לא שהסאונד "מקולקל". ניתן לשמוע בקלות ציוד כשהוא פגום (ממברנות קרועות, בעיות מגע מהלחמות שנפתחו וכדומה). הוא פשוט לא טוב (לטעמי כמובן). הבאס העכור והעמום (בהשוואה לדברים אחרים אליהם אני רגיל) היה רק חלק קטן מהבעיה. היו בעיות אחרות בכל הספקטרום, ובמיוחד בטרבל שמרגיש לי מונחת מאוד.

אגב, שלא תרגיש חלילה לא בנוח לגבי המלצתך על ה- MEZE (שאכן היתה המניע העיקרי לרכישה). סאונד הוא דבר סופר סובייקטיבי, ובאוזניות מדובר כמעט תמיד בהימור מוחלט. האחריות היא אך ורק שלי, ואם כבר אני מודה לך מקרב על ההמלצה והניסיון לעזור. גם אני לפעמים עוזר לאחרים (ברמקולים וציוד נלווה) וגם לא תמיד פוגע.

אגב, יכול מאוד להיות שאוזניות סגורות הן פשוט לא מה שמתאים לי. לא הייתי מודע לכך שהיותן סגורות גורמת לפשרות באיכות הצליל בהשוואה לאוזניות פתוחות, חשבתי שזה רק "שונה". יכול מאוד להיות, שמכיוון שאיכות הצליל אצלי הרבה יותר חשובה מהאטימה, Open back הם הכיוון הנכון.

לעניין הרמקולים שראית (ושמעת? לא זוכר) אצלי, אלה היו Neat XLS, רמקולים מדפיים יקרים (כ - 9,000$ במקור בגירסה שהיתה לי). אכן השוואה קשה לאוזניות של 300$... ובכל זאת.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #17 

אני הייתי הולך על הסנהייזר HD 58X. עולות בסה"כ $150 וזוכות לביקורות מעולות. במקרה הכי גרוע תוכל למכור אותן ולהפסיד על ההרפתקה איזה 100 ש"ח.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אני פחות מדבר על דברים כאלו שכן במצב כזה האוזניה כלל לא תיהיה שמישה.
באוזניות העסק הרבה יותר רגיש מזה, מספיק שינוי קל ברפידות ע"מ לשנות את הסאונד
בצורה מהותית.

אאל"ט קראתי איפשהוא שהדגמים העדכניים מגיעים עם רפידות ה-XL כסטוק שלטענת רבים
גורמות לבאס להיות אובר-מודגש ומנופח. אולי זה המקרה פה. לא יצא לי לשמוע אותם כך.

כן, ברור שזה הימור. אבל גם צריכה להיות ציפייה ריאלית למחיר\ביצועים.
בוא נאמר שאם היית מגיע מכלום\ אוזניות פשוטות, הן היו מספקות אותך הרבה יותר, במיוחד
שהן על הנייר "קלעו" בדיוק לדרישות שלך.

כשאתה בא ממקום של רמקולי בוטיק סופר היי-אנד, שנשמעו מדהים אגב, ברור שיהיה קשה
עד בלתי אפשרי להתרשם מאוזניות ברמת הכניסה.

לאותה החברה (MEZE) יש אוזניה שנקראת איפריון שעולה 3000 דולר.. גם אותה
לא בטוח שיהיה אפשר להשוות מבחינת חווית השמע מול הרמקולים הללו, אז בטח
שמדובר בדגם בסיסי שעולה פחות מהסטנדים שהרמקולים שלך יושבים עליהם אין
מה לדבר.

כל הנאמר כמובן לא סותר את מה שאמרת שזה הכי ברור - טעם הוא בסופו
של דבר סובייקטיבי לגמרי.

אם כי אין לי ספק שאם תיתקל באוזניה פתוחה ברמה עם סאונד מאוזן פרופר, עם
סאונד טבעי שכולל במה טובה, באס עמוק והדוק, מידריינג' מדהים, הפרדה ופירוט
טובים, תדע להעריך זאת באופן מידי. כי כבר יש לך רפרנס מאוד רציני.

שווה לך לשקול את הדרופ של ה-HEX בגרסת מאסדרופ בתוספת של כ-200 דולרים.
הן יתנו לך בדיוק את מה שאתה מחפש בתג מחיר נמוך מאוד לתמורה.

כך תוכל לדלג על כל המיד-פיי שבדרך, היישר לכניסה לאיזור ההיי-אנד, ולא
תיקלע למלכודת הדבש הזו של כל פעם להרגיש שזה עדיין לא בדיוק זה, תפסיד
כסף בלמכור אותן ואז תעלה את התקציב בחיפוש הבא..
בסוף, תגיע לאותו היעד, רק שייקח לך הרבה יותר זמן וכסף מבוזבז.

החיסרון הוא כאמור כנראה המתנה של מספר חודשים.. כי ככה זה עובד
במאסדרופ.

אם אתה לא מעוניין לחרוג \לחכות, בדומה להמלצות שקיבלת אכן קשה לחשוב
על אוזניה שתיתן תמורה טובה יותר מה-HE560 באיזור ה-300 דולרים.
שזו אגב אוזניה שה-MSRP המקורי שלה הוא 900 דולרים.

Roy_LF פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

Roy.T כתב:כשאתה בא ממקום של רמקולי בוטיק סופר היי-אנד, שנשמעו מדהים אגב, ברור שיהיה קשה
עד בלתי אפשרי להתרשם מאוזניות ברמת הכניסה.

עזוב את ה- Neat... לדעתי גם ה- KEF LS50 שקנית ממני נשמעו הרבה יותר טוב. משהו ב- Voicing של האוזניות הללו פשוט לא עובד עבורי, ויכול להיות שזה לא הדגם הספציפי אלא מאפיין של Closed Back (אגב, זה רק נדמה לי, או שאוזניות סטודיו Closed Back הן דבר נדיר? נראה לי שזה כשלעצמו אומר משהו...)

אם אתה לא מעוניין לחרוג \לחכות, בדומה להמלצות שקיבלת אכן קשה לחשוב
על אוזניה שתיתן תמורה טובה יותר מה-HE560 באיזור ה-300 דולרים.
שזו אגב אוזניה שה-MSRP המקורי שלה הוא 900 דולרים.

אוקי, אז יכול להיות ש HE560 הן הכיוון... למרות שמתלבט גם לגבי הסנהייזר HD600 שהמליץ Catskinner. מעולם לא שמעתי מילה רעה על אלה.
...
אגב, היו ביד2 Grado gs1000e במחיר מעולה, אבל פספסתי אותן, דאמיט... נו שויין.
(למישהו יש דעה על Grado? אני ממש זוכר להן חסד נעורים)

ועוד דבר, ראיתי את הסרטון הזה:

לבחור יש שם המלצה שנשמעת לי ממש מעניינת: למי שעדיין לא מנוסה וסגור על עצמו, עדיף לקנות כמה אוזניות שונות במאות בודדות של $ לזוג במקום זוג בודד בכ- 1,500-2,000$. לדבריו, ברמת המחיר של הכמה מאות $ מקבלים כבר איכות מעולה ממש, והרכישה של כמה סוגים מאפשרת להתנסות ולגלות איזה סגנון מעדיפים. לדבריו, אוזניות יקרות מאוד ללא מספיק ניסיון מעשי עלולות להתגלות כהחטאה ענקית ואכזבה רבתי. יש בזה משהו (חבל שזה לא ככה ברמקולים... בתחום זה, ב- 1,500-2000$ לזוג רק מתחילים לגרד את פני השטח).

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

רוב היוטיוברים האלה הם סתם ליצנים.
זה שהם קונים מצלמה יקרה ומדברים לעצמם כל היום זה לא אומר שהם מבינים יותר
מידי על מה הם מדברים.

לא שיש לי בעיה איתו, כל עוד הוא מביע דעה זכותו המלאה, וזכותם של אנשים
להקשיב או לא להקשיב. הבעיה שלי עם אלה מתחילה שהם מתחילים להציג את הדעות
שלהם "כעובדות", או שהם מנסים להפריד את עצמם מהעדר וממציאים כל מיני תיאוריות
ושטויות. מי שבקיא בתחום שהם מדברים עליו עם ניסיון עם ציוד שהם מדברים עליו, יודע
לזהות בקלות את החובבניות שלהם.

חוץ מזה לא משנה כמה ביקורות או סירטונים תראה, בסופו של דבר תגיע לאותו
מקום של סובייקטיביות.

גם מה שהוא אומר זה מאוד סובייקטיבי.. רוב האנשים הם לא אספנים, ומחפשים את
האוזניה הנכונה עבורן בהתאם במוזיקה שלהם שומעים, או משהו שהוא יותר ALL ROUNDER.
אנשים כאלה לרוב מאזינים יותר למוזיקה ופחות "לציוד". ורוצים לקבל את המקסימום למחיר.
אין שום אוזניה בעולם ב-300~400 דולר שתגרד את קצות הציפורניים של ה-HD800 במוזיקה
קלאסית, וכ'.

מנגד יש לא מעט כאלו (כולל פה בפורום) שמעדיפים להחזיק מספר אוזניות\מגברים\דאקים
ברמת הביניים שנותנים ביצועים טובים למחיר, במקום להחזיק סט-אפ אחד איכותי מאוד,
שזה פחות "משעמם" מאשר להחזיק סט אחד, כי ההתעסקות הפיזית עם הציוד חשובה
להם לא פחות ואף יותר מההאזנה עצמה. סוג של קולקטורים.

ה-HD600 אוזניה טובה; נייטרלית ומאוזנת לאורך הספקטרום ועושה הכל בצורה
לא רעה, אבל א' - זו אוזניה עם במה צרה ביותר, ככה שאם אתה מחפש להוציא את הסאונד
קצת החוצה תשכח ממנה, וב' - בסביבות התקציב שלך יש לא מעט אופציות יותר טובות
לדעתי האישית.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”