פטור מאישורים ביבוא אישי של טלוויזיות, ראוטרים ורסיברים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
maor26 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

חסם נוסף לייבוא אישי הוסר: שר התקשורת, איוב קרא, חתם הערב (א') על תיקון לצו הטלגרף לפיו צרכנים הקונים אונליין מחו"ל מכשירי אלקטרוניקה שפועלים על תדרי תקשורת, לא יידרשו לקבל רישיונות או אישורי התאמה ממשרד התקשורת. זאת כשמדובר בייבוא אישי או משפחתי, לשימוש עצמי ובלבד שהייבוא יוגבל לחמישה מכשירים לכל היותר. המשמעות: שחרור מהיר יותר של מוצרים אלה במכס וחסכון של מאות שקלים לצרכנים.

מקור

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #2 

אז זהו ? אפשר להשתולל עם הזמנה של נתבים מחו"ל מעכשיו ?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #3 

לפי הכתבה ב-ynet:
הפטור מאישורי משרד התקשורת לנתב ולמגדיל טווח - יכנס לתוקף מינואר 2019.
...
כתוב גם:
כאמור, יש פריטים שיבוא שלהם עדיין מצריך אישורים. גם התקנת נקודת גישה אלחוטית שמיועדת לחצר/חוץ - מצריכה קבלת אישורים אחרי בדיקה שהתדרים תואמים לתקן.
...
מעניין אם באמת משהו ישתנה.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #4 

מי בדיוק יבדוק שנקודת גישה נרכשה עבור התקנה בחצר ?
ולמה לקח כל כך הרבה זמן עד שהבינו ששידור בתדר 5Ghz דועך מהר מאד בין קירות בטון והזליגה מחוץ למבנים מזערית ולא יכולה לפגוע בתקשורת של הצבא ?

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

אכן נראות חדשות נפלאות. הסרת המגבלות על יבוא נתבים היא באמת בשורה טובה מאוד.

יחד עם זאת אני אמתין עם פתיחת השמפניה עוד כמה ימים כדי לבחון את הנוסח המדוייק של הצו החדש. צריך לוודא שמבחינה טכנית ההגבלה על תדר 5GHZ על כל ערוציו הוסרה באופן מלא - זה הדבר היחידי שיאפשר יבוא של נתבים ללא מגבלה.

מבחינה מסחרית, אם אכן המגבלה מוסרת כליל, יש כאן בעיה קשה ליבואני הנתבים - בעוד שהם יצטרכו לעבור ויה-דולורוזה בירוקרטית כדי לקבל אישורי יבוא, כל אזרח פרטי יוכל להביא כל נתב שיחפוץ בו. צריך יהיה לראות איך זה בדיוק ישפיע עליהם ולאיזה כיוון יתפתח השוק בארץ.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #6 

זה השאלה, האם באותה הזדמנות גם נפתרה הסוגיה של ה-5G. הבנתי שכן, אבל זה לא מאוד ברור הנושא הזה.

er557
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 384
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #7 

האם זה פרקטי לייבא טלוויזיה, דוגמת 4k 65 inch, כפי שאני רואה זאת קצב הרענון והחיבור החשמלי לא יתאימו?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #8 

er557 כתב:האם זה פרקטי לייבא טלוויזיה, דוגמת 4k 65 inch, כפי שאני רואה זאת קצב הרענון והחיבור החשמלי לא יתאימו?
...
סביר להניח שטלויזיה מיובאת מאירופה תתאים בלי בעיה (למעט כמובן היעדר ממשק בעברית), אבל כמובן תזכור לחשב תוספת 17% מע"מ (לדעתי אין מכס על טלויזיות למעט מסך גדול במיוחד) ותבדוק אם זה עדיין משתלם לך.
טלויזיה מארה"ב לא בהכרח תעבוד - חיבור HDMI אולי יעבוד ואולי לא (ואין דרך לדעת את זה מראש) וחיבור אנלוגי בטוח לא יעבוד.

Perceptor
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 400
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #9 

מישהו יודע מה קורה יש לי נתב שרכשתי מאמזון גרמניה TPLINK AC3150 V2 הערוצים נעולים של WIFI עכשיו מה יקרה אני יכול לבקש מTPLINK קשוחה שתפתח לי את כל הערוצים
אשמח לעזרה

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

Perceptor כתב:מישהו יודע מה קורה יש לי נתב שרכשתי מאמזון גרמניה TPLINK AC3150 V2 הערוצים נעולים של WIFI עכשיו מה יקרה אני יכול לבקש מTPLINK קשוחה שתפתח לי את כל הערוצים
אשמח לעזרה
...
לצערי התשובה היא שכח מזה, קודם כל כי אין דבר כזה לפתוח את כל הערוצים כי ככל שמדובר ב-5GHz אין שום מדינה בעולם שכל הערוצים בתחום הזה מותרים לשימוש והיצור שאתה מחפש לא קיים. דבר שני מאוד לא סביר שתוכל לקבל בערוץ רשמי כלשהו משהו שלמעשה יוכל לעקוף את אחת ההגנות המובנות בנתב, מה שאח"כ לכאורה יכול לעבור גם לאחרים.
בד"כ הפתרון למצב הזה הוא התקנת קושחת צד ג' ואז קונפיגורציה שלה למדינה אחרת (רובן מאפשרות זאת) ו/או התקנה מחדש של קושחת היצרן אבל של המדינה המבוקשת - לרוע המזל הדגם הנ"ל לא תומך באף קושחת צד ג' ככה שגם זה בלתי-אפשרי. במקרה שלך נראה לי שיהיה צורך בפתיחה של הקופסה ושימוש בחיבור סריאלי כדי להחליף את הקושחה.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #11 

NetCHEIF כתב:צריך לוודא שמבחינה טכנית ההגבלה על תדר 5GHZ על כל ערוציו הוסרה באופן מלא
...
מכתבה מלפני כמה שבועות השתמע שזה כל טווח התדרים. הוספו טווחי 5470-5875 MHz.

https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001255572

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

כתבות בעיתון זה נחמד אבל לא תמיד מדוייק. אני מחכה לקבלת הצו המעודכן על מנת להבין במדויק איזה ערוצים נפתחו והאם זה מאפשר יבוא חופשי של נתבים. נמתין עוד כמה ימים ונדע בוודאות.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

jtk כתב:
...
...
מכתבה מלפני כמה שבועות השתמע שזה כל טווח התדרים. הוספו טווחי 5470-5875 MHz.

https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001255572
...
זה לא נשמע לי הגיוני. אין אף מדינה בעולם שבה כל הערוצים מותרים לשימוש. מה שאולי הם התכוונו הוא ששוחררו ערוצים נוספים ובתקווה כאלה שחופפים לערוצים מותרים לשימוש ברוב המדינות. אם יהיה לנו הרבה מזל אז אולי גם יאפשרו ייבוא יותר חופשי של ראוטרים בלי להתחיל אישורים שאי-אפשר לקבל. אולי יהיה אפשר רשמית לייבא ראוטרים מחו"ל אבל עדיין יהיה אסור לך לכוון אותו לתדר שלא מותר לשימוש בארץ (למרות שכנראה בפועל אף-אחד לא ישים-לב אבל היפוטתית יכולים להגיע לך שוטרים הביתה...)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”