פטור מאישורים ביבוא אישי של טלוויזיות, ראוטרים ורסיברים
חסם נוסף לייבוא אישי הוסר: שר התקשורת, איוב קרא, חתם הערב (א') על תיקון לצו הטלגרף לפיו צרכנים הקונים אונליין מחו"ל מכשירי אלקטרוניקה שפועלים על תדרי תקשורת, לא יידרשו לקבל רישיונות או אישורי התאמה ממשרד התקשורת. זאת כשמדובר בייבוא אישי או משפחתי, לשימוש עצמי ובלבד שהייבוא יוגבל לחמישה מכשירים לכל היותר. המשמעות: שחרור מהיר יותר של מוצרים אלה במכס וחסכון של מאות שקלים לצרכנים.
מקור
מקור
לפי הכתבה ב-ynet:
כתוב גם:הפטור מאישורי משרד התקשורת לנתב ולמגדיל טווח - יכנס לתוקף מינואר 2019....
מעניין אם באמת משהו ישתנה.כאמור, יש פריטים שיבוא שלהם עדיין מצריך אישורים. גם התקנת נקודת גישה אלחוטית שמיועדת לחצר/חוץ - מצריכה קבלת אישורים אחרי בדיקה שהתדרים תואמים לתקן....
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
אכן נראות חדשות נפלאות. הסרת המגבלות על יבוא נתבים היא באמת בשורה טובה מאוד.
יחד עם זאת אני אמתין עם פתיחת השמפניה עוד כמה ימים כדי לבחון את הנוסח המדוייק של הצו החדש. צריך לוודא שמבחינה טכנית ההגבלה על תדר 5GHZ על כל ערוציו הוסרה באופן מלא - זה הדבר היחידי שיאפשר יבוא של נתבים ללא מגבלה.
מבחינה מסחרית, אם אכן המגבלה מוסרת כליל, יש כאן בעיה קשה ליבואני הנתבים - בעוד שהם יצטרכו לעבור ויה-דולורוזה בירוקרטית כדי לקבל אישורי יבוא, כל אזרח פרטי יוכל להביא כל נתב שיחפוץ בו. צריך יהיה לראות איך זה בדיוק ישפיע עליהם ולאיזה כיוון יתפתח השוק בארץ.
יחד עם זאת אני אמתין עם פתיחת השמפניה עוד כמה ימים כדי לבחון את הנוסח המדוייק של הצו החדש. צריך לוודא שמבחינה טכנית ההגבלה על תדר 5GHZ על כל ערוציו הוסרה באופן מלא - זה הדבר היחידי שיאפשר יבוא של נתבים ללא מגבלה.
מבחינה מסחרית, אם אכן המגבלה מוסרת כליל, יש כאן בעיה קשה ליבואני הנתבים - בעוד שהם יצטרכו לעבור ויה-דולורוזה בירוקרטית כדי לקבל אישורי יבוא, כל אזרח פרטי יוכל להביא כל נתב שיחפוץ בו. צריך יהיה לראות איך זה בדיוק ישפיע עליהם ולאיזה כיוון יתפתח השוק בארץ.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
זה השאלה, האם באותה הזדמנות גם נפתרה הסוגיה של ה-5G. הבנתי שכן, אבל זה לא מאוד ברור הנושא הזה.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
סביר להניח שטלויזיה מיובאת מאירופה תתאים בלי בעיה (למעט כמובן היעדר ממשק בעברית), אבל כמובן תזכור לחשב תוספת 17% מע"מ (לדעתי אין מכס על טלויזיות למעט מסך גדול במיוחד) ותבדוק אם זה עדיין משתלם לך.er557 כתב:האם זה פרקטי לייבא טלוויזיה, דוגמת 4k 65 inch, כפי שאני רואה זאת קצב הרענון והחיבור החשמלי לא יתאימו?...
טלויזיה מארה"ב לא בהכרח תעבוד - חיבור HDMI אולי יעבוד ואולי לא (ואין דרך לדעת את זה מראש) וחיבור אנלוגי בטוח לא יעבוד.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

לצערי התשובה היא שכח מזה, קודם כל כי אין דבר כזה לפתוח את כל הערוצים כי ככל שמדובר ב-5GHz אין שום מדינה בעולם שכל הערוצים בתחום הזה מותרים לשימוש והיצור שאתה מחפש לא קיים. דבר שני מאוד לא סביר שתוכל לקבל בערוץ רשמי כלשהו משהו שלמעשה יוכל לעקוף את אחת ההגנות המובנות בנתב, מה שאח"כ לכאורה יכול לעבור גם לאחרים.Perceptor כתב:מישהו יודע מה קורה יש לי נתב שרכשתי מאמזון גרמניה TPLINK AC3150 V2 הערוצים נעולים של WIFI עכשיו מה יקרה אני יכול לבקש מTPLINK קשוחה שתפתח לי את כל הערוצים
אשמח לעזרה...
בד"כ הפתרון למצב הזה הוא התקנת קושחת צד ג' ואז קונפיגורציה שלה למדינה אחרת (רובן מאפשרות זאת) ו/או התקנה מחדש של קושחת היצרן אבל של המדינה המבוקשת - לרוע המזל הדגם הנ"ל לא תומך באף קושחת צד ג' ככה שגם זה בלתי-אפשרי. במקרה שלך נראה לי שיהיה צורך בפתיחה של הקופסה ושימוש בחיבור סריאלי כדי להחליף את הקושחה.
מכתבה מלפני כמה שבועות השתמע שזה כל טווח התדרים. הוספו טווחי 5470-5875 MHz.NetCHEIF כתב:צריך לוודא שמבחינה טכנית ההגבלה על תדר 5GHZ על כל ערוציו הוסרה באופן מלא...
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001255572
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
כתבות בעיתון זה נחמד אבל לא תמיד מדוייק. אני מחכה לקבלת הצו המעודכן על מנת להבין במדויק איזה ערוצים נפתחו והאם זה מאפשר יבוא חופשי של נתבים. נמתין עוד כמה ימים ונדע בוודאות.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

זה לא נשמע לי הגיוני. אין אף מדינה בעולם שבה כל הערוצים מותרים לשימוש. מה שאולי הם התכוונו הוא ששוחררו ערוצים נוספים ובתקווה כאלה שחופפים לערוצים מותרים לשימוש ברוב המדינות. אם יהיה לנו הרבה מזל אז אולי גם יאפשרו ייבוא יותר חופשי של ראוטרים בלי להתחיל אישורים שאי-אפשר לקבל. אולי יהיה אפשר רשמית לייבא ראוטרים מחו"ל אבל עדיין יהיה אסור לך לכוון אותו לתדר שלא מותר לשימוש בארץ (למרות שכנראה בפועל אף-אחד לא ישים-לב אבל היפוטתית יכולים להגיע לך שוטרים הביתה...)jtk כתב:מכתבה מלפני כמה שבועות השתמע שזה כל טווח התדרים. הוספו טווחי 5470-5875 MHz.......
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001255572...