התלבטות בין פילטר Brita ל-BWT

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
moshe236 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

ברשותי Rocket Appartamento, עד עכשיו השתמשתי במרככי מים בצורת פדים ששמים במיכל מים. החלטתי שהגיע הזמן להתקין מרכך קבוע. ראיתי מספר דיונים מפורטים מאוד בפורום לגבי שתי האפשרויות, ללא קונצנזוס. פניתי לאקווה ספרינג וקיבלתי מידע מלא לגבי BWT Bestmax. במשך שבוע אני מנסה להשיג את מראפ שלהבנתי מפיצים את Brita ולא מצליח לקבל מענה אנושי בטלפון, או אפילו אפשרות להשארת הודעה. השארתי פרטים אישיים דרך האתר שלהם ואף אחד לא טרח להגיב. זה כמובן מדליק נורה אדומה וחוסר רצון להתעסק עם יבואן אשר לא ניתן לשוחח איתו. האם ידוע לחברי הפורום על מפיצים אחרים של בריטה בארץ (איזור המרכז) שיוכלו לתת שירות התקנה, ולאחר מכן החלפת פילטר מדי שנה?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #2 

moshe236 כתב:במשך שבוע אני מנסה להשיג את מראפ שלהבנתי מפיצים את Brita ולא מצליח לקבל מענה אנושי בטלפון, או אפילו אפשרות להשארת הודעה. השארתי פרטים אישיים דרך האתר שלהם ואף אחד לא טרח להגיב. זה כמובן מדליק נורה אדומה וחוסר רצון להתעסק עם יבואן אשר לא ניתן לשוחח איתו.
...
אני ניסיתי לפני חודש ומשהו להשיג אותם, עם תוצאה זהה. אין עם מי לדבר.

גם אני משתמש כרגע בפילטר טבול ומחפש פתרון קבוע יותר, אבל האמת שקצת התעייפתי לקרוא דיונים בנושא. יותר מדי דיעות שונות. אני חושב שפשוט אקנה מרכך 8 ליטר עם פילטר פחם/קוקוס.

moshe236 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

boren כתב:
...
...
אני ניסיתי לפני חודש ומשהו להשיג אותם, עם תוצאה זהה. אין עם מי לדבר.

גם אני משתמש כרגע בפילטר טבול ומחפש פתרון קבוע יותר, אבל האמת שקצת התעייפתי לקרוא דיונים בנושא. יותר מדי דיעות שונות. אני חושב שפשוט אקנה מרכך 8 ליטר עם פילטר פחם/קוקוס.
...
·מצער לשמוע שכולם לא מקבלים שירות בצורה שוויונית...
זאת אינדיקציה על חוסר החשיבות של השוק הישראלי עבור חברה כמו בריטה, הרי כל חברה גלוגלית המכבדת את עצמה מעמידה דרישות לרמת ואיכות שירות מהמפיצים שלה.

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 489
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #4 

אם אתה מהמרכז- קפוץ למשמר השבעה ליבואן של בסטמקס
https://www.maim.co.il/category.aspx?id=17092

היה לי תקופה ארוכה מרכך מלח, ומאז שהחלפתי לבסטמקס טעם המים השתפר פלאים.
תשאל אותם גם על דגם הפרימיום- הם אמורים להתחיל לייבא אותו ועשו הזמנה, אשמח אם תעדכן את הפורום אולי כבר הגיעו המסננים...
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה :)

moshe236 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

BarDar כתב:אם אתה מהמרכז- קפוץ למשמר השבעה ליבואן של בסטמקס
https://www.maim.co.il/category.aspx?id=17092

היה לי תקופה ארוכה מרכך מלח, ומאז שהחלפתי לבסטמקס טעם המים השתפר פלאים.
תשאל אותם גם על דגם הפרימיום- הם אמורים להתחיל לייבא אותו ועשו הזמנה, אשמח אם תעדכן את הפורום אולי כבר הגיעו המסננים...
...
צפי הגעה סוף נובמבר

קוביק
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #6 

גם אני לא קיבלתי מענה בטלפונים שבאתר שלהם. חיפשתי פה בפורום ומצאתי את הטל של המנהל אלון גרוסמן, בחור חביב שהפנה אותי לאיש בריטה בחברה קוראים לו ברוך והפל שלו הוא 0506424275 איש אדיב ונחמד מאוד שהסביר ארוכות על הפילטר וכל המסביב. כנראה האתר שלהם לא מתוחזק ובתור חברהשלא פונה לצרכן הביתי היחס שלהם מעולה..

moshe236 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

קוביק כתב:גם אני לא קיבלתי מענה בטלפונים שבאתר שלהם. חיפשתי פה בפורום ומצאתי את הטל של המנהל אלון גרוסמן, בחור חביב שהפנה אותי לאיש בריטה בחברה קוראים לו ברוך והפל שלו הוא 0506424275 איש אדיב ונחמד מאוד שהסביר ארוכות על הפילטר וכל המסביב. כנראה האתר שלהם לא מתוחזק ובתור חברהשלא פונה לצרכן הביתי היחס שלהם מעולה..
...
תודה, דיברתי עם ברוך. הוא מודע לחוסר השירותיות וטוען שבקרוב המצב ישתנה. מי שזה רלבנטי עבורו יוכל לעשות השיקולים האם לסמוך על one man show, דהיינו גם אם מדובר בבעל מקצוע מעולה, מחר הוא יכול לעבוד במקום אחר ואז נתקעים מול נציג מקומי שלא ניתן ליצור איתו קשר לגבי חלקי חילוף, תקלות וכו'...

קוביק
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #8 

@moshe236
·
אלון גרוסמן והבריטה מנצנצים פה מידי פעם בפורום כבר מ2010 בערך ותמיד עם שבח ופירגון. אבל כמובן כמו שאמרת זה נתון לשיקול דעתכם בלבד. לי אין שום קשר אליהם. אני לא שולל גם קניה מחול, אמאזון גרמניה למשל הקניה הראשונית לכל המערכת היתה יקרה יותר ב100 שח אבל פילטרים להחלפה יוצאים אותו דבר ואף פחות.

zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #9 

לא זה ולא זה
מיכל שרף של 8 ליטר זה הפתרון

moshe236 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

zvibl כתב:לא זה ולא זה
מיכל שרף של 8 ליטר זה הפתרון
...
יותר מדי התעסקות, לא מתאים לכל אחד.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #11 

איזו התעסקות? זה פעם בשנה קילו מלח ולהחליף פילטר פחם

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

@itamars2
·
מסכים שזה לא מאוד נורא פעם בשנה לשים קילו מלח, אבל חוץ מלשים קילו צריך לשים צינור ליציאה הימנית, לחכות 3 שעות בטפטוף איטי, לנקות את קצת המים שטיפטפו בזמן שהעברת מצבים בברז והחלפת פילטר פחם.
לבית קפה שמשתמש בהמון מים זה אפילו מאוד משתלם, כי לרענן את המרכך עולה גרושים.
אבל-
1. לצרכן הביתי הרבה יותר נוח להחליף מסנן וזהו
2. רוב סנני הפחם מכילים סיליפוס, וקשה להשיג סנני פחם נטולי סיליפוס, וגם אם מזמינים ברשת לא תמיד כתוב שמכיל.
3. אצלי לפחות הטעם מהמרכך היה זוועתי, כנראה המים של קרית אונו מגיבים לא טוב. אצלנו לפעמים מקבלים קידוח מקומי ולפעמים מי התפלה, אז כנראה מי ההתפלה גורמים לכך.

עלות התקנה ראשונית של שני הפתרונות דומה, אבל לטובת המרכך אציין שהעלות שלו יותר נמוכה- 100₪ שנתי (2xסנן פחם) לעומת המסנן שעולה בערך 400₪. אני עברתי רק בגלל הטעם

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

לא צריך לחכות,

מזרימים מים עד שיוצאים מתוקים.

אחרי המרכך שמם פילטר פחם שמוריד טעמים מהמקורות המקומיים

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

לפי ההוראות לריענון המרכך צריך לתת לתמיסת המלח לשבת במרכך ולהזרים מים לאט עד שהמים חוזרים להיות מתוקים. אם מזרימים מהר מדי יוני הנתרן לא "מספיקים" להחליף את יוני הסידן שנשארו בשרף. לא צריך לשבת ולחכות אפשר לעשות דברים אחרים בינתיים :D
אצלי לא עזר כלום- המים היו מרוככים אבל לא הצלחתי לקבל טעם טוב למרות שהחלפתי כמה סוגי מסנני פחם.
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה :)

zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #15 

moshe236 כתב:
...
...
יותר מדי התעסקות, לא מתאים לכל אחד.
...
מופלא בעייני
הכנסת קילו מלח פעם ב 3 חודשים בשקל וחצי נראה לך קשה יותר מהזמנת שפופרת בסטמקס במאות שקלים ואינטלטור שמרכיב (אולי לא ) ,למה גרוסמן הוא פילנטרופ?
כמובן שאם אתה הבן של רוטשילד תשלם כל סכום שמישהו יעשה לך את העבודה

moshe236 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

zvibl כתב:
...
...
מופלא בעייני
הכנסת קילו מלח פעם ב 3 חודשים בשקל וחצי נראה לך קשה יותר מהזמנת שפופרת בסטמקס במאות שקלים ואינטלטור שמרכיב (אולי לא ) ,למה גרוסמן הוא פילנטרופ?
כמובן שאם אתה הבן של רוטשילד תשלם כל סכום שמישהו יעשה לך את העבודה
...
· ממש לא מתאים לכל אחד לשימוש ביתי, לא מבחינת הנפח והמקום שתופס ולא מבחינת ההתעסקות. יש מי שיהכפו עולמות כדי להרגיש שדפקו את המערכת ומצאו פיתרון שעולה שקל וחצי כל שלושה חודשים, אך לא בטוח שהם הרוב.

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

@zvibl
·
בנוגע להתקנה ראשונית- אין הבדל בין חיבור בסטמקס לחיבור מרכך. אם כבר יותר קל לחבר בסטמקס כי לא צריך לחבר עוד פילטר קוקוס אחריו.
אין לי מושג כמה מים אתה צורך דרך המרכך, אבל פעם בשלושה חודשים לרענן? אם יש לך צורך בריענון בכזו תדירות ברור שהפיתרון של המרכך עדיף לך. משתמש ביתי יכול גם לרענן פעם בשנה בלי בעיות.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #18 

@BarDar
·

אני הייתי עם מרכך כמה שנים ואני לא קונה את הסיפור של הרענון. אמנם לא מדדתי עם טיפות וכו' אבל לפי איך שהאניטה נראתה כשפירקתי אותה, היה ניכר שהמים עדיין לא רכים כמו שצריך. אני רעננתי כל חצי שנה כשהחלפתי את פילטר הקוקוס, אז לא ממש מבין למה זה קרה.
ההתקנה של הבסטמקס קלה ופשוטה, ולפי בדיקות קשיות עם טיפות הוא מחזיק מעמד יפה מאוד לאורך השנה. אבל, הטעם של המים פחות טוב (מים פחות מתוקים מאשר אחרי פילטר הקוקוס - לא יודע אם זה משנה בכוס)

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

קצב הרענונים תלוי בקשיות באזור ובצריכה.
גם צריך לזכור שאין פתרון של 100 אחוז זה רק מרווח מאוד בין התחזוקות.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”