הי חברים,
שאלה למתמצאים בפייסבוק.
אני נוהג להעלות לפייסבוק שירים מתוך סרטים שתרגמתי.
מתברר, שלפעמים, מתוך סרט סרט אחד, חלק מהשירים עוברים את אישור הפייסבוק וחלקם נידחים תוך פחות מדקה בטענה מוצדקת: "הסרטון שלך מושתק חלקית מפני שהוא עשוי לכלול מוזיקה ששייכת למישהו אחר".
כאמור, אין לי בעניין הזה שום טענה לפייסבוק. אבל, הייתי מעוניין להבין , איך מאותו סרט, בד"כ ישן ומאוד לא פופולרי, חלק מהשירים מושתק וחלק לא.
חשבתי שאולי הם משתמשים באיזשהו סוג של "שזאם" שבודק במיידי לאיזה שיר יש זכויות יוצרים ולאיזה אין?
אשמח לדעתכם.
זאב
"הסרטון שלך מושתק חלקית..."
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
ככל הנראה יש להם מנגנון, כמו ליוטיוב ולאתרים אחרים, שסורק את הסאונד ומחפש התאמה קרובה מתוך מאגרי המידע שלהם, בדיוק כמו שזאם..
·tomer953 כתב:ככל הנראה יש להם מנגנון, כמו ליוטיוב ולאתרים אחרים, שסורק את הסאונד ומחפש התאמה קרובה מתוך מאגרי המידע שלהם, בדיוק כמו שזאם.....
לא קשור לנושא, אבל תמיד תהיתי למה לעאזאזל אף נגן JUKEBOX נניח לוינדוס או קודי עצמו לא עושה שימוש במנגנון סריקת שירים כזה בכדי לזהות את השירים אוטומתית ולעדכן את הספריה עם שמות ותמונות? זה הדרך הכי מדוייקת לבצע את זה מאשר רק להסתמך על שם הקובץ או ה TAG בפנים שברוב קבצים ריק או לא מדויק...
גם אין סיבה שאלגוריתם כזה לא יושם גם ברסיברי קולנוע ביתי שכוללים יכולות ניגון מוסיקה מהרשת... חבל שטכנוליגיה קיימת לא מנוצלת עד הסוף. ברסיבר דנון יש תמיכה ב DEEZER ובאפלקציה של דיזר באנדרויד יש מנגנון זיהוי שירים משמיעה, אבל כמובן הוא לא מיושם באפלקציה של הרסיבר...
מה שיותר הזוי, הוא שלאף אחד לא אכפת ואף אחד לא מתלונן על זה..