התקנה של מכונת כביסה BOSCH, מרגיש מרומה

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
שלח תגובה
avizaz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,
רוצה להתריע ולכתוב משהו שבוודאי יקבל מבקרים רבים דרך גוגל בשנים הקרובות.

רכשתי מכונת כביסה של בוש (WAN24510), מכונת כביסה טובה שקיבלה גם ביקורות טובות בזאפ (היא והסדרה שלה) וגם בחו"ל - עוד נראה מה היא שווה - מגיעה עם שנה אחריות.

מכיוון שאני יודע להתקין מכונת כביסה, תהיתי למה בכלל אני צריך מתקין - שהרי כשעוברים דירה הוא בכלל לא רלוונטי, אז חקרתי והבנתי שכל המטרה של זה היא על מנת לעשות UPSALE ולדחוף לך מגן ברקים, עגלה ומסנן אבנית (3 דברים שהמכונה הקודמת שרדה 10 שנים בלעדיהם) - אז התכוננתי למה שעתיד לקרות ומראש פסלתי כל הצעה שתגיע בנושא.

הגיע מתקין של מכונת הכביסה - הוציא אותה מהאריזה וחיבר כל מה שצריך - עבודה של 5 דקות, איך שסיים ביקש לשבת ולהסביר לי על האחריות, אמרתי כן בוודאי תסביר לי הכל.

והנה אנחנו מתחילים.
"יש לך שנה אחריות יצרן, אתה יכול להרחיב אותה ל7 שנים נוספות מעבר לכך ככה שבסך הכל 8 שנות אחריות", המשיך ואמר כי הם נותנים לי גם "עליהם" ב"מחיר הפסד" מגן ברקים ומסנן אבנית.
אז כמה עולה כל התענוג: 7 שנות אחריות, מגן ברקים ומסנן אבנית? 180 שקל - כפול 7 - והוא לא מרוויח מזה כלום לטענתו - זה אך ורק לטובתי.

כמובן שלא טרח להסביר לי כמה זה יוצא, וכנראה היה מופתע שמישהו בכלל שואל את זה והיה צריך מחשבון כדי לחשב את הסכום (1260).

זרק מספרים על זה שזה משתלם והכרטיס לבד עולה 900 שקל + ביקור טכנאי וזה כבר כמעט יוצא את אותו המחיר של האחריות המורחבת, אה כן, ומוסיף מגן ברקים ומסנן אבנית כמתנה במחיר הפסד.

מכיוון שאמרתי לו שזה נשמע מאוד גבוה ואני לא מעוניין ואקח את ההימור, כאן המכונה הטובה שרכשתי הפכה להיות הגרועה שבגרועות ואמר כי *הכרטיסים מאוד רגישים
*אחרי שנה הכרטיס יכול להתקלקל
*אם תיגע במסך האלקטרוני עם יד רטובה הוא יפסיק לעבוד

ועוד שלל דברים שגרמו לי לתהות למה בכלל קניתי את המכונה הזאת אם היא כל כך גרועה לטענתו.

שוב אמרתי לא.

ואז הגיע הג'וקר - "אם אני עוזב את הדירה ההצעה הופכת להיות לא רלוונטית" (אפקט ההפחדה המוכר והידוע) ואז כל שנה תעלה לך 572 ש"ח אם תתקשר למוקד שירות דקה אחרי שאני הולך.

סך הכל אתה במצב שהבנאדם מולך יודע יותר ממה שאתה יודע, ואם לא תקשיב לו אז אתה פראייר - או כך נותנים לך להרגיש.

אמרתי לו שאני מוכן לקחת את ההימור, ואם המכונה כזאת גרועה אז אני אעיף אותה על התקלה הראשונה.
פה כבר התחלתי להתעצבן ונפרדנו כידידים.

אם אתם עדיין קוראים את זה, כאן זה נהיה מעניין.

כל הטריק הוא שתשלם בו ברגע - בלי אפשרות לקרוא ולחקור על טיב האחריות.

איך שהוא יצא מהבית פתחתי את האתר של בוש - הפלא ופלא - יש מבצע בין אוגוסט לנובמבר של 199 ש"ח ל4 שנים נוספות של אחריות מלאה ללא כל קשר לאם הטכנאי אצלך ברגע זה או הלך לפני חצי שנה.

אז מה יש לנו כאן?
200 שקל על סך של 5 שנים סה"כ נגד 1260 ש"ח ל8.

התקשרתי לשירות לקוחות ותהיתי כמה עולה האחריות עכשיו, אחרי שהטכנאי הלך וכל שנה צריכה לעלות לי 572 ש"ח.
ענתה "להפתעתי", כי המחיר הוא 200 שקל כמו שמופיע באתר.

מה מסתבר?
הוא ניסה למכור לי את האחריות ב200 שקל, הוסיף מגן ברקים ומסנן אבנית ועוד 3 שנים של ביטוח מוצרי חשמל שלא קשור לבוש אלא לחברה שבה הוא עובד.

ולסיכום?
הכנסתי הביתה סוכן מכירות של חברה לביטוח מוצרי חשמל, טכנאי הוא לא , מה שהוא עשה ילד בן 13 יודע לעשות.
הרגשה שהמכונה יכולה להתקלקל כל רגע ו"למה בחרתי בוש".
מרומה מכך שהנציגה שאיתה דיברתי לא חקרה לפשר התופעה של המחיר ההזוי שהוצע לי, ופשוט הציעה לי את המחיר באתר ודילגה על המקרה שתיארתי לעיל.

אם הגעתם עד כאן מקווה שתשכילו את ההורים, הסבתות והמכרים שלא ליפול לתרמית הזאת שככל הנראה קורית ע"י כל מתקיני מכונות הכביסה ולאו דווקא בוש.
נערך לאחרונה על ידי avizaz ב 29/10/2018 11:12, נערך פעם 1 בסך הכל.

shaylev80
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 727
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #2 

עוד סיפור על הישראלי ״הטוב״....
ממש מעצבן

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 71 פעמים

שליחה #3 

@avizaz

זה קורה לכולם, צריך לברר לגבי כל תנאיי אחראית לפני הרכישה ובטח לפני ביקור "טכנאי". אצלי ברגע ש"טכנאי" כזה מתחיל לנסות למכור לי דברים הוא אף מהבית.

avizaz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

ידעתי שיש אופציה להרחיב את האחריות, לצערי לא ביררתי מה המחיר.
תראו, המזל הוא שפעם ניסו להפיל אותי בכנס פירמידה כלשהי בשטיפת מח (ולא הצליחו כמובן), מאז בכל שיחה שמבקשים ממני כסף מבקש רגע שקט וחושב אם יש בהצעה הגיון כלשהו.
ברגע שהבנתי שהמכונה הזאת תעלה לי 3 אלף שקל אם אני מאשר לו ובעצם אני פשוט יכול לקנות עוד מכונה בעוד 4 שנים אם היא תלך, בזה זה נגמר.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #5 

הריטואל החוזר לכל "התקנה" של מכשיר חדש

אם זה לא היה משתלם (משמע יש הרבה אנשים שקונים את המוצאים הללו) הם לא היו ממשיכים עם זה

אמא שלי עושה את הדבר הכי נכון, היא אומרת למתקין שהיא לא מבינה ושידבר עם הבן שלה. ואני מסביר לו שאני טכנאי מכונות כביסה/מקררים/מזגנים/תנורי אפייה ויש לי חברה לתיקון כרטיסים למכשירים הללו, אני מגדיל לעשות ומנסה למכור לו את המוצרים שלי, משמע בואו תתקנו אצלי את הכרטיסים הכל כך יקרים ורגישים. ברגע שאני מנסה למכור להם הם אומרים לא תודה ובזה נסגרת השיחה

אותו דבר לגבי כל אותם "צדיקים" שאומרים לה שהיא זכאית למתנה חינם ומנסים להשחיל לה מוצרים שאין בהם שום שימוש כמו מצלמה עם פילם של 35 מ"מ

הנגע הזה לא יגמר ובשלב מסויים הם יעברו אלינו ..... אני מקווה שהילדים שלנו יגנו עלינו בהתאם

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #6 

אני מתקין בלי טכנאים. קונה בזול ואם מתקלקל מחליף. ממה שחסכתי בביקורי טכנאי, אובדן ימי עבודה, אחריות, מוצרים נלווים אני יכול להרשות לעצמי לקנות עוד מקרר או מקפיא לבית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #7 

בהתקנה של מכונת הכביסה האחרונה שקנינו של Constructa, הטכנאי לא ניסה לדחוף לי דברים, אבל מנגד הוא גם בא באיחור אופנתי, ועשה לא מעט בלגן, בכלל בלי סיבה הגיונית פתח את הברז של המים בלי ששום דבר מחובר אליו והייתי צריך עוד לבזבז זמן על לנקות אחריו.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

lshamir
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #8 

אני פעם קניתי את המגן אבנית במחיר הזוי - ורק בדיעבד הבנתי שזה בכלל איזה מגנט שלא עושה כלום.

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1916
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #9 

אני חושב שעבור כל המכשירים הגדולים היבואנים דורשים התקנה של טכנאי.
הם כנראה נכוו מקונים ששברו משהו בהתקנה עצמית וטענו שככה זה הגיע מהקופסה.
אין ליבואן שום רווח בכך שהטכנאי מוכר איזה כבל או מגן ברקים. זה כסף מהצד של הטכנאים.
אני אף פעם לא קונה שום דבר. לגבי הרחבת אחריות מברר תמיד מראש.

avizaz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

@dmitrys
·זה ברור, לפי הבנתי הוא מטעם חברה צד שלישי.
הבעיה שהם נותנים לזה להימשך - שים לב שלא מכרו לי מגן ברקים אלא "אחריות מורחבת" - ביטוי יפה כדי להחביא את המוצרים הללו, כנראה יותר מדי אנשים כבר הבינו עם מה יש להם עסק אז עכשיו הם ב"מחיר הפסד על חשבונם" ובעצם אתה משלם רק על האחריות.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #11 

כן, תרגיל מוכר וידוע. עברתי את אותו הריטואל עם כל מוצר חשמלי שקניתי מאז ומתמיד.
טלויזיות, מכונות כביסה, מקררים.. תמיד אותו השטאנס.(ועם מגוון יבואנים וחברות התקנה/שירות).
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”