כמה שנים מחזיק מסך OLED?
-
pearljam50000
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 607
- נתן תודות: 341 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
קראתי בתגובה כלשהי כאן בפורום שזאת טלוויזיה שמחזיקה גג 3שנים(בין היתר בגלל צריבות) ומיועדת רק לאנשים שלא אכפת להם להחליף מסך כל 3 שנים. אישית זה נשמע לי טיפה הזוי להוציא 10K ויותר כל 3 שנים.
חלום חיי הוא לקנות OLED אבל תכננתי שתיזיק לפחות 10 שנים כמו הפלזמה הישנה שלי.
כמובן שזה מאוד ערער אותי...
מה אורך החיים של OLED?
חלום חיי הוא לקנות OLED אבל תכננתי שתיזיק לפחות 10 שנים כמו הפלזמה הישנה שלי.
כמובן שזה מאוד ערער אותי...
מה אורך החיים של OLED?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78853
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5390 פעמים
מאיפה המידע הזה? לגיסי יש מסך OLED כבר יותר מ-5 שנים. זה מסך FHD והוא אחד המסכים הראשונים שהם הוציאו שכבר היה דומה למה שיש היום. הוא נראה מצויין, אין לו צריבות והמשפחה מרוצה עד הגג ממנו. באתר אנחנו נוטים לשדרג הרבה יותר מרוב האנשים "הנורמליים", במיוחד כל פעם שיש קפיצה טכנולוגית.
מבחינה טכנית מסכי OLED מחזיקים כמו כל מסך אחר - יש להם ירידת בהירות למחצית בהירות לאחר 30-40 אלף שעות. אתה יכול לעשות חשבון לפי כמה שעות שאתה צופה ביום כמה שנים זה אמור להחזיק. גם אחרי שזה יורד ל-50% המסכים כיום מספיק בהירים שגם זה אפילו לא צריך לפגוע. בקיצר, הייתי אומר שמסך כזה צריך להחזיק אצלך בין 10-15 שנה אם תרצה להחזיק בו.
מבחינה טכנית מסכי OLED מחזיקים כמו כל מסך אחר - יש להם ירידת בהירות למחצית בהירות לאחר 30-40 אלף שעות. אתה יכול לעשות חשבון לפי כמה שעות שאתה צופה ביום כמה שנים זה אמור להחזיק. גם אחרי שזה יורד ל-50% המסכים כיום מספיק בהירים שגם זה אפילו לא צריך לפגוע. בקיצר, הייתי אומר שמסך כזה צריך להחזיק אצלך בין 10-15 שנה אם תרצה להחזיק בו.
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 874
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 293 פעמים
100K שעות עבודה בממוצע לפי נתון יצרן עדכני לשנת 2016 על פי היצרן LGD
בדיוק כמו כל מסך אחר בסטנדרט שלו
מי שאמר לך שזה לשלוש שנים ולפח הטעה אותך...
בדיוק כמו כל מסך אחר בסטנדרט שלו
מי שאמר לך שזה לשלוש שנים ולפח הטעה אותך...
- yuria
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
- נתן תודות: 103 פעמים
- קיבל תודות: 238 פעמים
הכול עניין של הפחדות מיותרות.
לדעתי שום מסך "לד" לא מגיע ליכולות של אולד, גם אם מסך ה"לד" בעוצמות חזקות ובהירות יותר מהאולד.
לדעתי שום מסך "לד" לא מגיע ליכולות של אולד, גם אם מסך ה"לד" בעוצמות חזקות ובהירות יותר מהאולד.
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
·yonyz כתב:שאלה קשורה למחצה: כמה זמן מחזיקות פלזמות בממוצע?...
הפזלמה שלי בת 6 עוד מעט , והנה שירשור ההתחדשות שלי
https://www.hometheater.co.il/vp1836970#1836970
מבחינת שעות עבודה נטו - אני מבטיח לך שהמסך עבד קשה מאוד
המון שעות מעבר למסך שנמצא בבית משפחתי רגיל .
טפו טפו עדיין סוחב !
·pessik כתב:·......
הפזלמה שלי בת 6 עוד מעט , והנה שירשור ההתחדשות שלינחמד להיזכר :
https://www.hometheater.co.il/vp1836970#1836970
מבחינת שעות עבודה נטו - אני מבטיח לך שהמסך עבד קשה מאוד
המון שעות מעבר למסך שנמצא בבית משפחתי רגיל .
טפו טפו עדיין סוחב !...
שמח לשמוע, שלי בשימוש כשעה ביום בממוצע, מקווה שהיא תחזיק בהתאם.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
כמות ההנפצות שרצות ברשת פשוט מגוכחת. כל יומיים מישהו מפליץ (וסליחה על המילה אבל זה בדיוק מה שקורה) איזה משהו מהשרוול על סמך משהו ששמע ממישהו ששמע ממישהו שקרא איפשהו הודעה של מישהו ששמע ממישהו ופתאום דברים מתחילים לקבל אסקלצייה לא ברורה והופכים להיות מעין אקסיומה שבע"פ. כן ממש, החברות הכי גדולות בתחום בעולם כמו LG, SONY, PANASONIC, PHILIPS, TOSHIBA, LOEWE, HISENSE ועוד כמה מבססות את ספינות הדגל שלהן על פאנלי OLED מבית LGD והן מוכנות לאבד את כל המוניטין תוך כדי שהן מוכרות מסכי עילית שיחזיקו 3 שנים ויילכו לפח..
חוץ מזה, לא צריך ללכת רחוק, אפשר להישאר כאן בבועה שלנו בארץ. מסכי OLED של LG הושקו כאן בישראל לפני 5 שנים (מצ"ב קישור בתחתית ההודעה). אם אכן היו דברים בגו היינו מצפים לראות כאן שרשורי תלונות על מסכים שסיימו את חייהם מזמן, לא?. בפועל, לא זכור לי שראיתי מעולם בפורום (או שמעתי מחבר בע"פ) על מסכי OLED שגומרים את הסוס מהר. בנוסף לכך המסכים של היום עברו מספר לא מבוטל של שיפורים טכנולוגיים המאריכים עוד יותר את חייהם ביחס לדורות הראשונית מלפני כמה שנים.
אני אישית עם מסך ה- OLED השני שלי. כיום אני עם 65B7 כשנה (מעל 1000 שעות עבודה בפעם האחרונה שבדקתי) ומסך קודם שלי היה OLED 55EC939Y שהיה אצלי שנתיים ונתן עבודה נונ-סטופ. שניהם עם אפס תקלות ואם אפס צריבות.
https://www.hometheater.co.il/article05079.html
חוץ מזה, לא צריך ללכת רחוק, אפשר להישאר כאן בבועה שלנו בארץ. מסכי OLED של LG הושקו כאן בישראל לפני 5 שנים (מצ"ב קישור בתחתית ההודעה). אם אכן היו דברים בגו היינו מצפים לראות כאן שרשורי תלונות על מסכים שסיימו את חייהם מזמן, לא?. בפועל, לא זכור לי שראיתי מעולם בפורום (או שמעתי מחבר בע"פ) על מסכי OLED שגומרים את הסוס מהר. בנוסף לכך המסכים של היום עברו מספר לא מבוטל של שיפורים טכנולוגיים המאריכים עוד יותר את חייהם ביחס לדורות הראשונית מלפני כמה שנים.
אני אישית עם מסך ה- OLED השני שלי. כיום אני עם 65B7 כשנה (מעל 1000 שעות עבודה בפעם האחרונה שבדקתי) ומסך קודם שלי היה OLED 55EC939Y שהיה אצלי שנתיים ונתן עבודה נונ-סטופ. שניהם עם אפס תקלות ואם אפס צריבות.
https://www.hometheater.co.il/article05079.html
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".