החלפת NAS

פורום לכל מה שקשור לאחסון (מקומי, נייד ובענן). NASים ועוד.
שלח תגובה
Bzini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 197
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

מחפש המלצות ל - NAS ביתי (שיחליף את ה - NAS הזקן שלי שמבוסס על מעבד ATOM ורץ על FreeNAS 7 כבר 4+ שנים).
הדרישות לא גבוהות:ֿ
  • מכונה מוכנה (ולא Build Your Own) - לא חושב שבא לי להתעסק עם FreeNas או משהו דומה שוב.
  • מקום ל - 2 דיסקים במירור מלא, Hot Swap רצוי.
  • מינימום 4TB לדיסק (כיום לא עובר את ה - 1.5TB)
  • גישה ללינוקס אמיתי, עם יכולות להרצת מכונות וירטואליות מסוג כלשהו (דוקר, LXC, jail - כל עוד אפשר להתקין משהו עצמאי)
  • תמיכה ב - NFS, SMB והכי חשוב Mac Timemachine
  • יציאת USB3 או eSATA (אפילו עדיף) לדיסק גיבוי חיצוני
  • מספיק חזק להזרים 1080 לשני צרכנים לפחות
  • הרשאות לתוכן שונה למשתמשים שונים
  • חיבור לספקי גיבוי חיצוניים (האמת הכי חשוב לי יכולת לסנכרן ל - S3)
  • 2 חיבורי רשת עם יכולות אגריגציה - נחמד אבל לא הכרחי
  • לא יותר גדול מ - HP Cube (שמכיל 4 דיסקים כיום אז אין באמת סיבה)
יש משהו כזה היום בשוק? (לא חייב בארץ - נמצא בחו״ל לא מעט).

תודה מראש,
בועז.

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #2 

במילה אחת: Synology
מומלצים בחום. יש להם כל מיני דגמים ברמות מחיר שונות ועם Specs שונים, תבדוק באתר שלהם.
אפשר להזמין באמזון עד הבית

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #3 

במילה שניה: QNAP.
כל שאר המילים בדיוק אותו דבר.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #4 

רק עוד עצם: xpenology
מריץ מערכת ההפעלה של Synology על כל PC רגיל.
https://xpenology.org/

Bzini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה חברים.
אפשר כמה מילים על ההבדלים בין QNAP לבין Synology?

דגמים מומלצים לדרישות הנ״ל?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #6 

@Bzini
·

דבר ראשון QNAP vs Synology:

https://nascompares.com/2017/11/22/buy- ... irst-time/

לגבי דגמים מומלצים, אחרי שאתה בוחר חברה פשוט תחפש את הדגם שהכי תואם לדרישות ותקציב שלך (בהנחה שיש באמת משהו שמספק אותך).

אני לא מומחה גדול ב-NASים אבל נראה לי ש"הדרישות לא גבוהות" שלך קצת סותרות:
יש לך דרישות כמו מערכת מוכנה בלי התעסקות ולא גדולה יותר מידי - כלומר פתרון מוכן של QNAP או Synology (שתי החברות המובילות בתחום).
אבל "קופסה" כזו כמובן מיועדת לשימוש אך ורק כ-NAS. בגלל הגמישות בתוכנה תוכל להריץ על ה-NAS גם דברים נוספים אבל:
א. אני לא בטוח עד כמה זה יהיה נח וללא התעסקות להתקין דברים שלא מקובל להריץ על NASים. אני ממליץ לך לחפש הוראות על כל אחת מהדרישות שלך ולנסות להבין עד כמה פשוט או מסובך זה יהיה לפני שאתה בוחר/קונה מערכת מסוימת.
ב. אפילו אם בתוכנה תצליח להריץ את כל מה שאתה רוצה, החומרה של מערכות כאלה לא מיועדת למשימות כבדות כגון הרצת מכונות וירטואליות או transcoding של וידאו וכו'. משימות כאלה מקובל להריץ על מכונות אחרות ולא על ה-NAS.

במילים אחרות אם אתה קונה קופסה מוכנה של QNAP/Synology תצרך לקבל את המגבלות החומרתיות והתוכנתיות של מערכות שתוכננו לשמש אך ורק כ-NAS. אופציה שניה היא לבנות בעצמך מכונה מותאמת לצריכך ואז אין שום מגבלות אבל זה יהיה יותר התעסקות.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #7 

eran405 כתב:ב. אפילו אם בתוכנה תצליח להריץ את כל מה שאתה רוצה, החומרה של מערכות כאלה לא מיועדת למשימות כבדות כגון הרצת מכונות וירטואליות או transcoding של וידאו וכו'. משימות כאלה מקובל להריץ על מכונות אחרות ולא על ה-NAS.

במילים אחרות אם אתה קונה קופסה מוכנה של QNAP/Synology תצרך לקבל את המגבלות החומרתיות והתוכנתיות של מערכות שתוכננו לשמש אך ורק כ-NAS. אופציה שניה היא לבנות בעצמך מכונה מותאמת לצריכך ואז אין שום מגבלות אבל זה יהיה יותר התעסקות.
...
ממש לא נכון.
יש לי נאס של QNAP.
מריץ מכונות וירטואליות, מבצע טראנסקודינג ללא מאמץ מיוחד וללא בעיה.
יש לסינולוגי נאסים באותה רמה של QNAP, אז אני מניח שגם להם אין בעיה לממש את הפעולות הללו.
פשוט צריך לבחור NAS מתאים, ולא את הכי זול וחלש, שאיתו אולי תהיה בעיה בביצוע הפעולות הללו.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #8 

Bzini
מה יעזור לך link aggregation בנאס בעל 2 דיסקים במירור?
צוואר הבקבוק הוא מהירות הדיסק ולא הרשת.
בנאסים גדולים יותר עם אפשרות קריאה מדיסקים שונים בו זמנית, זה באמת עוזר לשפר תעבורה.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #9 

@Amir64
·

ממש אבל ממש לא ממש נכון ממש.

סה"כ כתבתי שחלק מהדרישות שפותח השירשור כתב בצורה מעורפלת יכולות להיות בעייתיות במערכת NAS וזה בהחלט נכון גם אם לך יש דגם מסוים של חברה מסוימת שיכול לעשות דברים מסוימים שיכול להיות שפותח השירשור התכוון אליהם ויכול להיות שלא.

לדוגמא הנושא של transcoding:
https://support.plex.tv/articles/201373 ... mitations/
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 0jdj3tmMPc
חלק גדול מהדגמים בכלל לא תומכים ב-transcoding של 1080, ואלה שכן תומכים לא בטוח בכמה transcoding במקביל הם יוכלו לעמוד (פותח השירשור ציין שהוא רוצה "לשני צרכנים לפחות").
מעבר לכך, ניסיתי לענות בצורה יותר כללית ואם לדוגמא אני מעוניין ב-transcoding של UHD שם לב שאין שום NAS שתומך בזה (לפי הטבלה של plex).

הנושא של מכונות וירטואליות הוא נושא כללי ואני מבטיח לך שאני יכול למצוא שימושים של "מכונות וירטואליות" ששום מערכת NAS לא תוכל לעמוד בהם. כאמור אני לא טוען שאי אפשר לעשות את מה שפותח השירשור רוצה (כי הוא לא פירט בדיוק מה הוא רוצה), רק שצריך להזהר מהכללה של "תקנה אין בעיה" ואחר כך מגלים שיש מגבלות חומרתיות/תוכנתיות (מגבלות תוכנתיות הם כנראה רק עניין של "התעסקות" ומצאית דרך לעקוף אותם, מגבלות חומרתיות אמורות להיות ברורות מהמפרט של המערכת).

Bzini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

חברים לא לריב. מגבלות הז׳אנר ברורות לי. אני יודע מה אפשר לקבל ממכונה של 2GB. לא מתכנן לעשות ML Trainign על המכונה הוירטואלית. מקסימום סקריפט לסנכרון או שרת Web במקום מכונה נוספת שיש לי בארון (למשחקים לא ל Production).

Amir64
גורו
גורו

שליחה #11 

eran405 כתב:...רק שצריך להזהר מהכללה של "תקנה אין בעיה" ואחר כך מגלים שיש מגבלות חומרתיות/תוכנתיות (מגבלות תוכנתיות הם כנראה רק עניין של "התעסקות" ומצאית דרך לעקוף אותם, מגבלות חומרתיות אמורות להיות ברורות מהמפרט של המערכת).
...
איפה ראית הכללה של "תקנה אין בעיה"?
מה כתוב בשורה האחרונה של ההודעה שלי שהגבת עליה?

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #12 

@Bzini
אם אתה רוצה להריץ מכונות וירטואליות וגם transcoding
עדיף NAS מבוסס על מעבד x86 של אינטל או AMD וזיכרון של יותר מ 2GB.
וכדי לך להשוות מול מחיר של PC פשוט שייתן לך ביצועים גבוהים יותר מכל NAS מוכן באותו רמת מחיר והרבה פחות.

Bzini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

rm1 כתב:@Bzini
אם אתה רוצה להריץ מכונות וירטואליות וגם transcoding
עדיף NAS מבוסס על מעבד x86 של אינטל או AMD וזיכרון של יותר מ 2GB.
וכדי לך להשוות מול מחיר של PC פשוט שייתן לך ביצועים גבוהים יותר מכל NAS מוכן באותו רמת מחיר והרבה פחות.
...
·בניתי את הקודם שלי שעבד מצויין מעל 4 שנים (בהשקעה מאד קטנה) אבל אין לי זמן להמשיך לעוד פרויקט DIY.
כנו שאמרתי, מכונות וירטואליות חשוב לי שתהיה יכולת, הדרישות שלי מאד בסיסיות. לגבי Transcoding ממה שקראתי, רוב הדגמים החדשים כמו Synology DS218 תומכים ב 4K לשני צרכנים.

אין לי ספק שכלכלית מכשיר מוכן יהיה יותר יקר ועם פחות גמישות/ביצועים וכו׳ אבל הזמן שלי יותר יקר.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73201
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3152 פעמים

שליחה #14 

לשתי החברות שצוינו פה יש מכשירים שעונים על ההגדרות שציינת ושיהן מייצרות מוצרים די איכותיים, פשוט כנס לאתרי היצרן ובצע חיפוש עפ"י ההגדרות שהגדרת:

https://www.qnap.com/en/product_x_selector/

https://www.synology.com/en-global/support/nas_selector

זה למשל הדגם הראשון שקופץ בכלי השוואה של QNAP:

https://www.qnap.com/en/product/ts-451+

שלח תגובה

חזור אל “NAS ואחסון”