כרטיס AVERMEDIA M785 ושלט streamzap
מקווה שתוכלו לענות לי. יש לי מס' שאלות בנוגע לכרטיס ולשלט:
1. בהמשך לביקורת של אורן באתר, הבנתי שיש בעיה עם הדרייברים של הכרטיס.
האם הבעיה נפתרה או שהיא מקומית ב setup של אורן?
2. האם השלט של streamzap מכיר את הכרטיס ויכול לשלוט עליו?
3. האם השלט של streamzap עדיף על השלט שמגיע עם הכרטיס במבצע של xionite?
4. האם אני יכול לשלוט על הממיר של יס ללא ה IR blaster שמגיע עם השלט של מייקרוסופט,
למשל עם ה IR blaster שמגיע עם השלט של streamzap? כמו שאני מבין אני צריך בעצם שני IR blasters, אחד עבור הממיר ואחד עבור המחשב והתוכנות שעליו. האם אני צודק?
בתודה מראש,
ליאור
1. בהמשך לביקורת של אורן באתר, הבנתי שיש בעיה עם הדרייברים של הכרטיס.
האם הבעיה נפתרה או שהיא מקומית ב setup של אורן?
2. האם השלט של streamzap מכיר את הכרטיס ויכול לשלוט עליו?
3. האם השלט של streamzap עדיף על השלט שמגיע עם הכרטיס במבצע של xionite?
4. האם אני יכול לשלוט על הממיר של יס ללא ה IR blaster שמגיע עם השלט של מייקרוסופט,
למשל עם ה IR blaster שמגיע עם השלט של streamzap? כמו שאני מבין אני צריך בעצם שני IR blasters, אחד עבור הממיר ואחד עבור המחשב והתוכנות שעליו. האם אני צודק?
בתודה מראש,
ליאור
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15947
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
1. לא יודע
2. אין קשר בין השלט לכרטיס... הרסיבר של השלט הוא USB
3. לא מכיר את השלט של streamzap, אבל כדי לעבוד במידה סנטר של מיקרוסופט תהיה חייב IR שתומך.
4. תהיה חייב בלאסטר כדי לשלוט על הממיר.
אני לא בטוח שמגיע עם streamzap בלאסטר.
בלאסטר זה בעצם עין שמדבקים מול העיינית של הממיר והיא יודעת את הקוד של הערוצים והתוכנה שולטת עליה.
2. אין קשר בין השלט לכרטיס... הרסיבר של השלט הוא USB
3. לא מכיר את השלט של streamzap, אבל כדי לעבוד במידה סנטר של מיקרוסופט תהיה חייב IR שתומך.
4. תהיה חייב בלאסטר כדי לשלוט על הממיר.
אני לא בטוח שמגיע עם streamzap בלאסטר.
בלאסטר זה בעצם עין שמדבקים מול העיינית של הממיר והיא יודעת את הקוד של הערוצים והתוכנה שולטת עליה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לגבי דרייברים, יש גירסה חדשה שעובדת מצויין.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
הבהרות:
השלט אינו קשור לכרטיס ה-TV אלא לתוכנה שעליו הוא צריך לשלוט - בין אם היא ויסטה מדיה סנטר או SAGETV או MEDIAPORTAL או GB-PVR או כל תוכנה אחרת. השלט בעצם מחליף את המקלדת/עכבר ומאפשר לשלוט על התוכנה מהכורסא בסלון בקלות.
ולכן, צריך לבדוק את התאימות בין השלט לתוכנה!
כדי לשלוט על החלפת הערוצים - פיזית - בממיר חייבים "בלאסטר". הבלאסטר שולח במקום השלט המקורי של הממיר שהופעל ידנית על ידנו, את הקוד האינפרא-אדום להחלפת הערוץ.
שוב, הבלאסטר צריך להיות מותאם לא לכרטיס הטלויזיה אלא לתוכנת המדיה סנטר!
למשל, VMC חייבת את הבלאסטר המקורי שלה שמגיע עם השלט המקורי (מתחבר למקלט USB של השלט). תוכנות אחרות יכולות להשתמש למשל ב-USB-UIRT וכיו"ב.
אורן.
השלט אינו קשור לכרטיס ה-TV אלא לתוכנה שעליו הוא צריך לשלוט - בין אם היא ויסטה מדיה סנטר או SAGETV או MEDIAPORTAL או GB-PVR או כל תוכנה אחרת. השלט בעצם מחליף את המקלדת/עכבר ומאפשר לשלוט על התוכנה מהכורסא בסלון בקלות.
ולכן, צריך לבדוק את התאימות בין השלט לתוכנה!
כדי לשלוט על החלפת הערוצים - פיזית - בממיר חייבים "בלאסטר". הבלאסטר שולח במקום השלט המקורי של הממיר שהופעל ידנית על ידנו, את הקוד האינפרא-אדום להחלפת הערוץ.
שוב, הבלאסטר צריך להיות מותאם לא לכרטיס הטלויזיה אלא לתוכנת המדיה סנטר!
למשל, VMC חייבת את הבלאסטר המקורי שלה שמגיע עם השלט המקורי (מתחבר למקלט USB של השלט). תוכנות אחרות יכולות להשתמש למשל ב-USB-UIRT וכיו"ב.
אורן.
אורן,
בהמשך להסבר שלך זה בעצם אומר שאם אני שם על ה HTPC את MCE 2005, אז אני חייב לקנות את השלט של MCE עם הבלאסטר שלו כדי לשלוט על הממיר?
האם אפשר לקנות את הבלאסטר הזה בלי השלט מאחר ויש לי כבר שלט של streamzap שלדעתי הרבה יותר טוב מהשלט של MCE
בהמשך להסבר שלך זה בעצם אומר שאם אני שם על ה HTPC את MCE 2005, אז אני חייב לקנות את השלט של MCE עם הבלאסטר שלו כדי לשלוט על הממיר?
האם אפשר לקנות את הבלאסטר הזה בלי השלט מאחר ויש לי כבר שלט של streamzap שלדעתי הרבה יותר טוב מהשלט של MCE
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

אתה חייב שלט MCE כדי להשתמש במדיה סנטר של מיקרוסופט.
אם אתה מתעקש להשתמש בשלט ההוא , אתה יכול לקנות את הקיט של MCE ולשים את השלט MCE בצד ולקחת רק את ה IR והבלאסטרים.
להוריד תוכנה בשם HIP, וללמד את התוכנה את כל הכפתורים של השלט שלך streamzap.
אולי אפשר למצוא ב Ebay רק IR ובלאסטר של מיקרוסופט.
אם אתה מתעקש להשתמש בשלט ההוא , אתה יכול לקנות את הקיט של MCE ולשים את השלט MCE בצד ולקחת רק את ה IR והבלאסטרים.
להוריד תוכנה בשם HIP, וללמד את התוכנה את כל הכפתורים של השלט שלך streamzap.
אולי אפשר למצוא ב Ebay רק IR ובלאסטר של מיקרוסופט.
זהו לינק לשלט של streamzap
http://www.streamzap.com/products/pcremote/apps.php
כתוב שם שהוא יודע לעבוד עם למעלה מ-150 תוכנות, ביניהן גם Windows XP MCE וגם עם AVERMEDIA.
האם זה אומר שאני לא צריך את HIP בשביל לשלוט איתו במחשב ובתוכנת ההקלטה?
בכל מקרה, לפי דבריך אני מבין שאני חייב בכל מקרה לקנות את הערכה של השלט עם הבלאסטר של MCE על נמת לשלוט בממיר כי אי אפשרות לקנות בלאסטר בנפרד.
http://www.streamzap.com/products/pcremote/apps.php
כתוב שם שהוא יודע לעבוד עם למעלה מ-150 תוכנות, ביניהן גם Windows XP MCE וגם עם AVERMEDIA.
האם זה אומר שאני לא צריך את HIP בשביל לשלוט איתו במחשב ובתוכנת ההקלטה?
בכל מקרה, לפי דבריך אני מבין שאני חייב בכל מקרה לקנות את הערכה של השלט עם הבלאסטר של MCE על נמת לשלוט בממיר כי אי אפשרות לקנות בלאסטר בנפרד.
השליטה בתוכנות רבות היא בעזרת תוכנה מקשרת - כך שאין הבדל מהותי בינו לבין כל שלט אחר + תוכנת צד שלישי כמו HIP (תקנו אותי אם אני טועה...
)
בכל מקרה, אין בשלט שום דבר מיוחד שחשוב בגללו לשמור אותו לעומת השלט הרגיל של מיקרוסופט - הוא די דומה לא אך לשלט של מיקרוסופט (המקורי) יש יתרונות כמו למידה של כיבוי/הדלקה ווליום של מכשיר נוסף וכפתורים מוארים.
המלצתי - קנה את השלט של מיקרוסופט ואל תחשוב פעמיים - שלט מצויין שיאפשר לך להפעיל את המדיה סנטר כולל שליטה על הממיר בעזרת הבלאסטרים שמגיעים אתו.
אפשרות שנייה היא קניית המקלט של השלט של מיקרוסופט + הבלאסטרים (ב-EBAY למשל) ולהשתמש בשלט שיש לך כבר עם המקלט שלו וההתאמה לתוכנת המדיה סנטר.
אורן.
בכל מקרה, אין בשלט שום דבר מיוחד שחשוב בגללו לשמור אותו לעומת השלט הרגיל של מיקרוסופט - הוא די דומה לא אך לשלט של מיקרוסופט (המקורי) יש יתרונות כמו למידה של כיבוי/הדלקה ווליום של מכשיר נוסף וכפתורים מוארים.
המלצתי - קנה את השלט של מיקרוסופט ואל תחשוב פעמיים - שלט מצויין שיאפשר לך להפעיל את המדיה סנטר כולל שליטה על הממיר בעזרת הבלאסטרים שמגיעים אתו.
אפשרות שנייה היא קניית המקלט של השלט של מיקרוסופט + הבלאסטרים (ב-EBAY למשל) ולהשתמש בשלט שיש לך כבר עם המקלט שלו וההתאמה לתוכנת המדיה סנטר.
אורן.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

בדיוק!!!
האמת שה HIP עושה החיים קלים כי לרוב התוכנות הכל מוכן , רק צריך ללמד את המקשים.
יש לך בכלל PVR? כי הסט של ה MCE+PVR150 יוצא מאוד זול ....
אבל בתכלס, כמה תוכנות אתה מתכוון לעבוד 2? אולי שלוש?
זה לא שבאמת אתה תעבוד עם כל כך הרבה תוכנות.
וללמד שלוש תוכנות זה 10 דקות.
האמת שה HIP עושה החיים קלים כי לרוב התוכנות הכל מוכן , רק צריך ללמד את המקשים.
יש לך בכלל PVR? כי הסט של ה MCE+PVR150 יוצא מאוד זול ....
אבל בתכלס, כמה תוכנות אתה מתכוון לעבוד 2? אולי שלוש?
זה לא שבאמת אתה תעבוד עם כל כך הרבה תוכנות.
וללמד שלוש תוכנות זה 10 דקות.
קודם כל תודה על התשובות, באמת נראה לי שאתם צודקים. אולי סתם התלהבתי יותר מדי מה- streamzap הזה. מה גם שהוא יחסית יקר עבור מה שהוא נותן (הוא לא מגיע עם בלאסטרים בכלל).
ועכשיו בהמשך לתשובותיכם:
1. אם אני קונה ב- EBAY את המקלט של השלט של מיקרוסופט + הבלאסטרים ויש לי שלט לומד של הרסיבר שלי, האם אני יכול להשתמש בו ולשלוט על MCE ויתר התוכנות?
2. אם אני קונה את הכרטיס PVR של AVERMEDIA שהוזכר בבקורת כאן באתר ומוצע למכירה עם שלט של מיקרוסופט, האם השלט מספיק טוב (הבנתי שזה לא השלט החדש אלא שלט ישן יותר) או שכדאי לקנות את השלט החדש?
3. בקשר לבקורת על הכרטיס PVR של AVERMEDIA, לא הבנתי אם הוא טוב יותר מהכרטיס PVR-150 או לא? היה כתוב בברור שהכרטיס השני של LIFEVIEW טוב יותר, אבל על הכרטיס של AVERMEDIA זה לא היה כל כך ברור.
ועכשיו בהמשך לתשובותיכם:
1. אם אני קונה ב- EBAY את המקלט של השלט של מיקרוסופט + הבלאסטרים ויש לי שלט לומד של הרסיבר שלי, האם אני יכול להשתמש בו ולשלוט על MCE ויתר התוכנות?
2. אם אני קונה את הכרטיס PVR של AVERMEDIA שהוזכר בבקורת כאן באתר ומוצע למכירה עם שלט של מיקרוסופט, האם השלט מספיק טוב (הבנתי שזה לא השלט החדש אלא שלט ישן יותר) או שכדאי לקנות את השלט החדש?
3. בקשר לבקורת על הכרטיס PVR של AVERMEDIA, לא הבנתי אם הוא טוב יותר מהכרטיס PVR-150 או לא? היה כתוב בברור שהכרטיס השני של LIFEVIEW טוב יותר, אבל על הכרטיס של AVERMEDIA זה לא היה כל כך ברור.
נערך לאחרונה על ידי liornach ב 20/05/2007 13:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
לגבי 2 - השלט הוא לא ישן יותר אלא פשוט לא תומך בלמידה של מכשיר נוסף כגון טלויזיה שקיים בשלט המקורי, במילים אחרות מדובר בשלט OEM שחברות רבות מוציאות
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
בהמשך לשאלה 2 שלי:
האם השלט של מיקרוסופט עובד גם עם windows xp proffesional או שהוא עובד רק עם MCE 2005?
זאת במידה ואני ארצה לעבוד עם תוכנה אחרת כמו meedio, media portal, tvedia וכדומה.
אם לא אז האם אפשר בעזרת girder או HIP לגרום לא לעבוד איתם?
תודה
האם השלט של מיקרוסופט עובד גם עם windows xp proffesional או שהוא עובד רק עם MCE 2005?
זאת במידה ואני ארצה לעבוד עם תוכנה אחרת כמו meedio, media portal, tvedia וכדומה.
אם לא אז האם אפשר בעזרת girder או HIP לגרום לא לעבוד איתם?
תודה
האם מישהו יכול לענות לי בבקשה על השאלות הנ"ל?אם אני קונה ב- EBAY את המקלט של השלט של מיקרוסופט + הבלאסטרים ויש לי שלט לומד של הרסיבר שלי, האם אני יכול להשתמש בו ולשלוט על MCE ויתר התוכנות?
בקשר לבקורת על הכרטיס PVR של AVERMEDIA, לא הבנתי אם הוא טוב יותר מהכרטיס PVR-150 או לא? היה כתוב בברור שהכרטיס השני של LIFEVIEW טוב יותר, אבל על הכרטיס של AVERMEDIA זה לא היה כל כך ברור....
רוב הסיכויים שתוכל להשתמש בשלט לומד עם המקלט של מיקורוספט. אבל צריך לבדוק זאת היות ולשלט של מיקרוסופט יש שני קודים לכל כפתור (כל לחיצה מקבלים אחד מהשניים - לחילופין).
ה-AVERMEDIA מעט טוב יותר מה-PVR 150 באיכות התמונה.
אורן.
ה-AVERMEDIA מעט טוב יותר מה-PVR 150 באיכות התמונה.
אורן.