אנטנת פאנל לנקודת גישה חיצונית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #1 

אני מעוניין להתקין נקודת גישה נוספת לרשת הביתית כך שתהיה קליטה מצויינת בחניה שלי. המכשיר שבתוך הרכב יודע לעבוד ב- 2.5Ghz בלבד, וכבר עכשיו ללא נקודת גישה חיצונית יש לו קליטה חלשה של הרשת מתוך הבית. זאת אומרת שאנטנת פאנל ממוקדת צפויה לתת קליטה פיצוץ.
ה- AP שאני מתכוון להתקין מגיעה עם שתי אנטנות Omni מתפרקות. אם אני מפרק אחת מהן ומחבר במקומה אנטנת פאנל שמכוונת לחניה, בזמן שהאנטנה השניה נשארת בתוך הבית לטובת מכשירים באזור - זה פתרון מוצלח? או שזה משאיר אותי עם מהירות נמוכה גם בחוץ וגם בפנים ועדיף כבר להקדיש את ה- AP הזו לחניה, עם שתי אנטנות פאנל בחוץ?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4314
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #2 

מספר אנטנות לאותו תחום תדר ומאותו מודול RF בציוד WI-FI ביתי משמשות לצורך של MIMO ושל diversity ולא לצורך של שירות של לקוחות שונים לכל אנטנה. זו הסיבה שכל אותן האנטנות חייבות לתת אלומת כיסוי זהה , אחרת דבר יגרום לניתוקים ולתופעות אחרות של חוסר תקשורת. כך שאתה נדרש לנקודת גישה נפרדת ואם יש לה מספר יציאות לאנטנה אתה צריך גם מספר של פנלים שיתנו כיסוי זהה.

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #3 

מה שהאדמין אמר רק ש MIMO הינו 3 אנטנות ומעלה אך בכל אופן שיש 2 אנטנות זה אומר שאנטנה אחת היא RX והשניה TX אך ישנו מנגנון שנקרא antenna selection והוא כל הזמן מחליף בינהם.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4314
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #4 

MIMO זה לא שלוש אנטנות ומעלה, אלה שזה יותר מאנטנה אחד (שניים וצפונה ) וגם זה לא מחליף שום דבר בינהם, אלה שזה מערכת של מספר אנטנות שעובדת עם כל האנטנות האלה במקביל במישור מסוים, למשל במישור קוטביות או במישור אחר, המשדר "מחלק" את המידע שנדרש לשדר בין כל האנטנות והמקלט "אוסף" אותו מכל האנטנות

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #5 

תודה! היתה לי תחושה כזו, אבל לא ידעתי שההשלכות של עבודה עם אנטנה אחת הן עד כדי כך חמורות. חשבתי ששתי האנטנות נועדו לשפר את המהירות כשתנאי הקליטה לא אופטימליים. בכל אופן הזמנתי שני פאנלים ואתקין את שניהם.

שתי שאלות נוספות לא כ"כ קשורות: יש לי דונגל סלולרי דור רביעי Huawai E3372-s, שמחובר כגיבוי לראוטר TP-Link Archer v-600. הקליטה שמתקבלת בו בארון שבו הוא יושב במרכז הבית היא די חלשה, והמהירות לא עוברת את ה-12Mbps. ראיתי שיש לו חיבור לשתי אנטנות חיצוניות - זה עוזר גם אם האנטנות צמודות אליו באותו אזור בבית? או רק אם הן בחוץ בגובה? במכשירים סלולריים רגילים יש בבית קליטה לא רעה.
והאם יש הבדל לעומת Huawai E3372-h? (הזמנתי אחד כזה מבלי ששמתי לב להבדל של האות בסוף)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”