חיבור רסיבר וטלוויזיה לתמיכה בפורמטים DD+ ATMOS DTS-MA וכו'
רכשתי רסיבר ימהה AVENTAGE 3060 שתומך בכל הפורמטים החדשים 4K HDMI 2.2 וכל מקודדי האודיו.
כמו כן טלוויזיה סמסונג UE65KS9500.
הרסיבר מחובר למחשב ליציאת HDMI וכן לסטרימר.
הטלוויזיה מחוברת לרסיבר דרך HDMI וכן כבל HDMI נוסף כערוץ CONTROL ARC.
הכל עובד טוב, מהמחשב אני מנגן דרך HDMI ב 4K את כל הפורמטים של הסאונד כולל DOLBY ATMOS ללא כל בעיה.
כאשר אני משתמש בטלוויזיה כנגן נטפליקס וכו' אני מקבל לבחירה 3 אופציות ולא משנה מה התוכן שאני מנגן, DOLBY DIGITAL או DTS או PCM (ויש גם DTS NEO).
אם אני מנגנן קובץ מהמחשב שהוא נגיד DD+ או DTS-MA או DOLBY ATMOS, אני רואה תמונה ועל הרסיבר רשום DOLBY ATMOS או DD+.
כאשר אני מנגן אותו קובץ מהטלוויזיה אני שומע סאונד אבל רשום לי רק DOLBY DIGITAL או DTS.
ע"פ מפרט הטלוויזיה היא אמורה לתמוך בכל הפורמטים החדשים, ואני לא מצליח לקבל אף אחד מהם מהטלוויזיה.
ניסיתי בשתי צורות, גם בערוץ ARC וגם בחיבור אופטי. בדקתי את כל האפשרויות בטלוויזיה BITSTRIME או PCM ובשום מצב לא קיבלתי תוצאה שונה.
מישהו נתקל בבעיה ויודע איך לפתור אותה..? למה לא מופיעות לי כל אפשרויות התמיכה בטלוויזיה..?
ולמה הרסיבר תמיד מזהה רק DTS או DOLBY DIGITAL..?
כמו כן טלוויזיה סמסונג UE65KS9500.
הרסיבר מחובר למחשב ליציאת HDMI וכן לסטרימר.
הטלוויזיה מחוברת לרסיבר דרך HDMI וכן כבל HDMI נוסף כערוץ CONTROL ARC.
הכל עובד טוב, מהמחשב אני מנגן דרך HDMI ב 4K את כל הפורמטים של הסאונד כולל DOLBY ATMOS ללא כל בעיה.
כאשר אני משתמש בטלוויזיה כנגן נטפליקס וכו' אני מקבל לבחירה 3 אופציות ולא משנה מה התוכן שאני מנגן, DOLBY DIGITAL או DTS או PCM (ויש גם DTS NEO).
אם אני מנגנן קובץ מהמחשב שהוא נגיד DD+ או DTS-MA או DOLBY ATMOS, אני רואה תמונה ועל הרסיבר רשום DOLBY ATMOS או DD+.
כאשר אני מנגן אותו קובץ מהטלוויזיה אני שומע סאונד אבל רשום לי רק DOLBY DIGITAL או DTS.
ע"פ מפרט הטלוויזיה היא אמורה לתמוך בכל הפורמטים החדשים, ואני לא מצליח לקבל אף אחד מהם מהטלוויזיה.
ניסיתי בשתי צורות, גם בערוץ ARC וגם בחיבור אופטי. בדקתי את כל האפשרויות בטלוויזיה BITSTRIME או PCM ובשום מצב לא קיבלתי תוצאה שונה.
מישהו נתקל בבעיה ויודע איך לפתור אותה..? למה לא מופיעות לי כל אפשרויות התמיכה בטלוויזיה..?
ולמה הרסיבר תמיד מזהה רק DTS או DOLBY DIGITAL..?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
לא הבנתי, 2 כבלי HDMI בין הטלויזיה והרסיבר?הטלוויזיה מחוברת לרסיבר דרך HDMI וכן כבל HDMI נוסף כערוץ CONTROL ARC...
למה?
חיבור אופטי ו- ARC לא מסוגלים להעביר פורמטי אודיו בפורמטים חדשים יותר מ- DTS ו- DD.
וטלויזיות בכלל לא מעבירות פורמטים מתקדמים כאלו.
חייב שני כבלים
כבל אחד מעביר תמונה מכל ההתקנים שמחוברים לרסיבר לטלוויזיה (הוא מחובר מווידאו מוניטור של הרסיבר לכניסת HDMI של הטלוויזיה)
כבל שני מחובר מ HDMI שתומך ARC בטלוויזיה לכניסה במגבר שתומכת ARC.
אם אני מנתק אחד מהם אז או שאין לי תמונה מהרסיבר לטלוויזיה, או שאין לי סאונד חזרה מהטלוויזיה ואז גם הקונטרול בינהם לא עובד.
לגבי העברת האודיו... איך מהמחשב זה עובר לרסיבר על כבל HDMI ללא בעיות בכלל...?
למה במפרט של הטלוויזיה רשום שהיא תומכת, ? במה מתבטא "התמיכה", בכך שהיא ממירה את הסאונד ל DTS...?
כבל שני מחובר מ HDMI שתומך ARC בטלוויזיה לכניסה במגבר שתומכת ARC.
אם אני מנתק אחד מהם אז או שאין לי תמונה מהרסיבר לטלוויזיה, או שאין לי סאונד חזרה מהטלוויזיה ואז גם הקונטרול בינהם לא עובד.
לגבי העברת האודיו... איך מהמחשב זה עובר לרסיבר על כבל HDMI ללא בעיות בכלל...?
למה במפרט של הטלוויזיה רשום שהיא תומכת, ? במה מתבטא "התמיכה", בכך שהיא ממירה את הסאונד ל DTS...?
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
על איזה מסך מדובר? מעטים המסכים שיודעים להעביר משהו יותר מ DD+ גם ב 2018...
- Amir64
-
- גורו

צריך להיות מחובר רק כבל HDMI מ- HDMI OUT 1 ברסיבר, לכניסת HDMI ARC בטלויזיה.
"ווידאו מוניטור" ברסיבר זה יציאה אנאלוגית, אתה מתכוון ל- HDMI OUT 2?
היא נועדה לחיבור מקרן או הוצאת וידאו ל- zone 2.
ראה עמוד 42 - איך לחבר טוויזיה לרסיבר.
וראה עמוד 44 - למה משמשת יציאת HDMI OUT 2.
אם אתה מנתק את הכבל שמחובר ל- HDMI 2, ולא רואה תמונה, זה אומר שמשום מה הגדרת ברסיבר שאתה צופה ב- ZONE 2.
אם במצב זה אתה רואה תמונה על הטלויזיה מהמקורות השונים, אבל ARC לא עובד לך כשאתה צופה בטלויזיה (מהממיר הפנימי, או התקן שמחובר אליה),
כנראה שאתה צריך לקרוא את ההערה האחרונה בעמוד 180 בחוברת שלך.
תקן ARC, שמעביר אודיו בכיוון ההפוך (כפי שהשם אומר - Audio Return Channel), מוגבל ברוחב פס להעברת אודיו,
ולכן יכול להעביר רק פורמטים דחוסים DTS/DD, או PCM.
יש תקן חדש - eARC, שפותר את המגבלה הזו, אבל לא קיים במכשירים שלך.
"ווידאו מוניטור" ברסיבר זה יציאה אנאלוגית, אתה מתכוון ל- HDMI OUT 2?
היא נועדה לחיבור מקרן או הוצאת וידאו ל- zone 2.
ראה עמוד 42 - איך לחבר טוויזיה לרסיבר.
וראה עמוד 44 - למה משמשת יציאת HDMI OUT 2.
אם אתה מנתק את הכבל שמחובר ל- HDMI 2, ולא רואה תמונה, זה אומר שמשום מה הגדרת ברסיבר שאתה צופה ב- ZONE 2.
אם במצב זה אתה רואה תמונה על הטלויזיה מהמקורות השונים, אבל ARC לא עובד לך כשאתה צופה בטלויזיה (מהממיר הפנימי, או התקן שמחובר אליה),
כנראה שאתה צריך לקרוא את ההערה האחרונה בעמוד 180 בחוברת שלך.
כי פרוטוקול HDMI, והכבל עצמו, מיועדים להעביר פורמטים מתקדמים.לגבי העברת האודיו... איך מהמחשב זה עובר לרסיבר על כבל HDMI ללא בעיות בכלל...?...
תקן ARC, שמעביר אודיו בכיוון ההפוך (כפי שהשם אומר - Audio Return Channel), מוגבל ברוחב פס להעברת אודיו,
ולכן יכול להעביר רק פורמטים דחוסים DTS/DD, או PCM.
יש תקן חדש - eARC, שפותר את המגבלה הזו, אבל לא קיים במכשירים שלך.
חיבור hdmi
אין לי אף כבל מחובר ל zone 2.
Zone 1 מחובר לhdmi 1 בטלוויזיה.
הכניסה של arc ברסיבר מוגדרת hdmi in 1
בטלוויזיה arc יוצא ב hdmi 4.
אם כפי שאתה אומר אני מחבר את hdmi 4 של הטלוויזיה ל zone 1 ברסיבר.. אני רואה תמונה אבל arc לא עובד. כך עשיתי בהתחלה.
אם אני מחבר את hdmi 4 דל הטלוויזיה שהוא arc ל hdmi in 1 במגבר יש arc וגם שליטה אבל אין תמונה מהמגבר לטלוויזיה.
רק עם שני הכבלים זה עובד.
אני מבין שזה צריך להיות רק מ hdmi 4 בטלוויזיה ל zone 1 out ברסיבר.. אבל לא מקבל שם arc....
Zone 1 מחובר לhdmi 1 בטלוויזיה.
הכניסה של arc ברסיבר מוגדרת hdmi in 1
בטלוויזיה arc יוצא ב hdmi 4.
אם כפי שאתה אומר אני מחבר את hdmi 4 של הטלוויזיה ל zone 1 ברסיבר.. אני רואה תמונה אבל arc לא עובד. כך עשיתי בהתחלה.
אם אני מחבר את hdmi 4 דל הטלוויזיה שהוא arc ל hdmi in 1 במגבר יש arc וגם שליטה אבל אין תמונה מהמגבר לטלוויזיה.
רק עם שני הכבלים זה עובד.
אני מבין שזה צריך להיות רק מ hdmi 4 בטלוויזיה ל zone 1 out ברסיבר.. אבל לא מקבל שם arc....
- Amir64
-
- גורו

נראה לי שאתה לא מבין מה זה ARC.
זה לא עובד בלי להפעיל את זה קודם.
אם אתה מחבר
זה ממש לא ARC.
אתה בטוח שהפעלת את התכונות CEC ו- ARC ברסיבר וגם בטלויזיה?אם כפי שאתה אומר אני מחבר את hdmi 4 של הטלוויזיה ל zone 1 ברסיבר.. אני רואה תמונה אבל arc לא עובד. כך עשיתי בהתחלה....
זה לא עובד בלי להפעיל את זה קודם.
אם אתה מחבר
אין לך ARC, יש לך אינפוט של הטלויזיה בכניסה ברסיבר.את hdmi 4 דל הטלוויזיה שהוא arc ל hdmi in 1 במגבר...
זה ממש לא ARC.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
@DISHON
ממש לא שני כבלים למסך.
רק כבל אחד מהרסיבר למסך.
מהרסיבר, סימנתי לך בצבע אדום - אל כניסת ה ARC שלך במסך.
כל שאר הרכיבים שיש לך - ממיר, סטרימר, DVD, קונסולה - מחוברים לרסיבר בחיבורים שסימנתי בצהוב.
ממש לא שני כבלים למסך.
רק כבל אחד מהרסיבר למסך.
מהרסיבר, סימנתי לך בצבע אדום - אל כניסת ה ARC שלך במסך.
כל שאר הרכיבים שיש לך - ממיר, סטרימר, DVD, קונסולה - מחוברים לרסיבר בחיבורים שסימנתי בצהוב.
קודם תודה...
זה בדיוק מה שעשיתי בפעם הראשונה.. ומצב arc לא עבד... לא הופיע בטלוויזיה כאופציה... ניסיתי לכבות ולהדליק.. לנתק.. כלום... במגבר בהגדרות כשאני מאפשר arc הוא שואל אותי איזה כניסה לבחור 1 או 2 או 3 ורק כשבחרתי אחת מהן וחיברתי לשם זה עבד. אנסה שוב את מה שכתבת כשאגיע הביתה.
זה בדיוק מה שעשיתי בפעם הראשונה.. ומצב arc לא עבד... לא הופיע בטלוויזיה כאופציה... ניסיתי לכבות ולהדליק.. לנתק.. כלום... במגבר בהגדרות כשאני מאפשר arc הוא שואל אותי איזה כניסה לבחור 1 או 2 או 3 ורק כשבחרתי אחת מהן וחיברתי לשם זה עבד. אנסה שוב את מה שכתבת כשאגיע הביתה.
- Amir64
-
- גורו

HDMI OUT 1 זו היציאה הפיזית היחידה שקשורה ל- ARC.
יש לך הוראות בחוברת של הרסיבר, עמוד 180 איך להגדיר ש- ARC יעבוד.
חבל שאתה לא פותח את החוברת ולומד מה עושים איך.
אתה סתם מסתבך.
יש לך הוראות בחוברת של הרסיבר, עמוד 180 איך להגדיר ש- ARC יעבוד.
חבל שאתה לא פותח את החוברת ולומד מה עושים איך.
אתה סתם מסתבך.
הכל מהחוברת
כל מה שעשיתי זה מהחוברת... ככה למדתי את הרסיבר... כולל עמוד 180.. זה פשוט לא עבד על היציאה הזו בשום צורה..
אבל עבד על כניסה hdmi 1 כשהגדרתי אותה ברסיבר.
לאחר עשרות נסיונות ועבודה מול 2 החוברות זה היה הדבר היחיד שעבד. הגדרתי בעבר arc ובציוד אחר ללא בעיה.
כאמור אנסה שוב בערב... תודה.
אבל עבד על כניסה hdmi 1 כשהגדרתי אותה ברסיבר.
לאחר עשרות נסיונות ועבודה מול 2 החוברות זה היה הדבר היחיד שעבד. הגדרתי בעבר arc ובציוד אחר ללא בעיה.
כאמור אנסה שוב בערב... תודה.
- Amir64
-
- גורו

אתה לא הבנת.במגבר בהגדרות כשאני מאפשר arc הוא שואל אותי איזה כניסה לבחור 1 או 2 או 3 ורק כשבחרתי אחת מהן וחיברתי לשם זה עבד...
לפי החוברת זה צריך להיות על 1, וזה לא קשור לכניסה HDMI1.
חיבור רסיבר וטלוויזיה לתמיכה בפורמטים DD+ ATMOS DTS-MA וכו'
מצורפים העמודים שציינת
כאשא אני מחבר ל ZONE 1 האפשרות ARC בטלוויזיה נעלמת לי, אין סאונד מהטלוויזיה, והשליטה והסנכרון בין הרסיבר והטלוויזיה מפסיקים.
כשאני מחזיר ל HDMI INPUT 1 הכל חוזר ויש סאונד ושליטה.
מחר אלך לרכוש כבל חדש למרות שמה שיש לי איכותי, 4K HDMI 2 16GBS
כאשא אני מחבר ל ZONE 1 האפשרות ARC בטלוויזיה נעלמת לי, אין סאונד מהטלוויזיה, והשליטה והסנכרון בין הרסיבר והטלוויזיה מפסיקים.
כשאני מחזיר ל HDMI INPUT 1 הכל חוזר ויש סאונד ושליטה.
מחר אלך לרכוש כבל חדש למרות שמה שיש לי איכותי, 4K HDMI 2 16GBS