Shift Lens במקרן JVC לא תואם למחשבון
-
Cable_Guy
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 612
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 97 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
התחדשתי במקרן JVC RS440, אני מקרין ממדף, מרחק של 3.2 מטר ומגובה 2.12 על מסך שמתחיל בגובה 70 ס"מ מהריצפה (תמונה 84 אינץ).
הופתעתי לגלות שה Shift Lens לא מאפשרים לי להוריד את התמונה לתחתית של 70 ס"מ והתמונה יורדת לי למקסימום גובה 112 ס"מ.
בדקתי את המחשבון באתר של JVC ושם זה נראה שלא אמורה להיות לי בעיה (מצורפת תמונה ולינק למחשבון).
במחשבון אין אפשרות להכניס דגם שזה גם קצת מוזר לי...
מה אני מפספס?
הופתעתי לגלות שה Shift Lens לא מאפשרים לי להוריד את התמונה לתחתית של 70 ס"מ והתמונה יורדת לי למקסימום גובה 112 ס"מ.
בדקתי את המחשבון באתר של JVC ושם זה נראה שלא אמורה להיות לי בעיה (מצורפת תמונה ולינק למחשבון).
במחשבון אין אפשרות להכניס דגם שזה גם קצת מוזר לי...
מה אני מפספס?
-
Cable_Guy
-
- חבר פעיל במיוחד

·lasik כתב:איך פתרת הבעיה?...
מבדיקה שעשיתי עם כמה בעלי מקרנים זהים הבנתי שהמקרן שלי תקין...עוד לא מצאתי מישהו שיודע להגיד לי מה בדיוק אני מפספס במחשבון של JVC.
נאלצתי פשוט לשנות את מיקום הזרוע/ מדף למיקום נמוך יותר ולמרכז לגמרי את מיקום העדשה למרכז המסך ( מה שהמקרן אפסון הקודם שלי היה פחות קריטי). מי שקונה מקרן JVC צריך לקחת בחשבון שהוא פחות גמיש בכל הקשור למשחק עם מיקום התמונה במרחק הקרנה שקטן מ 3.5 מטר.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17926
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2492 פעמים
·Cable_Guy כתב:·......
מבדיקה שעשיתי עם כמה בעלי מקרנים זהים הבנתי שהמקרן שלי תקין...עוד לא מצאתי מישהו שיודע להגיד לי מה בדיוק אני מפספס במחשבון של JVC.
נאלצתי פשוט לשנות את מיקום הזרוע/ מדף למיקום נמוך יותר ולמרכז לגמרי את מיקום העדשה למרכז המסך ( מה שהמקרן אפסון הקודם שלי היה פחות קריטי). מי שקונה מקרן JVC צריך לקחת בחשבון שהוא פחות גמיש בכל הקשור למשחק עם מיקום התמונה במרחק הקרנה שקטן מ 3.5 מטר....
והכי חשוב איך התמונה ?
-
Cable_Guy
-
- חבר פעיל במיוחד

אחרי כיול בסיסי ולפני כיול עם ספיידר וקובץ גאמה התמונה חבל״ז - אין ספק ש 4K עם HDR זו רמה אחרת לגמרי.istarmini כתב:
·......
והכי חשוב איך התמונה ?...
שידורי Yes ב 4K בערוץ One4k נראים מעולה, גם שאר הערוצים רואים מעולה עם האפסקייל של המקרן ( ממיר Ultra)
הבעיה היחידה שנתקלתי בא היא שאחרי כמה ימים של רק סרטי 4K ניסיתי לראות סרטים ב 1080 מהסטרימר (זידו x20) והתמונה נראת קצת מעובדת ולפעמים מרגיש שהיא רצה מהר יותר ממה שהיא אמורה ( כנראה עניין של הגדרות בסטרימר של פריימים ורזולוציה) אחרי שהעברתי את כל ההגדרות ל Auto וביטלתי את האפסקייל של הסטרימר נראה שיש שיפור אבל לצערי אני לא בטוח שזה באמת פתר את הבעיה ( כבר הייתי גמור אתמול בערב וכבר לא הייתי בטוח אם אני מדמיין דברים כבר...) תופעה מוכרת?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17926
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2492 פעמים
·Cable_Guy כתב:אחרי כיול בסיסי ולפני כיול עם ספיידר וקובץ גאמה התמונה חבל״ז - אין ספק ש 4K עם HDR זו רמה אחרת לגמרי.......
שידורי Yes ב 4K בערוץ One4k נראים מעולה, גם שאר הערוצים רואים מעולה עם האפסקייל של המקרן ( ממיר Ultra)
הבעיה היחידה שנתקלתי בא היא שאחרי כמה ימים של רק סרטי 4K ניסיתי לראות סרטים ב 1080 מהסטרימר (זידו x20) והתמונה נראת קצת מעובדת ולפעמים מרגיש שהיא רצה מהר יותר ממה שהיא אמורה ( כנראה עניין של הגדרות בסטרימר של פריימים ורזולוציה) אחרי שהעברתי את כל ההגדרות ל Auto וביטלתי את האפסקייל של הסטרימר נראה שיש שיפור אבל לצערי אני לא בטוח שזה באמת פתר את הבעיה ( כבר הייתי גמור אתמול בערב וכבר לא הייתי בטוח אם אני מדמיין דברים כבר...) תופעה מוכרת?...
מנסיון הכיול עם הספיידר לא תמיד מבטיח תוצאות טובות .
בכל מקרה חשוב ביותר:
לפני שאתה מכייל עם הספידר התוכנה מבקשת ממך לשמור את קובץ הכיול המקורי של המקרן.
תשמור אותו ותשמור אותו היטב, כי אחרי הכיול, אין דרך להחזיר את נתוני הכיול המקוריים שאיתם הגיע המקרן, גם לא בעזרת איפוס להגדרות יצרן.
רק טעינת הקובץ המקורי, תחזיר לך את הכיול המקורי שאיתו הגיע המקרן .