המגבר קצת חדש אז יש לי חשש כי אין מספיק ביקורות ברשת.
היתרון שלו הוא המימדים - אין לי מקום שם לרסיבר גדול
נראה לי קצת יקר יחסית למוצרים אחרים דומים - 2,700 ש"ח
איך השילוב? ניצול טוב של הרמקולים?
אשמח לשמוע בעיקר חסרונות
פרט חשוב לדעתי שכדאי לציין....קח בחשבון שה-MOREL SP2 זה רמקול סאטליט קטן ומאוד ומוגבל ביכולת שלו "לספק ולעמוד" בתדר נמוך כך שבמידה ולסאב של OMEGA AUDIO אין יציאת רמקולים המספקת חיתוך HP (חיתוך תדר נמוך) בתדר של לפחות 100HZ מאוד יכול להיות שה-MOREL פשוט "יחנקו" ברגע שתגביר לעוצמה בינונית.
אמנם במגבר ישנו איזכור לגביי אפשרות לבחירת גודל רמקול אך ככל הניראה זה עבור האקולייזר המובנה, לא ראיתי שיש איזכור כלשהו לגבי HPF מובנה במגבר.
BUGY - אתה מתכוון לעניין החיתוך תדרים? אם לא, תוכל לפרט למה אתה חושב כך?
...
·אלה רמקולים לא טובים בכל קנה מידה בטח שלא כזוג קדמי. בקושי טובים כאחוריים. כן, בגלל החיתוך. חסר להם בשר.
בעיקרון הסאבים של מורל לא משהו בכלל.
המגבר מעולה. אבל היתי מחפש זוג רמקולים טובים אפילו ביד שתיים או פה בלוח מכירות. רמקול אמיתי ללא אילוצים
שאלת, ענו לך אבל זה לא מה שרצית לשמוע, אני מבין, אבל זה לא אומר שהעובדות השתנו. יש בעיה עם הרמקולים הקטנים. חיתוך מעל 80 הרץ לא מומלץ בכלל. מעל 100 זה כבר מוגזם.
מצד שני, אם זה נשמע לך טוב ואין לך כוח להמשיך לחפש, אז תתחדש, המחיר סביר, הציוד ברמה טובה ובשביל מטבח ושמיע לא כיוונית זה מעל ומעבר.
דווקא חיתוך של 80HZ או אפילו 100HZ היה יכול להיות מצויין אך בהתחשב בעובדה שטווח הרמקולים האלו גבוה יותר בתחום הנמוך (120HZ -5DB) גם זה לא מספיק ככל הניראה.
eladye כתב:
דוקא שמעתי בחנות את ה SP2 מחוברים לרסיבר טוב והם נשמעו מדהים, חזק ונקי.
לגבי החיתוך, המגבר אמור לעשות את העבודה.
במידה ולא, לסאב שבחרתי (encore) יש כניסה ויציאה לרמקולים והוא אמור לבצע את החיתוך. זה לא מספיק?
...
·1. לאיזה רסיבר הם היו מחוברים בחנות? האם רסיבר ק"ב? אם כן סביר להניח שהרסיבר סיפק את ה-HPF.
2. כמו שציינתי, בדוק אם המגבר של ה-YAMAHA באמת מספק HPF.
3. זה שבסאב קיימת כניסה ויציאת רמקולים לא מבטיח לך שיציאת הרמקולים מסוננת, יתכן וזוהי יציאת PASS THROUGH המעבירה FULL RANGE לרמקולים, אם היא כן מסוננת אז חשוב לדעת באיזה תדר ובאיזה SLOPE וזאת בגלל מיגבלת התדר הנמוך של ה-SP2.
לא בדקתי לאיזה רסיבר היה מחובר בחנות כי לא היה להם רסיבר קטן מימדים וגם אין לי כ"כ אפשרות לבדוק את זה.
בכל אופן לגבי הסאב - הצלחתי להשיג תמונה מוגדלת של הפאנל האחורי של הסאב,
זה נראה שכן מתבצע חיתוך עם אפשרות לכוון אותו
הקרוסאובר הקיים בסאב הוא קרוסאובר אקטיבי עבור הסאבוופר עצמו (LPF שהוא מסנן ש"חותך את התדרים הגבוהים), לא עבור הרמקולים המתחברים אליו דרך יציאת ה-HIGH LEVEL (יציאת הרמקולים).
אך בדוק עם OMEGA AUDIO אם על יציאת הרמקולים יש מסנן HPF (מסנן חותך נמוכים), אם קיים כזה אז בד"כ הוא מסנן פאסיבי בעל תדר קבוע (בד"כ בטווח של 80-100HZ בעל שיפוע של 6db\octave ).