מה הדרך הטובה והיעילה ביותר לשדר 4K ודולבי אטמוס

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
ziger פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם, בטח כבר יש תשובות לשאלות שלי איפשהו, אבל אשמח לעזרה.
לאחרונה רכשתי טלוויזיה LG OLED C8 ומקרן קול LG SK10.
מי שמכיר יודע שמדובר בחומרה ברמה מאוד גבוהה, אך אני מתקשה למצוא תוכן באפליקציות ושירותי הטלוויזה הזמינים בישראל, מה שאומר שאני צריך להשתמש במחשב או סטרימר.

מה הדרך הטובה ביותר בשקלול של (איכות קול ותמונה, מחיר, כאב ראש) לנצל את המערכת של בצורה הטובה ביותר לצפיה בסרטי קולנוע וסדרות ב-4K
יש לי כבר כרומקאסט 4K של גוגל, האם אני צריך גם לרכוש מחשב ואם כן איזה מחשב מומלץ בטווח של 2000-3000 ש"ח, האם צריך סטרימר משודרג?

איתי

Elad1409
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 298
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #2 

כן, כדאי סטרימר משודרג אם אתה רוצה להזרים סרטי 4k עם ביטרייט גבוה. יש 2 אופציות - שילד (בערך 1000 ש"ח בגלל שלא נשלח ישירות) או אפל טיוי (נמכר בארץ ב-800 ש"ח, ב-700 אם אתה באילת).
יש יתרונות וחסרונות לשני הסטרימרים אבל הם ברמה אחרת מהסטרימרים האחרים. כדאי שתקרא ותחליט.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

אפשרות זולה בהרבה היא סטרימר פשוט עם מעבד S905X או S905D (עבור חיבור רשת 1גיגה) ולהתקין עליו CoreELEC.
נערך לאחרונה על ידי TheCoolest ב 23/10/2018 1:38, נערך פעם 1 בסך הכל.

Elad1409
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

האופציה אכן זולה אבל דורשת התעסקות\לא יציבה\ללא אחריות. צריך לקחת את זה בחשבון.
במידה וכאבי ראש הם לא שיקול ואתה לא חושש מנבירה בפורומים רלוונטיים בנושא CoreELEC במקרה של בעיות\עדכוני גרסא שדפקו פונקציונליות מסויימת וכו, אכן כדאי לחסוך את המאות שקלים הללו.
אני לא הייתי חוסך אבל אני לגמרי מבין את הרציונל.

נ.ב.
כמובן שזה לא יעזור עם אפליקציות כמו נטפליקס\אמזון פריים\סלקום\פרטנר\סטינג וכו. את זה כדאי שתנגן מהמסך (או לרכוש אפל טיוי\שילד) כדי לקבל איכות מקסימלית.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #5 

@Elad1409
·
אני מסכים שזו לא אופציה לכל אחד, אבל לדעתי האישית (ואולי קצת מוטה) היא שזה עדיף על הרבה מהאופציות האחרות שיש היום בשוק.

איזו אחריות אתה צריך על קופסה שעולה $40? יש לי קופסה שעובדת 7\24 כבר שנתיים, ואין איתה שום בעיה. קופסה אחרת עובדת 7\24 שנה וחצי, אותו כנ"ל.

התעסקות? לוקח 5 דקות לצרוב את ה-image על כרטיס SD ולהעתיק קובץ מתיקיה לתיקיה. זו כל ההתעסקות.
ותמיד נשארת האפשרות לעשות ריבוט לאנדרויד שהגיע עם המכשיר במידה ויש צורך.

- דווקא עובד אצלי מצויין ויציב, הגרסה מתעדכנת כל הזמן עם שיפורים ותיקונים. יש גם גרסאות nightlies למי שאוהב לחיות על הקצה. כשאני קורא את כל התלונות שיש כאן על הסטרימרים החדשים של דיון, אני לא מבין על מה אנשים משלמים כל כך הרבה כסף.
- יש תמיכה תקינה ואמיתית ב-10BIT ו-HDR, בקרוב תתווסף תמיכה ב-autoswitching בין 8BIT ו-10BIT בהתאם לתוכן. (כרגע ניתן פשוט להגדיר 10BIT קבוע ללא בעיה)
- לא הבנתי איזה עדכונים דפקו פונקציונליות ב-CoreELEC, אשמח אם תפרט. המערכת ברובה מבוססת על LibreELEC עם שיפורים שלנו עבור ערכות השבבים של Amlogic.

- כרגע אני עובד על משהו שלא קיים בשום גרסה של קודי, אבל כנראה גם יהיה פחות רלוונטי למרבית המשתמשים. יש ספקי IPTV שנותנים תמיכה ב-ארכיון. אפשרות לבחור תוכנית מהעבר הלא רחוק ולצפות בה. כרגע אין שום גרסה של קודי שאני שמעתי עליה אשר תומכת בפונקציה הזו. וזו ככל הנראה תהיה התוספת הבאה שלנו לסיפור הזה. בוחרים תוכנית מה-EPG, לוחצים על כפתור וצופים. בנוסף יש גם תמיכה בטיימשיפט בלתי מוגבל ע"י שימוש באותה הפונצקיה של הארכיון.

- אפשר לסדר גם תמיכה בנטפליקס ואמזון, אבל מוגבלת ל-720P - כך שהמערכת אכן לא אופציה טובה לשימושים כאלה. מצד שני, בכל טלוויזיה 4K עם HDR יש אפליקציית נטפליקס\אמזון\סלקום\וכו' שעדיפה על פני מה שיש באנדרויד, לדעתי, גם ככה.

אופציה נוספת ד"א היא +Vero4K של OSMC.
מדובר במערכת דומה, אך שונה, עם חומרה + תוכנה + תמיכה מובטחת של 5 שנים לפחות, ובעלות נמוכה בהרבה מהשילד ושות'.

Elad1409
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

@TheCoolest

תודה על התגובה המפורטת.

גילוי נאות - אין לי ניסיון עם CoreELEC. יש לי ניסיון עם הקופסאות הסיניות אבל עם אנדרויד. כעת יש לי אפל טי וי. זה ממש עולם אחר ביציבות\מהירות\איכות.

אני מאמין לך שהשילוב בין CoreELEC לקופסא ב-40$ הוא ה-Best Value For Money שקיים למי שמחפש בעיקר הזרמה של תוכן ופחות אפליקציות. אני מתקשה להאמין שזה נותן את אותה רמת יציבות\איכות של אפל טי וי, אבל לא השוותי אז אני לא יודע. מה שבטוח אפל טיוי עולה פי 4 בערך ולכן זה לא הוגן להשוות.

האם אתה מצליח להזרים סרטי 4K ללא קידוד בגדלים של 80-90 ג'יגה? אתה משתמש בקודי? איך אתה מחובר לרשת? קווי\אלחוטי? יש קופסא ספציפית שאתה ממליץ עליה?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #7 

@Elad1409
·
CoreELEC זו מערכת הפעלה שנקראת גם jeOS" - Just enough OS". זו מערכת לינוקס שמריצה קודי. היא לא מיועדת להרצת אפליקציות אחרות, אבל לקודי יש המון הרחבות שמרחיבות את הפונקציונלית של המערכת.
בנוסף, עבור משתמשים מתקדמים, כללנו מנהל חבילות, כך שאפשר להתקין הרבה מאד מאפליקציות לינוקס (כמובן ללא GUI), יש תמיכה ב-Docker, כך שאפשר בגדול לעשות עם המכשיר מה שבא לך (בגבולות מה שאפשר לעשות עם terminal).

אין שום בעיה להזרים כל קובץ, לפחות אני לא נתקלתי באחד כזה, שלא מוגבל ע"י מהירות חיבור הרשת. במכשירים הזולים עם S905X יש כ.רשת של 100 מגה, במרבית המכשירים עם S905D יש כ.רשת של 1 גיגה. אני הוספתי כ.רשת 1גיגה שמתחבר ב-USB, ואין לי שום בעיה להזרים תכני 4K HDR מה-NAS בכל bitrate. האלחוטי בקופסאות האלה רחוק שנות אור ממדהים, ולא בכל קופסה האלחוטי עובד בגלל דרייברים שחסרים. בגדול אני תמיד מעדיף חיבור קווי, ולכן לי זה לא מפריע. מי שמחפש מכשיר עם חיבור אלחוטי חזק במיוחד - ככל הנראה הקופסאות הסיניות לא יתאימו לו.

ד"א, יש גם לוחות בסגנון ה-Le Potato או Khadas VIM2 שהם נתמכים בצורה טובה מאד. ה-Le Potato עולה כמעט כמו הקופסאות הסיניות הזולות, אך מגיע ללא Flash על הלוח וללא WIFI.

בכל אופן, אם קונים מכשיר מומלץ, כזה שאנחנו מכירים ויודעים שהוא נתמך כמו שצריך, לא צריכה להיות בעיה.

Adir88
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #8 

הייתי באותה התלבטות כמו שלך לפני כחודשיים.
חיפשתי נגן שיחליף את הנגן של ה OLED כיוון שלא קיימת תמיכה בפורמטי אודיו מתקדמים בנגן המובנה בטלוויזיה.

הלכתי על הפתרון של קופסת אנדרוייד עם רשת של 1G והכל עובד אצלי מצויין.
אכן נדרש התעסקות חד פעמים של כשעה-שעתיים אבל בשורה התחתונה כרגע הכל עובד חלק.

אני לא מצאתי נגן S905X או S905D עם רשת גיגה במחיר נורמלי אז הלכתי על S912 ב 55$.
צריך לשים לב שהחיסרון של ה S912 הוא שלא תיהיה לו תמיכה עתידית של LiberELEC.
אבל לפחות נכון לעכשיו הגרסה הארונה עושה עבודה מצויינת.
בשביל קופסה שעושה את העובדה בפחות מ200ש"ח לדעתי עדיף לקנות אחת כזו ובמידת הצורך לשדרג בעתיד.

ziger פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

תודה רבה לכולכם!

שליחה #9 

עזרתם לי מאוד, נראה לי שאלך על סטרימר אנדרואיד פשוט, האם השיאומי מי בוקס יעשה את העבודה?
איתי

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #10 

Adir88 כתב: אני לא מצאתי נגן S905X או S905D עם רשת גיגה במחיר נורמלי אז הלכתי על S912 ב 55$.
צריך לשים לב שהחיסרון של ה S912 הוא שלא תיהיה לו תמיכה עתידית של LiberELEC.
...
ראיתי שגירסאות CoreELEC יוצאות גם ל-S912

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #11 

@guyezra
.
כן, אנחנו תומכים ב-S905\X\W\D וגם ב-S912. פשוט כשקודי יעברו לגרסה 19, אנחנו נאלץ לעבור ל-kernel החדש של לינוקס שבו ככל הנראה ה-S912 לא ייתמך.

@ziger
.
לדעתי הוא לא כל כך מתאים, אין לו חיבור רשת קווית. ראיתי אנשים שמתלוננים שהוא מקרטע בניגון קבצי 4K, ואי אפשר להתקין עליו את CE או LE או שום דבר אחר, כי הוא נעול.

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #12 

מקרן קול לא מסוגל לתת אפקט אטמוס.. זה שהיצרן רושם תמיכה באטמוס זה רק מעיד על יכולת הפענוח של המקרן, אז חבל לך על המאמץ עם אטמוס. אם אתה רוצה להינות מאטמוס אתה צריך רסיבר תומך ולפחות 7 רמקולים...

Elad1409
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: תודה רבה לכולכם!

שליחה #13 

ziger כתב:עזרתם לי מאוד, נראה לי שאלך על סטרימר אנדרואיד פשוט, האם השיאומי מי בוקס יעשה את העבודה?
איתי
...
·לי היה שיאומי והוא עשה בעיות עם הזרמה של קבצים כבדים. אני לא התקנתי עליו CoreELEC. יכול להיות שזאת הבעיה.
תנסה את מה שארתור הציע, לרכוש סטרימר זול (עם 1ג'יגה רשת. מניח שיש לך אפשרות לחיבור קווי) ולהתקין עליו CoreELEC.

@Adir88
איזו קופסת אנדואיד קנית? התקנת עליה CoreELEC?

OrenMizrav
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

ניסית לצפות עם האפליקציה PLEX מחנות LG?
דגמי הOLED אמורים להיות מסוגלים להעביר ATMOS מהHDMI.
תתקין את PLEX על המחשב שבו יושבים כל הסרטים ואת הנגן על הטלויזיה. אמור לעבוד.
Denon 3400 | Front: Focal 806 | Center: Focal CC 800V | Back: Q acoustics 3020
https://webtip.cc/

tals79
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 863
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #15 

@OrenMizrav
Atmos עובד - אבל true-hd ו dts-hd לא עובדים.

Adir88
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

לגבי צפיה דרך PLEX או הנגן המובנה ב-OLED. לי יש את הדגם B6.
עבדתי עם שני הנגנים הללו במקביל בשנתיים האחרונות. לרוב הסרט עובד חלק אך יש פעמים שהטלויזיה מנגנת רק וידאו ללא אודיו. לפי מה שאני שמתי לב DolbyTRUEHD לא עובד.
ובלי קשר, גם אם נניח והנגן הפנימי או PLEX יצליח לפענח כל קובץ, ה ARC משנמך את האודיו ל DD או DTS בסיסי.

לגבי הנגן, הזמנתי את זה:
VORKE Z6 Plus KODI 17.4 Android 7.1.2 S912 4K TV BOX 3GB/32GB AC WIFI 1000M LAN Bluetooth 4.1

צרבתי את ה LiberELEC לDisk-on-key והמכשיר עולה קבוע מה USB עם LiberELEC.
זה משאיר לי את הגמישות להתשתמש באנדרואיד המובנה של המערכת מתי שאני רוצה וגם את האפשרות לעבור בית גרסאות LiberELEC בקלות.

tals79
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 863
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #17 

@Adir88
·מאיפה הזמנת ? היו בעיות עם המכס ?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #18 

@Adir88
.
למה LE ולא CE?
LE על Amlogic זה פאסה.

Adir88
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

@TheCoolest

לא הייתי מודע להבדלים בין LE ל- CE.
הורדתי גרסה מהכמה חודשים האחרונים של LiberELEC והכל פשוט עבד.

איזה יתרון אוכל לקבל עם ה CE לעומת ה LE ?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #20 

@Adir88
·
קודם כל ב-CE אנחנו משתמשים בקודי 18, כרגע נכנס ל-בטא5, טרום RC. עובדת יציב מאד ואני משתמש בה קבוע בכמה טלוויזיות.
כאן יש רשימה של השחרורים האחרונים ובפנים יש רשימה של שיפורים\תיקונים.
https://discourse.coreelec.org/c/news

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”