איכות הכבלים המחברים את הרמקולים לרסיבר
-
proolam123
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 214
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
אהלן חברים שבוע טוב, רציתי לשאול שאלה שלפי חיפוש פה בפורום קצת שנויה במחלוקת
אני בדיוק מרכיב את מערכת הקולנוע בבית וכל כמה שבועות מזמין עוד משהו
כרגע אני נמצא עם
מדפיים RTI A3
סנטר CSI A4
רסיבר DENON 3400
וסאב (זמני) CERWIN VEGA XD8S
עכשיו בגלל שעוד לא סיימתי ואפילו עוד לא התחלתי כל כך לשמוע או לראות סרטים עם הסטאפ
עוד לא העמקתי יותר מידי בעניין החיבורים.
אני לא מדבר על HDMI אופטי וכו', אני מדבר נטו על הכבל שיוצא מהרמקול ישירות לרסיבר.
כרגע הרמקולים (חוץ מהסאב שמחובר עם RCAׂ) כולם מחוברים עם כבלים דקים והפשוטים ביותר שהיו זרוקים לי במחסן
השאלה שלי היא האם יש הבדל ואם כן האם הוא ניכר כשקונים כבלים איכותיים לחיבור הרמקולים ?
באיזה טווח מחירים אני צריך להסתכל?
באמזון לדוגמא יש מבחר עצום שמתחיל בכמה שקלים עד לכמה מאות, האם באמת יש צורך להשקיע כל כך הרבה בכבלים ?
תודה רבה ושיהיה המשך שבוע מעולה !
אני בדיוק מרכיב את מערכת הקולנוע בבית וכל כמה שבועות מזמין עוד משהו
כרגע אני נמצא עם
מדפיים RTI A3
סנטר CSI A4
רסיבר DENON 3400
וסאב (זמני) CERWIN VEGA XD8S
עכשיו בגלל שעוד לא סיימתי ואפילו עוד לא התחלתי כל כך לשמוע או לראות סרטים עם הסטאפ
עוד לא העמקתי יותר מידי בעניין החיבורים.
אני לא מדבר על HDMI אופטי וכו', אני מדבר נטו על הכבל שיוצא מהרמקול ישירות לרסיבר.
כרגע הרמקולים (חוץ מהסאב שמחובר עם RCAׂ) כולם מחוברים עם כבלים דקים והפשוטים ביותר שהיו זרוקים לי במחסן
השאלה שלי היא האם יש הבדל ואם כן האם הוא ניכר כשקונים כבלים איכותיים לחיבור הרמקולים ?
באמזון לדוגמא יש מבחר עצום שמתחיל בכמה שקלים עד לכמה מאות, האם באמת יש צורך להשקיע כל כך הרבה בכבלים ?
תודה רבה ושיהיה המשך שבוע מעולה !
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 784
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
אני רכשתי את זה אחרי המלצה, יש עליו גם המלצות רבון באמזון של לקוחות:
https://www.amazon.com/gp/product/B00N1 ... UTF8&psc=1
https://www.amazon.com/gp/product/B00N1 ... UTF8&psc=1
פתחתה תיבת פנדורה מחדש נראה לי....
ח
כבלים כבלים....
האם אתה מאמין בכבלים? שהם עושים את שוני? - אם כן.... יש המון בכול רמות התקציב.
כמה רציתה להשקיע? מה המרחק? האם לקידמים או לכול הסטאפ?
מה שהציעו לך כאן יותר מתאים לסוראונד, לקידמיים וסנטר היתי שם מה שהוא יותר רציני.
כבלים כבלים....
מה שהציעו לך כאן יותר מתאים לסוראונד, לקידמיים וסנטר היתי שם מה שהוא יותר רציני.
Heavy Metal Is The Law
מציע לך בשלב ראשון לחבר עם כבלים פשוטים.
תן למערכת לנגן ותן לעצמך זמן להכיר אותה.
אחרי כמה חודשים, כאשר תכיר את הסאונד של המערכת שלך, תשאל את עצמך מה היית רוצה לשפר. ייתכן ששינוי בכבלים יעזרו וייתכן שלא....תלוי מה תרצה לשפר או לשנות...
ארז
תן למערכת לנגן ותן לעצמך זמן להכיר אותה.
אחרי כמה חודשים, כאשר תכיר את הסאונד של המערכת שלך, תשאל את עצמך מה היית רוצה לשפר. ייתכן ששינוי בכבלים יעזרו וייתכן שלא....תלוי מה תרצה לשפר או לשנות...
ארז
·מסכים עם הבחור. 16 gauge מעולה לסראונד גם בכלל ההספקים הנמוכים וגם בגלל שאתה לא רוצה כבל עבה מדי שירוץ בכל הבית.genvirt כתב:פתחתה תיבת פנדורה מחדש נראה לי....ח
כבלים כבלים....
מה שהציעו לך כאן יותר מתאים לסוראונד, לקידמיים וסנטר היתי שם מה שהוא יותר רציני....
לקדמיים + סנטר היתי לוקח משהו יותר רציני. הכבל יהיה משמעותית יותר עבה והמחיר יהיה יותר יקר אבל המרחקים גם ככה קצרים ובדר"כ הכבלים הללו "מסתתרים" מאחורי מזנון כלשהו.
שאלה לכולם: אם משקללים את עלות המשלוח מאמזון וזה שצריכים לקנות חבילה עם אורכים ארוכים, האם לא עדיף לקנות בארץ? ההפרש במחיר לא כזה גדול ובדר"כ יתנו לכם בדיוק איזה אורך שתצטרכו ולא תשלמו על עודפים.
------------------------------------------------------------------
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.
·proolam123 כתב:האם באמת יש צורך להשקיע כל כך הרבה בכבלים ?...
חד משמעית לא. אין אף הוכחה לכך שכבל רמקול פשוט (אם הוא עומד בתנאים הדי טריביאליים לכבל רמקול לאורך נדרש) בכמה שקלים בודדים למטר גורע משהו מאיכות הסאונד באופן שמיע.
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 28/10/2018 15:35, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אשרי האדם שהגיע לנחלה ולמנוחה האודיופילי שבה הדבר היחיד שעוד נותר לפשפש בו זה כבלים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
@proolam123
·
אהלן
במידה וכן, לאחר שלקחת, בדקת והשוואת והרגשת איזשהו שינוי, אפילו קטן (במידה ומצאת מהכבלים שהשאלתי לך)
תשאיר לעצמך במידה ותרצה ותהנה
אבל לפחות תדע עם עצמך, אם אכן יש שינוי או לא
ותחזור לספר.
תהיה אמיתי עם עצמך.
בהצלחה.
במידה ותרצה
דבר איתי בפרטי ואעזור במה שאוכל.
איתי
·
אהלן
- כמה מטר אתה צריך לבמה הקדמית ?
- במידה ומדובר ב2 עד 3 מטרים, אוכל להשאיל לך כבלים סבירים פלוס ומעבר ל"רגיל", בדוק אצלך אם אתה מרגיש איזשהוא שינוי.
במידה וכן, לאחר שלקחת, בדקת והשוואת והרגשת איזשהו שינוי, אפילו קטן (במידה ומצאת מהכבלים שהשאלתי לך)
תשאיר לעצמך במידה ותרצה ותהנה
אבל לפחות תדע עם עצמך, אם אכן יש שינוי או לא
ותחזור לספר.
תהיה אמיתי עם עצמך.
בהצלחה.
במידה ותרצה
דבר איתי בפרטי ואעזור במה שאוכל.
איתי
·yonyz כתב:@itay123
·
אשמח לדעת מה זה ״כבל סביר פלוס״, מתוך סקרנות. אתה, אגב, מרגיש בשינוי?...
אני קונה אותם לפי משקל צבע ומראה
מעל הסביר/רגיל
לפחות מבחינת מחיר ומותג מעבר לכבלים ב ACE.
שינוי, חלילה
רק מראה.
@proolam123
כדי לבדוק את הכבל כמו שצריך אתה צריך לדאוג שבבדיקה שתבצע רק הכבל הוא האלמנט שישתנה.
וזה לא כל כך פשוט כמו שזה נשמע כי אתה צריך לדאוג לתיבת מיתוג כלשהי, להתאמת ווליום (אם כבל כלשהו בעל התנגדות משמעותית), ולכך שמישהו יעשה לך את העברה באופן רנדומלי בין כבל לכבל 10+ פעמים מבלי שתראה את זה בעצמך.
אם סתם תחליף את הכבלים שיש לך כרגע לכבלים אחרים אתה עלול לחשוב בטעות שהם אלו ששינו משהו מבלי שזה קרה בפועל, כי יש גורמים אחרים שמשפיעים על התפיסה שלך של סאונד שלא קשורים לכבלים שהתקנת.
לכן, כדי להימנע מהטיות עצמיות, הייתי ממליץ לך לא לנסות את הכבלים באופן לא מבוקר.
כדי לבדוק את הכבל כמו שצריך אתה צריך לדאוג שבבדיקה שתבצע רק הכבל הוא האלמנט שישתנה.
וזה לא כל כך פשוט כמו שזה נשמע כי אתה צריך לדאוג לתיבת מיתוג כלשהי, להתאמת ווליום (אם כבל כלשהו בעל התנגדות משמעותית), ולכך שמישהו יעשה לך את העברה באופן רנדומלי בין כבל לכבל 10+ פעמים מבלי שתראה את זה בעצמך.
אם סתם תחליף את הכבלים שיש לך כרגע לכבלים אחרים אתה עלול לחשוב בטעות שהם אלו ששינו משהו מבלי שזה קרה בפועל, כי יש גורמים אחרים שמשפיעים על התפיסה שלך של סאונד שלא קשורים לכבלים שהתקנת.
לכן, כדי להימנע מהטיות עצמיות, הייתי ממליץ לך לא לנסות את הכבלים באופן לא מבוקר.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6305
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
חברים
מדובר על רמקולים POLK RTI
וחלילה, מבלי לזלזל
אבל לא צריך לשלוף את הויכוחים על שמן הנחשים כי זה ממש לא שם.
כבל 16AWG לאחוריים, כבל 14AWG לקדמיים יספיק, אין לו מונובלוקים והוא לא הולך לפמפם עשרות רבות של וואטים בעורקי המערכת.
מדובר על רמקולים POLK RTI
וחלילה, מבלי לזלזל
אבל לא צריך לשלוף את הויכוחים על שמן הנחשים כי זה ממש לא שם.
כבל 16AWG לאחוריים, כבל 14AWG לקדמיים יספיק, אין לו מונובלוקים והוא לא הולך לפמפם עשרות רבות של וואטים בעורקי המערכת.
·proolam123 כתב:
השאלה שלי היא האם יש הבדל
כן , בהחלט , והוא מורגש ככל שהכבל ארוך יותר . בכבלי רמקולים , מעצם העובדה שהם מוליכים זרם חזק יותר מזה העובר בכבלי אינטרקונקט לדוגמה, יש חשיבות למאפייני הכבל (קיבוליות , התנגדות, השראה וכו') כי הם עלולים להשפיע על המטען החשמלי , וע"י כך על הסיגנל המגיע לרמקול . בהגדרה , כבל רמקול אמור להיות שקוף וזה אומר חסר השפעה על הזרם . כל מניפולציה של מאפייני הכבל עלולה להנחית תחום תדרים מסויים , וזה מתבטא ביחסיות בין מקטעים על מישור היענות לתדר , אותם אנו מפרשים כ"גבוהים/מיד/באס" מודגשים/חסרי עוצמה , דבר הנתפס בטעות בקרב אניני טעם כביטוי לאיכותה של מערכת שמע , שהם ממהרים לקשור לו כל מיני סופרלטיבים (צליל חם / שמן / מפורט / אנליטי / אוויר בין הכלים וכו') ואשר במציאות אינו אלא פועל יוצא של אותו עיוות . זה לא טוב, זה גם לא רע . השומע יחליט עבור עצמו כי זה עניין של טעם .
ואם כן האם הוא ניכר כשקונים כבלים איכותיים לחיבור הרמקולים ?
רק ציוד מדידה יכול לספר לך עד כמה כבל מסוים שקוף או מעוות , אך אני יכול לומר לך מראש שכבל "איכותי" בפירוש משפיע , בין אם זה ע"י מאפייניו או פילטרים שמוסיפים לו , ולכן אתה יכול לצפות לשמוע הבדל גם בבחינה עיוורת של הכבל. יש גם טענה נוספת שכבל איכותי מבודד רעשי RF , אך הייתי ממליץ להתייחס בספקנות כי הללו קיימים בתדר גבוה בהרבה מסף השמע , וממילא כל המערכת חשופה לתדרים הללו .
מתוך הנחה שאינך זקוק ליותר מ-2 3 מטר לצד ואינך מעוניין לעוות את הסיגנל , אני מניח שלא יותר מכמה שקלים ספורים למטר . כבל פשוט ושקוף לא אמור לעלות יותר .
קנה את הכבל הזול ביותר העונה על הדרישות שכתבתי למעלה.
אגב יוצאים מהכלל הם כבלים שמפלטרים היזון חוזר מהרמקול למגבר , שכידוע מהווים יחידה חשמלית אחת בעלת אינטראקציה דו כיוונית . יש מקום לשקול כבל כזה בתנאי שתוכל לערוך בינו השוואה לכבל פשוט , כי אי אפשר לדעת מהי האינטראקציה בין סוגי הציוד שיש לך .
...