חיבור DVD-מה עדיף SCART או COMPONENT?
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
COMPONENT מעביר סוג של RGB, מה בדיוק מעביר SCART של DVD?
מה שבטוח, לא יותר טוב מ-COMPONENT, כך שנראה לי שתלך על בטוח - COMPONENT.
דרך אגב, רק עכשיו שמתי לב שאמרת שאין לך בכלל SCART, אז מה השאלה בכלל?
מה שבטוח, לא יותר טוב מ-COMPONENT, כך שנראה לי שתלך על בטוח - COMPONENT.
דרך אגב, רק עכשיו שמתי לב שאמרת שאין לך בכלל SCART, אז מה השאלה בכלל?
Silence speaks louder than words
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

מה שכן, יש לך כניסת HDMI, אז אם יש יציאה כזו ב-DVD, היא הכי טובה.
BNC זה סוג חיבור (כמו RCA) ולא סוג אות, עד כמה שאני יודע.
ההחלטה שCOMPONENT טוב יותר מRGB לאו דווקא נכונה.
במקרה, הזה, המקור הוא COMPONENT (דיסק DVD מאכסן את הנתונים ככה דיגיטלית) אבל היעד הוא RGB (המסך מציג בסופו של דבר RGB) ככה שבכל מקרה תהיה המרה מCOMPONENT לRGB. העניין הוא שלדעתי עדיף לתת למסך לעשות את ההמרה.
מה גם שבמסך הזה אין כניסת RGB מתאימה....
ההחלטה שCOMPONENT טוב יותר מRGB לאו דווקא נכונה.
במקרה, הזה, המקור הוא COMPONENT (דיסק DVD מאכסן את הנתונים ככה דיגיטלית) אבל היעד הוא RGB (המסך מציג בסופו של דבר RGB) ככה שבכל מקרה תהיה המרה מCOMPONENT לRGB. העניין הוא שלדעתי עדיף לתת למסך לעשות את ההמרה.
מה גם שבמסך הזה אין כניסת RGB מתאימה....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
SCART מגדיר מחבר פיזי (תקע ושקע) ותקן להעביר 3 סוגי אותות אפשריים. סתם לזרוק את המילה SCART זה כמו לדון בביצועי מנועים בלי להגדיר תחילה אם מדובר בדיזל, בנזין או מנועים חשמליים. במקרים מסויימים חיבור SCART מסוגל להעביר גם component וזה די נפוץ במכשירי DVD המיועדים לשוק האירופאי. עד כמה שידוע לי אין לזה תקן.
BNC מגדיר מחבר פיזי בלבד המהווה תחליף למחבר ה RCA. אפשר להעביר דרכו גם אודיו, בדיוק כמו במחבר RCA
RGB ניתן להעביר אנלוגית ב 3, 4 ו 5 גידים וגם דיגיטלית כפי ש DVI ו HDMI עושים בקידוד TMDS. העובדה שאחד אנלוגי והשני דיגיטלי לא מצביע על שיפור באיכות לכיוון כלשהוא.
כדי לעשות קצת סדר, RGB אנלוגי ב 4 גידים זה אחד מהאותות שאפשר להוציא מה SCART ו RGB אנלוגי ב 5 גידים זה מה שמשודר ב VGA. מובן שניתן להעביר RGB אנלוגי גם בכבלים שיש להם מחבר RCA או מחבר BNC
קומפוננט (COMPONENT) הוא שיטת דחיסה אנלוגית ל RGB שבה משתמשים ב 3 גידים להעברת המידע. יש ירידה בכמות המידע המועברת אבל העין האנושית לא מסוגחת להבחין בזאת בגלל שתאי קליטת הצבע ברשתית העין לא מכילים את אותו מספר קולטנים לצבעי היסוד השונים. זו הסיבה שאין ירידה סובייקטיבית באיכות בין קומפוננט ל RGB.
אז מה יותר טוב? אם התשובה הייתה כל כך פשוטה אפשר היה להשאיר רק הודעה דביקה בפורום ולסגור את כל העסק. זה תלוי בציוד המשדר, בציוד הקולט, במרחקים ביניהם בסוג האות ובכמות ההמרות המתבצעות בדרך. במקרה הספציפי הזה אין הרבה בררות מלבד חיבור ב component
BNC מגדיר מחבר פיזי בלבד המהווה תחליף למחבר ה RCA. אפשר להעביר דרכו גם אודיו, בדיוק כמו במחבר RCA
RGB ניתן להעביר אנלוגית ב 3, 4 ו 5 גידים וגם דיגיטלית כפי ש DVI ו HDMI עושים בקידוד TMDS. העובדה שאחד אנלוגי והשני דיגיטלי לא מצביע על שיפור באיכות לכיוון כלשהוא.
כדי לעשות קצת סדר, RGB אנלוגי ב 4 גידים זה אחד מהאותות שאפשר להוציא מה SCART ו RGB אנלוגי ב 5 גידים זה מה שמשודר ב VGA. מובן שניתן להעביר RGB אנלוגי גם בכבלים שיש להם מחבר RCA או מחבר BNC
קומפוננט (COMPONENT) הוא שיטת דחיסה אנלוגית ל RGB שבה משתמשים ב 3 גידים להעברת המידע. יש ירידה בכמות המידע המועברת אבל העין האנושית לא מסוגחת להבחין בזאת בגלל שתאי קליטת הצבע ברשתית העין לא מכילים את אותו מספר קולטנים לצבעי היסוד השונים. זו הסיבה שאין ירידה סובייקטיבית באיכות בין קומפוננט ל RGB.
אז מה יותר טוב? אם התשובה הייתה כל כך פשוטה אפשר היה להשאיר רק הודעה דביקה בפורום ולסגור את כל העסק. זה תלוי בציוד המשדר, בציוד הקולט, במרחקים ביניהם בסוג האות ובכמות ההמרות המתבצעות בדרך. במקרה הספציפי הזה אין הרבה בררות מלבד חיבור ב component
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
במילים אחרות, אם ניתן לסכם, לא הכבל קריטי אלא הטכנולוגיה להעברת האות היא הקריטית, וזה ברור וזו הכוונה. באשר להעברת אותות אנלוגיים, הכלל שנכון ברוב המקרים הוא שככל שיש שימוש ביותר גידים להעברת האות, מתקבלת איכות תמונה טובה יותר.
The Black Wax
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

roeek, איזה סלט עשית בחיבורים...
Catskinner, הסיבה המאד פשוטה שלא תראה הבדל בין RGB ל-COMPONENT במקרה הזה, היא שב-DVD הכל מקודד ב-COMPONENT. המסך מציג RGB, והשאלה היחידה היא מי עושה את ההמרה טוב יותר. הבדל ממשי קשה לי להאמין שתראה.
jepe, חבר ב-COMPONENT ולך לגור, זוג צעיר.
Catskinner, הסיבה המאד פשוטה שלא תראה הבדל בין RGB ל-COMPONENT במקרה הזה, היא שב-DVD הכל מקודד ב-COMPONENT. המסך מציג RGB, והשאלה היחידה היא מי עושה את ההמרה טוב יותר. הבדל ממשי קשה לי להאמין שתראה.
jepe, חבר ב-COMPONENT ולך לגור, זוג צעיר.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כמובן שזו אחת מהסיבות. אפשר גם לטעון שהסיבה שהמידע מקודד ב DVD כ component היא שזה איפשר לדחוס יותר מידע בלי שהעין האנושית תוכל להבחין בירידה באיכות התמונה 
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

מזמן. וזה מוסיף מידע מעבר למה שכתבנו ---- איזה בדיוק? 
חיברתי בקומפוננט וכשאני לוחץ על הכפתור PROSCAN בשלט של ה DVD
אז התמונה משתנה.
כשלחצתי בפעם הראשונה היה רשום YUV.
בפעם השניה YUVBPR,משהו כזה.
בפעם השלישית היה רשום RGB והתמונה הייתה כולה בצבע סגול.
מה זה אומר כל מצב ואיזה הכי טוב?
והאם יש אפשרות לעשות משהו עם הצבע הסגול ב RGB?
אז התמונה משתנה.
כשלחצתי בפעם הראשונה היה רשום YUV.
בפעם השניה YUVBPR,משהו כזה.
בפעם השלישית היה רשום RGB והתמונה הייתה כולה בצבע סגול.
מה זה אומר כל מצב ואיזה הכי טוב?
והאם יש אפשרות לעשות משהו עם הצבע הסגול ב RGB?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

זה אומר שאתה צריך לעשות משהוא נורא ולקרוא את מדריך המשתמש שבא עם ה DVD ולהפסיק לשלוח RGB לציוד שמצפה לקבל קומפוננט.