התלבטות לגבי קניית מדבר יד שניה
שלום,
הפוסט היה בהתחלה בפורום ק"ב והמליצו לי לחפש מגבר ולא רסיבר.
לאחרונה קיבלתי זוג רמקולים רצפתיים שנבנו משילוב של אלמנטים יד שניה וקרוס שנבנה מחדש בשבילם.
אין לי את הפרטים הטכניים (בכל אחד יש שתי יחידות סאב 8 אינץ', מיד 5 אינצ', טוויטר ושופר)
אין לי שום הבנה בסאונד ולכן אני זקוק לעזרתכם.
אני רוצה לקנות מגבר שמתאים לצרכים שלי (אפרט מיד) מיד שניה מכיוון שאני לא רוצה להוציא יותר מ1000 ש"ח על זה.
השימוש המרכזי של הרמקולים הוא לצפייה בטלויזיה (ממיר יס), סרטים (עם חיבור של הלפטופ), קצת מוזיקה פה ושם, chromecast.
מי שבנה את הרמקולים אמר שכדאי מגבר של 75W לפחות כדי לתמוך בבאסים..
קראתי המלצות ופוסטים שונים ואני לגמרי קלולס.. טובע בים האפשרויות.
אשמח ממש לעזרתכם בהכוונה למה שאני צריך וגם אם יש המלצות קונקרטיות למכשירים מהלוחות השונים.
תודה רבה
הפוסט היה בהתחלה בפורום ק"ב והמליצו לי לחפש מגבר ולא רסיבר.
לאחרונה קיבלתי זוג רמקולים רצפתיים שנבנו משילוב של אלמנטים יד שניה וקרוס שנבנה מחדש בשבילם.
אין לי את הפרטים הטכניים (בכל אחד יש שתי יחידות סאב 8 אינץ', מיד 5 אינצ', טוויטר ושופר)
אין לי שום הבנה בסאונד ולכן אני זקוק לעזרתכם.
אני רוצה לקנות מגבר שמתאים לצרכים שלי (אפרט מיד) מיד שניה מכיוון שאני לא רוצה להוציא יותר מ1000 ש"ח על זה.
השימוש המרכזי של הרמקולים הוא לצפייה בטלויזיה (ממיר יס), סרטים (עם חיבור של הלפטופ), קצת מוזיקה פה ושם, chromecast.
מי שבנה את הרמקולים אמר שכדאי מגבר של 75W לפחות כדי לתמוך בבאסים..
קראתי המלצות ופוסטים שונים ואני לגמרי קלולס.. טובע בים האפשרויות.
אשמח ממש לעזרתכם בהכוונה למה שאני צריך וגם אם יש המלצות קונקרטיות למכשירים מהלוחות השונים.
תודה רבה
·genvirt כתב:בתקציב שכתבתה לא נראה לי שתוכל לקבל המלצה כול שהיא, אני כלל לא בטוח שקיימים מגברים במחיר כזה גם ביד 2......
https://www.hometheater.co.il/vt305596.html
Heavy Metal Is The Law
@genvirt
·
יצאתי קצת מבולבל.
אם יש רסיברים של ק"ב עם מאפיינים טובים לצורך שלי (מבחינת עוצמה, איכות), ולעומת זאת מגברי סטריאו יקרים יותר,
למה לא לקנות רסיבר?
אם השימוש שלי הוא לטלויזיה/סרטים/מוזיקה אבל עם 2 רמקולים רצפתיים - לא עדיף כבר רסיבר ק"ב?
·
יצאתי קצת מבולבל.
אם יש רסיברים של ק"ב עם מאפיינים טובים לצורך שלי (מבחינת עוצמה, איכות), ולעומת זאת מגברי סטריאו יקרים יותר,
למה לא לקנות רסיבר?
אם השימוש שלי הוא לטלויזיה/סרטים/מוזיקה אבל עם 2 רמקולים רצפתיים - לא עדיף כבר רסיבר ק"ב?
זו הניקודה - לכול מטרות אלו רסיבר הוא הפתרון (בלי יחס למחירים כי יש גם רסיברים ב20K)
אבל אם אתה אודיופיל ולרוב אתה שומע מוזיקה ואתה רוצה להגיע לתוצאות שמע גבוהות (שגם עניין של טעם) - מוסיפים מגבר או בכלל בונים מערכת אודיו נפרדת.
אך לרוב - רסיבר פתרון אוניברסלי ומספק.
אבל אם אתה אודיופיל ולרוב אתה שומע מוזיקה ואתה רוצה להגיע לתוצאות שמע גבוהות (שגם עניין של טעם) - מוסיפים מגבר או בכלל בונים מערכת אודיו נפרדת.
אך לרוב - רסיבר פתרון אוניברסלי ומספק.
Heavy Metal Is The Law
·גיאר כתב:@genvirt
·
יצאתי קצת מבולבל.
למה לא לקנות רסיבר?
אם השימוש שלי הוא לטלויזיה/סרטים/מוזיקה אבל עם 2 רמקולים רצפתיים - לא עדיף כבר רסיבר ק"ב?...
בהחלט עדיף.
עדיף להסתכל על מגברים דו ערוציים כרסיברים מסורסים ולא כמשהו שמסיבה לא ברורה כלשהי נותנת לך אוטומטית יותר איכות סאונד.
הסיבה המרכזית להבדלים במחיר לטובת הרסיברים היא ההימצאות שלהם בפלח שוק שונה, לא בגלל איכות ירודה. רסיברים נמצאים בשוק מאד תחרותי, בעוד שמגברים דו ערוציים נמצאים בשוק האודיופילי מטורלל בו אנשים מוכנים לשלם הרבה מאד כסף על כלום. וליצרנים אין שום בעיה לייצר מוצר פרימיטיבי כמו מגבר דו ערוצי פשוט ולמכור אותו ביוקר.
הוויכוח אודות מה יותר טוב מבחינת איכות השמע קיים רק עד שמעמידים את המכשירים המושווים במבחן עיוור...
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
@גיאר
·כמו שמצטייר עיקר השימוש שלך הוא עבור השמעה של מקורות וידאו עדיף לך לדעתי לפנות לכיוון של רסיבר ק"ב שיספק לך מיתוג בין המקורות השונים ואולי אף בעתיד (סביר להניח שזה מה שיקרה
) תוסיף רמקולים לקבלת צליל היקפי.
מגברי סטריאו "יקרים" יכולים להישמע טוב יותר (לא בהכרח) אך אוסף הפיצ'רים שלהם דל ביחס לרסיבר ק"ב ולפי התקציב שהגדרת גם ככה לא תיפנה לרכוש מגבר סטריאו ייעודי בסכום של נאמר 10K.
·כמו שמצטייר עיקר השימוש שלך הוא עבור השמעה של מקורות וידאו עדיף לך לדעתי לפנות לכיוון של רסיבר ק"ב שיספק לך מיתוג בין המקורות השונים ואולי אף בעתיד (סביר להניח שזה מה שיקרה
מגברי סטריאו "יקרים" יכולים להישמע טוב יותר (לא בהכרח) אך אוסף הפיצ'רים שלהם דל ביחס לרסיבר ק"ב ולפי התקציב שהגדרת גם ככה לא תיפנה לרכוש מגבר סטריאו ייעודי בסכום של נאמר 10K.
You pay peanuts, you get monkeys