לא הבנתי למה אני צריך מסך עם HDR מעל 1000NITS ?
https://www.hometheater.co.il/article08684.html
1. בכתבות שונים מסופר על מסכים שכיום מגיעים עד 4000NITS
אבל עם כל סרטי HDR שמשודרים בנפליקס, אמזון מצולמים עד 1000NITS וגם זה אולי לכמה שניות
( עפ"י במאים )
למה לי מסך מעל 1000NITS ?
1.1 איך המסך יראה לי יותר NITS אם המקור משודר בהרבה פחות ?
1.2 זה לא כמו לקנות מסך 16 BIT צבע כדי להקרין סרט 10 BIT צבע ?
1. בכתבות שונים מסופר על מסכים שכיום מגיעים עד 4000NITS
אבל עם כל סרטי HDR שמשודרים בנפליקס, אמזון מצולמים עד 1000NITS וגם זה אולי לכמה שניות
( עפ"י במאים )
למה לי מסך מעל 1000NITS ?
1.1 איך המסך יראה לי יותר NITS אם המקור משודר בהרבה פחות ?
1.2 זה לא כמו לקנות מסך 16 BIT צבע כדי להקרין סרט 10 BIT צבע ?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78861
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
המקור עלול להכיל תוכן יותר מ 1000 ניט. זה לא בלתי סביר. מדובר במעט מאוד שטח במסך שיותר אפקט שנקרא specular highlights.
@zind
הבעיה בתשובות שמקבלים בדרך כלל כששואלים את השאלה שאתה שואל היא שבמקרה הטוב אומרים לך
שצריך את זה בשביל דברים כמו specular highlights ובמקרה הפחות טוב מנסים לרמוז לך שאתה לא
צריך את זה.
אז זה נכון מאוד שעוצמות הארה גבוהות במסכים נותנות לך אפשרות ל - specular highlights יותר
מורגשים, אך זאת הסיבה הפחות חשובה לדעתי. הדבר הבאמת חשוב שעוצמות הארה כאלו נותנות
זה COLOR VOLUME יותר גדול, ו - COLOR VOLUME יותר גדול נותן לך אפשרות לתמונה הרבה
יותר ריאליסטית על כל המשתמע מכך.
הבעיה בתשובות שמקבלים בדרך כלל כששואלים את השאלה שאתה שואל היא שבמקרה הטוב אומרים לך
שצריך את זה בשביל דברים כמו specular highlights ובמקרה הפחות טוב מנסים לרמוז לך שאתה לא
צריך את זה.
אז זה נכון מאוד שעוצמות הארה גבוהות במסכים נותנות לך אפשרות ל - specular highlights יותר
מורגשים, אך זאת הסיבה הפחות חשובה לדעתי. הדבר הבאמת חשוב שעוצמות הארה כאלו נותנות
זה COLOR VOLUME יותר גדול, ו - COLOR VOLUME יותר גדול נותן לך אפשרות לתמונה הרבה
יותר ריאליסטית על כל המשתמע מכך.
- oferlaor
- מנהל

יש כמה נקודות כאן:rwg1 כתב:@zind
צריך את זה.
יותר ריאליסטית על כל המשתמע מכך....
1. מעבר ל-Specular highlights זה גם יכול לסייע למי שיש לו סלון בהיר למדי
2. נניח ואני משתמש רק ב-800 ניטים, האם זה נותן לי משהו שמסך שהמקסימום שלו הוא 800 ניטים לא נותן? ברמת המדידה ראינו שגם מסכים של 500 ו-600 ניטים כבר מגיעים למלוא הטווח של הצבע, כך שאני לא חושב שהעובדה שיש לך עוצמה גבוהה יותר זמינה לך תיתן לך משהו ברמת נפח הצבע אם אתה לא משתמש בזה.
לדעתי זה נחמד כשהבזקי אור מדמים אור אמיתי ולא נראים כמו סתם חיקוי. מעבר לזה, כאמור, הנושא של חדר מואר במיוחד. אלה היתרונות בעיני במסכים כאלה.
·oferlaor כתב:המקור עלול להכיל תוכן יותר מ 1000 ניט. זה לא בלתי סביר. מדובר במעט מאוד שטח במסך שיותר אפקט שנקרא specular highlights....
לצערי הרב לא הבנתי את תשובתך
עפ"י במאים וצלמים של סרטי נפליקס כל הסרטים שלהם עד 1000NITS וזה לכמה שניות מכל הסרט
כל שהסרט עצמו ברובו 600/700NITS במקרה הטוב
עפ"י הבמאים זה מפני שהם צריכים להתחשב שיש צופים בנפליקס ואמזון עדיין במסכים ללא HDR
או HDR ברמה נמוכה !
וצילום ב- HDR גבוה יראה בהיר מידיי ולא בפוקוס במסכים ללא HDR
סרטים קצת ישנים לא צולמו כל ב- HDR
אחד הדברים שלא מובן לי איך לא חשבו בתקן HDR לבדוק תקן של HDR במסך ולהקרין לו בהתאם ?
·...
תודה על הקישור
אבל לא מובן איך זה קשור לשאלתי ?
החומר הנכתב בקישור מתורגם ומבולבל בכתיבה .
לצערי לא כל כך מובן לכותב בכתבה , מה רוצה לומר .
- oferlaor
- מנהל

אם אתה מקבל תוכן שהוא מעל יכולות המסך, מוגדר שהמסך יעשה לזה clipping (יש כמה טכניקות) ולכן אין בעיה של יוצרים לשים תוכן בהיר והוא עדיין יראה תקין על מסכים פחות בהירים.