שלום,
אני מעוניין לקנות מחשב זעיר וקיבלתי הרבה המלצות על המותג הזה מעלי אקספרס. המחשב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, קצת סקריפטים בפייתון ויהווה מעין שרת לינוקס עבור הרצת VPN, פירוול וחוסם פרסומות בdns .
אני כנראה אקנה את המחשב עם המעבד i7 8550u ורציתי לשאול כמה שאלות:
1. האם עדיף לקנות מחשב עם מאווררים או בלי? עד כמה המאווררים מרעישים? אם אני קונה מחשב ללא מאווררים, העאם כדאי לרכוש משטח קירור? אם כן, איזה?
2. האם המחשבים הללו תומכים בהצגה על שני מסכים? אם כן, מה אני צריך בשביל זה?
3. המחשב ישאר כל הזמן דלוק, האם צריכת החשמל שלו הגיונית עבור כך?
4. האם יש הבדל משמעותי בין msata ל sata?
5. עוד משהו שכדאי לי לדעת או לבדוק?
תודה.
Eglobal mini pc
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20178
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
1. המחשבים האלה מגיעים ללא מאווררים. הם לא צריכים כלום, כל עוד אתה לא דוחף את המחשב למקום סגור. המארז עצמו משמש כמפזר חום עבור המעבד, לכן הוא מתחמם, אבל זה תקין.
2. כן. אתה צריך שני מסכים, אחד עם כניסת HDMI ואחד עם כניסת DP. אפשר תמיד לקנות מתאם מ-DP ל-HDMI\DVI.
3. כן. מדובר במעבד למחשבים ניידים עם צריכת הספק נמוכה מאד - עד 15W. במצב מנוחה המעבד עצמו צורך כ-2W.
4. כן. msata זה סלוט על לוח האם, שמתחבר אליו דיסק בתצורת כרטיס. SATA זה חיבור SATA רגיל.
5. לצרכים שפירטת המחשב יעשה את העבודה ללא שום בעיה. עד כמה שידוע לי, לפחות בדגמים של שנים עברו, הדגמים עם מעבדים i5 ומטה הגיעו עם חיבור HDMI + VGA, הדגמים עם i7 מגיעים עם DP + HDMI.
2. כן. אתה צריך שני מסכים, אחד עם כניסת HDMI ואחד עם כניסת DP. אפשר תמיד לקנות מתאם מ-DP ל-HDMI\DVI.
3. כן. מדובר במעבד למחשבים ניידים עם צריכת הספק נמוכה מאד - עד 15W. במצב מנוחה המעבד עצמו צורך כ-2W.
4. כן. msata זה סלוט על לוח האם, שמתחבר אליו דיסק בתצורת כרטיס. SATA זה חיבור SATA רגיל.
5. לצרכים שפירטת המחשב יעשה את העבודה ללא שום בעיה. עד כמה שידוע לי, לפחות בדגמים של שנים עברו, הדגמים עם מעבדים i5 ומטה הגיעו עם חיבור HDMI + VGA, הדגמים עם i7 מגיעים עם DP + HDMI.