שסתום בטיחות מופעל בבריקה
היי,
יש לי מקינטה בריקה 2 כוסות בת 4-5.
בכל שימוש משתחרר לחץ מהשסתום בטיחות במיכל כמה שניות לפני שהקפה עולה למעלה. הטעם של הקפה יוצא פחות טוב מהמקינטה הרגילה.
אני טוחן עם Hario Skerton. לפני כן הייתי קונה טחון והיה קורה אותו דבר.
ניסיתי לנקות הכל ולהחליף מסננת.
עוד רעיונות לבדוק?
יש לי מקינטה בריקה 2 כוסות בת 4-5.
בכל שימוש משתחרר לחץ מהשסתום בטיחות במיכל כמה שניות לפני שהקפה עולה למעלה. הטעם של הקפה יוצא פחות טוב מהמקינטה הרגילה.
אני טוחן עם Hario Skerton. לפני כן הייתי קונה טחון והיה קורה אותו דבר.
ניסיתי לנקות הכל ולהחליף מסננת.
עוד רעיונות לבדוק?
אם אתה מתכוון לזה שמטפטף קצת קפה לפני שהשסתום משתחרר אז יכול להיות שהקפה לא טרי. אם אתה בטוח שהוא טרי אז תנסה לתקן את עובי הטחינה ולמלא טיפה יותר קפה, כלומר שממש יהיה בקו אחד עם קצה הסלסלה.
ובכל אופן הייתי מפרק את השסתום ומנקה את הגומי של החלק עליון טוב טוב.
בהצלחה
ובכל אופן הייתי מפרק את השסתום ומנקה את הגומי של החלק עליון טוב טוב.
בהצלחה
מילה של אקסטרימיסט.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
בהנחה שגודל הלהבה שאתה משתמש תקין (חזק אך לא עובר את קוטר המקינטה), שהטחינה בעובי הנכון (בינוני-גס כמו עובי של גרגירי סוכר) ושאתה ממלא את כל הסלסלה וללא דחיסה, אז היייתי ממליץ על ניקוי השסתום (מים עם חומץ) תוך כדי משיכת פין השסתום עם פלייר קטן הרבה פעמים עד שהפין יזוז חופשי לגמרי פנימה/החוצה. (חופשי = הכוונה כשמושכים אותו או כשדוחפים אותו מבפנים ומתגברים על כוח הקפיץ שמחזיק אותו)
אם זה לא עוזר, שקול החלפת השסתום. אפשר לרכוש ברשת והוא מורכב בקלות יחסית.
בהצלחה
אם זה לא עוזר, שקול החלפת השסתום. אפשר לרכוש ברשת והוא מורכב בקלות יחסית.
בהצלחה
מתנצל מראש על ההקפצה, יש לי כמעט את אותה בעיה. מקינטה 2 חדשה לגמרי, יש טיפטוף קל לפני שהקפה יוצא. כמות המים נכונה והטינה לדעתי גם. משתמש בעובי 3 מתוך 17 במטחנה melitta molino אם זה אומר למישהו משהו.
האם הצלחת לפתור את הבעיה? אשמח לדעת אם כן, וכמובן כל הצעה.
האם הצלחת לפתור את הבעיה? אשמח לדעת אם כן, וכמובן כל הצעה.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
טחן גס יותר
תתחיל מלטחון גס הרבה יותר
לא מכיר את המטחנה, אבל אם הטווח הוא 0-18 הייתי מנסה לבדוק בשלב ראשון בין 13-15 למקינטה
גודל הגרגירים צ"ל דומה לגודל של גרגירי סוכר !
באתר שלהם רשום:
from finely ground coffee for aromatic espresso to coarsely ground coffee for filter coffee machines or cafetières.
cafetières זה מקינטה
מלא את כל הסלסלה עד סופה, ישר את הקפה, ללא דחיסה, ונקה את השוליים.
נעל את שני החלקים חזק יחסית
טפטוף קפה במיכל העליון ואחרי קצת זמן פריצה, זה תקין לגמרי.
בהצלחה ודווח מה השתנה
לא מכיר את המטחנה, אבל אם הטווח הוא 0-18 הייתי מנסה לבדוק בשלב ראשון בין 13-15 למקינטה
גודל הגרגירים צ"ל דומה לגודל של גרגירי סוכר !
באתר שלהם רשום:
from finely ground coffee for aromatic espresso to coarsely ground coffee for filter coffee machines or cafetières.
cafetières זה מקינטה
מלא את כל הסלסלה עד סופה, ישר את הקפה, ללא דחיסה, ונקה את השוליים.
נעל את שני החלקים חזק יחסית
טפטוף קפה במיכל העליון ואחרי קצת זמן פריצה, זה תקין לגמרי.
בהצלחה ודווח מה השתנה
אגב, שלחתי מייל ליצרן לגבי השסתום, הם אמרו שאסור להחליף שסתום (גם לא אצל היבואן) כי זה פוגם בבטיחות ולכן לא נמכרים בכלל שסתומים.
לא נשמע שהבעיה אצלך היא כמו המצב אצלי, אצלי יוצא קיטור רציני בזמן העלייה של הקפה או קצת לפניו.
לא נשמע שהבעיה אצלך היא כמו המצב אצלי, אצלי יוצא קיטור רציני בזמן העלייה של הקפה או קצת לפניו.
טוב אחרי כמה ניסיונות, הטחינה העבה יותר לא פתרה את הבעיה, אבל בהחלט עדיפה. שמתי לב שהקפה יצא עם הרבה יותר קרמה ועם טעמים מעולים, אז בכל זאת תודה!
לגבי הנזילה, חשבתי שזה משסתום הבטיחות, מסתבר שלא, אלא יש חור בחלק התחתון של המקינטה ממש בתחתית. קניתי אותה לפני יומיים, מקווה שיחליפו לי אותה בלי בעיות. אגב, מדובר בבריקה כמובן, שמתי לב שלא ציינתי את זה.
לגבי הנזילה, חשבתי שזה משסתום הבטיחות, מסתבר שלא, אלא יש חור בחלק התחתון של המקינטה ממש בתחתית. קניתי אותה לפני יומיים, מקווה שיחליפו לי אותה בלי בעיות. אגב, מדובר בבריקה כמובן, שמתי לב שלא ציינתי את זה.