התלבטות לגבי רכישת רסיבר יד שניה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
גיאר פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
לאחרונה קיבלתי זוג רמקולים רצפתיים שנבנו משילוב של אלמנטים יד שניה וקרוס שנבנה מחדש בשבילם.
אין לי את הפרטים הטכניים (בכל אחד יש שתי יחידות סאב 8 אינץ', מיד 5 אינצ', טוויטר ושופר)
אין לי שום הבנה בסאונד ולכן אני זקוק לעזרתכם.
אני רוצה לקנות רסיבר שמתאים לצרכים שלי (אפרט מיד) מיד שניה מכיוון שאני לא רוצה להוציא יותר מ1000 ש"ח על זה.
השימוש המרכזי של הרמקולים הוא לצפייה בטלויזיה (סלון), סרטים (עם חיבור של הלפטופ), קצת מוזיקה פה ושם.
מי שבנה את הרמקולים אמר שכדאי מגבר של 75W לפחות כדי לתמוך בבאסים..

קראתי המלצות ופוסטים שונים ואני לגמרי קלולס.. טובע בים האפשרויות.

אשמח ממש לעזרתכם בהכוונה למה שאני צריך וגם אם יש המלצות קונקרטיות למכשירים מהלוחות השונים.

תודה רבה

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

אם אתה הולך לעבוד רק עם 2 רמקולים, אין לך צורך ברסיבר קולנוע ביתי. עדיף לקחת מגבר או רסיבר סטריאו. תלוי אילו חיבורים אתה צריך שיהיו בו (אילו חיבורים יש ב-TV / ממיר ובלפטופ).
.Anything can be done, but it's only done if it's done

גיאר פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

יש חיבורי hdmi..
שאר החיבורים הרגילים.
אני משתמש גם בchromecast שמחובר בusb ישירות לטלויזיה.

גיאר פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

dragon כתב:אם אתה הולך לעבוד רק עם 2 רמקולים, אין לך צורך ברסיבר קולנוע ביתי. עדיף לקחת מגבר או רסיבר סטריאו. תלוי אילו חיבורים אתה צריך שיהיו בו (אילו חיבורים יש ב-TV / ממיר ובלפטופ).
...
·בדקתי פה בפורום אודיו דו ערוצי וזה נשמע שמגבר/רסיבר סטריאו עולים הרבה יותר.. וגם מהקריאה הקצרה שעשיתי ברשת נראה שזה לא ממש קולע למטרה של צפיה בטלויזיה/סרטים אלא רק לניגון מוזיקה (שאת זה אני עושה פחות)

ומבחינת מה ששאלת על החיבורים - מה המשמעות של החיבור שהולך לטלויזיה (אם זה S-video או HDMI)? הרי גם ככה הרסיבר הוא לא זה שמעבד את התמונה..

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

גיאר כתב:יש חיבורי hdmi..
שאר החיבורים הרגילים.
אני משתמש גם בchromecast שמחובר בusb ישירות לטלויזיה.
...
לא בטוח שהבנתי אותך. אתה צריך שיהיה HDMI ברסיבר? איך אתה מתכוון לחבר את מקורות הסאונד למגבר?

...

·בדקתי פה בפורום אודיו דו ערוצי וזה נשמע שמגבר/רסיבר סטריאו עולים הרבה יותר.. וגם מהקריאה הקצרה שעשיתי ברשת נראה שזה לא ממש קולע למטרה של צפיה בטלויזיה/סרטים אלא רק לניגון מוזיקה (שאת זה אני עושה פחות)

ומבחינת מה ששאלת על החיבורים - מה המשמעות של החיבור שהולך לטלויזיה (אם זה S-video או HDMI)? הרי גם ככה הרסיבר הוא לא זה שמעבד את התמונה..
...
סטריאו לא בהכרח עולה יותר, ואם אתה משתמש רק ב-2 רמקולים, זה באופן כללי עדיף מקולנוע ביתי (גם אם זה סאונד מסרטים וטלויזיה). השאלה איך אתה רוצה / יכול לחבר את הטלויזיה למגבר. מגבר או רסיבר סטריאו לרוב כולל רק חיבורי RCA אנלוגיים, ולעתים גם חיבורים דיגיטליים קואקסיאליים ו/או אופטיים. יש גם רסיבר סטריאו עם HDMI, אבל אלה חדשים ויקרים יחסית.

גיאר פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

dragon כתב:
...
...
סטריאו לא בהכרח עולה יותר, ואם אתה משתמש רק ב-2 רמקולים, זה באופן כללי עדיף מקולנוע ביתי (גם אם זה סאונד מסרטים וטלויזיה). השאלה איך אתה רוצה / יכול לחבר את הטלויזיה למגבר. מגבר או רסיבר סטריאו לרוב כולל רק חיבורי RCA אנלוגיים, ולעתים גם חיבורים דיגיטליים קואקסיאליים ו/או אופטיים. יש גם רסיבר סטריאו עם HDMI, אבל אלה חדשים ויקרים יחסית.
...
מה המשמעות של חיבור hdmi לעומת חיבורים אנלוגיים/דיגיטליים אחרים אם מה שאני בסוף מקבל מהמגבר/רסיבר זה סאונד ולא תמונה?

אני חושב שמה שיעזור לי זה לפשט את זה לפרקטיקה..
יש לי טלויזיה עם יציאות סטנדרטיות, ממיר יס, לפטופ שאני מחבר לטלויזיה עם hdmi או דרך chromecast, חיבור טלויזיה לפלאפון עם chromecast.
אלו כל האמצעים.
יכול להיות נחמד אם אוכל להתחבר עם הפלאפון בbluetooth אבל לא חובה (ולהבנתי אפשר לקנות מתאם בלוטוס פשוט ליציאת aux.

מה לדעתך אני צריך?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

ל-HDMI אכן אין משמעות אם מדובר רק על סאונד, אבל חשבתי שאולי זאת היציאה הרלוונטית היחידה שיש לך מה-TV.
מה זה יציאות סטנדרטיות ב-TV? ואילו יציאות יש לממיר יס?

גיאר פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

dragon כתב:ל-HDMI אכן אין משמעות אם מדובר רק על סאונד, אבל חשבתי שאולי זאת היציאה הרלוונטית היחידה שיש לך מה-TV.
מה זה יציאות סטנדרטיות ב-TV? ואילו יציאות יש לממיר יס?
...
·בממיר יש Component ,HDMI ,RCA ,RGB , אופטי, קואקסיאלי
(לפי האתר שלהם)
בטלויזיה- צירפתי תמונה

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

חיבורי ה-RCA בטלויזיה (אלה שלצד ה-AV1) הם IN או OUT? הכבל האפור מסתיר את זה בדיוק... אם הם OUT, אתה יכול להוציא משם אודיו לכל מגבר או רסיבר. אם הם IN (וזה מה שאני חושב) אז למעשה היציאה היחידה השימושית שיש לך בטלויזיה היא ה-OPTICAL DIGITAL. את זה יותר קל למצוא באופן כללי ברסיברי קולנוע.
ה-RCA שיש בממיר יכול גם להיות שימושי, תלוי אם זה לאודיו (כנראה שכן) וכמובן גם האופטי והקואקסיאלי שיש לו.
לסיכום: אני מניח שאתה יכול למצוא רסיבר קולנוע משומש בן כמה שנים ב-1,000 שקל שיסגור לך את הפינה הזאת. קנה משהו מאחת החברות הידועות.

yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 948
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #10 

נראה שאולי חסר לך קצת ידע בחיבורים.
לרסיבר בד"כ יש שני תפקידים עיקריים. הראשון הוא כמובן הגברת הסאונד לרמקולים, אבל התפקיד השנ והלא פחות חשוב הוא בוחר תמונה. הכוונה שבמקום לחבר את הממיר והכרומכאסט לטל' אז מחברים אותם לכניסות ברסיבר, ומהרסיבר מחברים כבל אחד של hdmi לטל'. ואז אתה בוחר ברסיבר את הכניסה והוא משמיע את הסאונד מהכניסה הזו ואת היציאה מעביר לטל' בשביל התמונה.
יש עוד אפשרות חיבור עם דבר שנקרא arc שזה אומר שהמקורות מחוברים לטל' והיציאת optical audio out מהטל' מחוברת לרסיבר
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab

גיאר פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

@yossigab
·
תודה, זה באמת ידע שהיה חסר לי.
האופציה של הarc בעצם מאפשרת לי לקנות רסיבר יותר "פשוט" מבחינת הכניסות שלו? כי לא צריך את כל הכניסות hdmi למחשב והכרומקאסט וכו?
יש לזה יתרונות/חסרונות אחרים?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #12 

yossigab כתב:נראה שאולי חסר לך קצת ידע בחיבורים.
לרסיבר בד"כ יש שני תפקידים עיקריים. הראשון הוא כמובן הגברת הסאונד לרמקולים, אבל התפקיד השנ והלא פחות חשוב הוא בוחר תמונה. הכוונה שבמקום לחבר את הממיר והכרומכאסט לטל' אז מחברים אותם לכניסות ברסיבר, ומהרסיבר מחברים כבל אחד של hdmi לטל'. ואז אתה בוחר ברסיבר את הכניסה והוא משמיע את הסאונד מהכניסה הזו ואת היציאה מעביר לטל' בשביל התמונה.
יש עוד אפשרות חיבור עם דבר שנקרא arc שזה אומר שהמקורות מחוברים לטל' והיציאת optical audio out מהטל' מחוברת לרסיבר
...
למה אתה מבלבל מושגים שלא שייכים?
ARC זה ממש לא
arc שזה אומר שהמקורות מחוברים לטל' והיציאת optical audio out מהטל' מחוברת לרסיבר
...
ARC זה רק החזרת אודיו מהטלויזיה לרסיבר על אותו כבל HDMI שמעביר תמונה מהרסיבר לטלויזיה.
כלומר הטלויזיה יודעת להוציא סאונד דרך חיבור שהוא כניסה אליה, ולא יציאה.
והרסיבר יודע לקבל סאונד דרך חיבור שהוא יציאה מהרסיבר, ולא כניסה.

גיאר פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

Amir64 כתב:
...
...
ARC זה רק החזרת אודיו מהטלויזיה לרסיבר על אותו כבל HDMI שמעביר תמונה מהרסיבר לטלויזיה.
כלומר הטלויזיה יודעת להוציא סאונד דרך חיבור שהוא כניסה אליה, ולא יציאה.
והרסיבר יודע לקבל סאונד דרך חיבור שהוא יציאה מהרסיבר, ולא כניסה.
...
·באיזה סיטואציה הסאונד מגיע מהטלויזיה בעוד התמונה מגיעה מהרסיבר?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #14 

@גיאר
הסיטואצה המקובלת ביותר:
כל המקורות מחוברים לרסיבר.
אתה בוחר בשלט של הרסיבר איזה מקור ינגן.
הרסיבר מקבל את הקול והתמונה.
את הקול מעביר לרמקולים, ואת התמונה מעביר לטלויזיה.

ואז, אם הרסיבר מחובר ב- HDMI לטלויזיה, יש את הבונוס שנקרא ARC.
אם יש לך למשל ממיר בטלויזיה, כמו ממיר עידן+, המקור הוא הטלויזיה, ולא מחובר לכניסת מקור ברסיבר.
אז היה צריך להעביר כבל אודיו שיצא מהטלויזיה לרסיבר.
בא פרוטוקול ARC, ואמר: לא צריך עוד כבל.
הרסיבר כבר מחובר בכבל לטלויזיה. נשתמש בו כדי להעביר אודיו מהטלויזיה לרסיבר, למרות שכיוון המידע המקורי של הכבל הוא מהרסיבר אל הטלויזיה.
בגלל זה התכונה נקראת (ערוץ אודיו חוזר - Audio Return Channel)

yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

@Amir64
·
אתה צודק, אני מכיר את כל אופני החיבור אבל התבלבלתי בהסבר ובלבלתי את הבחור.

גיאר - לסיכום יש מספר אפשרויות:
1. כל המקורות מחוברים לרסיבר. מהרסיבר יוצא HDMI אחד לטל'. כמו שנאמר, במקרה זה הרסיבר מעביר את התמונה לטל' ואת הסאונד לרמקולים המחוברים אליו (מצב הווליום בטל' הוא תמיד 0)
יתרונות: הטל' נמצאת תמיד על input אחד, הרסיבר שולט על הכל, ואם הרסיבר תומך ב-on screen display (רוב אלו של היום תומכים) אז אתה רואה את הווליום ופעולות נוספות על הטל'. וכמו שאמיר ציין ניתן להשתמש בARC בשביל להעביר סאונד מהטל' לרסיבר עבור מקור שמחובר לטל' עצמה
חסרונות: צריך להדליק את הרסיבר בכל פעולת צפייה, אלא אם הרסיבר תומך ב-pass through (היום כבר די הרבה תומכים) במקרה זה הרסיבר יכול להיות כבוי, והסאונד (+ווליום) יבוא מהטל'
2. כל המקורות מחוברים לטל'. הטל' תוציא את הסאונד דרך היציאה האופטית שצילמת מהטל' שלך, אל הרסיבר. במצב זה אתה בוחר בטל' את הכניסה ומשמיע את הסאונד מהטל' במצב שהרסיבר כבוי או מהרסיבר (ואז משתיק את הטל')
יתרון: לא חייב להדליק את הרסיבר בכל צפייה
חסרון: לא רואים את מצב הרסיבר על הטל'
3. כל חיבור משולב של השיטות למעלה.
החסרון העיקרי - צריך לזכור לכל מצב מה לשים בטל' ומה ברסיבר.

שאלת גם לגבי סוגי חיבורים, HDMI (דיגיטלי) מול אנלוגי וכו'
באופן כללי, כל החיבורים האנלוגים נחותים בהרבה מהדיגיטלים, הם לא יכולם להעביר HD, נתונים להמון הפרעות והסאונד והתמונה מגיעים בנפרד. אין היום סיבה לחבר אנלוגי אלא אם יש לך מכשיר ספציפי שאין לו דיגיטלי.
אופטי וקואקסיאלי מעבירים סאונד בלבד (בשתי שיטת שונות כשאופטי עדיף בהרבה)

גיאר פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

yossigab כתב:@Amir64
·
אתה צודק, אני מכיר את כל אופני החיבור אבל התבלבלתי בהסבר ובלבלתי את הבחור.

גיאר - לסיכום יש מספר אפשרויות:
1. כל המקורות מחוברים לרסיבר. מהרסיבר יוצא HDMI אחד לטל'. כמו שנאמר, במקרה זה הרסיבר מעביר את התמונה לטל' ואת הסאונד לרמקולים המחוברים אליו (מצב הווליום בטל' הוא תמיד 0)
יתרונות: הטל' נמצאת תמיד על input אחד, הרסיבר שולט על הכל, ואם הרסיבר תומך ב-on screen display (רוב אלו של היום תומכים) אז אתה רואה את הווליום ופעולות נוספות על הטל'. וכמו שאמיר ציין ניתן להשתמש בARC בשביל להעביר סאונד מהטל' לרסיבר עבור מקור שמחובר לטל' עצמה
חסרונות: צריך להדליק את הרסיבר בכל פעולת צפייה, אלא אם הרסיבר תומך ב-pass through (היום כבר די הרבה תומכים) במקרה זה הרסיבר יכול להיות כבוי, והסאונד (+ווליום) יבוא מהטל'
2. כל המקורות מחוברים לטל'. הטל' תוציא את הסאונד דרך היציאה האופטית שצילמת מהטל' שלך, אל הרסיבר. במצב זה אתה בוחר בטל' את הכניסה ומשמיע את הסאונד מהטל' במצב שהרסיבר כבוי או מהרסיבר (ואז משתיק את הטל')
יתרון: לא חייב להדליק את הרסיבר בכל צפייה
חסרון: לא רואים את מצב הרסיבר על הטל'
3. כל חיבור משולב של השיטות למעלה.
החסרון העיקרי - צריך לזכור לכל מצב מה לשים בטל' ומה ברסיבר.

שאלת גם לגבי סוגי חיבורים, HDMI (דיגיטלי) מול אנלוגי וכו'
באופן כללי, כל החיבורים האנלוגים נחותים בהרבה מהדיגיטלים, הם לא יכולם להעביר HD, נתונים להמון הפרעות והסאונד והתמונה מגיעים בנפרד. אין היום סיבה לחבר אנלוגי אלא אם יש לך מכשיר ספציפי שאין לו דיגיטלי.
אופטי וקואקסיאלי מעבירים סאונד בלבד (בשתי שיטת שונות כשאופטי עדיף בהרבה)
...
·תודה רבה, זה אכן עושה סדר.
לכאורה נשמע שאופציה 2 היא נוחה יותר משום שהיא הופכת את הרסיבר ל"שקוף".
ממה שאני מבין זה גם מאפשר לשלוט בצורה יותר נוחה בכל המכשירים באמצעות השלט של היס (כל מה שצריך לשלוט ברסיבר זה בהפעלה ובווליום)
מה גם שאני לא מתכנן לקנות רסיבר חדש אז לא בטוח שיהיו לו את כל האופציות שציינת. לצורך העניין כל מה שאני צריך שיהיה לו מבחינת כניסות זה כניסה אופטית שתתאים ליציאה מהטלויזיה.

אני מניח שאם הייתי יכול להשקיע יותר כסף הייתי קונה רסיבר חדש יותר ויותר נוח לשימוש ביחד עם הטלויזיה ואז אולי זה היה משנה את צורת החיבור המתאימה..

עכשיו נשאר לי להבין איזה רסיבר לקנות...

yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

לא מצליח לשלוח לך הודעה פרטית בגלל שאתה חדש.
תשלח לי הודעה פרטית עם המספר טלפון שלך

גיאר פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

yossigab כתב:לא מצליח לשלוח לך הודעה פרטית בגלל שאתה חדש.
תשלח לי הודעה פרטית עם המספר טלפון שלך
...
·בתור משתמש חדש מסתבר שאינני יכול לשלוח הודעות פרטיות..
יש לך מייל?

dilbert78
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1556
נתן תודות: 226 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #19 

@גיאר
·

התקציב שלך לדעתי מספיק לגמרי, הצרכים שתיארת די צנועים
תבדוק אם האונקיו 636 בלוחות מתאים

גיאר פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

dilbert78 כתב:@גיאר
·

התקציב שלך לדעתי מספיק לגמרי, הצרכים שתיארת די צנועים
תבדוק אם האונקיו 636 בלוחות מתאים
...
·תודה, אבדוק לגבי ה636.
יש עוד כמה שמצאתי בלוחות במחירים רלוונטיים, אשמח לדעת אם הם רלוונטיים:
Marantz NR1603 - יש בו הרבה אופציות אבל העוצמה 50W.. כמה זה מורגש? (אני לא מתכנן לשמוע בווליום גבוה אבל אני מניח שזה משפיע על עומק הבאסים גם בווליום נמוך, לא?)
yamaha rx-v520 - הרבה יותר ישן אבל הבנתי שזו סדרה טובה? אמנם אין HDMI אבל אפשר לחבר הכל לטלויזיה וממנה את האודיו החוצה לרסיבר עם כבל אופטי
yamaha rx-v463\357 - כנ"ל

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”