גודל סטנדרטי לסרטי uhd 2160p bluray?
-
Lior98
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1457
- שם מלא: ליאור אהרון
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
שלום בדרך כלל הורדתי סרטי 1080p bluray שהגודל הממוצע היה בין 10 ל 15gb גרסת 1080p bluray dts עכשיו ב 2160p uhd ראיתי יש גדלים מוגזמים כמו 40gb ויש כאלה 21 ויש אפילו 12 מה מהם זה ה"אמיתי" שלא עבר המהרה ספציפית (מניח ש9gb זה סוג של המהרה) כי ראיתי שהם דוחפים ל40gb מלא שטויות כמו גם dts גם dolby true hd וגם ac3 ככה שבגלל זה כנראה גם הקובץ יותר גדול
השאלה שלי בקצרה מה הגודל הסטנדרטי לסרטי 2160p bluray באורך של שעה וחצי גג שעתיים?
1080p נע בין 10 ל 15
השאלה שלי בקצרה מה הגודל הסטנדרטי לסרטי 2160p bluray באורך של שעה וחצי גג שעתיים?
1080p נע בין 10 ל 15
-
Lior98
-
- חבר ותיק

רגע אז אתה אומר שנניח אוריד סרט 1080p סטנדרטי גודל 12gber557 כתב:אני פשוט מוריד את הכי כבד שיש וזהו, בד"כ הכי איכותי. כמובן remux mkv ולא את התיקייה בלו ריי המקורית- מיותר להתעסק עם ריבוי קבצים...
ואוריד גרסת remux כבדה של 40gb הוא יהיה יותר איכותי?
(האמת שהרבה סרטים שהורדתי הם לא היו חדים מאוד כאילו יכולתי לזהות נקודות שיש מריחה וזה לא חד מאוד אז בגלל זה חשבתי אולי ב 4k אני ארגיש יותר חדות השאלה אם אפילו remux יכול לשפר את זה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
1080p לא נע בין 10 - 15... זה גם קידוד.
איכות מקסימלית תקבל מ-Remux, מאחר והוא לא עובר קידוד מחדש, אלא זה הסרט בדיוק איך שהוא הגיע בדיסק.
איכות מקסימלית תקבל מ-Remux, מאחר והוא לא עובר קידוד מחדש, אלא זה הסרט בדיוק איך שהוא הגיע בדיסק.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

מבחינה סטנדרטית של הורדות זה 10-15TheCoolest כתב:1080p לא נע בין 10 - 15... זה גם קידוד.
איכות מקסימלית תקבל מ-Remux, מאחר והוא לא עובר קידוד מחדש, אלא זה הסרט בדיוק איך שהוא הגיע בדיסק....
אתה אומר שכביכול 1080p remux יותר איכותי/חד מ 1080p bluray?
בגלל שיש יותר רוחב פס בסרט זה אומר שהוא יותר איכותי וחד?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@Lior98
·
אין דבר כזה "סטנדרטי", יש סוגים שונים. יש קידוד מחדש (מה שאתה קורא לו "1080p bluray"), יש remux שזה קובץ הסרט שלוף מהדיסק ומוכנס ל-MKV ביחד עם פסי קול וכתוביות, ויש ריפים מלאים של הדיסק.
התשובה לשאלה שלך, יכול להיות שכן ויכול להיות שלא ממש. זה תלוי מאד באיכות הקידוד.
·
אין דבר כזה "סטנדרטי", יש סוגים שונים. יש קידוד מחדש (מה שאתה קורא לו "1080p bluray"), יש remux שזה קובץ הסרט שלוף מהדיסק ומוכנס ל-MKV ביחד עם פסי קול וכתוביות, ויש ריפים מלאים של הדיסק.
התשובה לשאלה שלך, יכול להיות שכן ויכול להיות שלא ממש. זה תלוי מאד באיכות הקידוד.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

אם נניח הייתי צופה בסרט 1080p bluray שוקל 12 עם שמע dts/ac3 וכן הייתי מזהה מריחות קטנות ולא חדות מטורפת בכל אינץ במסך מה נראה לך יותר ישפיעTheCoolest כתב:@Lior98
·
התשובה לשאלה שלך, יכול להיות שכן ויכול להיות שלא ממש. זה תלוי מאד באיכות הקידוד....
מעבר לסרטי remux או ל 2160p? או שילוב של שניהם?
·
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@Lior98
·
לא צריך לצטט את התגובה מעליך, אם ממש בא לך, תלחץ על "הגב", אבל אל תלחץ על "צטט".
אני לא יודע מה זה "remux או ל 2160p".
ברימוקס הכוונה שלוקחים את התוכן המקורי מהדיסק ואורזים אותו מחדש בקונטיינר MKV, התוכן לא עובר שינויים ולא עובר קידוד מחדש, הוא נשאר זהה לאיכות שיש בדיסק של אותו הסרט.
2160P זו רזולוציה.
כפי שכבר כתבתי, כשמשווים ריפ לרימוקס, הרבה מאד תלוי באיכות הקידוד. כשהקידוד בוצע בצורה טובה ואיכותית באמת, סיכוי גדול שלא תראה שום הבדל בין שתי הגרסאות. כשהקידוד מבוצע בצורה גרועה, אתה תראה ארטיפקטים, עיוותים בצבעים ו\או "מריחות" ו\או בעיות אחרות שלא מופיעות במקור.
בנוגע לקידוד מחדש של סרטי 4K, שם הסיפור קצת מסתבך, כי לבצע קידוד מחדש לתוכן HEVC יכול לקחת פי 10 יותר זמן מקידוד של H264, ולכן מרבית הקידודים יהיו באיכות ירודה לעומת המקור. (כי המקודדים יבחרו איכות קידוד נמוכה יותר ע"מ לחסוך בזמן). עד כמה ההבדלים יהיו מורגשים? לא יודע, תלוי בסרט, באיכות המקור ואיכות הקידוד. יש יותר מדי פרמטרים, ואין תשובה חד משמעית מה עדיף ב-100% מהזמן.
·
לא צריך לצטט את התגובה מעליך, אם ממש בא לך, תלחץ על "הגב", אבל אל תלחץ על "צטט".
אני לא יודע מה זה "remux או ל 2160p".
ברימוקס הכוונה שלוקחים את התוכן המקורי מהדיסק ואורזים אותו מחדש בקונטיינר MKV, התוכן לא עובר שינויים ולא עובר קידוד מחדש, הוא נשאר זהה לאיכות שיש בדיסק של אותו הסרט.
2160P זו רזולוציה.
כפי שכבר כתבתי, כשמשווים ריפ לרימוקס, הרבה מאד תלוי באיכות הקידוד. כשהקידוד בוצע בצורה טובה ואיכותית באמת, סיכוי גדול שלא תראה שום הבדל בין שתי הגרסאות. כשהקידוד מבוצע בצורה גרועה, אתה תראה ארטיפקטים, עיוותים בצבעים ו\או "מריחות" ו\או בעיות אחרות שלא מופיעות במקור.
בנוגע לקידוד מחדש של סרטי 4K, שם הסיפור קצת מסתבך, כי לבצע קידוד מחדש לתוכן HEVC יכול לקחת פי 10 יותר זמן מקידוד של H264, ולכן מרבית הקידודים יהיו באיכות ירודה לעומת המקור. (כי המקודדים יבחרו איכות קידוד נמוכה יותר ע"מ לחסוך בזמן). עד כמה ההבדלים יהיו מורגשים? לא יודע, תלוי בסרט, באיכות המקור ואיכות הקידוד. יש יותר מדי פרמטרים, ואין תשובה חד משמעית מה עדיף ב-100% מהזמן.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

@TheCoolest
·
משהו אחד לא הבנתי רק בשנים האלו הוכרזו כל הגימיקים 4k/2160p/hdr אז איך יש סרטים מלפני 10 שנים שמעלים אותם עכשיו באיכות הזאת? המצלמות שצילמן איתם באותה תקופה לא תמכו בזה כי רק לפני 3 שנים כל הדברים האלו הפכו לרשמיים אז איך זה שסרט כזה באמת יכול להיות 2160p/hdr?
·
משהו אחד לא הבנתי רק בשנים האלו הוכרזו כל הגימיקים 4k/2160p/hdr אז איך יש סרטים מלפני 10 שנים שמעלים אותם עכשיו באיכות הזאת? המצלמות שצילמן איתם באותה תקופה לא תמכו בזה כי רק לפני 3 שנים כל הדברים האלו הפכו לרשמיים אז איך זה שסרט כזה באמת יכול להיות 2160p/hdr?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@Lior98
·
קודם כל HDR זה ממש לא גימיק. בנוגע לרזולוציה, אותי זה פחות מעניין, ו-4K או FHD זה לא קריטי מבחינתי, פשוט כל סרט שהוא HDR מגיע רק ב-4K.
לשאלה שלך אין תשובה מקוצרת, ואם זה נושא שמאד מעניין אותך, אז יש לא מעט חומר קריאה באינטרנט בנושא הזה. אבל בקצרה:
למצלמות פילם הישנות לא היתה מגבלת רזולוציה באותו מובן שיש עם מצלמות ספרתיות היום, ומרבית הסרטים שצולמו בפילם יכולים, תאורטית, לקבל המרה ל-4K ללא שום צורך בעיבוד\upscale.
כמובן שגם לפילם יש טווח דינאמי רחב מאד, ולכן גם אין שום בעיה עם הוספת HDR לסרטים ישנים.
מצלמות קולנוע ספרתיות, לא מצלמות באותה צורה כמו המצלמה בטלפון שלך. התוכן נשמר בפורמט RAW וגם הן בעלות טווח דינאמי רחב ורזולוציה גבוהה יותר מ-FHD. יש מלצמות שהן 2.8K, יש 3.4K ויש גם 6K (אלה הכי פופולריות למיטב ידיעתי).
סרטים חדשים יותר, עם "אפקטים" ממוחשבים בד"כ עוברים תהליך שבו מתווספת שכבת האפקטים לסרט. יש סרטים שהתהליך הזה מבוצע ב-FHD, ואם זה המקור לגרסאת ה-4K של הדיסק, זה אומר שהסרט עובר upscaling. ויש סרטים שעוברים את התהליך ב-4K, ואז לא נדרש upscale, והתוצאה בד"כ היא סרט עם תמונה חדה ומפורטת יותר.
·
קודם כל HDR זה ממש לא גימיק. בנוגע לרזולוציה, אותי זה פחות מעניין, ו-4K או FHD זה לא קריטי מבחינתי, פשוט כל סרט שהוא HDR מגיע רק ב-4K.
לשאלה שלך אין תשובה מקוצרת, ואם זה נושא שמאד מעניין אותך, אז יש לא מעט חומר קריאה באינטרנט בנושא הזה. אבל בקצרה:
למצלמות פילם הישנות לא היתה מגבלת רזולוציה באותו מובן שיש עם מצלמות ספרתיות היום, ומרבית הסרטים שצולמו בפילם יכולים, תאורטית, לקבל המרה ל-4K ללא שום צורך בעיבוד\upscale.
כמובן שגם לפילם יש טווח דינאמי רחב מאד, ולכן גם אין שום בעיה עם הוספת HDR לסרטים ישנים.
מצלמות קולנוע ספרתיות, לא מצלמות באותה צורה כמו המצלמה בטלפון שלך. התוכן נשמר בפורמט RAW וגם הן בעלות טווח דינאמי רחב ורזולוציה גבוהה יותר מ-FHD. יש מלצמות שהן 2.8K, יש 3.4K ויש גם 6K (אלה הכי פופולריות למיטב ידיעתי).
סרטים חדשים יותר, עם "אפקטים" ממוחשבים בד"כ עוברים תהליך שבו מתווספת שכבת האפקטים לסרט. יש סרטים שהתהליך הזה מבוצע ב-FHD, ואם זה המקור לגרסאת ה-4K של הדיסק, זה אומר שהסרט עובר upscaling. ויש סרטים שעוברים את התהליך ב-4K, ואז לא נדרש upscale, והתוצאה בד"כ היא סרט עם תמונה חדה ומפורטת יותר.
- shlomiaz07
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 276
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
מנתפרץ לדיון...
עם איזו תוכנה אתם רואים סרטים בHDR.? לא מצאתי עדיין תוכנה שמנגנת חלק את הקובץ ,אם אני מחבר ישירות למסך הקובץ מנוגן ללא בעיה אך לא מנגן את הכתוביות...
עם איזו תוכנה אתם רואים סרטים בHDR.? לא מצאתי עדיין תוכנה שמנגנת חלק את הקובץ ,אם אני מחבר ישירות למסך הקובץ מנוגן ללא בעיה אך לא מנגן את הכתוביות...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@shlomiaz07
·
לא ברורה השאלה שלך.
ממחשב? מהרשת? קווית? אלחוטית? מה חיברת ישירות למסך? אנחנו אמורים לנחש?
·
לא ברורה השאלה שלך.
ממחשב? מהרשת? קווית? אלחוטית? מה חיברת ישירות למסך? אנחנו אמורים לנחש?
- shlomiaz07
-
- חבר פעיל מאוד

תודה על התגובה..
אנסה להרחיב.המסך שלי מחובר לרסיבר DENON AVR 1400 לרסיבר מחובר מחשב NUC I3 ,כשאני מנסה לנגן תכני HDR הנגן מקרטע מאוד,תמונה לא חלקה (נגן MPC-HC)
כשאני מחבר HARD DISK נייד ישירות לחיבור USB של קופסת החיבורים של המסך הזרט רץ חלק ללא שום בעיה...
אז שאלתי באיזה נגן אתם משתמשים במחשב כדי שהסרט יירוץ חלק ללא תקיעות...
מקווה שעכשיו קצת יותר מובן
אנסה להרחיב.המסך שלי מחובר לרסיבר DENON AVR 1400 לרסיבר מחובר מחשב NUC I3 ,כשאני מנסה לנגן תכני HDR הנגן מקרטע מאוד,תמונה לא חלקה (נגן MPC-HC)
כשאני מחבר HARD DISK נייד ישירות לחיבור USB של קופסת החיבורים של המסך הזרט רץ חלק ללא שום בעיה...
אז שאלתי באיזה נגן אתם משתמשים במחשב כדי שהסרט יירוץ חלק ללא תקיעות...
מקווה שעכשיו קצת יותר מובן
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@shlomiaz07
·
אתה צריך מעבד דור 7 בשביל לקבל תמיכה ב-HEVC 10BIT. אחרת המעבד מבצע פענוח בתוכנה, והוא לא מהיר מספיק בשביל זה.
אני חושב שעדיין אי אפשר לקבל HDR מ-NUC כל עוד לא משתמשים בנגן המובנה של וינדוס, וכמובן אתה צריך את הגרסה הכי חדשה של וינדוס.
·
אתה צריך מעבד דור 7 בשביל לקבל תמיכה ב-HEVC 10BIT. אחרת המעבד מבצע פענוח בתוכנה, והוא לא מהיר מספיק בשביל זה.
אני חושב שעדיין אי אפשר לקבל HDR מ-NUC כל עוד לא משתמשים בנגן המובנה של וינדוס, וכמובן אתה צריך את הגרסה הכי חדשה של וינדוס.
- shlomiaz07
-
- חבר פעיל מאוד

@TheCoolest
·יש לי דור 7.
הנגן המובנה של ווינדוס לא תומך בכתוביות בעברית ולכן מחפש נגן אחר...
·יש לי דור 7.
הנגן המובנה של ווינדוס לא תומך בכתוביות בעברית ולכן מחפש נגן אחר...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@shlomiaz07
·
תנסה עם MADVR ו-MPC-BE (או תתקין קודקים LAV אחרונים ותוסיף אותם ב-MPC-HC).
בקודק תוודא שפיענוח HEVC יתבצע בחומרה.
אני לא יודע אם MADVR ידע לנסות להפעיל HDR עם GPU של אינטל, אבל שווה לנסות.
·
תנסה עם MADVR ו-MPC-BE (או תתקין קודקים LAV אחרונים ותוסיף אותם ב-MPC-HC).
בקודק תוודא שפיענוח HEVC יתבצע בחומרה.
אני לא יודע אם MADVR ידע לנסות להפעיל HDR עם GPU של אינטל, אבל שווה לנסות.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא תומך ב-HDR.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@Lior98
·
התשובה בתגובה הראשונה בעמוד הזה.
ב-VLC 3 הסרט ינוגן, אבל המסך לא יעבור למצב HDR.
כמובן אתה צריך מחשב עם כרטיס מסך שתומך בזה.
·
התשובה בתגובה הראשונה בעמוד הזה.
ב-VLC 3 הסרט ינוגן, אבל המסך לא יעבור למצב HDR.
כמובן אתה צריך מחשב עם כרטיס מסך שתומך בזה.