Sette 270Wi או Fiorenzato F4E?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #1 

השנה שדרגתי ממטחנה של איבריטל ל-K3 ובסה"כ הייתי מאוד מרוצה מהשדרוג. זה נמשך עד שקיבלנו בעבודה מטחנה של Obel שכוללת טיימר דיגיטלי מדוייק עם כפתורים נפרדים למנה בודדת וכפולה. הפיצ'ר הזה מאוד נוח והופך שימוש בידית הכפולה למעשי. עד היום די נמנעתי מלהשתמש בידית הזו בבית כי הטיימר של ה-K3 פשוט לא מוציא את הכמות הנכונה. במשך תקופה מסויימת שקלתי את כל המנות (מה שנקרא סינגל דוזינג) וזה פתר במידה מסויימת את הבעיה, אבל הפך את השימוש במטחנה להרבה יותר מסורבל מאשר עם טיימר. בקיצור, החלטתי שאני רוצה לשדרג למטחנה עם טיימר דיגיטלי וכפתורים נפרדים, אבל כמובן בגודל שמתאים לבית (ה-Obel היא מפלצת).

שתי המטחנות שבכותרת עומדות בדרישה הזו, וה-Sette אפילו שוקלת את הקפה דבר שעדיף בעיני על טיימר. לא יצא לי לראות את המטחנות מלבד באינטרנט, אז כל מה שאני יודע עליהן הוא מקריאה בלבד. לפי הביקורות נראה ש-F4E שקטה ואיטית, וה-270Wi מהירה ורועשת. איכות הטחינה אמורה להיות קצת יותר טובה ב-270Wi, אבל איכות הבניה שלה נחשבת לבינונית-מינוס. אין טענות בנושא הזה על ה-F4E. ה-270Wi אמורה לאגור פחות קפה. ה-F4E יפה יותר לדעתי. אלה ההבדלים העקריים שמצאתי.

התחושה שלי היא שיש פחות סיכוי שאתחרט על קניה של ה-F4E, בתנאי שהאגירה לא תתגלה כבעייה של ממש.

אשמח לשמוע את דעתכם.

http://fiorenzato.it/en/prodotto/f4e-nano
https://www.baratza.com/grinder/sette-270wi

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #2 

בגדול הקוטר סכינים של הפיורנצטו זהה לשל הקומפאק אני מניח שהיא תהיה עדיפה בטחינה על הקומפאק אבל זאת רק תחושה שלי.
לגבי אגירה אני חושב שהיא אוגרת ואין ככ מה לעשות עם זה.
אני אישית מאוד מרוצה מהסטה ולדעתי היא לוקחת.
אם כבר מטחנה מסיבית עם סכינים שטוחות הייתי הולך על הצ'יאדו e5

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

אין לי שום בעיה עם איכות הטחינה של ה-K3. מה שחסר לי זה טיימר יותר מדוייק (דיגיטלי) עם שליטה נפרדת על זמן הטחינה של מנה בודדת וכפולה. הייתי שמח גם לכפתור שלישי עבור המכונה השניה. בעקרון משקל המנות שאני טוחן הוא 12.5 גרם לבודדת עם הקוויקמיל, 19 גרם למנה כפולה איתה, ו-8 גרם למנה בודדת עם האלקטרה. כאן יש יתרון נוסף (קטן) לסטה שכוללת שלושה פרסטים בהשוואה לשניים בפיורנצטו. אם רק הייתי יכול לסמוך על הסטה שתהיה עמידה מספיק, אבל הודעות כאלה גורמות לי להיות קצת ספקן. אני מקווה שעם ה-270Wi הם שיפרו באופן כללי את העמידות של המטחנה, כי גם להם לא משתלם להתעסק עם תיקונים ולקוחות כועסים.

לצ'יאדו E5P אין טיימר בכלל, אז מבחינתי היא לא באה בחשבון. כנ"ל ה-Niche Zero, מרשימה ככל שתהיה.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

לשימוש ביתי נורמלי היא בסדר גמור, עמידה למדי. אם לא תזרוק אותה לרצפה או תפיל עליה את הפורטפילטר, סהכ צריך להיות קצת עדינים עם המשקל כי זה דבר עדין. מעבר לזה...

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #5 

בהצלחה
נערך לאחרונה על ידי kobbi ב 19/10/2018 12:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

תודה על ההצעה, אבל במחיר הזה אני מעדיף מטחנה חדשה. ה-F4E אמורה לעלות כ-2300 ש"ח כולל משלוח לארץ ומע"מ, וה-270Wi כ-2600 ש"ח.

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

RuslanAbramov כתב:לשימוש ביתי נורמלי היא בסדר גמור, עמידה למדי. אם לא תזרוק אותה לרצפה או תפיל עליה את הפורטפילטר, סהכ צריך להיות קצת עדינים עם המשקל כי זה דבר עדין. מעבר לזה...
...
אתה יודע אם יש מי שיכול לתת שירות למטחנה כזו בארץ? את הפיורנצטו מיבאים לארץ, אז אני מניח שלא תהיה בעיה לשלם על תיקון במקרה הצורך. גם יש פחות מה שיתקלקל בה בהשוואה למטחנה מתוחכמת כמו ה-270Wi.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #8 

יש לי כבר שבוע את הסטה (הדגם הפשוט ללא המשקל) עם ה Caedo E5P.
ההתרשמות הקצרה שלי היא שהסטה הרבה יותר נוחה מהצ'יאדו, היא לא מגיישת, טוחנת מהר יותר, לא אוגרת ואפשר להניח את הידית ולטחון.
מבחינת הטעם בכוס לא הרגשתי שום שדרוג, למרות שיש טיפה שוני בטעם.
הצ'יאדו גם בעייתית לטחינה עם ידית נייקד.
מבחינת איכות בנייה מדובר בשני עולמות אחרים, הצ'אידו לוקחת בגדול, הסטה גם מוגבלת מבחינת הכמות שהיא יכולה לטחון ליום והזמן שצריך לעבור בין טחינה לטחינה (זה לא מפריע לי בכלל, אבל אולי זה מעיד על העמידות שלה לאורך זמן).

הסיבה היחידה שרכשתי את הסטה זה המבצע שהיה באמזון, אני לא מצטער, אבל כנראה שאצטרך להחליט בקרוב את מי להשאיר ואת מי לשלוח ללוח המודעות.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

אין לה שירות בארץ לדעתי.
לגבי המשקל, הם ממליצים לא לטחון יותר מקילו ליום
לא חושב שיש כאן מישהו שמגיע לכמויות האלה 8O