[נפתר] - אשמח אם תעזרו לי להבין האם יש לרוקט שלי בעיה
היי
אשמח אם תעזרו לי להבין האם לרוקט אפארטמנטו שלי יש בעיה של איבוד לחץ.
זה הסנריו (הכל מדוד עם סטופר):
- המכונה דולקת מעל 60 דקות.
- מד הלחץ במיקום השיא שלו מצביע על לחץ של 1.2 באר ונמצא בתחום הירוק.
- הוא זוחל לאט לאט מטה
- לאחר בדיוק 02:20 דקות הוא מצביע על קצת פחות מ-1 באר ויוצא מהתחום הירוק.
- קליק. המכונה נכנסת למצב הרתחה שאורך בדיוק 15 שניות.
- מד הלחץ חוזר למיקום השיא.
וחוזר חלילה.
*מה שתיארתי עכשיו קורה באופן קבוע ולמיטב זכרוני, מאז שיש לי אותה.
* לאחרונה ביקרתי אצל חברים שאותו סנריו קורה לECM שלהם בדיוק רק שהאינטרוול בין ההרתחות היה משהו כמו
40 דקות או אפילו יותר....
WDYT?
אשמח אם תעזרו לי להבין האם לרוקט אפארטמנטו שלי יש בעיה של איבוד לחץ.
זה הסנריו (הכל מדוד עם סטופר):
- המכונה דולקת מעל 60 דקות.
- מד הלחץ במיקום השיא שלו מצביע על לחץ של 1.2 באר ונמצא בתחום הירוק.
- הוא זוחל לאט לאט מטה
- לאחר בדיוק 02:20 דקות הוא מצביע על קצת פחות מ-1 באר ויוצא מהתחום הירוק.
- קליק. המכונה נכנסת למצב הרתחה שאורך בדיוק 15 שניות.
- מד הלחץ חוזר למיקום השיא.
וחוזר חלילה.
*מה שתיארתי עכשיו קורה באופן קבוע ולמיטב זכרוני, מאז שיש לי אותה.
* לאחרונה ביקרתי אצל חברים שאותו סנריו קורה לECM שלהם בדיוק רק שהאינטרוול בין ההרתחות היה משהו כמו
40 דקות או אפילו יותר....
WDYT?
נערך לאחרונה על ידי BillySun ב 21/10/2018 13:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: אשמח אם תעזרו לי להבין האם יש לרוקט שלי בעיה
@BillySun
·
גם לדעתי תקין. הייתי בכל זאת בודק אם אין לך בריחת לחץ מהדוד מחיבורי הצנרת או משסתומים ההגנה או אפילו מהראש. אם יש בריחה כזו, אז יש סבירות להניח כי הפרסוסטט יכבה וידלק בתדירות גבוה יותר. גם גודל הדוד משפיע - ככל שהדוד גדול יותר, כך יאבד לחץ מהר יותר.
לא קל לזהות בריחת לחץ. יש כמה דרכים, אבל צריך "עין" טובה לעיניין, אחד המקרים האלה יכול להעיד על בריחת לחץ מהדוד:
- רטיבות/שינוי גוון באזור החיבור
- הצטברות אבנית באזור החיבורים
- רעש עדין של שחרור לחץ
- טפטוף עדין של מים
·
גם לדעתי תקין. הייתי בכל זאת בודק אם אין לך בריחת לחץ מהדוד מחיבורי הצנרת או משסתומים ההגנה או אפילו מהראש. אם יש בריחה כזו, אז יש סבירות להניח כי הפרסוסטט יכבה וידלק בתדירות גבוה יותר. גם גודל הדוד משפיע - ככל שהדוד גדול יותר, כך יאבד לחץ מהר יותר.
לא קל לזהות בריחת לחץ. יש כמה דרכים, אבל צריך "עין" טובה לעיניין, אחד המקרים האלה יכול להעיד על בריחת לחץ מהדוד:
- רטיבות/שינוי גוון באזור החיבור
- הצטברות אבנית באזור החיבורים
- רעש עדין של שחרור לחץ
- טפטוף עדין של מים
תודה לכולם על התגובות.
מעניין שלא מצאתי על זה כלום ברשת (כן מצאתי דיווחים סנריו דומה אבל עם מכונות אחרות).
מה שכן, בוודאות אני יכול לומר לכם שהאינטרוולים הקצרים האלו גורמים לבזבוז חשמל לא קטן.
פעם אחרונה שבדקתי זה היה בערך קצב של ~שקל וקצת לשעה. (לפי חישוב של 0.55 אגורות לקילוואט)
מעניין שלא מצאתי על זה כלום ברשת (כן מצאתי דיווחים סנריו דומה אבל עם מכונות אחרות).
מה שכן, בוודאות אני יכול לומר לכם שהאינטרוולים הקצרים האלו גורמים לבזבוז חשמל לא קטן.
פעם אחרונה שבדקתי זה היה בערך קצב של ~שקל וקצת לשעה. (לפי חישוב של 0.55 אגורות לקילוואט)
@BillySun
·
בעלות של של שקל לשעת אני לא חושב שהיה פורום קפה
לפי החישוב שלי, אז המכונה שלך דולקת 15 שניות כל 2:20 דקות (140 שניות), ז.א. 15 שניות על כל 155 שניות.
בשעה יש 3600 שניות, ז.א. יחס של ~1:23
ז.א. כל כ-23 שעות גוף החימום יפעל שעה ו"יבזבז" 1.4 KW שעלותו 55 אגורות (כפול 1.4). החישוב המלא:
155/3600 * 1.4 * 0.55 = 0.03315277777 שקל לשעה
שזה ~ 80 אגורות ליממה אם המכונה דלוקה 24 שעות ברציפות
·
בעלות של של שקל לשעת אני לא חושב שהיה פורום קפה
לפי החישוב שלי, אז המכונה שלך דולקת 15 שניות כל 2:20 דקות (140 שניות), ז.א. 15 שניות על כל 155 שניות.
בשעה יש 3600 שניות, ז.א. יחס של ~1:23
ז.א. כל כ-23 שעות גוף החימום יפעל שעה ו"יבזבז" 1.4 KW שעלותו 55 אגורות (כפול 1.4). החישוב המלא:
155/3600 * 1.4 * 0.55 = 0.03315277777 שקל לשעה
שזה ~ 80 אגורות ליממה אם המכונה דלוקה 24 שעות ברציפות
נמצא האבידה:
עשיתי שתי מדידות ששמרתי בצד. אחת כשהמכונה נדלקת בפעם הראשונה כשהיא קרה לגמרי. אחת כשהיא כבר דולקת:
* קבעתי תעריף ל60 אגורות לקילוואט \ שעה.
* עיגולים מזעריים כלפי מעלה לצרכי הקלת חישובים.
1. מכונה נדלקת פעם ראשונה (ללא שימוש): מדידה של 64 דקות ראשונות. צריכה כוללת של 31~ אגורות.
ז"א קצב של 0.484~ אגורות לדקה --> 29 אגורות לשעה.
2. מכונה כבר דולקת: מדידה של 123 דקות. צריכה כוללת של 22~ אגורות.
ז"א קצב של 0.179~ אגורות לדקה --> כמעט 11 אגורות לשעה.
מסקנות שלי:
1. העלות היא ממש לא שקל לשעה. טעיתי.
2. לפי החישוב הנ"ל, יממה שלמה תעלה ((0.29*1)+(23*0.11)) = 282 אגורות.
3. אבל עדיין יש פער לא קטן בין החישוב שלך למדידה של המכשיר. (אפשר להסביר חלק מהפער בעיגולים שלי למעלה אבל לא את הכל..).
4. אגב, בזמן הרתחה הצריכה הראתה 1.8~ קילוואט שעה.
5. אולי כדאי לעשות מדידה אחת אמיתית של 24 שעות רצופות כולל שימוש וכולל הרתחה ראשונית.
עשיתי שתי מדידות ששמרתי בצד. אחת כשהמכונה נדלקת בפעם הראשונה כשהיא קרה לגמרי. אחת כשהיא כבר דולקת:
* קבעתי תעריף ל60 אגורות לקילוואט \ שעה.
* עיגולים מזעריים כלפי מעלה לצרכי הקלת חישובים.
1. מכונה נדלקת פעם ראשונה (ללא שימוש): מדידה של 64 דקות ראשונות. צריכה כוללת של 31~ אגורות.
ז"א קצב של 0.484~ אגורות לדקה --> 29 אגורות לשעה.
2. מכונה כבר דולקת: מדידה של 123 דקות. צריכה כוללת של 22~ אגורות.
ז"א קצב של 0.179~ אגורות לדקה --> כמעט 11 אגורות לשעה.
מסקנות שלי:
1. העלות היא ממש לא שקל לשעה. טעיתי.
2. לפי החישוב הנ"ל, יממה שלמה תעלה ((0.29*1)+(23*0.11)) = 282 אגורות.
3. אבל עדיין יש פער לא קטן בין החישוב שלך למדידה של המכשיר. (אפשר להסביר חלק מהפער בעיגולים שלי למעלה אבל לא את הכל..).
4. אגב, בזמן הרתחה הצריכה הראתה 1.8~ קילוואט שעה.
5. אולי כדאי לעשות מדידה אחת אמיתית של 24 שעות רצופות כולל שימוש וכולל הרתחה ראשונית.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
בנושא צריכת החשמל
@BillySun ואחרים
בזמנו מדדתי עם מכשיר ייעודי צריכת חשמל של סילביה, נכון זו לא אותה מכונה, אבל זה נותן לכם סדר גודל
בזמנו מדדתי עם מכשיר ייעודי צריכת חשמל של סילביה, נכון זו לא אותה מכונה, אבל זה נותן לכם סדר גודל
Re: בנושא צריכת החשמל
@coffeeavi
·
תודה על ההפניה.
אם אני מבין את המדידות שלך נכון, אתה פחות או יותר בקצב של 9 אגורות לדקה (כולל הדלקה ראשונית).
המדידות שלי הראו קצב משמעותית יקר יותר (אם כי עדיין זניח) של 29 אגורות לשעת ההדלקה הראשונה (כולל חליטה
של שתי מנות + הקצפה). לאחר השעה הראשונה המדידות מראות קצב של 11 אגורות לדקה, מה שמתקרב כבר למדידה שלך.
שורה תחתונה, העלות עדיין די זניחה, במיוחד כשהמכונה כבר חמה במצב IDLE.
·
תודה על ההפניה.
אם אני מבין את המדידות שלך נכון, אתה פחות או יותר בקצב של 9 אגורות לדקה (כולל הדלקה ראשונית).
המדידות שלי הראו קצב משמעותית יקר יותר (אם כי עדיין זניח) של 29 אגורות לשעת ההדלקה הראשונה (כולל חליטה
של שתי מנות + הקצפה). לאחר השעה הראשונה המדידות מראות קצב של 11 אגורות לדקה, מה שמתקרב כבר למדידה שלך.
שורה תחתונה, העלות עדיין די זניחה, במיוחד כשהמכונה כבר חמה במצב IDLE.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
Re: בנושא צריכת החשמל
BillySun כתב:@coffeeavi
·ממש לא, 6 (שש) אגורות לכשעה וזה לשעה הראשונה שכוללת חימום ממצב קר, חליטה וניקוי.אם אני מבין את המדידות שלך נכון, אתה פחות או יותר בקצב של 9 אגורות לדקה (כולל הדלקה ראשונית).
...
מניח שאחרי זה להחזיק את המכונה במצב idle זה עוד פחות, לצערי לא מדדתי....
נערך לאחרונה על ידי coffeeavi ב 26/10/2018 11:50, נערך 2 פעמים בסך הכל.