smartbox של 012/אורנג' - כיצד אני מקבע כתובת פנימית למחשב מסויים?
הסיפור הוא סיפור רגיל של בחור פוגש בחורה קצת פוצי מוצי ואז מתחילים התירוצים וזה נגמר כשהצד השני ממורמר עד למציאת אהבת חייו.
סתם לא, אבל זה גם נפוץ:
יש לי מחשב (מרוחק) שאני נכנס אליו ב- ssh.
המחשב הזה לצערי נמצא ברשת שהראוטר שלה הוא מוגבל לא עלינו.
הוא של 012 כמתואר בכותרת.
נקנה לפני כמה שנים כך שזה לא משהו חדש.
בכל אופן, פתחתי שם פורט ושייכתי אותו למחשב המסויים הזה ברשת.
הבעיה היא שמדי פעם אני רואה שאני לא יכול להכנס לשם ב- ssh ואז כשאני משתלט על המחשב הזה ב- teamviewer (שלא פתוחה שם בקביעות ואני צריך לחכות לאדם שיפתח לי אותה), אני רואה שבממשק של הראוטר הפורט שפתחתי לא פתוח.
כבר לא זוכר מה שכתוב שם באדום אבל זה אומר שכרגע הפורט הזה לא מקושר למחשב שאליו אני מנסה להתחבר.
כלומר זה משתנה לי מדי פעם (קרה לי כבר פעמיים) ואני שוב ושוב צריך לשנות את ההגדרה בראוטר ידנית וזה הרי לא הגיוני שזה יעבוד ככה.
אני יודע שבכל ראוטר נורמלי יש אפשרות לקבע כתובת IP מסוימת ברשת הפנימית למחשב מסויים ברשת הזו (גם כאשר DHCP פועל ובראוטר שאני מדבר עליו הוא פועל).
וזה בדיוק מה שאני רוצה לעשות אבל לא מצאתי כזה תפריט בראוטר הזה.
למישהו פתרונים?
סתם לא, אבל זה גם נפוץ:
יש לי מחשב (מרוחק) שאני נכנס אליו ב- ssh.
המחשב הזה לצערי נמצא ברשת שהראוטר שלה הוא מוגבל לא עלינו.
הוא של 012 כמתואר בכותרת.
נקנה לפני כמה שנים כך שזה לא משהו חדש.
בכל אופן, פתחתי שם פורט ושייכתי אותו למחשב המסויים הזה ברשת.
הבעיה היא שמדי פעם אני רואה שאני לא יכול להכנס לשם ב- ssh ואז כשאני משתלט על המחשב הזה ב- teamviewer (שלא פתוחה שם בקביעות ואני צריך לחכות לאדם שיפתח לי אותה), אני רואה שבממשק של הראוטר הפורט שפתחתי לא פתוח.
כבר לא זוכר מה שכתוב שם באדום אבל זה אומר שכרגע הפורט הזה לא מקושר למחשב שאליו אני מנסה להתחבר.
כלומר זה משתנה לי מדי פעם (קרה לי כבר פעמיים) ואני שוב ושוב צריך לשנות את ההגדרה בראוטר ידנית וזה הרי לא הגיוני שזה יעבוד ככה.
אני יודע שבכל ראוטר נורמלי יש אפשרות לקבע כתובת IP מסוימת ברשת הפנימית למחשב מסויים ברשת הזו (גם כאשר DHCP פועל ובראוטר שאני מדבר עליו הוא פועל).
וזה בדיוק מה שאני רוצה לעשות אבל לא מצאתי כזה תפריט בראוטר הזה.
למישהו פתרונים?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אם אתה לא מוצא, תפעל בשיטה הפשוטה:
תגדיר במחשב IP קבוע, שלא בתחום ה- DHCP, כולל ה- DNS-ים.
ובא לציון גואל.
תגדיר במחשב IP קבוע, שלא בתחום ה- DHCP, כולל ה- DNS-ים.
ובא לציון גואל.
טוב בעיה קטנה.
אין לי מושג מה טווח כתובות ה- DHCP כדי שלא תהיה לי התנגשות עם ה-IP הידני.
לא ברור לי איך אני רואה (אם בכלל אפשר) את הטווח שהוא נותן.
אני כן רואה שהמחשבים המחוברים הם מהתחום:
192.168.1
והספרה האחרונה משתנית.
אבל שוב, לא ברור לי מה טווח הכתובות שיש לשרת ה- DHCP.
אין לי מושג מה טווח כתובות ה- DHCP כדי שלא תהיה לי התנגשות עם ה-IP הידני.
לא ברור לי איך אני רואה (אם בכלל אפשר) את הטווח שהוא נותן.
אני כן רואה שהמחשבים המחוברים הם מהתחום:
192.168.1
והספרה האחרונה משתנית.
אבל שוב, לא ברור לי מה טווח הכתובות שיש לשרת ה- DHCP.
@פלוניום
·
אין לי שום ניסיון עם ה-smartbox הזה ומחיפוש ממש זריז אני לא מוצא תמונות של התפריטים הרלוונטים, אבל חייבים להיות הגדרות של ה-DHCP כולל בין היתר הכתובת החלה וסיום.
אם אתה באמת לא מוצא הגדרות כאלה הם כרגיל יהיו באמצע - נגיד מ-100 עד 200. אם אתה רואה שהמכשירים שלך מקבלים כתובות מ-100 וצפונה אז כל כתובת מתחת לזה כנראה לא בטווח של ה-DHCP או כתובות מאד גבוהות גם כנראה מחוץ לטווח. כתובות בסוף הטווח (נגיד 254) או בתחילת הטווח (נגיד 2) כמעט תמיד יהיו מחוץ לטווח של ה-DHCP.
·
אין לי שום ניסיון עם ה-smartbox הזה ומחיפוש ממש זריז אני לא מוצא תמונות של התפריטים הרלוונטים, אבל חייבים להיות הגדרות של ה-DHCP כולל בין היתר הכתובת החלה וסיום.
אם אתה באמת לא מוצא הגדרות כאלה הם כרגיל יהיו באמצע - נגיד מ-100 עד 200. אם אתה רואה שהמכשירים שלך מקבלים כתובות מ-100 וצפונה אז כל כתובת מתחת לזה כנראה לא בטווח של ה-DHCP או כתובות מאד גבוהות גם כנראה מחוץ לטווח. כתובות בסוף הטווח (נגיד 254) או בתחילת הטווח (נגיד 2) כמעט תמיד יהיו מחוץ לטווח של ה-DHCP.
·כן הלכתי לפי ההגיון שלך.eran405 כתב:@פלוניום
·
...
ראיתי שמחשבים וטלפונים שמתחברים מקבלים כתובות עם ספרות נמוכות יחסית (בספרה האחרונה) למשל:
192.168.1.9
לכן מיקמתי את המחשב המדובר בכתובת שיותר קרובה לקצה העליון