שלום לכולם.
מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה ההבדל בין smart tv לבין htpc לבין מחשב סלוני? מה כל אחד מהם נותן שהאחר לא ולמה כדאי אחד מהם על פני השני. ובכללי, מי מהם נותן את הכי הרבה פונקציות שצריך ממחשב בסלון (מקום עבור תמונות/סרטים, גישה לאינטרנט, נגן סרטים/מוסיקה, חיבורים למערכת סראונד וכד')
תודה רבה
רשף
מה ההבדל בין smart tv לבין htpc לבין מחשב סלוני
-
resheffink
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 6
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
smart tv - טלוויזיה עם יכולות מחשוב מובנות (אך לרוב מאד מוגבלות) וממשק גראפי כלשהו. בדרך כלל הטלוויזיות מהסוג תוכלנה לנגן תכנים מסוימים מהאינטרנט/USB/רשת ביתית/שירותי סטרימינג. אילו יכולות smart נוספות יהיו לטלוויזיה כבר מאד תלוי בדגם.
מחשב סלוני מול HTPC - נראה לי ההבדל הוא סמנטי. מחשב זה מחשב, אתה יכול לקנפג אותו איך שבא לך, להשתמש במארז שבא לך וכו'. אם כי נכון להיום, אם משהו לא השתנה בזמן האחרון שאני לא מודע לו, המחשבים דווקא מפגרים בכל מה שנוגע לשימוש בשירותי הזרמה כמו נטפליקס וHDR אל מול טלוויזיות שתומכות בזה out of the box. בכל שאר התחומים אני חושב שהמחשב ייתן את המענה הטוב ביותר אם אתה זקוק למשהו מעבר לניגון בסיסי של תכנים.
מחשב סלוני מול HTPC - נראה לי ההבדל הוא סמנטי. מחשב זה מחשב, אתה יכול לקנפג אותו איך שבא לך, להשתמש במארז שבא לך וכו'. אם כי נכון להיום, אם משהו לא השתנה בזמן האחרון שאני לא מודע לו, המחשבים דווקא מפגרים בכל מה שנוגע לשימוש בשירותי הזרמה כמו נטפליקס וHDR אל מול טלוויזיות שתומכות בזה out of the box. בכל שאר התחומים אני חושב שהמחשב ייתן את המענה הטוב ביותר אם אתה זקוק למשהו מעבר לניגון בסיסי של תכנים.
ידידי בקשר לשאלתך בל נשכח שאם תשלב כרטיס מסך מודרני כדוגמת Gtx 1080 ומעבד ראוי שלא יצור לך צוואר בקבוק תוכל להפוך את המערכת סלונית שלך לאולטימטיבית שתכלול גם עמדת משחקים מערכת רב בידורית.
מה שלא תוכל לעשות באמצעות Smart Tv ומערכת אנדרואיד מוגבלת למדיי בקריאת פורמטים ופסי קול מתקדמים.
שים לב שאני לא מכליל את מכשיר ה Nvidia Shild וסטרימרים מקדמים.
אני עונה לך לשאלתך.
בכל מקרה במידה ולא תוכל להציג לעצמך Htpc בסיסי מבחינת מחיר תמיד תוכל ללכת על סטרימר , בכל מקרה על תסתמך על הפונקציות של Smart Tv כנגן ראשי שלך.
מה שלא תוכל לעשות באמצעות Smart Tv ומערכת אנדרואיד מוגבלת למדיי בקריאת פורמטים ופסי קול מתקדמים.
שים לב שאני לא מכליל את מכשיר ה Nvidia Shild וסטרימרים מקדמים.
אני עונה לך לשאלתך.
בכל מקרה במידה ולא תוכל להציג לעצמך Htpc בסיסי מבחינת מחיר תמיד תוכל ללכת על סטרימר , בכל מקרה על תסתמך על הפונקציות של Smart Tv כנגן ראשי שלך.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20184
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
הסמארט במסך עובד מצויין עבור שידורי IPTV\VOD דוגמת נטפליקס וחבריו. וברוב המקרים גם עדיף מבחינת איכות תמונה על פני ציוד חיצוני.
עבור הזרמת סרטים ברשת זה בד"כ עובד, אבל תלוי מאד בדגם (או בעצם בסמארט שיש במסך). יש מוצלחים יותר ויש פחות. תלוי גם מה בדיוק רוצים לנגן, יש תכנים שחיבור הרשת במסך לא יהיה מהיר מספיק עבורם.
HTPC = Home Theater PC, או מחשב קולנוע ביתי. בעצם מחשב סלוני.
לדעתי האישית, אם מעניינים אותך פורמטים חדשים\מתקדמים כמו 4K\HDR, עדיף סטרימר שתומך בזה מאשר להתעסק עם מחשב. (בגדול הוא עדיף גם אם הם לא מעניינים אותך, אבל ב-PC הפורמטים הישנים יותר עובדים ללא שום בעיה)
סטרימר דורש חלקיק מצריכת החשמל של מחשב, הוא תופס הרבה פחות מקום, הוא זול בהרבה (ביחס למחשב חדש), הוא שקט לחלוטין, מאחר וכמעט באף סטרימר לא תמצא מאוורר או חלקים נעים אחרים. הוא כמובן גם דורש הרבה פחות התעסקות מלבד הגדרה ראשונית, ובד"כ הכל פשוט עובד.
כמובן שלצרכי גלישה באינטרנט הוא ככל הנראה לא בדיוק יענה על הדרישה, אבל למעט זה הוא יהווה פתרון עדיף ממחשב.
עבור הזרמת סרטים ברשת זה בד"כ עובד, אבל תלוי מאד בדגם (או בעצם בסמארט שיש במסך). יש מוצלחים יותר ויש פחות. תלוי גם מה בדיוק רוצים לנגן, יש תכנים שחיבור הרשת במסך לא יהיה מהיר מספיק עבורם.
HTPC = Home Theater PC, או מחשב קולנוע ביתי. בעצם מחשב סלוני.
לדעתי האישית, אם מעניינים אותך פורמטים חדשים\מתקדמים כמו 4K\HDR, עדיף סטרימר שתומך בזה מאשר להתעסק עם מחשב. (בגדול הוא עדיף גם אם הם לא מעניינים אותך, אבל ב-PC הפורמטים הישנים יותר עובדים ללא שום בעיה)
סטרימר דורש חלקיק מצריכת החשמל של מחשב, הוא תופס הרבה פחות מקום, הוא זול בהרבה (ביחס למחשב חדש), הוא שקט לחלוטין, מאחר וכמעט באף סטרימר לא תמצא מאוורר או חלקים נעים אחרים. הוא כמובן גם דורש הרבה פחות התעסקות מלבד הגדרה ראשונית, ובד"כ הכל פשוט עובד.
כמובן שלצרכי גלישה באינטרנט הוא ככל הנראה לא בדיוק יענה על הדרישה, אבל למעט זה הוא יהווה פתרון עדיף ממחשב.