מהירות העלאה נמוכה מאוד בחיבור קווי לראוטר שמשמש AP
הי
ברשת הביתית יש ראוטר בקומה תחתונה שמחובר קווית לראוטר הראשי באמצעות כבל רשת שעובר בקיר, (חיבור Line in -> Line in) ומשמש בקומה כ AccessPoint.
בחיבור קווי של מחשב ל AP מקבלים מהירות הורדה תקינה (30-70M). מהירות ההעלאה לעומת זאת מאוד מאוד נמוכה סביבות 0.5M.
אם מחברים את המחשב ישירות לכבל שיוצא מהקיר ולא עוברים דרך הראוטר, גם מהירות העלאה תקינה סביבות 3M.
נראה שהראוטר לא תקין.
מה שלא ברור לי איך זה יתכן. בחיבור כזה הראוטר הוא רק "jumper" בין כל הכניסות שלו, והאות לא אמור שום דבר באמצע. סתם עוד כמה סנטימטר של חוט.
מישהו יודע להסביר?
תודה
א..
ברשת הביתית יש ראוטר בקומה תחתונה שמחובר קווית לראוטר הראשי באמצעות כבל רשת שעובר בקיר, (חיבור Line in -> Line in) ומשמש בקומה כ AccessPoint.
בחיבור קווי של מחשב ל AP מקבלים מהירות הורדה תקינה (30-70M). מהירות ההעלאה לעומת זאת מאוד מאוד נמוכה סביבות 0.5M.
אם מחברים את המחשב ישירות לכבל שיוצא מהקיר ולא עוברים דרך הראוטר, גם מהירות העלאה תקינה סביבות 3M.
נראה שהראוטר לא תקין.
מה שלא ברור לי איך זה יתכן. בחיבור כזה הראוטר הוא רק "jumper" בין כל הכניסות שלו, והאות לא אמור שום דבר באמצע. סתם עוד כמה סנטימטר של חוט.
מישהו יודע להסביר?
תודה
א..
@jammusi
·
א. מה זה חיבור "חיבור Line in -> Line in" ?
אתה צריך לחבר בין אחד מפורטי ה-LAN בראוטר הראשי לאחד מפורטי ה-LAN ב-AP.
ב. בהנחה שאתה מחבר כך, אכן החיבור בין פורטי ה-LAN ממומש ע"י switch חומרתי. זה לא בדיוק "עוד כמה סנטימטר של חוט" אלא אלקטרוניקה שבהחלט יכולה להתקלקל אבל באמת זה לא נשמע הגיוני שתהיה בעיה כזו (אם היית אומר שאחד או כל הפורטים בכלל לא עובדים יכול להיות אבל switch שעובד אבל רק במהירות של 0.5 מגה?!).
תופעות מוזרות כאלה זה כרגיל בעיה בכבלים או חיבור שנוגע לא נוגע ואז כל דבר יכול לשנות את התוצאות של הבדיקה בצורות מוזרות ומבלבלות. תנסה להחליף את הכבלים לכבלים שאתה בטוח שתקינים.
מעבר לזה, הדבר היחיד הנוסף שאני יכול לחושב עליו זה לבדוק פינג דרך ה-AP (בחיבור קווי כמובן) ועד הראוטר הראשי. ככה תראה האם יש איבודים בדרך - מה שעוד יותר מחשיד בעיה בכבלים (או חיבורי שקעים וכאלה אם יש לך).
·
א. מה זה חיבור "חיבור Line in -> Line in" ?
אתה צריך לחבר בין אחד מפורטי ה-LAN בראוטר הראשי לאחד מפורטי ה-LAN ב-AP.
ב. בהנחה שאתה מחבר כך, אכן החיבור בין פורטי ה-LAN ממומש ע"י switch חומרתי. זה לא בדיוק "עוד כמה סנטימטר של חוט" אלא אלקטרוניקה שבהחלט יכולה להתקלקל אבל באמת זה לא נשמע הגיוני שתהיה בעיה כזו (אם היית אומר שאחד או כל הפורטים בכלל לא עובדים יכול להיות אבל switch שעובד אבל רק במהירות של 0.5 מגה?!).
תופעות מוזרות כאלה זה כרגיל בעיה בכבלים או חיבור שנוגע לא נוגע ואז כל דבר יכול לשנות את התוצאות של הבדיקה בצורות מוזרות ומבלבלות. תנסה להחליף את הכבלים לכבלים שאתה בטוח שתקינים.
מעבר לזה, הדבר היחיד הנוסף שאני יכול לחושב עליו זה לבדוק פינג דרך ה-AP (בחיבור קווי כמובן) ועד הראוטר הראשי. ככה תראה האם יש איבודים בדרך - מה שעוד יותר מחשיד בעיה בכבלים (או חיבורי שקעים וכאלה אם יש לך).
@eran405
·כמובן. Lan -> Lan. טעות סופר.
לא ידעתי שבחיבור כזה כן יש אלקטרוניקה בדרך. חשבתי שכל חיבורי ה LAN בראוטר, פשוט מקוצרים ביניהם. כאילו חיבור מקבילי.
זה לא בדיוק 0.5M. אלא סביב. יכול להיות שהוא עובר את המהירות הזו לשניה אבל על פי רוב התצאה מאוד נמוכה, ורק בהעלאה. הורדה עובדת מצויין.
בדקתי עם שני כבלים שונים בין המחשב לראוטר.
גם פינג כהצעתך, לא מראה בעיה 0% איבוד מידע.
·כמובן. Lan -> Lan. טעות סופר.
לא ידעתי שבחיבור כזה כן יש אלקטרוניקה בדרך. חשבתי שכל חיבורי ה LAN בראוטר, פשוט מקוצרים ביניהם. כאילו חיבור מקבילי.
זה לא בדיוק 0.5M. אלא סביב. יכול להיות שהוא עובר את המהירות הזו לשניה אבל על פי רוב התצאה מאוד נמוכה, ורק בהעלאה. הורדה עובדת מצויין.
בדקתי עם שני כבלים שונים בין המחשב לראוטר.
גם פינג כהצעתך, לא מראה בעיה 0% איבוד מידע.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
ויכול להיות שיש פעילות רשת במקביל לבדיקה שלך? מחשב אחר/צרכן אחר שמשתמש באינטרנט ומעלה משהו
או שיש הגבלת רוחב פס בAP או מה שיותר סביר בראוטר הראשי
אתה בטוח שה- AP מוגדרת ככזו
מה ה- ip שאתה מקבל בחיובר ל-ap ומה ה-ip שאתה מקבל בחיובר לראוטר?
או שיש הגבלת רוחב פס בAP או מה שיותר סביר בראוטר הראשי
אתה בטוח שה- AP מוגדרת ככזו
מה ה- ip שאתה מקבל בחיובר ל-ap ומה ה-ip שאתה מקבל בחיובר לראוטר?
@jammusi
·
דבר ראשון מה ש-Borderline כתב. במיוחד הנושא של לוודא שאין מכשירים אחרים או תוכנות אחרות שמחוברות או משתמשות באינטרנט. זה ההסבר הכי הגיוני, במקרה בחלק מהבדיקות יש שימוש אחר באינטרנט ולכן אתה מקבל upload קצת יותר נמוך.
הבדיקה של speedtest, שאני מניח שאתה משתמש בה, קצת בעייתית לבידוד תקלות כאלה, כי היא בודקת את כל התקשורת ממכשיר הקצה ועד האינטרנט (כולל כל הרשת המקומית, המודם, בעיות בקו, בעיות אצל הספק, רוחב פס של השרת וכו').
אם יש לך אפשרות עדיף לעשות בדיקה בין שני מחשבים מקומיים, לדוגמא בעזרת iperf3 ותבדוק בין שני מחשבים מחוברים ישירות לראוטר הראשי, שניים מחוברים ל-AP ואחרי זה תתקדם לאחד מחובר לראוטר הראשי והשני ל-AP. אפשר גם לבדוק מול טלפון סלולרי (בהנחה שאין לך מתאם לחיבור קווי אז זה יהיה בחיבור אלחוטי אבל עדיין הרבה יותר טוב מלהשתמש ב-speedtest).
השימוש ב-iperf: במחשב אחד עושים iperf3 -s ומהשני iperf3 -c 192.168.1.17 -R אם ובלי ה-"R-" בשביל לבדוק את שני הכיוונים (upload ו-download).
מה לגבי חיבור אלחוטי או בחיבור קווי למכשיר אחר דרך אותו ה-AP?
אם יש בעיה בכל מכשיר וצורת חיבור ל-AP אז הכי סביר שהבעיה בכל בין הראוטרים (גם אם בחיבור של מחשב ישירות לכבל הזה הכל נראה בסדר - בעיות בכבלים/חיבורים יכולות להיות מאד לא קונסיסטנטיות ומבלבלות).
·
דבר ראשון מה ש-Borderline כתב. במיוחד הנושא של לוודא שאין מכשירים אחרים או תוכנות אחרות שמחוברות או משתמשות באינטרנט. זה ההסבר הכי הגיוני, במקרה בחלק מהבדיקות יש שימוש אחר באינטרנט ולכן אתה מקבל upload קצת יותר נמוך.
הבדיקה של speedtest, שאני מניח שאתה משתמש בה, קצת בעייתית לבידוד תקלות כאלה, כי היא בודקת את כל התקשורת ממכשיר הקצה ועד האינטרנט (כולל כל הרשת המקומית, המודם, בעיות בקו, בעיות אצל הספק, רוחב פס של השרת וכו').
אם יש לך אפשרות עדיף לעשות בדיקה בין שני מחשבים מקומיים, לדוגמא בעזרת iperf3 ותבדוק בין שני מחשבים מחוברים ישירות לראוטר הראשי, שניים מחוברים ל-AP ואחרי זה תתקדם לאחד מחובר לראוטר הראשי והשני ל-AP. אפשר גם לבדוק מול טלפון סלולרי (בהנחה שאין לך מתאם לחיבור קווי אז זה יהיה בחיבור אלחוטי אבל עדיין הרבה יותר טוב מלהשתמש ב-speedtest).
השימוש ב-iperf: במחשב אחד עושים iperf3 -s ומהשני iperf3 -c 192.168.1.17 -R אם ובלי ה-"R-" בשביל לבדוק את שני הכיוונים (upload ו-download).
אם יש בעיה בכל מכשיר וצורת חיבור ל-AP אז הכי סביר שהבעיה בכל בין הראוטרים (גם אם בחיבור של מחשב ישירות לכבל הזה הכל נראה בסדר - בעיות בכבלים/חיבורים יכולות להיות מאד לא קונסיסטנטיות ומבלבלות).
@BorderLine1eran405 כתב:@jammusi
·
אם יש בעיה בכל מכשיר וצורת חיבור ל-AP אז הכי סביר שהבעיה בכל בין הראוטרים (גם אם בחיבור של מחשב ישירות לכבל הזה הכל נראה בסדר - בעיות בכבלים/חיבורים יכולות להיות מאד לא קונסיסטנטיות ומבלבלות)....
לא בטוח מה הכוונה מוגדר כ AP, לא מכיר הגדרה כזאת.
DCPH מבוטל, והראוטר מחובר Lan To Lan.
מקבלים את אותו IP בחיבר לראוטר הראשי ול AP.
יכול להיות שqBittorrent רץ על מחשב אחר בזמן הבדיקות. לא בטוח.
בשביל לוודא עשיתי שוב כמה בדיקות speedtest. וידאתי שאין משהו שמעמיס את הרשת.
יצאתי אפילו מבולבל יותר. זה נראה לא עיקבי.
עשיתי בדיקה משני מכשירים שונים, בחיבור קווי ואלחוטי ל AP, וגם בחיבור לקיר.
רוב הבדיקות העלה מהירות הורדה והעלאה תקינות. מציין "רוב" כי הבדיקות הראשונות נתנו מהירות העלאה נמוכה. לאחר מכן המהירות תקינה, בכל הצורות החיבור. ואפילו שהטורנט באויר.
אני מתחיל לחשוב שאולי זה בא מהספק. אולי עניין של שעות ואפילו דקות עומס.
נתקלתי בזה בזמן התקנת פרטנר טיוי. בזמן התקנת ממיר הם מריצים בדיקה פנימית של הממיר, כנראה מול השרתים שלהם. הממיר נכשל באופן קבוע במהירות העלאה.
ואז בדקנו גם עם לפטופ כמה פעמים, בלי ה AP ועם ה AP. זה היה נראה די עקבי.
עכשיו גם הממיר עובר תקין. לפחות כרגע.
@mescaline
מודם ראוטר של בזק
edimax 6524. ראוטר ענתיקה אבל עד היום עובד פצצה. לפחות לצרכי.
100M של בזק בינלאומי
1. אתה החלטת שזאת הבעיה, אני לא בטוח בכלל. על סמך מה?mescaline כתב:edimax 6524 זו התשובה
תגדיר מה זה פצצה אם הו עושה לך כאלו בעיות מוזרות...
יכול להיות שאולי כדאי להחליף אותו, ואפילו שהוא אולי עושה בעיות לפעמים. זה מה שאני מנסה לבודד. מדגיש שגם בחיבור לקיר, ללא הAP, חלק מהבדיקות נכשלו. ולחילופים בעבודה איתו, חלק הבדיקות תקינות. זה לא מוכיח כלום לצערי. וגם הבדיקה שהציע ערן (iperf3) תהיה בעייתית לאור זה. אני עוקב אחרי זה, וגם אעשה את הבדיקה בימים הקרובים.
2. עד היום לא הרגשתי בבעיה.בסה"כ בשימושים היום יומיים לא צורך הרבה מרוחב הפס להעלאה. הדבר היחיד שעולה לי הוא שיחות וידאו לעיתים רחוקות. עד היום לא הייתה בעיה..וגם עכשיו זה התגלה רק כי הטנאי של פרטנר הריץ בדיקה, אבל השידור שלהם לפחות עד עצה, יומיים שלושה אחרי, ללא בעיות מהבחינה הזו.
.