מדוע שידורי טלוזיה נראים טוב יותר על מסכי CRT?
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
התשובה היא ההפך ממה שאתה חושב
הסיבה היא שהשידורים המקוריים עצמם הם באיכות נמוכה ובמסכי LCD ופלזמות רואים את האיכות הנמוכה בצורה חדה יותר
הסיבה היא שהשידורים המקוריים עצמם הם באיכות נמוכה ובמסכי LCD ופלזמות רואים את האיכות הנמוכה בצורה חדה יותר
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78889
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5396 פעמים
גם החוסר בצורך בעיבוד תמונה זה פקטור לא קטן.
ל-CRT יש עקומת דעיכה של פוספורים שמאפשרת שימוש ב-INTERLACED ללא חסרונות משמעותיים. אין את זה באף טכנולוגיה אחרת כיום.
אגב, ל-CRT יש גם את ה-GAMMA הכי מדוייק (פשוט בגלל שהעקומה הועתקה מ-CRT וכיום כולם צריכים בעצם לחקות CRT בשביל לקבל תמונה טובה...)
ל-CRT יש עקומת דעיכה של פוספורים שמאפשרת שימוש ב-INTERLACED ללא חסרונות משמעותיים. אין את זה באף טכנולוגיה אחרת כיום.
אגב, ל-CRT יש גם את ה-GAMMA הכי מדוייק (פשוט בגלל שהעקומה הועתקה מ-CRT וכיום כולם צריכים בעצם לחקות CRT בשביל לקבל תמונה טובה...)
זו שאלה פשוטה לכאורה כאשר התשובה למעשה מאוד מורכבת. אני לא בטוח שיש קונסנזוס מוחלט לגבי מכלול הסיבות שתורמות לכך. מלבד הסיבות שצויינו פה יש את עניין הניגודיות הטובה יותר ועניין הרזולוציה (dot pitch) שמותאמת לשידורים כיום.
נכון. לגבי המעבדים - הם באמת (מאד) לא זולים, אבל משפרים תמונה באופן משמעותי.olie כתב:אין מה לחכות ליס היי דפנישין, כי זה יהיה בערוצים בודדים. רוב הערוצים עדיין יהיו SD להמון המון זמן לכן תמיד חשוב איכות "יחסית" טובה בשידורים רגילים....
ויטלי
סליחה על השאלה הגסה, אבל בעצם ההשקעה הכספית הרבה במסכים דקים לא בהכרח משפרת את איכות הצפייה של צופה YES ממוצע, אלא דווקא מורידה אותה...
(ושלא תבינו לא נכון, אני עדיין מפנטז על פלסמה 50HD בכפוף לאישור הפולנייה).
(ושלא תבינו לא נכון, אני עדיין מפנטז על פלסמה 50HD בכפוף לאישור הפולנייה).
דיברתי אתמול עם YES, ושוב התשובה הנצחית: "קיים ניסוי מצומצם לגבי HD, ברגע שזה ייפתח לקהל הרחב, יהיה פרסום נרחב".
אגב, למישהו יש מושג כמה יעלה ממיר לוויני HD שיוכל לקלוט את השידורים? האם הם לא מוצפנים כמו ב-HOT HD שהוא ערוץ לא מוצפן?
אני שומע רק דברים טובים על הערוץ החדש יחסית DISCOVEY HD.
http://dhd.discovery.com
אגב, למישהו יש מושג כמה יעלה ממיר לוויני HD שיוכל לקלוט את השידורים? האם הם לא מוצפנים כמו ב-HOT HD שהוא ערוץ לא מוצפן?
אני שומע רק דברים טובים על הערוץ החדש יחסית DISCOVEY HD.
http://dhd.discovery.com
The Black Wax
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כי לפלזמה יש gamut הקרוב ביותר ל CRT ובמסך שלך יש כנראה מעבד ווידאו טוב. אצלי למרות כל ציוד העזר עדיין בא לי לבכות כשאני צופה בערוצי ה discovery.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.