דיסק קשיח TVIX 4100
הדיסק צריך להיות SATA רגיל . כדאי להצטייד עם דיסק בעל BUFFER גדול ( 16 מגה ) וגם לבחור דגם שקט .
dukasgon כתב:שאלה אחרונה רגע לפני הקניה.
הדיסק הקשיח בדגם ה-4100... זה SATA 2 או SATA רגיל?
זה חשוב כי אני מתכוון לקנות את הדיסק עוד היום (וגם את הכבלים המתאימים)....
יש המלצות?
יש לך המלצות לגבי דיסק מסויים?
לגבי הגודל - אני כבר בחרתי 500 ג'יגה (יחס מחיר הטוב ביותר שיש היום בשוק).
עכשיו נשאלת השאלה מה יותר שקט...
לגבי הגודל - אני כבר בחרתי 500 ג'יגה (יחס מחיר הטוב ביותר שיש היום בשוק).
עכשיו נשאלת השאלה מה יותר שקט...
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
dukasgon
אם אין לך איזושהי הנחה משמעותית שמישהו סידר לך, מציע לך לרכוש את הדיסק היכן שאתה רוכש את הנגן( אם אני לא טועה, "העולם הדיגיטלי" במקרה שלך).
כך, במקרה שלך תקלה, לא תצטרך להתחיל לשלול אפשרויות..
פשוט תגיע עם הנגן והדיסק לאותה החנות. עניין של נוחות.
חוץ מזה, מבדיקה שערכתי בזמנו, עלות הדיסק ב"העולם הדיגיטלי" היתה בדר"כ שווה למחירים בשוק.
Giliboy
אם אין לך איזושהי הנחה משמעותית שמישהו סידר לך, מציע לך לרכוש את הדיסק היכן שאתה רוכש את הנגן( אם אני לא טועה, "העולם הדיגיטלי" במקרה שלך).
כך, במקרה שלך תקלה, לא תצטרך להתחיל לשלול אפשרויות..
פשוט תגיע עם הנגן והדיסק לאותה החנות. עניין של נוחות.
חוץ מזה, מבדיקה שערכתי בזמנו, עלות הדיסק ב"העולם הדיגיטלי" היתה בדר"כ שווה למחירים בשוק.
Giliboy
...
אני מחזק את דברי גילי - לדעתי זו גם האופציה הטובה ביותר - רכישת הנגן + דיסק כחבילה . תבקש גם שיפרמט לך את הדיסק NTFS ( כדי שתוכל לאחסן בו גם תכנים גדולים מ-4 גיגה ) ובהתחשב למחיר שאתה הולך לשלם , יהיה יפה מצידם אם ימלאו אותו בתכני HD איכותיים .
לאחר מכן נוכל לעשות החלפות של תכנים !
לאחר מכן נוכל לעשות החלפות של תכנים !
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

Hagi
פרמוט (NTFS כמובן) והעתקת תכנים "כלולים שם בחבילה, ונעשה בכייף ובהמון סבלנות..
רק שיפנה לעצמן זמן, העתקה בסדרי גודל כאלו לוקחת זמן..
דרך אגב, מתי כבר ניפגש אנחנו להחלפת תכנים..?
פרמוט (NTFS כמובן) והעתקת תכנים "כלולים שם בחבילה, ונעשה בכייף ובהמון סבלנות..
רק שיפנה לעצמן זמן, העתקה בסדרי גודל כאלו לוקחת זמן..
דרך אגב, מתי כבר ניפגש אנחנו להחלפת תכנים..?
...
אם הוא יקח דיסק של 500 גיגה אז תהליך העתקה עלול לקחת המון זמן .
כדי להמנע מזה אני ממליץ שיבקש מבעלי המקום שימלאו לו את הדיסק בתכנים בטרם הגעתו לחנות .
לגבי הפגישה , ההזמנה שלי לבוא לבקר אותי - עדיין פתוחה אז אתה מוזמן !
מפעם אחרונה שדיברנו נוספו עוד 800 גיגה של חומר HD איכותי !
כדי להמנע מזה אני ממליץ שיבקש מבעלי המקום שימלאו לו את הדיסק בתכנים בטרם הגעתו לחנות .
לגבי הפגישה , ההזמנה שלי לבוא לבקר אותי - עדיין פתוחה אז אתה מוזמן !
מפעם אחרונה שדיברנו נוספו עוד 800 גיגה של חומר HD איכותי !
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

Re: הממ....
אתה עדיין נשמע מהוסס משהו..dukasgon כתב:רות. קיבלתי.
...
אבל זה בסדר, ימלאו גם ימלאו..
ואם תרצה, תוכל לחזור ל"תדלוק" גם פעם שניה ושלישית.
זה השירות שם...
...
אבל עוד שאלה אחת ברשותך לפני שאתה ניגש לחנות - מדוע אתה מעדיף לרכוש את הדגם TVIX-4100 ולא את ה-TVIX -4000?
במילים אחרות - מה אתה הולך לעשות עם TVIX-4100 שלא תוכל לעשות עם TVIX-4000 ?
500 שח הפרש זה שליש ממחירו של ה-TVIX-4000 בארץ , כך שמניח שיש לך סיבות מוצדקות לשלם את ההפרש הזה ולהעדיף את ה-TVIX-4100 .
במילים אחרות - מה אתה הולך לעשות עם TVIX-4100 שלא תוכל לעשות עם TVIX-4000 ?
500 שח הפרש זה שליש ממחירו של ה-TVIX-4000 בארץ , כך שמניח שיש לך סיבות מוצדקות לשלם את ההפרש הזה ולהעדיף את ה-TVIX-4100 .
האמת?
לא הרבה...
1. תמיכה בכבל HDMI. לא קריטי בכלל... סתם חוסך חיבור לרביסר.
2. תמיכה בדיסק SATA... לא קריטי כרגע כי אני קונה דיסק של 500. בעתיד כשהמחירים יצדיקו את זה - אני אוכל להגדיל את הנפח ליותר.
SATA מהיר יותר.
3. תמיכה ב-H264 בקונטיינרים מסויימים. אני יודע שאין תמיכה בקונטיינר הרוסי, אבל זה כבר משהו אחר. כמו שאמרו לך כבר... להחליף קונטיינר זו פעולה פשוטה ולא כבדה. להחליף קידוד זה כבר משהו אחר... אל תשווה את זה למה שאתה עושה עם ה-4000.
1. תמיכה בכבל HDMI. לא קריטי בכלל... סתם חוסך חיבור לרביסר.
2. תמיכה בדיסק SATA... לא קריטי כרגע כי אני קונה דיסק של 500. בעתיד כשהמחירים יצדיקו את זה - אני אוכל להגדיל את הנפח ליותר.
SATA מהיר יותר.
3. תמיכה ב-H264 בקונטיינרים מסויימים. אני יודע שאין תמיכה בקונטיינר הרוסי, אבל זה כבר משהו אחר. כמו שאמרו לך כבר... להחליף קונטיינר זו פעולה פשוטה ולא כבדה. להחליף קידוד זה כבר משהו אחר... אל תשווה את זה למה שאתה עושה עם ה-4000.
העיניין הוא שכדי לצפות ב-X264 בקונטיינר מסוג MATROSKA - MKV שהוא הנפוץ ביותר באינטרנט ( 95% להערכתי מכלל התכנים של H264) אתה תצטרך לעשות המרה ולא רק החלפת קונטיינר , כלומר , מבחינת התכנים שבהם תוכל לצפות באמצעות המכשיר אין ממש הבדל בינו לבין ה-4000 .
HDMI - מסכים - נוח אולי לשימוש בגלל שמעביר גם AUDIO . דרך אגב - זה גם חיסרון כי במקרה שתרצה להוציא את ה-AUDIO דרך יציאת OPTICAL תצטרך להשתיק את ה-AUDIO של הטלויזיה .
SATA - מסכים - מהיר יותר יחסית מ-ATA אבל במקרה של ה-TVIX לא חושב שבא לידי ביטוי .
תכנים - לצערי ה-TVIX-4100 לא מחדש הרבה . התמיכה ב-MKV קריטית וכל עוד אין תמיכה בפורמט הנפוץ ביותר בימינו באינטרנט , התמיכה ב-H264 נשמעת יפה אבל לא נותנת כלום .
לדעתי ההפרש של 500 שח במחיר לא מוצדק , לא לדבר על עלות הכוללת של המכשיר בארץ שמגיעה לאזור ה-2800-3000 שח .
היום היתי מסכים לשלם סכום כזה אך ורק על מכשיר שהיה נותן לי פתרון כולל עבור כל התכנים , בכל הרזולוציות השונות . בשביל מכשיר שרחוק לתת לי את זה , 3000 שח זה לדעתי , לאחר שימוש אינטנסיבי ב-TVIX-4000 במשך 4 חודשים , הרבה , הרבה , הרבה מעל מה שהמכשיר הזה שווה באמת .
בכל מקרה , זו רק דעתי וכל אחד רשאי לעשות כל דבר שימצא לנכון בכספו .
בהצלחה !
HDMI - מסכים - נוח אולי לשימוש בגלל שמעביר גם AUDIO . דרך אגב - זה גם חיסרון כי במקרה שתרצה להוציא את ה-AUDIO דרך יציאת OPTICAL תצטרך להשתיק את ה-AUDIO של הטלויזיה .
SATA - מסכים - מהיר יותר יחסית מ-ATA אבל במקרה של ה-TVIX לא חושב שבא לידי ביטוי .
תכנים - לצערי ה-TVIX-4100 לא מחדש הרבה . התמיכה ב-MKV קריטית וכל עוד אין תמיכה בפורמט הנפוץ ביותר בימינו באינטרנט , התמיכה ב-H264 נשמעת יפה אבל לא נותנת כלום .
לדעתי ההפרש של 500 שח במחיר לא מוצדק , לא לדבר על עלות הכוללת של המכשיר בארץ שמגיעה לאזור ה-2800-3000 שח .
היום היתי מסכים לשלם סכום כזה אך ורק על מכשיר שהיה נותן לי פתרון כולל עבור כל התכנים , בכל הרזולוציות השונות . בשביל מכשיר שרחוק לתת לי את זה , 3000 שח זה לדעתי , לאחר שימוש אינטנסיבי ב-TVIX-4000 במשך 4 חודשים , הרבה , הרבה , הרבה מעל מה שהמכשיר הזה שווה באמת .
בכל מקרה , זו רק דעתי וכל אחד רשאי לעשות כל דבר שימצא לנכון בכספו .
בהצלחה !
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מרטין ,
להפך - לחיבור DVI ל-HDMI יש יתרון על חיבור HDMI ל-HDMI כי הוא מעביר VIDEO ללא AUDIO , כך שמאפשר שימוש ב-OPTICAL מבלי שיהיה צורך להשתיק את הרמקולים של הטלויזיה .
להפך - לחיבור DVI ל-HDMI יש יתרון על חיבור HDMI ל-HDMI כי הוא מעביר VIDEO ללא AUDIO , כך שמאפשר שימוש ב-OPTICAL מבלי שיהיה צורך להשתיק את הרמקולים של הטלויזיה .
MartinHSabag כתב:מה הבעיה בחיבור עם כבל DVI ל-HDMI ?...