עד 18000 ש"ח

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
seranpp פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
במחיר של עד 18000 ש"ח, האם כדאי לרכוש פלסמת EDTV (ולרדת במחיר) או כדאי לרכוש פלסמת HDTV כדוגמת NEC XR3 (האם מחיר זה הוא בכלל ריאלי למסך זה?)
תודה
ערן

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

המחיר נמוך מדי בשביל HDTV וגבוה מאוד עבור EDTV.

בתוספת לא גדולה אתה כבר מגיע ל- 42PHD7 או 42XR3.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #3 

לדעתי עדיף להשקיע ב-EDTV מעולה, ולא להתפשר על HDTV בינונית.
אגב, לדעתי אין בכלל שום סיבה לקנות HDTV היום.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

אני אישית הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי לוקח XR3 על פני MVE1 גם אם היה שידור HDTV היום, מפני שההבדלים באיכות התמונה לדעתי לא שווים 5000 ש"ח.
על הPHD7 אני בכלל לא מדבר כי היא לא HD READY.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #5 

sunny_jim כתב:אני אישית הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי לוקח XR3 על פני MVE1 גם אם היה שידור HDTV היום, מפני שההבדלים באיכות התמונה לדעתי לא שווים 5000 ש"ח.
...
סופסוף מישהו שמדבר בהגיון!! (Y)
לדעתי אין שום סיבה לקנות HDTV היום. אין שידורים מתאימים, והדרך היחידה להנות ממנה היא להוריד חומר מהאינטרנט, בכמות מאוד מאוד מוגבלת ובאיכות מוטלת בספק (בד"כ הקלטות מהטלויזיה בארה"ב אשר מכווצות תוך ירידה באיכות).

ההבדל בתצוגה של חומר "רגיל", ED, על HDTV מול EDTV הוא זניח, במיוחד לנוכח ההבדל הענק במחיר.

אני טוען ש:
1. פלזמה EDTV טובה ניתן להשיג היום ב-14000 ש"ח.
2. פלזמה HDTV טובה ניתן להשיג היום ב-25000 ש"ח.
3. שידורי HDTV אמיתיים יהיו כאן רק בעוד שנתיים לפחות (אני לא מחשיב ערוץ ייעודי בכבלים, שבו בטח ישדרו את אותן התוכניות 24 ש' ביממה).
4. בעוד שנתיים, כשיהיו שידורים אמיתיים, פלזמת HDTV תעלה בדיוק כמו ש-EDTV עולה היום, 14000 ש"ח.

מסקנה -->
עדיף לקנות היום EDTV, בעוד שנתיים עוד אחת, HDTV (ואז ה-EDTV שלי תכנס לחדר השינה), ובעצם להרוויח 2 טלוויזיות במחיר אחת!

בנוסף, קחו בחשבון שהטכנולוגיה רק משתפרת, מה שאומר שבעוד שנתיים אני אקנה HDTV שתתאים הרבה יותר לצרכים שיהיו אז. אגב, יכול להיות שזו בכלל לא תהיה פלזמה אלא LCD שישתפר עד אז ויתן תמונה בליגה אחרת...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #6 

אני לחלוטין חולק עליכם...

השיפור הגדול ביותר שהיה לי בשנים האחרונות באיכות התמונה היה כתוצאה מהעליה ברזולוציה.

חשוב להבין שאני מדבר על תכנים ברזולוציה גבוה יחסית (אם כי לא HDTV!). כלומר, במקור DVD PAL. השיפור בין המסך הקודם לנוכחי בתכנים אלה הוא משמעותי ביותר.

אני גם לא רואה ב-XR3 כ "מסך HDTV בינוני". נכון שאין לו את יחס הקונטרסט (השחורים) של המסכים EDTV, אולם השחורים שלו לא נמוכים משמעותית ממסכים אלה, ובהחלט לא רע. ברור שאפשר יותר טוב ושעדיף שחורים ככל הניתן, אבל השיפור ברזולוציה שאני מקבל כיום בהחלט נותן לי סיפוק.

אני אישית לא חוזר למסכי EDTV יותר ללא קשר לגבי איך ומתי אני אקבל שידורי HDTV (אני לא צופה כיום בשידורי HDTV מכל סוג, לרבות HTPC/וכו').

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #7 

עופר,

אתה לחלוטין לא מייצג "אדם מן הישוב" בכל הקשור לוידאו. הדרישות שלך והיכולת שלך לנתח את הוידאו, גבוהות בצורה משמעותית. לכן, ברור שאתה תהנה בצורה משמעותית מהבדלי התמונה בין ED ל-HD. כפי שכבר ציינתי, ההבדלים אכן קיימים, אך מינוריים לדעתי, במיוחד בהתחשב במחיר. לו HD היתה קרובה במחירה ל-ED, הנושא היה פתוח לדיון הגיוני. אך כאשר המחיר הוא פי-2, וההבדלים בתצוגה כל כך מינוריים (שוב, לאדם "מן הישוב"), קניה של HD היא פשוט בזבוז של כסף.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

חומר מהאינטרנט, בכמות מאוד מאוד מוגבלת ובאיכות מוטלת בספק (בד"כ הקלטות מהטלויזיה בארה"ב אשר מכווצות תוך ירידה באיכות).
...
אתה טועה !
אתה כנראה מתייחס לחומר מאימיול, אבל אז זה באמת לא HDTV, לעומת זאת ב-USENET למשל או קלטות D-THEATER נותנות לך HDTV אמיתי ללא שום המרות, קבצי TS ישירים מהלווין.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #9 

גם אם זה ככה - עדיין החומר מאוד מוגבל.

מבחינתי, עד שאין סרטי DVD באיכות HD ושידורי טלויזיה MAINSTREAM ב-HD, כל סיפור ה-HD לא רלוונטי לחלוטין.

אגב מרטין, מעניין יהיה לעשות סקר כאן באתר, בקרב אנשים עם תצוגות HD, ולשאול מה יחס חומר ה-HD שהם רואים מול ED. למרות שזה בטח יהיה מוטה עקב דיסוננס קשה... :wink:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

תראה, אני מכיר מישהו עם מאות סרטים בפורמט D-THEATER, ויש פה כמה שמנויים על USENET ומורידים חומר HD אמיתי לגמרי.
כמה זה שווה, כל אחד יעשה את השיקול שלו.

אם אני הייתי היום לפני קנייה של פלאזמה או שידרוג המקרן, הייתי הולך על HD ולו רק בזכות היתרון גם בחומר SDTV.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”