חיבור HTPC לממיר ולמסך מבחינת Audio - כמה שאלות
אני אמור לקבל חלקים שהזמנתי ואני מתכוון בימים הקרובים לבנות לי מחשב HTPC.
אני קצת לא מאופס ויש לי כמה שאלות - הכל ברמת Audio בלבד:
1. כיצד מתחברים ממיר הדוקסיס (כבלים) וכרטיס ה-PVR150?
2 .ה-HTPC אמור להיות מחובר לפלזמה ע"י DVIל-HDMI. ככל שאני יודע DVI אינו מעביר Audio. כיצד יש לחבר אם כן בין המחשב לטלוויזיה?
3. אני מעוניין שה-HTPC יהיה מחובר בו זמנית גם לטלוויזיה וגם לרסיבר, כיצד מומלץ לבצע זאת?
4. מהו החיבור האופטימלי בין ה-HTPC לרסיבר?
תודה.
אני קצת לא מאופס ויש לי כמה שאלות - הכל ברמת Audio בלבד:
1. כיצד מתחברים ממיר הדוקסיס (כבלים) וכרטיס ה-PVR150?
2 .ה-HTPC אמור להיות מחובר לפלזמה ע"י DVIל-HDMI. ככל שאני יודע DVI אינו מעביר Audio. כיצד יש לחבר אם כן בין המחשב לטלוויזיה?
3. אני מעוניין שה-HTPC יהיה מחובר בו זמנית גם לטלוויזיה וגם לרסיבר, כיצד מומלץ לבצע זאת?
4. מהו החיבור האופטימלי בין ה-HTPC לרסיבר?
תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
1. RCA ל-RCA רגיל (אדום ולבן).
2. לרוב המסכים הנמכרים כיום יש כניסת אודיו אנלוגית ליד כניסת ה-HDMI. לחלק מהמסכים יש גם (או במקום האנלוגית) כניסה דיגיטלית (SPDIF).
3. אם יש לך רסיבר דיגיטלי, אז כמובן שחיבור דיגיטלי (SPDIF) הכי טוב, ואז את ה-Line Out האנלוגי אתה מחבר לטלוויזיה.
אם יש לך רסיבר אנלוגי סטריאו, אז אתה יכול לקחת מפצל מה-Line Out של כרטיס הקול ולחבר לטלוויזיה ולרסיבר ביחד. אפשרות נוספת (מחייבת שהרסיבר יהיה תמיד דלוק) - חבר את ה-HTPC לכניסה ברסיבר שהיא לא TAPE, למשל CD או AUX, ואת ה-TAPE OUT חבר לכניסת האודיו של הטלוויזיה.
4. SPDIF אם יש לך רסיבר עם כניסות דיגיטליות.
2. לרוב המסכים הנמכרים כיום יש כניסת אודיו אנלוגית ליד כניסת ה-HDMI. לחלק מהמסכים יש גם (או במקום האנלוגית) כניסה דיגיטלית (SPDIF).
3. אם יש לך רסיבר דיגיטלי, אז כמובן שחיבור דיגיטלי (SPDIF) הכי טוב, ואז את ה-Line Out האנלוגי אתה מחבר לטלוויזיה.
אם יש לך רסיבר אנלוגי סטריאו, אז אתה יכול לקחת מפצל מה-Line Out של כרטיס הקול ולחבר לטלוויזיה ולרסיבר ביחד. אפשרות נוספת (מחייבת שהרסיבר יהיה תמיד דלוק) - חבר את ה-HTPC לכניסה ברסיבר שהיא לא TAPE, למשל CD או AUX, ואת ה-TAPE OUT חבר לכניסת האודיו של הטלוויזיה.
4. SPDIF אם יש לך רסיבר עם כניסות דיגיטליות.
לפלזמה ברוך השם מגוון כניסות נפלא (Panasonic PV60). היא כרגע מחוברת לממיר ב-Scart RGB ובו איני רוצה כלל לגעת. (למסך יש scart*3 וגם HDMI*2) אך כאן לא נמצאת הבעיה.
הממיר מחובר לרסיבר ב-RCA.
מה שנראה לי זה חיבור הממיר ל-PVR עי"המרת Scart ל-S-video זה הבנתי וסגור.
בנוגע ל-Audio:
בכרטיס הקול המיועד יש יציאות בצבע שחור/כחול/כתום/ורוד/ירוק.
אם אני זוכר טוב השחור הוא דיגיטלי. הפאנל האחורי של הרסיבר הוא בדיוק כפי שמופיע בתמונה כאן: http://www.superfi.co.uk/popup.cfm?prod ... 00x519.jpg
לאן לחבר?
הממיר מחובר לרסיבר ב-RCA.
מה שנראה לי זה חיבור הממיר ל-PVR עי"המרת Scart ל-S-video זה הבנתי וסגור.
בנוגע ל-Audio:
בכרטיס הקול המיועד יש יציאות בצבע שחור/כחול/כתום/ורוד/ירוק.
אם אני זוכר טוב השחור הוא דיגיטלי. הפאנל האחורי של הרסיבר הוא בדיוק כפי שמופיע בתמונה כאן: http://www.superfi.co.uk/popup.cfm?prod ... 00x519.jpg
לאן לחבר?
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
לגבי סוג הכבל לרסיבר חפש כבל RCA ל-PL דיגיטלי
חיבור לטלויזיה: אנלוגי באמצעות כבל PL ל-RCA רגיל אדום ולבן. שים לב שצריך להיות קשר (מיקום קרוב?) בין חיבור הוידאו והאודיאו בטלויזיה אחרת רק תראה ולא תשמע...
אם התיה לך- ואני מבין שאין - יציאה דיגיטלית נוספת היה אפשר לחבר גם אותה לטלויזיה
חיבור לטלויזיה: אנלוגי באמצעות כבל PL ל-RCA רגיל אדום ולבן. שים לב שצריך להיות קשר (מיקום קרוב?) בין חיבור הוידאו והאודיאו בטלויזיה אחרת רק תראה ולא תשמע...
אם התיה לך- ואני מבין שאין - יציאה דיגיטלית נוספת היה אפשר לחבר גם אותה לטלויזיה
Enjoy the Silence