השתקת מארז HTPC
אני מעוניין להשתיק כמה שיותר את ה HTPC שלי.
המארז שלי הוא Amex505 מה שאומר גובה נמוך (Low Profile)
המעבד שלי הוא Duo2Core שזה סוקט 775
אשמח לקבל המלצות על:
ספק שקט (ראית אני חושב משהו פסיבי פעם)
מאוורר טוב ושקט ככל האפשר עם מגבלת הגובה של המארז.
תודה לכל המומחים...
המארז שלי הוא Amex505 מה שאומר גובה נמוך (Low Profile)
המעבד שלי הוא Duo2Core שזה סוקט 775
אשמח לקבל המלצות על:
ספק שקט (ראית אני חושב משהו פסיבי פעם)
מאוורר טוב ושקט ככל האפשר עם מגבלת הגובה של המארז.
תודה לכל המומחים...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46389
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
- wing2005
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 124
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 2 פעמים
תיראה יש פתרון תוכנתי לשינוי המהירות של המאווררים, אבל צריך להזהר שלא יתחמם יתר על המידה.
יש תוכנה של מוניטור/שליטה, תוריד בכתובת הבאה ותנסה.
http://www.almico.com/sfdownload.php
התוכנה היא FREEWARE.
יש תוכנה של מוניטור/שליטה, תוריד בכתובת הבאה ותנסה.
http://www.almico.com/sfdownload.php
התוכנה היא FREEWARE.
ספק: אם יש לו את הכסף, יש ספקים אשר הם משמעותית יותר שקטים וטובים. אני הייתי הולך על Seasonic או זלמן...seranpp כתב:אני הייתי ממליץ על:
ספק: Enermax Liberty 400W Active PFC
קירור למעבד: Zalman CNPS9500 LED 92MM Fan
לגבי המאורר למעבד צריך לוודא שהוא מתאים בגובה למארז.
ערן...
אם אתה באמת רוצה להשקיע, גם זה רעיון לא רע בכלל...
קירור למעבד: ממש ממש לא מתאים לHTPC.
עדיף ללכת על זלמן CNPS8000, שקט, LOW PROFILE, ועם ביצועים לא רעים בכלל..[/url]
גם ה 9500 וגם ה 8000 ממש לא שקטים מה עוד שהביצועים של ה 8000 מזעזעים מבחינת קירור.
השאלה היא באיזה מארז אתה משתמש. במידה ואתה משתמש במארז גדול יחסית תוכל לקחת כל קירור עומד (Tower) כגון Scythe ninja או אחר שבו המרווח בין הצלעות יחסית גדול ולחבר אותו למאורר בעל רעש נמוך ו CFM נמוך.
במידה והמארז נמוך בדוק פתרונות כגון ה XP120 של Thermalright (אני לא נעול על איזה ציפסט אתה מקרר) או אחרים וגם להם תחליף מאורר לשקט.
כיום אין בארץ שום קירור שהוא ממש שקט מהקופסא , הקרוב ביותר הם סדרת ה Freezer של Arctic cooling.
לגבי ספק , מאוד תלוי בתקציב ובדרישות המערכת שלך. במידה ותסתפק בספק באזור ה 350W ובמידה ואין לך בעיית תקציב תוכל למצוא ספקים פסיביים לחלוטין.
כמו כן המארז עצמו עדיף שיהיה שקט ככל האפשר (סוג מארז) וכן אפשר להוסיף לו חומר בידוד פנימי.
גם מאווררי המארז עדיף שיוחלפו לשקטים ובעלי CFM נמוך. בארץ ניתן להשיג מאוררים שקטים יחסית של Scythe ושל Glacialtech.
עוד מידע תוכל למצוא ב www.silentpcreview.com
השאלה היא באיזה מארז אתה משתמש. במידה ואתה משתמש במארז גדול יחסית תוכל לקחת כל קירור עומד (Tower) כגון Scythe ninja או אחר שבו המרווח בין הצלעות יחסית גדול ולחבר אותו למאורר בעל רעש נמוך ו CFM נמוך.
במידה והמארז נמוך בדוק פתרונות כגון ה XP120 של Thermalright (אני לא נעול על איזה ציפסט אתה מקרר) או אחרים וגם להם תחליף מאורר לשקט.
כיום אין בארץ שום קירור שהוא ממש שקט מהקופסא , הקרוב ביותר הם סדרת ה Freezer של Arctic cooling.
לגבי ספק , מאוד תלוי בתקציב ובדרישות המערכת שלך. במידה ותסתפק בספק באזור ה 350W ובמידה ואין לך בעיית תקציב תוכל למצוא ספקים פסיביים לחלוטין.
כמו כן המארז עצמו עדיף שיהיה שקט ככל האפשר (סוג מארז) וכן אפשר להוסיף לו חומר בידוד פנימי.
גם מאווררי המארז עדיף שיוחלפו לשקטים ובעלי CFM נמוך. בארץ ניתן להשיג מאוררים שקטים יחסית של Scythe ושל Glacialtech.
עוד מידע תוכל למצוא ב www.silentpcreview.com