הבדלים בין כבלים של HDMI :!:
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
שמתי לב שיש אנשים שמחפשים מותגים בכבלי HDMI.
דעתי בנושא היא כדלהלן:
1. כבלי HDMI, בניגוד לכבלים אחרים (אנלוגיים ואחרים), צריכים להעביר מידע דיגיטלי מוצפן ולכן אין הרבה מקום לטעות. או שהמידע עובר או שלא, בכל מצב שבו המידע אינו עובר מנגן למסך והמידע מוצפן, פשוט לא יראו תמונה...
2. כאשר המידע אינו מוצפן HDCP (נדיר כיום) כבל לא תקין יציג SPARKLIES - נקודות ירוקות או אדומות במקומות שונים על המסך. זה די נדיר וקיצוני למצוא כבל כזה, כי בד"כ אם הכבל מספיק בעייתי בכדי לגרום לתופעה, אז הוא לא יעביר כלל מידע.
3. חשוב לבדוק כבל בתנאים קיצוניים (כלומר 1080P). כבל HDMI עלול להיראות תקין ב-720P אך להכשל ברזולוציות גבוהות יותר.
4. ברגע שכבל תקין, לא חוויתי כל הבדל בין אף כבל HDMI לאף כבל HDMI אחר. עד היום עשיתי שימוש בעשרות כבלים כאלה במהלך השנים האחרונות ולא הצלחתי לראות הבדל קלוש, פרט למעבד של BELKIN (יש עליו סקירה באתר) שאינו כבל רגיל אלא פילטר ממוחשב.
5. לעומת כבלי TRANSPORT או COAX שבהם יש מקום לחשוב שבעיות JITTER עלולות להוות הבדל בין כבלים, בכבל HDMI עובר שעון ולכן בעיות כאלה אינן יכולות להיות פרמטר.
6. ככל שכבל ארוך יותר, כך נוצרות יותר בעיות (צריך לזכור שמדובר בכבל שמעביר מידע בקצבים רצחניים של גיגות לשניה) של CROSSTALK והחסינות של הכבל לרעשים קטנה. כאשר מדובר על כבל של 1.5-2מ', מרבית כבלי HDMI יתנו תוצאות תקינות. כשמדובר על כבלים ארוכים (5-7 מ') רצוי מאוד לרכוש כבל מחברה רצינית שבדקה אותו בקצבי נתונים גבוהים ושניתן יהיה להחזירו אם הכבל לא יהיה תקין.
7. במרחקים גבוהים מ-5-7מ' תאלצו כבר להיפרד מהרבה מאוד כסף, שכן כבל DVI/HDMI רגיל כבר לא יספיק ואתם זקוקים ל-ODVI (על סיב אופטי) או לממירי HDMI/DVI ל-CAT5.
ממליץ בחום לעבור על הרשימה הזו טרם רכישת כבל HDMI.
דעתי בנושא היא כדלהלן:
1. כבלי HDMI, בניגוד לכבלים אחרים (אנלוגיים ואחרים), צריכים להעביר מידע דיגיטלי מוצפן ולכן אין הרבה מקום לטעות. או שהמידע עובר או שלא, בכל מצב שבו המידע אינו עובר מנגן למסך והמידע מוצפן, פשוט לא יראו תמונה...
2. כאשר המידע אינו מוצפן HDCP (נדיר כיום) כבל לא תקין יציג SPARKLIES - נקודות ירוקות או אדומות במקומות שונים על המסך. זה די נדיר וקיצוני למצוא כבל כזה, כי בד"כ אם הכבל מספיק בעייתי בכדי לגרום לתופעה, אז הוא לא יעביר כלל מידע.
3. חשוב לבדוק כבל בתנאים קיצוניים (כלומר 1080P). כבל HDMI עלול להיראות תקין ב-720P אך להכשל ברזולוציות גבוהות יותר.
4. ברגע שכבל תקין, לא חוויתי כל הבדל בין אף כבל HDMI לאף כבל HDMI אחר. עד היום עשיתי שימוש בעשרות כבלים כאלה במהלך השנים האחרונות ולא הצלחתי לראות הבדל קלוש, פרט למעבד של BELKIN (יש עליו סקירה באתר) שאינו כבל רגיל אלא פילטר ממוחשב.
5. לעומת כבלי TRANSPORT או COAX שבהם יש מקום לחשוב שבעיות JITTER עלולות להוות הבדל בין כבלים, בכבל HDMI עובר שעון ולכן בעיות כאלה אינן יכולות להיות פרמטר.
6. ככל שכבל ארוך יותר, כך נוצרות יותר בעיות (צריך לזכור שמדובר בכבל שמעביר מידע בקצבים רצחניים של גיגות לשניה) של CROSSTALK והחסינות של הכבל לרעשים קטנה. כאשר מדובר על כבל של 1.5-2מ', מרבית כבלי HDMI יתנו תוצאות תקינות. כשמדובר על כבלים ארוכים (5-7 מ') רצוי מאוד לרכוש כבל מחברה רצינית שבדקה אותו בקצבי נתונים גבוהים ושניתן יהיה להחזירו אם הכבל לא יהיה תקין.
7. במרחקים גבוהים מ-5-7מ' תאלצו כבר להיפרד מהרבה מאוד כסף, שכן כבל DVI/HDMI רגיל כבר לא יספיק ואתם זקוקים ל-ODVI (על סיב אופטי) או לממירי HDMI/DVI ל-CAT5.
ממליץ בחום לעבור על הרשימה הזו טרם רכישת כבל HDMI.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
כל הכבוד עפר 
Silence speaks louder than words
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
היום רכשתי כבל DVI-HDMI של 10 מטר ב180 ש"ח, משמע- לא משהו מוכר..
המקרן שלי הוא 720p אבל אני מתכנן לצפות גם בתכני 1080p, איך אני יכול לבחון את תקינות הכבל במקרה הזה?
כלומר, אם תהיה תמונה ולא יהיו בה נקודות ירוקות/אדומות, זה אומר שהכל בסדר?
המקרן שלי הוא 720p אבל אני מתכנן לצפות גם בתכני 1080p, איך אני יכול לבחון את תקינות הכבל במקרה הזה?
כלומר, אם תהיה תמונה ולא יהיו בה נקודות ירוקות/אדומות, זה אומר שהכל בסדר?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46396
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
תודה על השיתוף מהנסיון שלך בנושא
josef_he,
פשוט כי יש דרישה לזה מהצד של הצרכנים.
OmriS,
כמו שעופר ציין, יש לנגן חומר ב 1080p בביטרייט גבוה ולוודא שיש תמונה ואין נקודות כלשהן.
josef_he,
פשוט כי יש דרישה לזה מהצד של הצרכנים.
OmriS,
כמו שעופר ציין, יש לנגן חומר ב 1080p בביטרייט גבוה ולוודא שיש תמונה ואין נקודות כלשהן.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כי החברות קיימות כדי לעשות כסף והמשאב הטוב ביותר לכסף זו הטיפשות האנושית. למכור דבר שלא צריך למי שלא מבין זה הרבה יותר קל ורווחי מלחנך את הצרכן.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
Catskinner,
אהבתי!
אהבתי!
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
-
oferlaor
- מנהל

גם לאסטטיקה יש מקום. האם העובדה שיש כורסא ב-500 ש"ח שעושה את העבודה, אומר שאין מקום לכורסא נוחה באותה מידה אבל הרבה יותר אסטטית ויוקרתית (אולי מיוצרת באיטליה) ב-15000 ש"ח? שניהם עושים בדיוק את אותה עבודה...
אם יש צורך מהציבור למוצר כלשהו, מישהו ייצר אותו. יש צורך לכבלים יקרים.
אם יש צורך מהציבור למוצר כלשהו, מישהו ייצר אותו. יש צורך לכבלים יקרים.
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
לא צריך כלום חוץ ממים, מזון בסיסי ובגד לחמם כדי להתקיים.למכור דבר שלא צריך למי שלא מבין...
צריך גם תקשורת כדי להתפתח.
כל השאר זה רוצה, לא צריך...
ועם פחות פלצף - בואו נודה בכך שמדובר במותרות שבמותרות (ואין צורך להתנצל), אז הצרכים לא (בהכרח) קשורים לרציונאל.
היצרנים הם לא משרד החינוך
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
יכול להיות שלא הצלחתי להעביר את הכוונה. לא התכוונתי שמוכרים לך את מה שאתה רוצה ולא את מה שאתה צריך. זה האלפבת של שיווק נכון ואין בזה שום דבר רע. לא סתם קוראים לתרבות שלנו "תרבות הצריכה".
התכוונתי שכלכלית עדיף לחברה למכור מוצר בינוני עם שיווק אגרסיבי (זלזול באינטליגנציה של הקונה באופציה) מאשר להשקיע בייצור מוצר שהוא באמת טוב יותר ולהוציא שוב הרבה כסף בחינוך הצרכן. גם בזה אין שום דבר רע, זכותו של הלקוח לבחור להישאר טמבל וזכותה של החברה לנצל את הבורות שלו.
התכוונתי שכלכלית עדיף לחברה למכור מוצר בינוני עם שיווק אגרסיבי (זלזול באינטליגנציה של הקונה באופציה) מאשר להשקיע בייצור מוצר שהוא באמת טוב יותר ולהוציא שוב הרבה כסף בחינוך הצרכן. גם בזה אין שום דבר רע, זכותו של הלקוח לבחור להישאר טמבל וזכותה של החברה לנצל את הבורות שלו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
כבלים יקרים הם LEGACY מהתקופה (הלא רחוקה) שבה הכל היה אנאלוגי. בעידן הדיגיטאלי, כמו שעופר אמר, או שזה לגמרי לא עובד, או שיש הפרעות די ברורות לעין, כך שניגמר עידן הוודו ("בכבל של מונסטר הצבעים נראים לי מעט יותר חיים", וכו').
אני, בכל מקרה, הייתי קונה כבל זול גם למרחק ארוך ופשוט בודק שהוא עובד לפני שאני משלם.
אני, בכל מקרה, הייתי קונה כבל זול גם למרחק ארוך ופשוט בודק שהוא עובד לפני שאני משלם.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46396
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
בירחון יוני של Popular Mechanics פורסמו 10 מיתוסים בהקשר של HDTV.
מיתוס #7 מדבר על חוסר ההכרחיות בכבלים יקרים דיגיטלים.
מיתוס #7 מדבר על חוסר ההכרחיות בכבלים יקרים דיגיטלים.
-
oferlaor
- מנהל

אחד העיתונים האהובים עלי (אבל מקוצר זמן, אני בד"כ קורא אותו ואת SCIENTIFIC AMERICAN בטיסות לחו"ל...)
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
עופר
למה אתה כותב שכבל HDMI/DVI ארוך מ-5-7 מ' לא יעבוד?
אני קניתי לפני חצי שנה כבל 15 מ' זול מארה"ב (ללא בדיקה מוקדמת כי לא הייתי מודע לבעייתיות) הכבל עובד ומעביר תמונה מצויינת מאז ועד היום.
למה אתה כותב שכבל HDMI/DVI ארוך מ-5-7 מ' לא יעבוד?
אני קניתי לפני חצי שנה כבל 15 מ' זול מארה"ב (ללא בדיקה מוקדמת כי לא הייתי מודע לבעייתיות) הכבל עובד ומעביר תמונה מצויינת מאז ועד היום.
Enjoy the Silence
-
oferlaor
- מנהל

לא אמרתי שלא עובד בכל מקרה, מנסיוני יש כבלים כאלה שעושים בעיות רבות.
בנוסף, לא בטוח שזה יסחוב בכל רזולוציה (למשל 1080P) או מכל מקור וידאו או תצוגה (למשל יתכן שזה יעבוד עם מסך א' אבל לא עם מסך ב', או פתאום לא יעבוד עם מקור וידאו ג').
בנוסף, לא בטוח שזה יסחוב בכל רזולוציה (למשל 1080P) או מכל מקור וידאו או תצוגה (למשל יתכן שזה יעבוד עם מסך א' אבל לא עם מסך ב', או פתאום לא יעבוד עם מקור וידאו ג').