רק קיבלתי את המחשב מדיה סנטר שלי ויש לי כמה שאלות...
היי לכולם,
קיבלתי לפני כמה ימים מחשב מדיה סנטר שהזמנתי ויש לי כמה שאלות בשביל לסיים את ההתקנה שלו.
יש לי PVR-150MCEKIT עם השלט של מייקרוסופט, ממיר HOT והתקנתי Vista Ultimate.
דרך ה media center הכל עובד די חלק סה"כ, אני יכול לראות שידורים מהממיר ולשלוט על המדיה סנטר בעזרת השלט.
לשאלות:
1. אני מחבר את המחשב לטלוויזית LCD וכרגע הם מחוברים בכבל VGA. יש לי אפשרות לחבר ביניהם באמצעות כבל DVI\HDMI. האם זה מומלץ?
2. אני מחבר בין הממיר לכרטיס לכידה באמצעות החיבור של ה3 כבלים (צהוב-אדום-לבן אם אני זוכר נכון) שאני לא בטוח איך קוראים לו (מצטער...). האם יש דרך יותר איכותית לחבר ביניהם?
3. אני לא מצליח לגרום לשלט של המדיה סנטר לשלוט על הממיר. האם צריך לחבר את הממיר לאנשהו? לשים את הIR RECEIVER במקום ספציפי?
4. קניתי מקלדת אלחוטית של genious ורק לאחר ההתקנה הבנתי ש"אלחוטית" זה מילה מאד מטעה, כי אני צריך להיות עם המקלדת והעכבר ממש קרוב למקלט (להערכתי עד מטר). האם למישהו יש המלצה למקלדת ועכבר טובים שמאפשרים טווח של 3-4 מטר לפחות?
תודה רבה!!!
שי
קיבלתי לפני כמה ימים מחשב מדיה סנטר שהזמנתי ויש לי כמה שאלות בשביל לסיים את ההתקנה שלו.
דרך ה media center הכל עובד די חלק סה"כ, אני יכול לראות שידורים מהממיר ולשלוט על המדיה סנטר בעזרת השלט.
לשאלות:
1. אני מחבר את המחשב לטלוויזית LCD וכרגע הם מחוברים בכבל VGA. יש לי אפשרות לחבר ביניהם באמצעות כבל DVI\HDMI. האם זה מומלץ?
2. אני מחבר בין הממיר לכרטיס לכידה באמצעות החיבור של ה3 כבלים (צהוב-אדום-לבן אם אני זוכר נכון) שאני לא בטוח איך קוראים לו (מצטער...). האם יש דרך יותר איכותית לחבר ביניהם?
3. אני לא מצליח לגרום לשלט של המדיה סנטר לשלוט על הממיר. האם צריך לחבר את הממיר לאנשהו? לשים את הIR RECEIVER במקום ספציפי?
4. קניתי מקלדת אלחוטית של genious ורק לאחר ההתקנה הבנתי ש"אלחוטית" זה מילה מאד מטעה, כי אני צריך להיות עם המקלדת והעכבר ממש קרוב למקלט (להערכתי עד מטר). האם למישהו יש המלצה למקלדת ועכבר טובים שמאפשרים טווח של 3-4 מטר לפחות?
תודה רבה!!!
שי
קודם כל תתחדש!
1. עדיף לחבר בכבל DVI/HDMI שהוא חיבור דיגיטלי.
2. אם יש לך SVIDEO בכרטיס אז עדיף.
3. אמור להיות במקום גלוי בקו ראייה, פשוט על המארז או לצידו.
4. נסה את הדגם הבא: http://shop2.outpost.com/product/4650038#detailed
ה-IR Reciever של כרטיס הלכידה שלך אמור לעבוד איתו.
ערן
1. עדיף לחבר בכבל DVI/HDMI שהוא חיבור דיגיטלי.
2. אם יש לך SVIDEO בכרטיס אז עדיף.
3. אמור להיות במקום גלוי בקו ראייה, פשוט על המארז או לצידו.
4. נסה את הדגם הבא: http://shop2.outpost.com/product/4650038#detailed
ה-IR Reciever של כרטיס הלכידה שלך אמור לעבוד איתו.
ערן
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
1.תלוי איזה LCD יש לך, ואם הוא מסוגל לקבל native rate דרך יציאת HDMI , אם לא אז עדיף לך להיות מחובר ב VGAshay123 כתב:היי לכולם,
לשאלות:
תודה רבה!!!
שי...
2.אתה מחבר בקומפוזיט, יש אפשרות לחבר ב SVIDEO שהוא איכותי הרבה יותר
3.לשים עין על עין
4. תבצע חיפוש, היו פה כמה המלצות
בהצלחה!
קודם כל, תודה רבה על התגובות המהירות.
דבר נוסף לגבי השלט, איך אני יודע איפה העין של הממיר?
פשוט הבעיה שלי עם השלט זה שבהתקנה של המדיה סנטר הוא מצליח לקבל את האות מהשלט של הממיר, אבל להעביר ערוצים הוא לא מצליח...
ולגבי הכבלים שהמלצתם, אני פשוט בא לחנות מחשבים ואומר שאני רוצה כבל DVI-HDMI וכבל S-VIDEO?
תודה שוב!!
שי
פשוט הבעיה שלי עם השלט זה שבהתקנה של המדיה סנטר הוא מצליח לקבל את האות מהשלט של הממיר, אבל להעביר ערוצים הוא לא מצליח...
ולגבי הכבלים שהמלצתם, אני פשוט בא לחנות מחשבים ואומר שאני רוצה כבל DVI-HDMI וכבל S-VIDEO?
תודה שוב!!
שי
- droren
- חבר מביא חבר

העינית נראית לעין די בצורה גלויה, פשוט תתמקד בחלק הקדמי או תנסה לשדר סיגנל ולראות באיזה מקום העינית מגיבהshay123 כתב:קודם כל, תודה רבה על התגובות המהירות.
תודה שוב!!
שי...
לגבי הכבלים , לגבי HDMI DVI אז כן, לא משנה איזה כבל כי זה כבל דיגיטלי
לגבי SVIDEO , רצוי לקנות כבל כמה שיותר איכותי במסגרות התקציב שלך, זה כבל אנאלוגי וככל שהכבל יותר איכותי ככה התמונה
- sgoldfel
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 275
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
ציוד הדרוש
מקלדת אלחוטית של MICROSOFT ניתן להשיג ב ~ 40$ אם אתה קונה ב-EBAY ושולח למישהו לארה"ב (אני קניתי וצריך לקבל עוד כשבועיים ברגע שקרובי משפחה יבאו)
כבל SCART TO SVIDEO גם קניתי ב EBAY עם משלוח לארץ זה עלה כ 70 ש"ח,כבל עבה ואיכותי עם יציאות מוזהבות,לצערי עוד לא הספקתי לבדוק,קיבלתי אותו רק היום.ראיתי שכבל כזה נמכר בכ-150 ש"ח בארץ
אם תרצה אני יכול לשלוח קישורים .
כבל SCART TO SVIDEO גם קניתי ב EBAY עם משלוח לארץ זה עלה כ 70 ש"ח,כבל עבה ואיכותי עם יציאות מוזהבות,לצערי עוד לא הספקתי לבדוק,קיבלתי אותו רק היום.ראיתי שכבל כזה נמכר בכ-150 ש"ח בארץ
אם תרצה אני יכול לשלוח קישורים .
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
באיכות השידור שיש היום בארץ, ממש לא שווה לקנות כבל "מוזהב". תקנה בהום סנטר/אייס ב-30 שקל.
- sgoldfel
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 275
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
לגבי כבל ב 30 ש"ח
כבל SCART TO SVIDEO הראשון שלי קניתי בחנות שזר,עלה לי 63 ש"ח,מהכבלים הפשוטים,זה בערך גם המחיר בהום סנטר.אחרי שחיברתי את הממיר לכרטיס לא קיבלתי אות,
פתחתי את הכבל בעבודה יחד עם מהנדס אלקטרוניקה,קודם כל חוטים היו בקושי מחוברים וגם חיבור לפינים היה לא נכון,כמובן שהיה אפשר לסדר הכול,אבל החלטתי להחזיר את הכבל לחנות,ככה זה ככה זה לקנות בזול.
קניתי כבל איכותי .
פתחתי את הכבל בעבודה יחד עם מהנדס אלקטרוניקה,קודם כל חוטים היו בקושי מחוברים וגם חיבור לפינים היה לא נכון,כמובן שהיה אפשר לסדר הכול,אבל החלטתי להחזיר את הכבל לחנות,ככה זה ככה זה לקנות בזול.
קניתי כבל איכותי .
עדכוני התקדמות ובעיה חדשה...
בוקר טוב!
אז אתמול קניתי את הכבלים שהמלצתם עליהם ומקלדת:
- חיבור המחשב לטלויזיה בDVI\HDMI משפר את האיכות המון!
- חיבור הממיר לPVR 150 בSVIDEO במקום בcomposite לא נראה שעזר ממש לאיכות התמונה.
- קניתי מקלדת Logitech S510. עיצוב בין היפים שראיתי ועובדת מעולה! מומלץ מאד!
אתמול גם הצלחתי לשלוט על הממיר של הוט (thomson) עם השלט מדיה סנטר של מייקרוסופט.
אבל... גיליתי כמה בעיות חדשות:
1. ראיתי גם בפורום שהוט לא מפרסמים את כל לוח המשדרים שלהם וזה גורם לבעיה שאני לא יכול לעבוד בצורה נורמלית ועלי להעביר את הערוצים דרך הממיר ולא דרך המדיה סנטר.
2. משום מה, כשאני עובד עם הממיר ואני מעביר ערוץ, או רק רוצה לראת את הinfo על ערוץ מסויים, לוקח בערב 3-4 שניות עד שאני רואה את הinfo או עד שהערוץ עובר. זה מעצבן
יש לזה פתרון?
3. התמונה שמתקלבלת היא לא מדהימה... קראתי שכדאי להתקין codecים שונים. היום אני אנסה את זה.
תודה שוב, אתם אנשים טובים!
שי.
אתמול גם הצלחתי לשלוט על הממיר של הוט (thomson) עם השלט מדיה סנטר של מייקרוסופט.
1. ראיתי גם בפורום שהוט לא מפרסמים את כל לוח המשדרים שלהם וזה גורם לבעיה שאני לא יכול לעבוד בצורה נורמלית ועלי להעביר את הערוצים דרך הממיר ולא דרך המדיה סנטר.
2. משום מה, כשאני עובד עם הממיר ואני מעביר ערוץ, או רק רוצה לראת את הinfo על ערוץ מסויים, לוקח בערב 3-4 שניות עד שאני רואה את הinfo או עד שהערוץ עובר. זה מעצבן
יש לזה פתרון?
3. התמונה שמתקלבלת היא לא מדהימה... קראתי שכדאי להתקין codecים שונים. היום אני אנסה את זה.
שי.
- droren
- חבר מביא חבר

Re: עדכוני התקדמות ובעיה חדשה...
1.לפתרון לוח המשדרים תעבוד MEGAEPG מהאתר pvr.co.ilshay123 כתב:בוקר טוב!
2. משום מה, כשאני עובד עם הממיר ואני מעביר ערוץ, או רק רוצה לראת את הinfo על ערוץ מסויים, לוקח בערב 3-4 שניות עד שאני רואה את הinfo או עד שהערוץ עובר. זה מעצבן![]()
יש לזה פתרון?
שי....
2. זה בגלל ה DELAY שקיים , תחשוב שהמידע מהממיר עובר למחשב, עובר קידוד ואתה צופה בקובץ שהוקלט לפני 2-3 שניות, זאת הסיבה..
3. תבצע חיפוש, אפשר לשפר במעט אבל בכול זאת מדובר בהמרה אנאלוגית לשידור דיגיטלי
בהצלחה שי