רשת אלחוטית בדירה - mesh או ראוטר רגיל

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
av177 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לאחרונה עברנו לדירה של כ 120מ'. יש לי תשתית תקשורת בסלון ובחדר שינה (שהם קיצוניים ). כרגע עם adsl שמגיע לסביב 40 עם ראוטר ישן של בזק.
השאלה האם פיתרון של ראוטר חדש טוב עם AP בחדר שינה ייתן כיסוי טוב או שעדיף מערכת mesh עם 2 יחידות.נראה לי שהמחיר די דומה השאלה מבחינת נוחות ויעילות.
לציין שאולי בעתיד אני יעבור לסיבוב אופטי ( כרגע אין בבניין ).
אשמח לחוות דעתכם

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #2 

יש ארון תקשורת בתוך הבית ? יש לך מושג אם יהיו אילוצי מיקום של הציוד כשתעבור לסיב ?
כשאתה אומר תשתית תקשורת אתה מתכוון לנקודות טלפון או נקודות קשת קוויות ?

פשוט ADSL דורש רק נקודת טלפון וזה אני מניח שיש לך גם במרכז הבית ולא רק בחדרים הקיצוניים ואז זו אופציה מוצלחת יותר (אם אתה צריך לחבר אליו כל מיני כבלי רשת חוטיים אז אין בעיה לשים סוויץ')

אם יש לך נקודות רשת אז הייתי פשוט עובד עם 2 ראוטרים (ו SSID זהה וכל ההגדרות, יש שפע מדירכים ברשת) ... ואז אתה משמיש את הראוטר הישן של בזק (או כל ראוטר אחר) ומוסיף לו עוד ראוטר

mesh מאוד קוסם גם לי אבל אני נמנע ממנו כי הסטנדקט די חדש ועוד לא נתקלתי (בארץ) בראוטרים שתומכים בתקן החדש ל mesh (בחו"ל ראיתי אחד).. המשמעות בפועל היא שאם אתה הולך על mesh של חברה מסויימת אתה חייב לדבוק בה, לא תוכל לקנות עוד יחידות של חברה אחרת בהמשך וכו'

בלי קשר אנחנו בעולם של נטפליקס ושאר ערוצי טלווזיה (VOD) שעדיף להם חיבור אינטרנט יציב וטוב.. לכן הייתי שוקל לרשת את הבית (בין אם בהשלחת חוטים, מעל הכבילה של yes/hot , על החשמל, mesh וכו') .. לא יודע איזה שירות בחרת (אם בכלל) אבל תשכח שאפשר גם לבדוק לרכב על הציוד שהחברות השאירו אצלך ( moca למינהם)

av177 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

יש ארון תקשורת אבל אין בו נקודת טלפון. בכל הבית יש קוי טלפון ולקצוות העברת כבל תקשורת. החשש שלי שאם אני אשים ראוטר במרכז בסופו של דבר הקליטה בחדרים לא תהיה טובה. ולכן הפתרון של ראוטר + AP שיהיו מחוברים קווית נראה לי הכי טוב. אני לא יודע אם mesh הוא פתרון יותר טוב או עדיין לא בשל מספיק

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”