דרוש מומחה לתיקון טיונרים
אכן נושא לא קל.
נדרש ידע וגם ציוד מתאים לתיקון של טיונר.
די קשה לכוון טיונר על ידי ניסוי וטעייה ונדרש לא מעט ציוד בדיקה ולא זול לכיוונון טוב של טיונר.
תוכל לבדוק את הטכנאי שיפנו אותך אליו על ידי כך שתבקש לדעת אם יש לו
AM/FM Stereo Signal Generator.משהו כזה....
http://www.leadereurope.com/pdf/lg3238_lg3219_e_brochure.pdf
נדרש ידע וגם ציוד מתאים לתיקון של טיונר.
די קשה לכוון טיונר על ידי ניסוי וטעייה ונדרש לא מעט ציוד בדיקה ולא זול לכיוונון טוב של טיונר.
תוכל לבדוק את הטכנאי שיפנו אותך אליו על ידי כך שתבקש לדעת אם יש לו
AM/FM Stereo Signal Generator.משהו כזה....
http://www.leadereurope.com/pdf/lg3238_lg3219_e_brochure.pdf
@JD9002
·
גנרטור RF טוב יש לי (HP8647C) וגם FM מולטיפלקסר סביר אפשר לרכוש דיי בזול קישור ולחבר אליו, הבעיה זה התהליך, מה לעשות לפני ומה אחרי, כל מיני טריקים של כאלה שמבינים ומכירים את הנושא.
·
גנרטור RF טוב יש לי (HP8647C) וגם FM מולטיפלקסר סביר אפשר לרכוש דיי בזול קישור ולחבר אליו, הבעיה זה התהליך, מה לעשות לפני ומה אחרי, כל מיני טריקים של כאלה שמבינים ומכירים את הנושא.
קונה ציוד אודיו תקול.
shoko555@
אפשר גם בלי Encoder ....
אבל האמת שעדיף גנרטור עם יכולת סטריאו מובנית ועם אפשרות למתג את שני הערוצים והאיפנון שלהם)
לגבי הטריקים...לא כל-כך טריקים. יותר נכון תהליך מובנה בהתאם לספר השרות.
הרי צ'קליסט שלדעתי מצליח.
1. כיוונון שנאי RF IF. עפ"ר ל- 10.7MHZ (קינפוג Audio Modultaion=Off, Stereo Pilot=Off )
2. כיוונון המחוללים החופשיים (אם יש כאלה PLL נניח) - 19KHz. ((קינפוג , RF=Off )).
3. כיוונון השנאים / פילטרים / מכפילים של 19KHZ, 38KHZ (קינפוג Audio Modulation=On , L+R=30%, Stereo Pilot=On )
4. כיוונון דרגת הגלאי ואיפוסה (קינפוג Audio Modulation=On , L+R=0 to 30%, Stereo Pilot=On )
זה יכול לקחת 10 דקות (או 10 שעות8) )
אני לא טכנאי אבל אני מקווה שאוכל לעזור לך אם תרצה אף ללא מחולל משוכלל.
אפשר גם בלי Encoder ....
לגבי הטריקים...לא כל-כך טריקים. יותר נכון תהליך מובנה בהתאם לספר השרות.
הרי צ'קליסט שלדעתי מצליח.
1. כיוונון שנאי RF IF. עפ"ר ל- 10.7MHZ (קינפוג Audio Modultaion=Off, Stereo Pilot=Off )
2. כיוונון המחוללים החופשיים (אם יש כאלה PLL נניח) - 19KHz. ((קינפוג , RF=Off )).
3. כיוונון השנאים / פילטרים / מכפילים של 19KHZ, 38KHZ (קינפוג Audio Modulation=On , L+R=30%, Stereo Pilot=On )
4. כיוונון דרגת הגלאי ואיפוסה (קינפוג Audio Modulation=On , L+R=0 to 30%, Stereo Pilot=On )
זה יכול לקחת 10 דקות (או 10 שעות8) )
אני לא טכנאי אבל אני מקווה שאוכל לעזור לך אם תרצה אף ללא מחולל משוכלל.
@JD9002
·
תודה על התמצות, נשמע כאילו בקיא בנושא, ובכל זאת מנסיון אישי יותר מדי דברים יכולים להתפקשש.
ב service manual יכולים להיות טעויות, סלילים ושנאים משתנים מתפרקים כשנוגעים בהם וכל מיני רעות אחרות שקשורות לעובדה שמדובר בציוד ישן.
אנחנו מתעסקים בציוד שאין לו חלפים, אם שברת איזה שנאי משתנה או משהוא בעייתי אחר המכשיר יכול ללכת לפח וזו הסיבה שאני מהסס מלהתעסק בטיונרים ישנים.
·
תודה על התמצות, נשמע כאילו בקיא בנושא, ובכל זאת מנסיון אישי יותר מדי דברים יכולים להתפקשש.
ב service manual יכולים להיות טעויות, סלילים ושנאים משתנים מתפרקים כשנוגעים בהם וכל מיני רעות אחרות שקשורות לעובדה שמדובר בציוד ישן.
אנחנו מתעסקים בציוד שאין לו חלפים, אם שברת איזה שנאי משתנה או משהוא בעייתי אחר המכשיר יכול ללכת לפח וזו הסיבה שאני מהסס מלהתעסק בטיונרים ישנים.
קונה ציוד אודיו תקול.
אכן צודק.
ואכן בעיקר מה שמתפרק או למעשה נשבר בשנאי זה הפריט.
לכן חשוב להשתמש במפתח HEX ארוך ככל הניתן כדי לחלק את העומס הפנימי. הבעיה במפתח אלן מתכתי שהוא משפיע על הכיוונון.
רכשתי ואני עושה שימוש במפתחות פלסטיק קרמיים קשיחים כדוגמת זה:
https://www.ebay.com/itm/New-7PCS-Adjust-frequency-Screwdriver-Anti-static-Plastic-Ceramic-Set-/231979844962
קודם כל צריך לגשש שאכן הפריט Ferrite בשנאי נע. אם הוא ממש תקוע ניתן להזליף ממש "טיפונת" של חומר ממיס לכלוך (אני משתמש בסרוויסול ) כדי להמיס את הלכלוך ומחכה שתתייבש כדי לא לפגוע בתכונות החשמליות / מגנטיות.
ועכשיו לרכוש פוליסת ביטוח נגד שבירת פריטים Ferrites בשנאים ולהתחיל לעבוד...
ואכן בעיקר מה שמתפרק או למעשה נשבר בשנאי זה הפריט.
לכן חשוב להשתמש במפתח HEX ארוך ככל הניתן כדי לחלק את העומס הפנימי. הבעיה במפתח אלן מתכתי שהוא משפיע על הכיוונון.
רכשתי ואני עושה שימוש במפתחות פלסטיק קרמיים קשיחים כדוגמת זה:
https://www.ebay.com/itm/New-7PCS-Adjust-frequency-Screwdriver-Anti-static-Plastic-Ceramic-Set-/231979844962
קודם כל צריך לגשש שאכן הפריט Ferrite בשנאי נע. אם הוא ממש תקוע ניתן להזליף ממש "טיפונת" של חומר ממיס לכלוך (אני משתמש בסרוויסול ) כדי להמיס את הלכלוך ומחכה שתתייבש כדי לא לפגוע בתכונות החשמליות / מגנטיות.
ועכשיו לרכוש פוליסת ביטוח נגד שבירת פריטים Ferrites בשנאים ולהתחיל לעבוד...
@JD9002
·
תודה, הזמנתי!.
זה הפושע, פיונר SX850 שעובד מושלם מלבד הטיונר שמפתח עיוותים כאשר היחידה מתחממת.
לא נראה מורכב מדיי, צרפתי את העמודים מה service manual שמתייחסים לתהליך, אני מניח שב 100dB מתכוונים ל 100dBuV.
·
תודה, הזמנתי!.
לא נראה מורכב מדיי, צרפתי את העמודים מה service manual שמתייחסים לתהליך, אני מניח שב 100dB מתכוונים ל 100dBuV.
קונה ציוד אודיו תקול.
אם הטיונר (לא המגבר ?) מפתח עיוותים כאשר היחידה מתחממת אז לא מדובר כאן על כיוונונים...shoko555 כתב:@JD9002
·
תודה, הזמנתי!.
לא נראה מורכב מדיי, צרפתי את העמודים מה service manual שמתייחסים לתהליך, אני מניח שב 100dB מתכוונים ל 100dBuV....
יש כאן תקלה שלצערי יכולה להיות בכל רכיב אפשרי .
טרנזיסטור או מעגל משולב - בסבירות גבוהה מאד.
נגד - בסבירות גבוהה
קבל - בסבירות נמוכה יותר.
עם זאת ניתן לדבג לפחות את איזור התקלה על ידי דגימת האות ו/או גם על ידי גם שימוש במייבש שיער (של אשתך
@JD9002
·
המגבר תקין זה רק הטיונר.
העיוותים מתחילים אחרי 5~ 10 דק של עבודה.
נראה לי שספרי קירור יתאים יותר, לעבוד מקומית על רכיב רכיב ולראות מה מחזיר את הסאוונד לנורמל (הפוך על הפוך).
ואז, רק אם לא נאתר משהוא ננסה לכוון.
תודה, אעדכן כשאתפנה לזה.
·
המגבר תקין זה רק הטיונר.
העיוותים מתחילים אחרי 5~ 10 דק של עבודה.
נראה לי שספרי קירור יתאים יותר, לעבוד מקומית על רכיב רכיב ולראות מה מחזיר את הסאוונד לנורמל (הפוך על הפוך).
ואז, רק אם לא נאתר משהוא ננסה לכוון.
תודה, אעדכן כשאתפנה לזה.
קונה ציוד אודיו תקול.