raoul כתב:
כרגע קניתי נתב חדש שעדיין לא יצא מהקופסא:
TP-LINK TL-SG108 8-Ports Gigabit Ethernet Switch
...
זה לא נתב זה switch או מתג בעברית. בתקווה אתה יודע מה ההבדל בין מתג לנתב.
raoul כתב:
איך מגדירים מתג כ-TRUNK. זה משהו שמתג פשוט לא מנוהל עושה לכשעצמו או שצקיך מתג מנוהל חכם. מה זה בעצם אומר?
...
למיטב ידעתי trunk זה הגדרה במתגים מנוהלים כשיש הרבה VLANs (וכרגיל אתה רוצה שהפורט שמחבר בין מתגים יעביר את כל ה-VLANs, בניגוד לפורטים "רגילים" שמשויכים ל-VLAN מסוים). במתגים פשוטים אפשר פשוט לחבר פורט כלשהו לפורט כלשהו רק תזהר לא לחבר מספר כבלים בין אותם מתגים או לעשות מעגלים כי לא נראה לי שמתגים פשוטים יודעים להתמודד עם זה.
raoul כתב:
בגלל שהכל חדש ואני עומד לקנות ציוד אני נוטה לחפש פתרון של MESH.
...
...
אני בכלל לא בטוח ש-mesh של asus זה האופציה המומלצת בהינתן שאתה מצפה שתצטרך יותר מיחידה אחת. שם לב שיש לך עוד הרבה אופציות כגון google wifi, orbi, deco (אני לאוו דווקא ממליץ על אחד מהם, לדוגמא אם אתה שוקל deco תקרא את
זה).
raoul כתב:
להבנתי ניתן פשוט לחבר את יחידות ה-AP של ה-MESH סתם באקראיות לפורט של הסוויץ' אבל אז כל ה-BACK HAUL (תקשורת בין יחידות ה-MESH) מתבצעת על גבי הרשת הקווית הביתית וגוזלת ממנה.
...
לדעתי הפוך:
הרשת הקווית היא הרשת המהירה שלך שבסיכוי סביר תספיק מעל ומעבר לכל דרישה שלך. למען הפשטות תתייחס לרשת קווית של גיגה כרוחב פס בלתי מוגבל.
לעומת זאת לרשת האלחוטית יש רוחב פס מוגבל (תלוי בהרבה גורמים מהציוד האלחוטי, לכמות המכשירים, למבנה הבית והפרעות מהשכנים וחוצנים). בנוסף אם אתה עושה backhaul אלחוטי אתה חייב למקם את היחידות בצורה כזו שלכל יחידה יש קליטה טובה לפחות מיחידה אחת אחרת וקשר כזה ליחידה הראשית. במקרה של backhaul קווי אין מגבלה כזו ואפשר למקם יחידות במרכז של איזורים שאתה רוצה לכסות. לכן עם backhaul קווי תצטרך פחות יחידות לכסות את אותו השטח ותקבל ביצועים יותר טובים ויציבות יותר גבוה.
raoul כתב:
יתרון נוסף הוא שיש לראוטרים 4 יציאות LAN בעוד שלרוב מערכות ה-MESH יש רק יציאת LAN אחת...
...
אם זה בכלל יתרון, אז יתרון מאד זניח כי
בפחות מ-100 ש"ח אתה יכול לקבל 7 פורטים (השמיני הולך לראוטר).
באופן כללי, ברשתות כאלה הרבה יותר קל וגמיש לחשוב על כל רכיב לגמרי בנפרד. תחשוב על הראוטר הראשי בנפרד מ-APs/mesh ובנפרד מהמתגים. אם בסוף אתה חוסך כמה גרושים כי אתה משלב ציודים מצויין אבל לא להתפשר על איכות הציוד בגלל זה.
תלוי בצרכים שלך ובידע שיש לך או כמה שאתה מוכן להשקיע בלימוד הנושא, אתה יכול אפילו לשקול ראוטר "נטו" כמו
ER-X או דגמים אחרים של Ubiquiti או MikroTik או מכונה שמריצה
pfsense. הקונפיגורציה של ראוטרים כאלה יותר מסובכת אבל לכן גם הרבה יותר חזקה.
זה יהיה רק ראוטר (ה-ER-X הוא היוצא מן הכלל שיכול גם להוות switch בין פוורטים לבחירתך). אליו אתה מוסיף מתגים פשוטים או מנוהלים, אם תמיכה ב-poe או בלי, לפי הדרישות והתקציב.
לבסוף אתה בוחר פתרון אלחוטי לגמרי בלי תלוי בראוטר (ולכן גם אפשר לשדרג אחד מהם בלי תלות בשני). לדוגמא ל-Ubiquiti יש ציוד נחמד שמסדרת ה-Unifi כגון
זה. אפשר כמובן גם כל פתרון אלחוטי אחר ממערכת mesh של חברה כלשהי למספר ראוטרים שמתפקדים כ-APs בלבד (אטרקטיבי במיוחד אם הם מריצים נגיד openwrt ומאפשר roaming כמו במערכת mesh).
זה גם נותן לך גמישות מירבית לשם את הראוטר "נטו" במקום אחד (נגיד בארון תקשורת הראשי) ואת ה-APs איפה שבאמת צריך (סלון, חדרים/מסדרון).