להשקיע ב-Q7FN או לחתוך את התקציב בחצי?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1526
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

טוב, אז אחרי שלא הצלחתי להחליט בין NU8000 ל- MU9000, נחשפתי ל-Q7FN.
זה אמנם מקפיץ את התקציב בצורה משמעותית, אבל אי אפשר היה להתעלם שאיכות התמונה בה גבוהה יותר בצורה משמעותית מהשניים האחרים (מה שאני אומר מתבסס רק על מה שראיתי בהדגמה של שידורי טלויזיה בחנות)
השימושים המיועדים הם חיבור למחשב כמסך בעבודה שוטפת ובנוסף כמסך לסרטים, סדרות וטלוויזיה.
לכן ה-OLED של LG ככל הנראה לא יתאימו כאן.

חרשתי את הפורום בנוגע לשלושת המסכים הנ"ל ועדיין לא הצלחתי להגיע לתשובה.

בהתחלה רציתי מסך מחשב, אך הגעתי למסקנה שכבר עדיף ומשתלם יותר לקנות מסך TV שיכול לשמש כמסך מחשב ברזולוציה גבוהה. בניגוד למסכי המחשב, הדגמים של הטלוויזיות מתרעננים כל שנה ולכן גם המחירים יורדים כל הזמן.

כרגע מדובר בהוצאה רצינית בשבילי שהייתי שמח לצמצם, ואני רוצה להכיר טוב יותר את האופציות העומדות לרשותי:
1. האם ה-Q7FN באמת מהווה קפיצת מדרגה משמעותית שתורגש בעבודה היום יומית או שההבדל בא לידי ביטוי רק כשיש המון מסכים בחנות? (בהנחה ומדובר באותו דגם בחו"ל)

https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/nu8000

https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu ... 7f-q7-2018

2. האם יש דגמים זולים יותר מ-MU9000 / NU8000 שיכולים לענות על הדרישות שלי בצורה מלאה ולחסוך לי כמה מאות שקלים חשובים? הרי ככל שהמחיר יותר גבוה כך צניחת הערך גדולה יותר כשיש ירדת מחירים, אז אולי עדיף לקנות כיום מסך טוב אבל לא "מטורף", ובעוד כמה שנים כשהטכנולוגיה תשתפר, לשדרג למסך ביניים שסביר להניח שיהיה מקביל למסכי high-end של היום. מה אתם אומרים?

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #2 

@Jonny123
·
היי, אני לא יודע מה בדיוק אתה מחפש מבחינת תקציב/גודל מסך.
אבל אתה צריך לזכור 2 דברים:
א. כדי לעזור לך, צריך לדעת מה יהיה השימושים של המסך. אופיס? גלישה? סרטים? משחקי מחשב? וכו׳...

ב. ההשפעה הכי גדולה על התצוגה נובעת מאות המקור.
אם אות המקור הוא באיכות hdr10 4k , אז מסך יותר מתקדם ישפר את איכות התמונה.
אם אתה כותב מסמך וורד, אז המסך הכי זול והמסך הכי יקר יתנו את אותה תמונה.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

לפני הכל תודה רבה.
גודל המסך שאני מחפש הוא 55 אינץ' (באמת מוזר ששכחתי לכלול את הפרט הזה).
מבחינת תקציב - יש דילמה של עלות / תועלת / כדאיות / חשיבה לטווח רחוק.
שימושי המסך הם כל מה שציינת, בעיקר שימוש כמסך מחשב + מולטימדיה. (איזה פירוט נוסף היה חסר לך?)
דווקא הדוגמה של וורד מסוכנת כי במקרה ואין 4:4:4 אז "המסך הכי זול" דווקא יכול להיות סיוט.

כמו כן, אני די רגיש לאיכות, אבל פשוט לא יודע אם הקפיצה מסדרה לסדרה באמת תורגש גם בבית ולכן לא יודע אם הקפיצה באיכות מקבילה לקפיצה במחיר בין כל רמה ורמה. (כלומר עד כמה משמעותי השינוי / השיפור בין מסך למסך)

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #4 

את ה 55 Q7FN אפשא להשיג ב 5500. את ה NU8000 אפשר להשיג ב 3800. אבל אם אתה מחפש 55 ברמה אחרת אז רק סוני F9005 שאפשר להשיג ב 7000 היום. היא היחידה שהיא FALD

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

@Jonny123
·
שמע, זאת שאלה קשה.
בניגוד לכסף, איכות אי אפשר לכמת.
אתה יכול לשלם 1000 שקל או 20% יותר על טלויזיה, אבל אתה לא יכול לקבל 80 יותר או 20% יותר איכות...
לפי דעתי, קח את הטלויזיה הכי איכותית שהכסף מאפשר לך לקחת...

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #6 

כשאתה עובר טלווזיות כמו הNU8000 כבר אין חשיבות לערך הכספי או יחס עלות תועלת, זה כבר מפסיק להיות קנייה פרגמטית והופך להיות קנייה רגשית. אם להחזיק את שיא היכולות, את שיא האינטגרציה עם טכנולוגיות חדשות ונדירות לא עושה לך את זה אז חבל שתכנס לזה מבחינה תועלתית. התחום שאתה מנסה להכנס אליו הוא לא אלגוריתם ממוחשב וכל ניסיון לנתח אותו מבחינה מדעית הוא שגוי.

אני היתי קונה את הQ7FN בלי לחשוב פעמיים כי לי זה עושה טוב גם אם אני אראה 5 סרטי HDR בשנה, ההפרש מחיר הוא בדיחה למי שאוהב ורוכש טכנולוגיה. יש לי תחושה שגם אתה רוצה אבל משום מה אתה מחפש כאן חיזוקים (רגשיים ולא פרקטים).

טלווזיה זה לא צורך בסיסי ברגע שאתה עובר את היכולת הבסיסית של להציג תמונה. מעבר לכך זה הנאה ורק אתה תגדיר מה עושה לך טוב. זה בערך כמו לנתח יעילות של טיול לשבוע באלפים השוויצרים, את הערך קובע הרגש וכל מי שחושב אחרת משקר לעצמו.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

BARBIE
טרול
טרול

שליחה #7 

חשוב לקחת בחשבון את הבעיה בסמסונג בדגמים ללא FALD כמו ה Q7FN וה NU8000: יש עמעום אוטומטי גלובאלי שלא ניתן לכיבוי. אני בדקתי את ה Q7FN בחנות עם צפיה בתוכן מיס עם תרגום. בכל פעם שהופיע תרגום, הבהירות של המסך עלתה בכל המסך, וירדה שהתרגום נעלם. זה ממשיך לקרות גם אם מורידים את האפקט של עמעום מקומי למינימום. יש אנשים כמוני שזה מאד יפריע להם...

ב Q9FN זה לא קורה, אבל אין כזאת בארץ בגודל 55. גם ב Q8FN בחול זה לא קורה, אבל גם היא לא קיימת בארץ, וה Q8CN היא למעשה Q7CN בחול...

בתוספת הבעתיות של סמליין מבינת אין אחריות לפקסלים שרופים אם הם לא עוברים את ה 8 פקסלים באותו האזור, ועם השירות הנוראי של אלקטרוניקס פרו, עדיף לדעתי להתרחק מסמסונג... נכון גם סוני שה אלקפרו, אבל לפחות שם אתה מקבל מוצר הרבה יותר איכותי ואמין.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

תודה רבה חברים!!!
העליתם פה בצורה די מדויקת את כל מה שעובר לי בראש.

עצרתי וחשבתי על זה בצורה רציונלית והגעתי למסקנה שמאוד לא נכון עבורי להוציא בשלב הזה סכום מעבר ל-3000 ש"ח על מסך.
לכן Q7FN יורדת מהפרק אלא אם כן ניתן יהיה להשיג אותה בעוד X זמן במחיר שמתקרב לתקציב. (קשה לי מאוד להאמין והלוואי שאני טועה)

נשארנו עם NU7400, NU8000, MU9000 שפחות או יותר בטווח.
מסכי LG כנראה שלא אקח כי הבנתי שבהינתן התקציב הנ"ל, אין להן עדיפות על פני סמסונג. (תקנו אותי אם אני טועה)
עניין השירות של סמסונג בארץ באמת קצת מדאיג אבל לא נראה לי שיש ברירה. מקווה שבתקציב נמוך יחסית זה פחות נורא.
אם יש עוד אלטרנטיבות אשמח לשמוע.

כפי שכתבתי למעלה היה לי מאוד קשה להחליט בין NU8000 ל-MU9000 אבל ל-NU7400 פחות שמתי לב.
כרגע זה קצת קורץ כי הוא זול משמעותית מהשניים האחרים ובביצועים כמסך מחשב הוא לא מאוד רחוק מהם.
אבל לפי מה שקראתי בפורום, הנחיתות שלו באיכות התמונה, די מורגשת בהשוואה לסדרות 8 ו-9.
מה גם שאם אתאזר בסבלנות, יכול להיות שהירידה במחירים של NU8000 ו-MU9000 לא תותיר הרבה מקום לספקות.
(בהנחה ויישאר מלאי ל-9000)
אני מניח שהצניחה במחיר של NU8000 תהיה גדולה יותר משל NU7400.

נ.ב.
עוד עניין שלא הצלחתי להבין, זה איך כמעט כולם אומרים של-9000 איכות תמונה טובה יותר, אבל זה לא ממש בא לידי ביטוי בסקירה של Rtings?

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

@Jonny123
·
ל-mu9000 איכות תמונה דומה, אך טיפה פחות טובה מ-nu8000.
כל מי שחווה את שניהם מסכים על כך.

אני לא בטוח כמה מלאי ישאר ל-9000 וכמה המחיר שלו עוד ירד, בהתחשב בזה שאנחנו כבר קרובים לסוף השנה, ואוטוטו יתחילו להופיע דגמי 2019...
כלומר אפשר לשאר שהמחיר שלו עוד ירד (כמו שירד עד עכשיו), אבל לא בטוח שירד מתחת ל-3000.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

תודה רבה,
אז כנראה שה-8000 היא נקודת החיתוך הנכונה בין עלות לאיכות בשביל מישהו כמוני.
אתה משער שהיא עשויה להגיע ל-3000 ש"ח ומטה?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

ל-"55? לדעתי לא, אבל הכל יכול להיות. חכה מבצעים של שישי השחור ותראה אם תמצא משהו.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

תודה רבה.
האמת שיכול להיות שהייתי הולך על 49 משיקולי "אין מקום", אם לא הייתה נחותה מבחינת המפרט הטכני (לפי אתר Rtings).
אבל בסופו של דבר ה-55 הפך לסטנדרט וההפרש במחיר מ-49 די זניח ברוב הדגמים.

BARBIE
טרול
טרול

שליחה #13 

בסמסונג 49 זה תמיד 60 הרץ כאשר 55 זה 120 גם מאותה הסדרה!

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

עוד סיבה למה כדאי לקחת 55

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”