האם ניתן לחבר בפשטות שני כבלי LAN
החשלאי שלי השחיל לי כבלי רשת CAT7 בכל הבית אבל לצערי יש נקודה אחת שהצינור עובר לנקודת ביקורת ומשם יש צינור נוסף שממשיך עד הארון תקשורת . הוא השחיל לי שני כבלי LAN נפרדים ואני צריך לחבר בין השניים בקופסאת הביקורת.
האם אפשר לעשות חיבור פשוט בין שני כבלי LAN ולא לשים סופיות? או שאולי יש איזה מנגנון חיבור בלחיצה ?
האם אפשר לעשות חיבור פשוט בין שני כבלי LAN ולא לשים סופיות? או שאולי יש איזה מנגנון חיבור בלחיצה ?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
עדיף להשחיל כבל אחד ארוך, מחדש.
עם כל הבזבוז והקושי של השחלת CAT7.
כדי לחבר את הגידים, ולא משנה איך, אתה צריך לפרום בשני הכבלים יותר מידי מהליפוף של כל זוג גידים, כולל הבידוד של כל זוג ושל הכבל כולו.
בכך, אתה פוגע ביתרון היחיד שאולי היה להתקנת כבל CAT7.
כל חיבור שתעשה בתוך קופסת החיבור יפגע באיכות הקו.
CAT7 לא מיועד לשימוש ביתי, ואין לו שום יתרון, בשימוש ביתי, על פני CAT6A, או אפילו CAT6.
רק יותר קשה להשחלה וחיבור.
עם כל הבזבוז והקושי של השחלת CAT7.
כדי לחבר את הגידים, ולא משנה איך, אתה צריך לפרום בשני הכבלים יותר מידי מהליפוף של כל זוג גידים, כולל הבידוד של כל זוג ושל הכבל כולו.
בכך, אתה פוגע ביתרון היחיד שאולי היה להתקנת כבל CAT7.
כל חיבור שתעשה בתוך קופסת החיבור יפגע באיכות הקו.
CAT7 לא מיועד לשימוש ביתי, ואין לו שום יתרון, בשימוש ביתי, על פני CAT6A, או אפילו CAT6.
רק יותר קשה להשחלה וחיבור.
מצאתי ב-EBAY משהו בדיוק כמו שחיפשתי, נקרא JUNCTION BOX : לינק
אבל זה יקר מידי - עדיף כבר לשים סופיות RJ45 ולחבר בינם.
לגבי הצורך והכדאיות של CAT7 בשימוש ביתי - אתה צודק ב-100% רק שהחשמלאי שלי כבר השחיל לי הכל CAT7 . הייתה לי מחשבה להוציא ולהשחיל במקום זה CAT6 (כך שיהיה לי יותר מקום פנוי בצינורות וגם כל אביזרי הקצה יהיו זולים יותר) אבל כולם אמרו לי שעדיף כבר לא להוציא אם זה מושחל ולהשתמש בזה.
יאמר גם שזה לא CAT7 של טלדור , כך שזה בטח לא כזה איכותי ויותר מתקרב ביכולות שלו לCAT6....
אבל זה יקר מידי - עדיף כבר לשים סופיות RJ45 ולחבר בינם.
לגבי הצורך והכדאיות של CAT7 בשימוש ביתי - אתה צודק ב-100% רק שהחשמלאי שלי כבר השחיל לי הכל CAT7 . הייתה לי מחשבה להוציא ולהשחיל במקום זה CAT6 (כך שיהיה לי יותר מקום פנוי בצינורות וגם כל אביזרי הקצה יהיו זולים יותר) אבל כולם אמרו לי שעדיף כבר לא להוציא אם זה מושחל ולהשתמש בזה.
יאמר גם שזה לא CAT7 של טלדור , כך שזה בטח לא כזה איכותי ויותר מתקרב ביכולות שלו לCAT6....
- Amir64
-
- גורו

ומה?raoul כתב:מצאתי ב-EBAY משהו בדיוק כמו שחיפשתי, נקרא JUNCTION BOX : לינק...
תתלה אותו על הקיר מחוץ לנקודת הביקורת?
מי זה כולם אמרו?
אם אתה משתמש בכבל חתוך באמצע, את יכול לגרום לבעיות שלא תצא מהן, בלי להחליף את הכבל.
הכבל מורכב מ- twisted pairs מסיבה מאוד מסויימת.
כאשר באמצע הכבל חתוך, ולאורך מספר סנטימטרים הוא לא מלופף כמו שהוא צריך להיות, אתה מוריד את יכולת הכבל להעביר אותות במהירות ובתדר שהוא יכול.
זו התקנה חדשה. עדיף לעשות אותה כמו שצריך, ולא עם טלאים, כמו שהשאיר לך החשמלאי.
@Amir64
·
מקבל . ונראה לי שבאמת פשוט אשחיל כבל חדש - צריך להיות די קל אם אצליח למשוך את הכבל הקיים בתור מוביל.
רק תשובות אליך בכל זאת:
הרעיון שלי שה-JUNCTION BOX הזה יהיה בתוך קופסאת הביקורת יש מספיק מקום.
לגבי פגיעה בתדר, אני מניח שזה יכול לקרות אבל האם באמת מקודה אחת של נניח 5 ס"מ באמת יכולה לפגוע כל כך? המטרה הרי של הכבל המוגן, מלופף ומסוכך הוא לאורך כבל ארוך של עשרות מטרים וגם ככה בנקודות הקצה יש איזור שזה לא מלופף . ואז בחיבור בין הנקודה בקיר למחשב אנחנו משתמשים בכבל LAN פשוט וגמיש שהוא לא במבנה המוגן של כבל CAT7 שעובר בתוך הקיר.
·
מקבל . ונראה לי שבאמת פשוט אשחיל כבל חדש - צריך להיות די קל אם אצליח למשוך את הכבל הקיים בתור מוביל.
רק תשובות אליך בכל זאת:
הרעיון שלי שה-JUNCTION BOX הזה יהיה בתוך קופסאת הביקורת יש מספיק מקום.
לגבי פגיעה בתדר, אני מניח שזה יכול לקרות אבל האם באמת מקודה אחת של נניח 5 ס"מ באמת יכולה לפגוע כל כך? המטרה הרי של הכבל המוגן, מלופף ומסוכך הוא לאורך כבל ארוך של עשרות מטרים וגם ככה בנקודות הקצה יש איזור שזה לא מלופף . ואז בחיבור בין הנקודה בקיר למחשב אנחנו משתמשים בכבל LAN פשוט וגמיש שהוא לא במבנה המוגן של כבל CAT7 שעובר בתוך הקיר.
- Amir64
-
- גורו

איזו קופסת ביקורת יש לך שם?
אתה צריך כ- 8-10 ס"מ רוחב, ו- 3 ס"מ עומק, כדי להכניס את הקופסה לשם.
אתה מוסיף עוד אחת, שהיא גם הכי ארוכה מבחינת פרימת השזירה.
כל ס"מ שאין שזירה בין זוגות, גורם להפרעה בין הזוגות השונים.
כשעולים בדרגת הכבל, מ- CAT5 ומעלה, עולה גם מספר הליפופים לס"מ בכבל, והוא גם שונה בין כל זוג, כדי למזער את ההפרעות ההדדיות.
ולכן, ככל שאתה מצפה לקבל יותר מהירות מהכבל, יותר חשוב לשמור על הליפופים כמה שיותר.
אם היה כבל מחובר ישירות מסוויץ' ללסוויץ', או לצרכן, זכר לזכר, עם חיבור אחד כזה באמצע, ניחא.
מניסיון, עם חיבור גיגה ב- CAT5E, שהארכתי ככה, לא נתקלתי בבעיה.
אם פעם תגיע לשימוש של יותר מגיגה על החוט הזה, כבר כן תהיה בעיה.
כשהכבל שלם, מלופף ומסוכך, המבנה שלו עושה את העבודה.
יש לך נתק בליפוף ובסיכוך - אתה מאבד את כל היתרון של הסיכוך.
לחיבור בין שרתים, בין סוויצים מהירים בקומות שונות של עסק, שם היתרון של CAT7.
אין שום יתרון בכבל כזה בחיבור בין סוויץ' לצרכני קצה, גם מהסיבה שהזכרת כאן.
אתה צריך כ- 8-10 ס"מ רוחב, ו- 3 ס"מ עומק, כדי להכניס את הקופסה לשם.
זהו, שזו לא רק נקודה אחת, יש לך 4 כאלו על קו בין הסוויץ לצרכן המחובר.אני מניח שזה יכול לקרות אבל האם באמת מקודה אחת של נניח 5 ס"מ באמת יכולה לפגוע כל כך? המטרה הרי של הכבל המוגן, מלופף ומסוכך הוא לאורך כבל ארוך של עשרות מטרים וגם ככה בנקודות הקצה יש איזור שזה לא מלופף ....
אתה מוסיף עוד אחת, שהיא גם הכי ארוכה מבחינת פרימת השזירה.
כל ס"מ שאין שזירה בין זוגות, גורם להפרעה בין הזוגות השונים.
כשעולים בדרגת הכבל, מ- CAT5 ומעלה, עולה גם מספר הליפופים לס"מ בכבל, והוא גם שונה בין כל זוג, כדי למזער את ההפרעות ההדדיות.
ולכן, ככל שאתה מצפה לקבל יותר מהירות מהכבל, יותר חשוב לשמור על הליפופים כמה שיותר.
אם היה כבל מחובר ישירות מסוויץ' ללסוויץ', או לצרכן, זכר לזכר, עם חיבור אחד כזה באמצע, ניחא.
מניסיון, עם חיבור גיגה ב- CAT5E, שהארכתי ככה, לא נתקלתי בבעיה.
אם פעם תגיע לשימוש של יותר מגיגה על החוט הזה, כבר כן תהיה בעיה.
כשהכבל שלם, מלופף ומסוכך, המבנה שלו עושה את העבודה.
יש לך נתק בליפוף ובסיכוך - אתה מאבד את כל היתרון של הסיכוך.
זו גם אחת הסיבות ש- CAT7 מיותר בבית.ואז בחיבור בין הנקודה בקיר למחשב אנחנו משתמשים בכבל LAN פשוט וגמיש שהוא לא במבנה המוגן של כבל CAT7 שעובר בתוך הקיר....
לחיבור בין שרתים, בין סוויצים מהירים בקומות שונות של עסק, שם היתרון של CAT7.
אין שום יתרון בכבל כזה בחיבור בין סוויץ' לצרכני קצה, גם מהסיבה שהזכרת כאן.
@Amir64
·
אמיר שאלה, משהו אני לא מבין...
כל הכבלים המתוחכמים האלו של ה-CAT6, CAT6A,ואף CAT7 , כל הסיכוכים והליפופים אבל בסופו של דבר האינטרנט מגיע לפחות מבזק על כבל דו גידי פשוט של טלפון בלי שום סיכוך מיוחד והגנה , בלי שום פאצ' פנל ו\או סוויץ'
אז אני מבין שבתוך הרשת הביתית אפשר להגיע למהירות תעבוקה ש 1G וזה לא מה שמגיע מבזק על הקו טלפון , אבל מצד שני דרך הכבל הפשוט של בזק אנחנו מזרימים מדיה למספר ממירי כבלים בתוך הבית + גולשים באינטרנט + שומעים מוזיקה ורואים YOUTUBE והכל בו זמנית.
אז כמה חשוב זה באמת החיבורים המטורפים האלו?
אני לא שואל כדי להוריד בחשיבות ו\או להוכיח שאני מבין משהו - להיפך, אני מאמין שיש משהו בסיסי שאני לא מבין ואשמח לקבל הסבר.
·
אמיר שאלה, משהו אני לא מבין...
כל הכבלים המתוחכמים האלו של ה-CAT6, CAT6A,ואף CAT7 , כל הסיכוכים והליפופים אבל בסופו של דבר האינטרנט מגיע לפחות מבזק על כבל דו גידי פשוט של טלפון בלי שום סיכוך מיוחד והגנה , בלי שום פאצ' פנל ו\או סוויץ'
אז אני מבין שבתוך הרשת הביתית אפשר להגיע למהירות תעבוקה ש 1G וזה לא מה שמגיע מבזק על הקו טלפון , אבל מצד שני דרך הכבל הפשוט של בזק אנחנו מזרימים מדיה למספר ממירי כבלים בתוך הבית + גולשים באינטרנט + שומעים מוזיקה ורואים YOUTUBE והכל בו זמנית.
אני לא שואל כדי להוריד בחשיבות ו\או להוכיח שאני מבין משהו - להיפך, אני מאמין שיש משהו בסיסי שאני לא מבין ואשמח לקבל הסבר.
גם בטלפון חוגה אפשר עדיין לנהל שיחות טלפון אז נזרוק את הטלפונים האלחוטיים מהבית?
סתם סתם.
זה הכל עניין של אפנון ורוחב פס וכמובן מרחק.
על זוג חוטי נחושת גם אם הם שזורים ניתן להעביר רק עד גבול מסויים של תדרים בעוצמות שונות מבלי שיהיה סלט שלא ניתן לפענוח בצד השני.
המגבלה היום ואל תתפוס אותי במילה על קו נקי מרעשים וקצר יחסית כ 1Gbit.
בכבל רשת לאומת זאת יש 4 זוגות גידים שזורים שמיועדים שתים לשידור ושתים לקליטה ובכבלים החדשים התקן ממליץ/מחייב גם ציפוי של כל זוג בחומר מבודד כדי שגם לא יהיה הפרעה בין הזוגות.
בחיבור כזה כבר הגיעו ל 100Gbit.
https://en.wikipedia.org/wiki/ISO/IEC_11801
סתם סתם.
זה הכל עניין של אפנון ורוחב פס וכמובן מרחק.
על זוג חוטי נחושת גם אם הם שזורים ניתן להעביר רק עד גבול מסויים של תדרים בעוצמות שונות מבלי שיהיה סלט שלא ניתן לפענוח בצד השני.
המגבלה היום ואל תתפוס אותי במילה על קו נקי מרעשים וקצר יחסית כ 1Gbit.
בכבל רשת לאומת זאת יש 4 זוגות גידים שזורים שמיועדים שתים לשידור ושתים לקליטה ובכבלים החדשים התקן ממליץ/מחייב גם ציפוי של כל זוג בחומר מבודד כדי שגם לא יהיה הפרעה בין הזוגות.
בחיבור כזה כבר הגיעו ל 100Gbit.
https://en.wikipedia.org/wiki/ISO/IEC_11801
@raoul
·
אם כל המכשירים אך ורק "מדברים" עם האינטרנט והחיבור שלך לאינטרנט מוגדל לחבילה המקרטעת של *עד* מאה מגה של בזק אז באמת אין גם חיבורים של 100 מגה בלבד ברשת הפנימית זה מעל ומעבר.
אבל:
א. יותר ויותר יש גם שימושים בתוך הרשת הביתית כמו לדוגמא להזרים סרטים מ-NAS או שרת מדיה שרץ על המחשב הביתי. אולי יש לך כמה מחשבים בבית ואתה מעביר ביניהם קבצים וכו' (אפילו חבר שמגיע עם לפטופ ואתה רוצה להעביר לא סרט או תמונות או משהו).
שם לב שכל תעבורה בתוך הרשת הפנימית תוכל באמת להינות מרשת מלאה של 1 גיגה.
ב. במחשבה לעתיד אפשר לקוות שמוקדם או מאוחר יהיה לך חיבור אינטרנט יותר מהיר. אפילו בחיבור של 200 מגה של הוט סביר מאד שתגיע ליותר מ-100 מגה במכשיר בוודד בשימושים מסוימים (שלא לדבר על חיבור הסיבים שיש לברי מזל). שם לב שלרשת קווית יש סנכרון או ב-100 מגה (על 4 גידים) או ב-1 גיגה (על 8 גידים) - למיטב ידעתי כרטיס רשת קווי לא יכול להסתכרן על שום דבר באמצע.
אגדיש גם שסטרימינג של נגיד איכות 1080p מהאינטרנט זה בערך 5 מגהביט. אם זה כל מה שאתה עושה אתה אולי אפילו יכול להסתפק בחיבור של 10 מגהביט... (לחילופין חיבור של 100 מגה מלא יכול לסחוב כ-4 סטרימינג שונים של 4K במקביל).
הכל שאלה של מה הצרכים שלך. עדיין לא הייתי מתקין כבלים דפוקים בקיר רק בגלל שהיום אתה לא חייב חיבור של 1 גיגה מלא.
·
אם כל המכשירים אך ורק "מדברים" עם האינטרנט והחיבור שלך לאינטרנט מוגדל לחבילה המקרטעת של *עד* מאה מגה של בזק אז באמת אין גם חיבורים של 100 מגה בלבד ברשת הפנימית זה מעל ומעבר.
אבל:
א. יותר ויותר יש גם שימושים בתוך הרשת הביתית כמו לדוגמא להזרים סרטים מ-NAS או שרת מדיה שרץ על המחשב הביתי. אולי יש לך כמה מחשבים בבית ואתה מעביר ביניהם קבצים וכו' (אפילו חבר שמגיע עם לפטופ ואתה רוצה להעביר לא סרט או תמונות או משהו).
שם לב שכל תעבורה בתוך הרשת הפנימית תוכל באמת להינות מרשת מלאה של 1 גיגה.
ב. במחשבה לעתיד אפשר לקוות שמוקדם או מאוחר יהיה לך חיבור אינטרנט יותר מהיר. אפילו בחיבור של 200 מגה של הוט סביר מאד שתגיע ליותר מ-100 מגה במכשיר בוודד בשימושים מסוימים (שלא לדבר על חיבור הסיבים שיש לברי מזל). שם לב שלרשת קווית יש סנכרון או ב-100 מגה (על 4 גידים) או ב-1 גיגה (על 8 גידים) - למיטב ידעתי כרטיס רשת קווי לא יכול להסתכרן על שום דבר באמצע.
אגדיש גם שסטרימינג של נגיד איכות 1080p מהאינטרנט זה בערך 5 מגהביט. אם זה כל מה שאתה עושה אתה אולי אפילו יכול להסתפק בחיבור של 10 מגהביט... (לחילופין חיבור של 100 מגה מלא יכול לסחוב כ-4 סטרימינג שונים של 4K במקביל).
הכל שאלה של מה הצרכים שלך. עדיין לא הייתי מתקין כבלים דפוקים בקיר רק בגלל שהיום אתה לא חייב חיבור של 1 גיגה מלא.
- Amir64
-
- גורו

ננסה להסביר.raoul כתב:@Amir64
אני לא שואל כדי להוריד בחשיבות ו\או להוכיח שאני מבין משהו - להיפך, אני מאמין שיש משהו בסיסי שאני לא מבין ואשמח לקבל הסבר....
זוג חוטי נחושת כמו של בזק, בטכנולוגיה הזמינה היום (עדיין לא בישראל), מסוגלת להעביר עד כ- 300 מגה ביט, באורך כבל הכי קצר שאפשר מהדירה, עד לארון סעף ברחוב, קרוב לבית.
בארץ לא מצליחים להתקרב ל- 100 מגה ביט, בחיבור לבזק.
ברשת ביתית, אפילו הישנה והטובה, המבוססת על CAT5E עם סוויצ'ים של גיגה ביט, אתה יכול לחבר לדוגמה 16 התקנים לסוויץ'. כל אחד יכול להעביר מידע עד קצב של 1000 מגה ביט בכל כיוון.
כלומר, אתה יכול להעביר קובץ ממחשב למחשב, במהירות הרבה יותר גבוהה מאשר לקבל אותו דרך האינטרנט.
ואתה יכול לעשות את זה מכל המחשבים במקביל.
בדוגמה של סוויץ' 16 פורטים, אתה יכול לדוגמה להוריד סרט מהאינטרנט, במלוא רוחב הפס שיש לך, ובמקביל להעתיק משבעה מחשבים לשבעה מחשבים אחרים קבצים במהירות 1 גיגה ביט לשניה.
או לחילופין, כל אחד בבית יכול להזרים ברשת סרט 4K באיכות מקסימאלית, ולא להפריע לשימושים האחרים.
אבל... אם כולם מנסים לראות סטרים של איזה סרט ישירות מהאינטרנט, כולם ייחנקו מרעב לקצת רוחב פס.
שום דבר לא יזוז.
כלומר, התכנון של התשתית הוא לפי קצב העברת נתונים בתוך הבית, ברשת המקומית, ולא לפי מהירות היציאה לאינטרנט.
עכשיו על קטע של כבל שלא מלופף כמו שצריך, נוצרות הפרעות למידע, ויתגלו שגיאות.
הפרוטוקול יוריד את מהירות העברת הנתונים.
יופעלו מנגנוני תיקון שגיאות, ובקשות למידע שיישלח שוב כי הגיע לא תקין.
בהעברת קבצים, לא כל כך נורא, כל עוד יש חיבור המהירות תרד, אבל הקבצים יעברו בסוף. (כל עוד החשיפה לשגיאות היא לא ברמה קריטית, שהחיבור יפסיק לעבוד)
אבל בסטרימינג, או שיחות וידאו, וכדומה, אין בקשה לשליחת מידע מחדש. כל מה שהגיע לצד השני של הכבל לא תקין, הולך לפח.
ולכן חשוב שהתשתית הביתית לא תהיה עם נקודות מיותרות בהן יש סיכוי לפגיעה באיכות הקו.