מסך במקום מפסקים
ככל שהבית החכם מתקדם מהפסקים הישנים מתחילים להרגיש כמו משהו פרה היסטורי.
אישתי נכנסת למטבח, החיישן מדליק את האור. אישתי יוצאת מהמטבח ומכבה אותו במקום לתת למערכת לכבות לבד. כשהיא תבוא אחרי שעה למבטח שוב להדליק את האור של המטבח והפינת אוכל המפסקים יהיו לא מסונכרנים וזה מציק לה (וגם לי אני מודה)
אצל בן משפחה ראיתי מין פאנל מגע כזה של 10 כפתורים פשוטים שרשום על כפתור מה הוא עושה: מטבח, פינת אוכל , סלון וכו'... ככה כשמישהו מדליק את האור מפנאל אחר הפנאל השני מסתנכרן ויש חיווי קטן שמראה איזה אור דולק איפה.
ניסיתי למצוא משהו דומה ל Z WAVE אבל לא מצאתי, אם יש למישהו אשמח לקישור.
אלטרנטיבה נוספת היא לקנות 3-4 טאבלטים סינים שיעשו בדיוק את זה, הבעיה היא הממשק המכוער של ה'ורה'. אז חשבתי אולי יש עוד אלטרנטיבות, כמו אפליקציה שאפשר להגדיר בה מסכים, למשל מסך "קומה תחתונה" שבו מגדירים את כל הכפתורים הרלוונטים לקומה התחתונה ופשוט למקם את הטאבלט על הקיר
אישתי נכנסת למטבח, החיישן מדליק את האור. אישתי יוצאת מהמטבח ומכבה אותו במקום לתת למערכת לכבות לבד. כשהיא תבוא אחרי שעה למבטח שוב להדליק את האור של המטבח והפינת אוכל המפסקים יהיו לא מסונכרנים וזה מציק לה (וגם לי אני מודה)
אצל בן משפחה ראיתי מין פאנל מגע כזה של 10 כפתורים פשוטים שרשום על כפתור מה הוא עושה: מטבח, פינת אוכל , סלון וכו'... ככה כשמישהו מדליק את האור מפנאל אחר הפנאל השני מסתנכרן ויש חיווי קטן שמראה איזה אור דולק איפה.
ניסיתי למצוא משהו דומה ל Z WAVE אבל לא מצאתי, אם יש למישהו אשמח לקישור.
אלטרנטיבה נוספת היא לקנות 3-4 טאבלטים סינים שיעשו בדיוק את זה, הבעיה היא הממשק המכוער של ה'ורה'. אז חשבתי אולי יש עוד אלטרנטיבות, כמו אפליקציה שאפשר להגדיר בה מסכים, למשל מסך "קומה תחתונה" שבו מגדירים את כל הכפתורים הרלוונטים לקומה התחתונה ופשוט למקם את הטאבלט על הקיר
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ה"טריק" ב Z-Wave של שליטה בתאורה אחת דרך כמה מפסקים הוא שיש רק מפסק אחד שבאמת מחובר לתאורה. יתר המפסקים מסתנכרנים עם הראשון דרך Group Association או שמקבלים פקודות דרך הרצת תרחישים במערכת בית חכם.
מה שאתה מחפש מבחינת יכולות עיצוב מאוד דומה למה שמציעים במערכת ה openHAB שהיא מערכת פתוחה הרצה על מחשב שיכול להיות גם Raspberrie Pi קטן וזול. המערכת דורשת מהמשתמש לתכנן ולעצב את ממשק המשתמש בעצמו ומציעה מספר אפשרויות שאחת מהן זו HABPanel המיועד למסכי מגע או טבלטים שמתקינים על הקיר.
קשה לי להמליץ על openHAB למי שאין לו עדיין נסיון או שלא מוכן נפשית לעקומת הלמידה החדה ולדרישות הזמן וההשקעה.
מה שאתה מחפש מבחינת יכולות עיצוב מאוד דומה למה שמציעים במערכת ה openHAB שהיא מערכת פתוחה הרצה על מחשב שיכול להיות גם Raspberrie Pi קטן וזול. המערכת דורשת מהמשתמש לתכנן ולעצב את ממשק המשתמש בעצמו ומציעה מספר אפשרויות שאחת מהן זו HABPanel המיועד למסכי מגע או טבלטים שמתקינים על הקיר.
קשה לי להמליץ על openHAB למי שאין לו עדיין נסיון או שלא מוכן נפשית לעקומת הלמידה החדה ולדרישות הזמן וההשקעה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
@Catskinner
·
אני מניח שאני לא הראשון שמרגיש צורך במסך מגע עם כל האופציות אז בשלב זה הדרישות שלי לא מסובכות מספיק בשביל להתעסק עם דברים מורכבים, אבל אולי אפשר לשלב?
אני לא כל מכיר את openHUB מההמינימום הדרוש כדי לחבר את המחשב הבייתי לרשת ה zwave?
·
אני מניח שאני לא הראשון שמרגיש צורך במסך מגע עם כל האופציות אז בשלב זה הדרישות שלי לא מסובכות מספיק בשביל להתעסק עם דברים מורכבים, אבל אולי אפשר לשלב?
אני לא כל מכיר את openHUB מההמינימום הדרוש כדי לחבר את המחשב הבייתי לרשת ה zwave?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
HAB, לא HUB. זה קיצור ל Home Automation Bus. הדרישות הבסיסיות ביותר ל openHAB זה Raspberrie Pi עם כרטיס זכרון שעליו יושבת מערכת ההפעלה. מוסבר בקישור הזה. לשליטה בהתקני Z-Wave תצטרך גם בקר כמו ה Aeotec USB Controller המומלץ.
אני כבר לא זוכר אם לך אמרתי את זה כבר בעבר אבל מערכות בית חכם זה שוק נישה. הברירות שלך זה או לשלם לא מעט כסף לחברה שתעשה את כל העבודה, או שתתלבש על זה בעצמך ותשקיע בזה הרבה זמן או שתסתתפק במה שיש לך.
למען שיפור הגאווה הלאומית אני חייב לציין שיש חברה ישראלית שיכולה לתת לך פתרון לדרישות שלך. מדובר בחברת Vitrea מראשון לציון ויש לה בדיוק את מה שאתה רוצה. לעפר לאור הייתה חוויה לא רעה עם האינטגרציה של המפסקים שלהם בתוך הבית שלו והוא פרסם כאן באתר מאמר על זה.
אני כבר לא זוכר אם לך אמרתי את זה כבר בעבר אבל מערכות בית חכם זה שוק נישה. הברירות שלך זה או לשלם לא מעט כסף לחברה שתעשה את כל העבודה, או שתתלבש על זה בעצמך ותשקיע בזה הרבה זמן או שתסתתפק במה שיש לך.
למען שיפור הגאווה הלאומית אני חייב לציין שיש חברה ישראלית שיכולה לתת לך פתרון לדרישות שלך. מדובר בחברת Vitrea מראשון לציון ויש לה בדיוק את מה שאתה רוצה. לעפר לאור הייתה חוויה לא רעה עם האינטגרציה של המפסקים שלהם בתוך הבית שלו והוא פרסם כאן באתר מאמר על זה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
@haimbl
אתה יכול להחליף את המפסקים ללחצנים קפיציים ואז אין בעיה של סנכרון - הם תמיד באותו מצב.
אתה יכול להחליף את המפסקים ללחצנים קפיציים ואז אין בעיה של סנכרון - הם תמיד באותו מצב.
@haimbl
·
במקום מסך- יכול להיות שלחצני סצינות יהיו פתרון מתאים?
לגבי הלחצנים- אתה יכול להתקין לחצן קפיצי מואר, כאן היה דיון על זה
·
במקום מסך- יכול להיות שלחצני סצינות יהיו פתרון מתאים?
לגבי הלחצנים- אתה יכול להתקין לחצן קפיצי מואר, כאן היה דיון על זה
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
לא הבנתי איך מפסקים יעזרו - גם איתם לא תדע אם האור דולק בחוץ. כמו שכתבו מעלי, לחצן מואר זה כנראה הפתרון בשבילך.haimbl כתב:@DudeShemesh
·
רעיון חצי טוב. לפנים הבית זה כנראה מספיק טוב, אבל לתאורת חוץ אני לא אדע אף פעם אם הדלקתי או כיביתי את האור. ואז אנחנו שוב מערבבים מפסקים...
·לא אמרתי שמפסקים פותרים. אני כראה עם צפסקים רגילים ויש לי את הבעיה. אני מדבר על מסך מגעDudeShemesh כתב:לא הבנתי איך מפסקים יעזרו - גם איתם לא תדע אם האור דולק בחוץ. כמו שכתבו מעלי, לחצן מואר זה כנראה הפתרון בשבילך..........
- דומיקון
- עוסק בתחום

- תגובות: 886
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 146 פעמים
יש מוצר חדש של IFEEL , שהוא מסך מגע שניתן להתאים + 6 (!) ממסרים מובנים שניתן לתכנת (תריס + ארבע תאורות... 3 תריסים , 6 תאורות וכו'...)
להלן לינק למוצר -
http://www.touchwand.com/products/glass-touch-panel/
בדקתי תאימות מול ורה - עובד בתדר 916Mhz
נכנס לקופסא גויס 3 מקום.
להלן לינק למוצר -
http://www.touchwand.com/products/glass-touch-panel/
בדקתי תאימות מול ורה - עובד בתדר 916Mhz
נכנס לקופסא גויס 3 מקום.
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
- דומיקון
- עוסק בתחום

- תגובות: 886
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 146 פעמים
·לא יודע בדיוק, מעריך שבאזור 1000 ש"חhaimbl כתב:@דומיקון
·
מה המחיר של מוצר כזה?...
למוצר 6 ממסרים + מסך מגע - כלומר - לכאורה חוסך מחיר של 3 מודולים + מחיר מסך הפעלה בלתי מוגבל להפעלת תרחישים
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר