Frequency Sweep ב 5.1
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
יש הרבה Frequency Sweeps זמינים אונליין, אבל כל מה שמצאתי הוא חד/דו ערוצי. אני מחפש משהו שיאפשר לי לבדוק כל ערוץ בנפרד (כולל LFE). מישהו מכיר?
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

מישהו?
@DudeShemesh
אתה יכול לייצר אותם בעצמך בaudacity (חינמי). צריך רק לסמן משהו קטן בהגדרות ולבדוק את המיפוי של הערוצים.
https://shkspr.mobi/blog/2015/07/export ... n-audacity
אתה יכול לייצר אותם בעצמך בaudacity (חינמי). צריך רק לסמן משהו קטן בהגדרות ולבדוק את המיפוי של הערוצים.
https://shkspr.mobi/blog/2015/07/export ... n-audacity
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

@BUGY
רוצה לשחק עם הגדרות crossover, ו large vs small ולהתרשם איך זה משפיע על תדרים שונים בערוצים שונים.
@evgenetic
תודה, אנסה. מוזר שאין דבר כזה כבר מוכן.
רוצה לשחק עם הגדרות crossover, ו large vs small ולהתרשם איך זה משפיע על תדרים שונים בערוצים שונים.
@evgenetic
תודה, אנסה. מוזר שאין דבר כזה כבר מוכן.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·יש לך אפשרות ברסיבר לשים רעש לבן לכל ערוץ בנפרד. מעולה למדידת SPL.DudeShemesh כתב:@BUGY
@evgenetic
תודה, אנסה. מוזר שאין דבר כזה כבר מוכן....
שים לב שאתה מייצר גלי סינוס, מוזיקה מורכבת אחרת לכן זה לא תמיד יתן לך מדד אמיתי לגלים עומדים וכדומה.
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

@BUGY
ברור, אבל אני רוצה להתרשם באוזניים מתדרים שונים, לא למדוד SPL. כמו-כן, נדמה לי שמה שיוצא מהרסיבר משמש לכיול, ולכן אינו מושפע ממנו.
ברור, אבל אני רוצה להתרשם באוזניים מתדרים שונים, לא למדוד SPL. כמו-כן, נדמה לי שמה שיוצא מהרסיבר משמש לכיול, ולכן אינו מושפע ממנו.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
·BUGY כתב:סתם שאלה, למה אתה צריך את זה?...
כי הסוויפ הוא בדרך כלל מ 20 ועד ל 120 ואם רוצים להתרשם מאיך זה נשמע סביב תדר החיתוך ( בדרך כלל 80hz )
אז צריך משהו שנשלח לפחות גם לשלישיה הקדמית.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

@Lior_M
בדיוק. הייתי רוצה sweep כזה גם בכל ערוץ בנפרד (לבדוק איך כל ערוץ מתנהג עצמאית סביב החיתוך), וגם כולם ביחד על מנת לשמוע את המכלול.
מכיר משהו?
בדיוק. הייתי רוצה sweep כזה גם בכל ערוץ בנפרד (לבדוק איך כל ערוץ מתנהג עצמאית סביב החיתוך), וגם כולם ביחד על מנת לשמוע את המכלול.
מכיר משהו?
- BUGY
- חבר מכור קשה

אוקי, זה מה שחשבתי. רק שתבין, זה לא כזה טוב. כשאתה מנגן תוכן אמיתי מכל הרמקולים והסאב, זה יוצר אינטרקציות, הנמכה, הגברה ושיבוש הסאונד. כשתשמע גל סינוס מרמקול יחיד, זה לא ישקף את המציאות. בפועל יתכן ותהיה לך ירידה ב100 הרץ בגלל התנגשות גלים וקפיצה ב80 בגלל גל עומד וזה רק כשכל הרמקולים פועלים. כל תדר יוצר בעיה אחרת ויש אין סוף שילובים בין שני רמקולים, כשיש לך 5 וסאב והחדר הספציפי, אז הסיפור נהיה מאוד מורכב ואין שום צורך לנסות לפרק אותו לגורמים, אתה לא תצאה מזה.
אם כבר, מה שנכון לעשות זה לנגן בכל המערכת אבל עם חיתוך שונה כל פעם פעם. זה יתן לך את האפקט הסופי עם כל המכלולים.
יש סיבה שאין את התוכנה שאתה מבקש.
אם כבר, מה שנכון לעשות זה לנגן בכל המערכת אבל עם חיתוך שונה כל פעם פעם. זה יתן לך את האפקט הסופי עם כל המכלולים.
יש סיבה שאין את התוכנה שאתה מבקש.
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

@BUGY
זה יותר בשביל ההתרשמות שלי מאשר בשביל כיול. אני רוצה לשחק ולהתנסות עם זה.
זה יותר בשביל ההתרשמות שלי מאשר בשביל כיול. אני רוצה לשחק ולהתנסות עם זה.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·תראה, לא דיברתי על כיול בשום שלב של השיחה, גם עכשיו לא. אני מדבר על התרשמות. אתה צריך להבין איך הגלים מתנהגים בחלל ואז תבין שלשמוע מרמקול בודד זאת טעות גם להתרשמות. רוצה שניה לראות למה הרמקול מסוגל? נתק את שאר הרמקולים בין עם בתוכנה, במחשב, או ברסיבר בהגדרות או פשוט פיזית תשלוך שניה את אחד הכבלים. תתרשם מהיכולת של הרמקול ותחליף לרמקול הבא. קצת יותר מציק אבל מהר יותר מלחפש תוכנה חצי יום.DudeShemesh כתב:@BUGY
זה יותר בשביל ההתרשמות שלי מאשר בשביל כיול. אני רוצה לשחק ולהתנסות עם זה....
בכל מקרה, שים לב שגל סינוס יכול לגמור לך את המגבר והסאב די מהר עם תשאר על תדר לא טוב, תדר שבו העכבה של הרמקול יורדת מתחת למה שהרסיבר שלך יכול לספוג מעל כמה שניות בודדות. אז תזהר, במיוחד בתדרים הנמוכים מ250 הרץ. את תישאר על תדר יחיד הרבה זמן.
בכל מקרה, אני אוהב את האתר הזה:
http://www.szynalski.com/tone-generator/
על הדרך תתחיל בלהבין (זה על קצה המזלג):
https://www.audioholics.com/room-acoustics/listening-room-acoustics-1
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

@BUGY
תודה. בתיאוריה אני דווקא שולט מצוין, אבל אני מחפש התנסות פרקטית, ולהבין באוזניים מה זה אומר.
לגבי נזק, לא נשמע לי סביר - יש מקומות שאפילו ממליצים לכייל כך (גלי סינוס, כשכל פעם קופצים שליש אוקטבה, ומדידת SPL, מיצוע, וכו').
תודה. בתיאוריה אני דווקא שולט מצוין, אבל אני מחפש התנסות פרקטית, ולהבין באוזניים מה זה אומר.
לגבי נזק, לא נשמע לי סביר - יש מקומות שאפילו ממליצים לכייל כך (גלי סינוס, כשכל פעם קופצים שליש אוקטבה, ומדידת SPL, מיצוע, וכו').
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אז חסר לך עוד תיאוריהDudeShemesh כתב:@BUGY
לגבי נזק, לא נשמע לי סביר - יש מקומות שאפילו ממליצים לכייל כך (גלי סינוס, כשכל פעם קופצים שליש אוקטבה, ומדידת SPL, מיצוע, וכו')....
הרי לכל רמקול יש עכבה משתנה ויש ירידות גם לכיוון ה2 אוהם ויש רמקולים עם ירידות פחות מזה. המגבר שלך לא נועד לזה, אלה עם כן יש לך מגבר רציני אשר מראש תוכנן לרדת ל2 אוהם, אחרת אם תאצור על התדר הבעייתי, ותישאר שם זמן מה על ווליאום סביר, אתה יכול לגרום נזק למגבר.
אכן ממליצים לכייל כך, אבל גם תמיד אומרים לא להישאר על אותה התדר הרבה זמן וגן לתת למגבר לנוח, בין אם זה הרסיבר או הסאב. אז הנה ,אני אומר לך, ראה הוזהרת.
אני ממליץ לך על הדרך למצוא את כל הרהיטים המזמזמים בחדר
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

@BUGY
מן הסתם תמיד יש מה ללמוד.
בכל מקרה, מה שאתה מדבר עליו לא נראה לי רלבנטי ל sweep, שגם ככה עולה מתדר לתדר אחרי זמן קצר.
מן הסתם תמיד יש מה ללמוד.
בכל מקרה, מה שאתה מדבר עליו לא נראה לי רלבנטי ל sweep, שגם ככה עולה מתדר לתדר אחרי זמן קצר.