סלקום TV מחליפה שיטת שידור ברשת בזק

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
YanivPL פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 384 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #1 

שתי החברות החלו בניסויים לקראת המעבר לשיטת שידור במולטיקאסט שתיושם החל מהשנה הבאה

[imgbig]https://images.globes.co.il/images/NewG ... 161420.jpg[/imgbig]

בזק וסלקום עורכות ניסוי לקראת המעבר של סלקום לשידור בשיטת מולטיקאסט (Multicast). הגידול במספר המנויים ברשת סלקום הופך את המולטיקאסט לשיטת שידור כלכלית יותר עבור סלקום, ועל-פי התוכניות עד תחילת השנה הבאה, היא תשלים את המעבר, שאגב יקרה בצורה שקופה מבחינת הלקוחות. לסלקום יש מעל ל-200 אלף לקוחות טלוויזיה.

כיום משדרת סלקום את שידורי הטלוויזיה שלה (סלקום TV) על גבי הרשת של בזק בשיטה שנקראת יוניקאסט (Unicast). מדובר בשיטה שבה התשדורת בין הרשתות מתבצעת מנקודה לנקודה, כפי שנפוץ ברשת האינטרנט או בשידורי VOD למשל. בשיטת המולטיקאסט הנתונים מופצים ממקור אחד לקבוצת יעדים.

לדוגמה, בשיטת היוניקאסט היום, אם על MSAG (מתג תקשורת) של בזק יושבים 100 לקוחות של סלקום, וכל אותם לקוחות צופים במשחק כדורגל, אז סלקום משדרת את המשחק ל-MSAG 100 פעמים כפול 6 מגה שנדרשים לכל לקוח HD. מדובר על 600 מגה שסלקום נדרשת לשלם עבורם לבזק.

בשיטת המולטיקאסט סלקום מפיצה את התוכן פעם אחת בלבד ל-MSAG, ובזק מפיצה אותו לאותם 100 לקוחות. כמובן שהמחיר של ההפצה במולטיקאסט פר מגה הוא יותר יקר מאשר ביוניקאסט, אבל בסך-הכול, החל מהיקף מנויים מסוים, יותר כדאי כלכלית לסלקום לעבור שיטת שידור. בשולי הדברים נזכיר רק כי את המחיר להפצת השידורים קובע משרד התקשורת.

סלקום ובזק נדרשות להיערכות מוקדמת לצורך המעבר, וזו הסיבה שהן החלו בניסוי, שצפוי להתרחב עד ליישום מלא בתחילת השנה הבאה. השינוי יאפשר לסלקום להסתמך פחות על שידורי ה-DTT (הטלוויזיה הדיגיטלית "עידן פלוס" שאינו מאפשר העברת שידורים באיכות HD), ויאפשר לה להציע את שידוריה ביתר קלות דרך אפליקציות או טלוויזיות חכמות ללא צורך בממיר.

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001254944

rmysknzy
טרול
טרול
תגובות: 283
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

"השינוי יאפשר לסלקום להסתמך פחות על שידורי ה-DTT (הטלוויזיה הדיגיטלית "עידן פלוס" שאינו מאפשר העברת שידורים באיכות HD)"

עצוב שעידן פלוס תקוע ב HD רק בגלל סחבת.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #3 

לא, הוא תקוע בגלל כסף.

אף אחד לא מעונין לסבסד את עלות שידורי ה-HD של הערוצים המסחריים, לא משרד האוצר ולא הערוצים עצמם

Mad-Dog
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4287
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 475 פעמים

שליחה #4 

השאלה האם יישאר איכות 720p נחותה או יהיה שיפור לאור החיסכון הדרמטי שלהם בעלויות רוחב פס

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78815
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #5 

מעולה. משמעות הדבר היא שלא יעלה להם כמעט כלום לשדרג את השידורים ל-1080 עבור תכני עידן+.

גם ככה אני מתנדנד אם להשאיר את חשבון היס שלי הלאה. יש סיכוי רב שהסוויץ' הזה יגרום לי לעבור לחלוטין...

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #6 

אז למה אתה לא עובר לסטינג היום? הם עם 1080, לא?

ilane
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #7 

Multicast לא מתאים לשידור על האינטרנט, הוא מתאים לרשתות פנימיות. כנראה שיהיה מדובר בלקוחות שהם על "תשתית סלקום" בשוק הסיטונאי, גם במקרה כזה לדעתי יהיה צורך בראוטר בייתי מיוחד או לפחות רק בכזה שסלקום/בזק יספקו והלקוח לא יוכל לקנות ראוטר משלו.

rmysknzy
טרול
טרול

שליחה #8 

oferlaor כתב:מעולה. משמעות הדבר היא שלא יעלה להם כמעט כלום לשדרג את השידורים ל-1080 עבור תכני עידן+.

גם ככה אני מתנדנד אם להשאיר את חשבון היס שלי הלאה. יש סיכוי רב שהסוויץ' הזה יגרום לי לעבור לחלוטין...
...
·

לחברות האלה זה טוב

אבל מה עם הצרכנים? שמים עלינו פס עד שמתקנים תקלה

בטענה שאין צפי לתיקון

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 28,00.html

NetanelAzu
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 458
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #9 

@rmysknzy
·יש לך סלקום? שמת לב לתאריך של הכתבה?

rmysknzy
טרול
טרול

שליחה #10 

שמתי לב

אבל זה מטריד אותי שבזמן הזה שסלקום לא טרחה להתנצל על השירות הגרוע שהיה

תוכל להבטיח לי שתקלה כזאת שאורכת הרבה מאוד זמן לא תחזור על עצמה?

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”