חיבור 1000 מגה של פרטנר לראטור E4200 V1 - עזרה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
ליקר פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1084
הצטרף: אוגוסט 2007
מיקום: חולון
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

טוב ככה אשתדל לעשות את זה קצר כמה שפאשר :)).

עבדתי בראטור שלי E4200v ב2 גרסאות שעבדו ממש מעולה בחיבור של בזק עד 100 מגה
1.
https://advancedtomato.com/downloads/router/e4200v1
הגרסה האחרונה .

2.
https://dd-wrt.com/support/other-downlo ... com_K3X%2F


לאחר חיבור פרטנר ל1000 מגה הייתי מוגדר בחיבור dhcp והמהירות שקבלתי ב2 הגרסאות האלה לא עברה את ה100.

הורדתי את הגרסא המקורית של הראטור מאתר הרשמי של סיסקו והגדרתי לחיבור של 500 מגה + (כמה מעולה )

בקשתי מפרטנר להחליף את החיבור של לחייגן (צריך למצלמות וכוכו') והינה התחילו הבעיות.

בגרסה המקורית אני מקבל כמעט 80.
(חיבור מחשב ישירות והקמת חייגן PPOE עובד פיקס !!)

החזרתי את 2 הגרסאות שרשמתי למעלה ורק בגרסה של DD-WRT אני מקבל כמעט 300 מגה . גם בקושי .
בגרסה של tomatoT
ההגעתי ל100 בדיוק

קיצר לא יודע מה לעשות . ??

אשמח לעזרה

FunnyName
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
הצטרף: אוגוסט 2018
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

מאוד פשוט:
בדר"כ קושחת צד שלישית אין לי CTF או כל OFFLOAD כלשהו.
כשאתה עם TOMATO וכו' אתה תקבל לפי הכוח של המעבד של הנתב, עד 300 מגה לכל היותר.
חייגן מצריך שימוש גבוה יותר של מעבד.
בחיבור ללא חייגן הנתב הנל מגיע ל600 מגה בלחץ. (עם הקושחה המקורית בגלל CTF)

בשביל לקבל מהירות של 1 גיגה תצטרך להחליף נתב, זה הכל.

fighter
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1144
הצטרף: מאי 2007
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #3 

למה החלפת לחייגן?

ליקר פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1084
הצטרף: אוגוסט 2007
מיקום: חולון
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

FunnyName כתב:מאוד פשוט:
בדר"כ קושחת צד שלישית אין לי CTF או כל OFFLOAD כלשהו.
כשאתה עם TOMATO וכו' אתה תקבל לפי הכוח של המעבד של הנתב, עד 300 מגה לכל היותר.
חייגן מצריך שימוש גבוה יותר של מעבד.
בחיבור ללא חייגן הנתב הנל מגיע ל600 מגה בלחץ. (עם הקושחה המקורית בגלל CTF)

בשביל לקבל מהירות של 1 גיגה תצטרך להחליף נתב, זה הכל.
...
ואי !!! להחליף : לא ניתן לעשות לו :roll:overclock

(לא הבנתי מה זה CTF?) 8O


https://www.cnet.com/reviews/linksys-ea ... -review/2/

זה יעשה את העבודה?

איזה מעבד אני צריך ? (אשמח לקישור ).


רגע !!! אז למה במפרט שלו רשום WAN שהוא גיגה ? ובTELNET גם רואים שהחיבור הוא 1 גיגה

* החלפתי לחייגן כי אני צריך חיבור מרחוק הביתה לכל הציוד שלי וDhcp לא נותן לי מענה



·

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
הצטרף: פברואר 2012
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #5 

@ליקר
·

יש פה 3 דברים שונים (קשורים בצורה מסוימת אבל חושב להבין את ההבדל):

1. המהירות של הפורט WAN - זה פשוט המהירות של "כרטיס הרשת" של יציאת ה-WAN בראוטר. מצוין שזה גיגה - אם כל שאר "הרכיבים" יעמדו בקצב של גיגה אתה באמת תקבל גיגה (ספוילר הם לא).

2. מהירות של ה-NAT - התפקיד העיקרי של הראוטר הוא להפריד בין ה-LAN ל-WAN (בין הרשת המקומית לחיבור לאינטרנט). הניתוב בין ה-WAN ל-LAN (ולהיפך) אינו אוטומטי ותלוי בהרבה פרמטרים שאפשר להגדיר ולכן קשה עד בלתי אפשרי לעשות בחומרה. לעשות כל זאת בתוכנה בלבד בקצבים גבוהים מחייב מעבד מפלצתי (שלרב הראוטרים אין). מה שכן במגבלות מסוימות, הרבה ראוטרים היום תומכים בהאצה חומרתית של הניתוב - מה שנקרא גם NAT hardware או CTF.
שם לב להבדל בין זה לבין הפורטים של ה-LAN, שם יש switch שברמה החומרתית מעביר מידע ברשת המקומית, בלי שום הסתכלות על הפקטות ובלי חוכמות ולכן בפורטים האילו אתה תמיד אמור לקבל 1 גיגה מלא.

3. מהירות בחיבור אינטרנט מעל חייגן pppoe - בנוסף לנקודת 1 ו-2 שעדיין רלוונטיות גם הם בחיבור בחייגן יש שלב נוסף של "עטיפת" כל המידע מול הרשת החיצונית. שוב בשביל להגיע לקצבים גבוהים חייבים או מעבד מפלצתי או האצת חומרתית של ה-pppoe.

כעת אפשר לדבר על המקרה של ה-E4200, שבמקרה יש לי אותו ואני מריץ עליו ddwrt:

המעבד של ה-E4200 בהחלט אינו מפלצתי ולכן השאלה האם אתה מצליח להפעיל האצה חומרתית (ולא משתמש בחייגן):

אני כרגע מריץ את dd-wrt.v24-30880_NEWD-2_K2.6 שאינו תומך בהאצה חומרתית ומקבל מהירות של כ-150 מגה בין ה-WAN ל-LAN (לכיוון אחד כ-120 מגה ולכיוון השני 180 אם אני זוכר נכון).
לפי הדף שלו ב-ddwrt:
K3X mega is the recommended build version for this router, and supports SFE accelerated NAT after build 33006.
...
האם בדקת את גירסת ה-K3X בבילד מעל 33006? האם עשית ריסט 30-30-30 ובדקת בהגדרות factory וללא חייגן? דברים כגון QoS וכאלה יבטלו את האצה החומרתית (כי ה-QoS נעשה בתוכנה אז אתה לא יכול לקבל את שניהם, בחיבורים כאלה מהירים כרגיל אפשר להסתדר בלי QoS). אם אתה עדיין לא מקבל מהירות מתאימה עם הגדרות factory אז כנראה צריך לאפשר בהגדרות של ddwrt את ההאצה החומרתית - צריך לחפור קצת בפורמים של ddwrt או לשאול שם בשירשור מתאים.

אישית לא בדקתי את גירסאות ה-K3X כי אני משתמש ב-E4200 רק כ-AP ולכן אין שום משמעות מבחינתי ל-hardware NAT ואני מפחד/מתעצל מסיבוכים בשידרוג הקושחה.

חייגן pppoe זה כבר נושא אחר שדורש האצה חומרתית של pppoe שלמיטב ידעתי אין אפשרות להפעיל ב-E4200 אז אל תצפה למהיריות גבוהות עם חייגן pppoe.
אם יש לך אפשרות לעבוד בלי חייגן, לפחות מבחינת "העומס" על הראוטר הביתי שלך אז חיבור ב-DHCP הרבה יותר טוב. דברים כמו "חיבור מרחוק הביתה לכל הציוד שלי" ממש אבל ממש לא קשורים בשום צורה להאם החיבור WAN שלך הוא DHCP או pppoe (אם רוצים ממש לדייק אז דווקא חיבור של pppoe יכול להקשות על הגדרת VPN בגלל נושאים כמו MTU ודברים אחרים שאני לא מכיר).

האופציות שלך כמו שאני רואה אותם:

א. אם יש לך סיבה ממש טובה שאתה חייב חייגן (הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה זה עילוצים שפרטנר מכתיבים) ואתה רוצה קצבים נורמליים אז לדעתי תשכח מלהשתמש ב-E4200 כראוטר (עדיין אפשר להשתמש בו כ-AP).

ב. אם אתה חוזר לחיבור DHCP, לפי מה שאתה בעצמך ראית בקושחת stock, ה-E4200 יכול להגיע לאיזור ה-500+ מגה בעזרת האצה חומרתית. לפי מה שאני קורא גם ב-ddwrt בגירסאות מעודכנות ועם קונפיגורציה מתאימה אפשר להגיע לקבצים האילו.

אם אתה מחליט לשדרג נתב אז הייתי תחפש משהו שיכול להחזיק מהיריות של גיגה בחייגן pppoe (גם אם כרגע אתה מתחבר ב-DHCP לך תדע איזה אילוצים יהיו בעתיד). יש הרבה שירשורים בנושא כמו:
https://www.hometheater.co.il/vt300135.html
https://www.hometheater.co.il/vt304483.html
https://www.hometheater.co.il/modules.p ... c&start=30

אני אעלה בפניך עוד אופציה: לקנות ראוטר "נטו" (ללא AP) ולהמשיך להשתמש ב-E4200 כ-AP בלבד. אם אתה מחפש ראוטר "נטו" מתקדם עם ביצועים מצוינים, כולל בחיבור pppoe, ותמיכה מלאה בגישה מרחוק בעזרת VPN, במחיר מצחיק אני יכול להמליץ על ה-ER-X. שם לב רק שהוא יכול להחזיק מקסימום של 1 גיגה upload+download ביחד (הוא יכול לדוגמא להחזיק 900 מגה הורדה ו-100 העלאה אבל הוא לא יחזיק 900 מגה הורדה ו-500 מגה העלאה - במקרה כזה או ההורדה או ההעלאה או שניהם יפגעו כך שהסה"כ יהיה כ-1 גיגה) ושיש לו כרגע בעיה להפעיל האצת ipsec עם ipv6 ו/או L2TP. אם אתה צריך יותר מזה אתה יכול לשקול erlite או edge router 4 או להריץ pfsense על מכונה מתאימה.

גילוי נאות: אני כרגע מריץ erlite כראוטר ראשי ו-E4200 כ-switch + AP בלבד ומאד מרוצה. בעתיד אוכל לשדרג רק את ה-E4200 כשארצה פתרון אלחוטי יותר חדיש או רק את ה-erlite כשארצה ראוטר יותר חזק (נגיד בשביל קצבי VPN ממש מהירים).

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
הצטרף: מרץ 2013
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #6 

@ליקר
אתה יכול בשקט לחזור לחיבור DHCP ופשוט להגדיר DDNS בנתב שיעדכן לך אוטומטית כתובת DNS קבוע לבית.

FunnyName
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
הצטרף: אוגוסט 2018
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #7 

eran405 הסביר ממש יפה.
ולא הייתי ממליץ נתבים של LINKSYS בכלל, מאוד יקרים ולא שווים את הסכום הנ"ל.
לך על מה שהוא המליץ לך או על מיקרוטיק hap² (כלול wifi).

ליקר פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1084
הצטרף: אוגוסט 2007
מיקום: חולון
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #8 

תודה לכם :))))))

קניתי נתב WER3200 ..
קטע אני מגיע ל 900 (l) :lol: איזה אושר !!!!


(התקנתי את הDD-WRT ותחלו בעיות של WIFI וכו' - מעניין 8O )
!אל תשאל שאלות קשות שלא תשמע שקרים!
!!!אנחנו הישראלים חושבים כול הזמן כחול ותמיד יוצא לבן !!
!!משפט סיני חכם אומר.אם אין לך מה לכתוב,תכתוב משפט סיני חכם!!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”