הכתובות ברשת הופכות למצרך נדיר בשל תשתית מיושנת והצפה במכשירים חכמים שדורשים קבלת כתובת אינטרנט • בראיון ל"גלובס" אומרת אתי שמואלי, מנהלת אגף במשרד התקשורת, כי בקרוב יפורסם שימוע לקראת אימוץ פרוטוקול אינטרנט חדש שיאפשר מספר כתובות בלתי מוגבל...
תקן IPv6 קיים בישראל אך משרד התקשורת מציג את תקן IPv6 כחדש
-
uh99
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3783
- נתן תודות: 1143 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
משרד התקשורת נערך ליום שבו יאזלו כל כתובות האינטרנט
האנטי שלך למשרד התקשורת ידוע לכולם, אבל במקרה הזה אני לא מבין על מה התלונה.
הכתבה עיניינית, מצויין בה שכבר היום יש שימוש של 3% אחוז בארץ - משמע שזה לא חדש בארץ.
זה שגלובס בחרו לרשום כותרת כזאת, זאת לא אשמת המשרד, זאת מהות התקשורת.
הכתבה עיניינית, מצויין בה שכבר היום יש שימוש של 3% אחוז בארץ - משמע שזה לא חדש בארץ.
זה שגלובס בחרו לרשום כותרת כזאת, זאת לא אשמת המשרד, זאת מהות התקשורת.
-
uh99
- חבר מביא חבר

ראשית: לי איין אנטי למשרד התקשורת לראייה היייתי בכנסים שלהם לכן אשמח לראות את ההצהרות של משרד התקשורת מתקיימות ולא כפי שזה קורה כיוםariel-ro כתב:האנטי שלך למשרד התקשורת ידוע לכולם, אבל במקרה הזה אני לא מבין על מה התלונה.
זה שגלובס בחרו לרשום כותרת כזאת, זאת לא אשמת המשרד, זאת מהות התקשורת....
שנית: השימוש של IPv6 הוא לא "פרוטוקול אינטרנט חדש" כפי נאמר ע"י נציגת משרד התקשורת
שלישית: סמכות של IPv6 הוא בידי האיגוד האניטרנט הישראלי ולא באחריות של משרד התקשורת• בראיון ל"גלובס" אומרת אתי שמואלי, מנהלת אגף במשרד התקשורת, כי בקרוב יפורסם שימוע לקראת אימוץ פרוטוקול אינטרנט חדש שיאפשר מספר כתובות בלתי מוגבל...
רביעית: הנושא של התמעת IPv6 כבר נדון בועדת המדע והטכנולוגיה בשנת 2011הפעלת IPv6 במחלף האינטרנט הישראלי (ה-IIX), ובשירותי תשתית השמות (DNS) של ישראל...
משבר כתובות האינטרנט והצורך בשימוש בטכנולוגיית IPV6
חמישית: לשקר איין רגליםסיכום הישיבה, אחרי ששמעתי את הדיון ואת האנשים המתדיינים בכך אני בהחלט מוטרד שישראל לא ערוכה למעבר ל-6 ואני חושב שגם אם לא שנה אז שנתיים אבל הוא מגיע. הבעיה של זמן אבל בסוף הוא מגיע ואם לא ניערך היום נגיע למצב של בעיה גדולה מאד שכל מי שמשתמש היום בכתובות וזה הרבה מאד גופים זה כל הגופים במדינה ללא יוצא מן הכלל, לכן אני ממליץ להכניס לממשלה להיכנס לעניין ולהקים יחידה, כוח משימה שיבדוק את הסוגיה ולדחוף את המערכת למעבר מ-4 ל -6 הדבר חיוני ונחוץ שכל המדינות עברו ארצות הברית, קנדה אוסטרליה, האיחוד האירופי.
אני מאמין שישראל צריכה להיות בחזית הטכנולוגיה ולא מאחורה. יש פה ארץ ידע יכולת לאנשים ואני פונה לאוצר, למנכ"ל משרד התקשורת והשר לפעול בעניין הזה אני חושב שצריך להקים צוות מה עושים ואיך עושים כדי לדחוף את המערכת קדימה. יש ביכולת משרד התקשורת באופן לא פורמאלי, אני לא מציע שתעשו רגולציה של הכתובות אי פי אבל המשרד יכול להיות תנאי מסייע שידחף קדימה הן באמצעות החלטות פרקטיות, ולומר לכל הספקים החדשים אנחנו רוצים שתיערכו כבר היום ל-6 תפסיקו כבר היום למכור מודמים וראוטרים שאין להם 6, לעשות דברים שיקדמו אותו.
לדבר הזה אני מאמין שהדבר הזה לא יקרא מעצמו אני מתכוון לקים עוד שלושה חודשים ועדה לראות אם קרה משהו בעקבות הדיון הזה. אני מקווה לעקוב אחרי זה, אני לוקח את זה לתשומת לב במקום לחכות שיקרה ויעלה לכולם הרבה כסף. עדיף לטפל בזה לכתחילה. יעלה להם הרבה יותר זול.
אני מודה לכל המשתתפים על תרומתם לעניין זה ואני מקווה שנמצא את עצמינו בדרך הנכונה....
-
uh99
- חבר מביא חבר

@Elad8
@IamEzio
האם כתבתי דבר שקר
האם לא חשובה לכם טובת הצרכים הפרטיים
אשמח לדעת 
@IamEzio
האם כתבתי דבר שקר
-
uh99
- חבר מביא חבר

באיחור ניכר משרד התקשורת מוציא לשימוע דרישה לתמיכת המפעילים בפרוטוקול IPv6uh99 כתב:
חמישית: לשקר איין רגלים.........
אייך זה פרוטוקול חדש אם זה כבר קיים אצל אקספון משנת 2013מלאי הכתובות בפרוטוקול הקיים מסתיים ועל רקע הגידול בהתקנים המחוברים לרשת חייב העולם לאמץ פרוטוקול חדש שיאפשר כמעט אינספור כתובות...
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
ספקית בודדת ולא גדולה במיוחד זה לא מה שיביא את הבשורה, ואגב גם באקספון הם לא יודעים איך לתמוך בזה אם יש בעיות. אתה חייב לכפות על הספקיות הגדולות (לכל הפחות בזק בינ"ל, נטויז'ן, סמייל) להטמיע IPv6 וגם לדאוג שאתרים ישראלים גדולים יתמכו בזה ואז גם הספקים הקטנים יותר יצטרפו....
-
uh99
- חבר מביא חבר

גודל החברה לא העניין אלא זה כבר קיים בישראל משנת 2013 
ולא כמו שמשרד התקשורת מציג כתקן חדש בארץ
זה באשמת משרד התקשורת שלא הוסיף את זה לרישיון וכך כל חברת תשתיות או/ו ספקיות תשתיות היו מחייבות לתת IPv6 ללקוחות(W)
world ipv6
ולא כמו שמשרד התקשורת מציג כתקן חדש בארץ
זה באשמת משרד התקשורת שלא הוסיף את זה לרישיון וכך כל חברת תשתיות או/ו ספקיות תשתיות היו מחייבות לתת IPv6 ללקוחות(W)
world ipv6
-
uh99
- חבר מביא חבר

משרד התקשורת הפיץ שימוע בעניין תמיכה בפרוטוקול IPv6uh99 כתב:גודל החברה לא העניין אלא זה כבר קיים בישראל משנת 2013
ולא כמו שמשרד התקשורת מציג כתקן חדש בארץ![]()
world ipv6...
החל פרויקט העברת הכתובות באינטרנט ל-IPv6פותח כדי לפתור את בעיית מיצוי הכתובות בפרוטוקול IPv4, שהולכות ואוזלות ● בקרוב יחלו דיונים בנושא גם בוועדת המדע והטכנולוגיה בכנסת...
אז אפשר לעשות זאת גם בישראל ללא שום בעיה רציניתמספר ספקיות אינטרנט עיקריות בעולם וכמה חברות טכנולוגיה מובילות אפשרו את הגישה באמצעות IPv6 למוצרי ושירותי האינטרנט שלהן במקום התקן הישן, IPv4 ● בין החברות שכבר ביצעו את המעבר ניתן למצוא את פייסבוק, גוגל, סיסקו, קומקאסט, יאהו! ו-AT&T ● עד כה לא דווח על תקלות משמעותיות...
-
uh99
- חבר מביא חבר

משרד התקשורת שוקל לחייב תמיכה ב-ipv6 עד סוף 2018 ולא מחייב על ציוד פרטי
טיוטת תיקון רשיון לעניין IPv6 - מפא חברות
טיוטת תיקון רשיון לעניין IPv6 -חברות רטן ISP

טיוטת תיקון רשיון לעניין IPv6 -חברות רטן ISP
מעניין שאיין שום איזכור על ציוד קצה פרטי בשני טיוטות ברישיונות הללו3 )כל ציוד קצה המסופק ע"י בעל הרישיון יתמוך בפרוטוקול IPv6 .בעל הרישיון
יבצע עדכון גרסת תוכנה מרחוק לכל ציוד קצה המחובר לרשת ושהוא סיפק למנוי,
והקיימת לו גרסת תוכנה על ידי יצרן הציוד, לצורך תמיכה בפרוטוקול IPv6....
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
כל 'ציוד קצה פרטי' מחברה שמכבדת את עצמה צריך לתמוך ב-IPv6.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
-
uh99
- חבר מביא חבר

אכן הצדק איתך, ואך בישראל זה לא כך, לכן הנסוח הזה של משרד התקשורת הוא לטובת בעלי עניין, ולא לטובת הצרכנים הפרטיים.IamEzio כתב:כל 'ציוד קצה פרטי' מחברה שמכבדת את עצמה צריך לתמוך ב-IPv6....
לנו בתור צרכנים פרטיים אין שימוש בIPV6. אני יושב מאחורי הNAT של הפיירוואל שלי בבית/עסק ומרוצה.
מה הצורך שלך בכל הרבה כתובות שאתה כל כך מחכה שיגיע IPV6?
זה לא שזה משפר את המהירות אינטרנט שלך או משהו....להפך רוב האתרים בעולם עדיין לא תומכים IPV6.
מי אמר לך שספקיות לא תומכות IPV6? אני בטוח ב100% שיש לקוחות עסקיים שמשתמשים גם בIPV6...
זה לא שזה משפר את המהירות אינטרנט שלך או משהו....להפך רוב האתרים בעולם עדיין לא תומכים IPV6.
מי אמר לך שספקיות לא תומכות IPV6? אני בטוח ב100% שיש לקוחות עסקיים שמשתמשים גם בIPV6...
-
uh99
- חבר מביא חבר

זה כמו הסיבים שאיין צורך אולי עדיף שנחזור לשנות 80tamos2008 כתב:לנו בתור צרכנים פרטיים אין שימוש בIPV6. אני יושב מאחורי הNAT של הפיירוואל שלי בבית/עסק ומרוצה.
מי אמר לך שספקיות לא תומכות IPV6? אני בטוח ב100% שיש לקוחות עסקיים שמשתמשים גם בIPV6......
מי אמר לך "רוב האתרים בעולם עדיין לא תומכים IPV6"
בנוסף לכך אם איין צורך אז למה רוב המדינות עברו IPV6
וראית את הדו"ח של האיגוד שכתב שאיין לו מושג על הספקיות בארץ עם IPV6
זה שאתה בטוח "ב100% שיש לקוחות עסקיים שמשתמשים גם בIPV6..." אז למה זה לא ניתן לצרכנים הפרטיים
אני מבין שאתה מומחה גדול ב-IPv6, ולכן מרשה לעצמך ללעוג לאחרים שלא מבינים כמוך.uh99 כתב:זה כמו הסיבים שאיין צורך אולי עדיף שנחזור לשנות 80![]()
![]()
מי אמר לך "רוב האתרים בעולם עדיין לא תומכים IPV6"![]()
בנוסף לכך אם איין צורך אז למה רוב המדינות עברו IPV6![]()
![]()
וראית את הדו"ח של האיגוד שכתב שאיין לו מושג על הספקיות בארץ עם IPV6![]()
זה שאתה בטוח "ב100% שיש לקוחות עסקיים שמשתמשים גם בIPV6..." אז למה זה לא ניתן לצרכנים הפרטיים
...
12% מהאתרים בעולם תומכים ב-IPv6. מכאן נובע שרוב האתרים בעולם עדיין לא תומכים.
https://w3techs.com/technologies/detail ... v6/all/all
מה בדיוק תמיכה ב-IPv6 תיתן לך בחיבור האינטרנט אצלך בבית? ברשת המקומית בבית שלך כבר עברת ל-IPv6? כי יש אפשרות לעשות את זה בלי קשר לתמיכה מספק האינטרנט.
אשמח אם תסביר בפרוטרוט איך תמיכה ב-IPv6 תשפר לך את הגלישה באינטרנט.
Batnun
,
-
uh99
- חבר מביא חבר

@Batnun
@Elad8
כ"מומחה הגדול לכלום ושום דבר" אשמח ללמוד מגאוני הדור לפלצנות
מדוע יש צורך לעבר לפורטוקול IPv6
ומה הסיבה שרוב האתרים לא תומכים בפורטוקול IPv6 
@Elad8
כ"מומחה הגדול לכלום ושום דבר" אשמח ללמוד מגאוני הדור לפלצנות
מדוע יש צורך לעבר לפורטוקול IPv6
-
uh99
- חבר מביא חבר

והתשובות לשאלות הללו קיימות במסמכים שהופקו ע"י משרד התקשורת: מעבר לפרוטוקול IPv6 – שימוע מס' 1610201uh99 כתב:@Batnun
@Elad8
כ"מומחה הגדול לכלום ושום דבר" אשמח ללמוד מגאוני הדור לפלצנות![]()
מדוע יש צורך לעבר לפורטוקול IPv6ומה הסיבה שרוב האתרים לא תומכים בפורטוקול IPv6
...
וע"י האיגוד האניטרנט הישראלי: המעבר ל IPv6 מדיניות ציבורית מומלצת לפרישת פרוטוקול IPv6 בישראל
כדי לחבר התקנים לרשת האינטרנט על כל התקן להיות בעל כתובת בפרוטוקול אינטרנט (IP) שהינו
הבסיס עבור פעולות ניתוב המידע, והכרחי לתפקודו של האינטרנט. האינטרנט כיום מבוסס על פרוטוקול
IPv4 המאפשר כ- 4 מיליארד כתובות IP .הגידול העצום של משתמשי אינטרנט ושל התקנים שונים
ברחבי העולם הביא לכך שמאגר כתובות ה- IPv4 הולך ואוזל...
נראה כי לא ניתן להצביע על גורם יחיד, במגזר הפרטי או הממשלתי, אשר יש לו את
המוטיבציה הכלכלית לקדם את המעבר ל-IPv6 ויכול לקחת על כתפיו את המהלך הזה.
בחלקה, עובדה זו נובעת ממודל הפעולה הבסיסי המבוזר של האינטרנט. למרות זאת, לספקי
הגישה הגדולים לאינטרנט (ISP )עשויה להיות השפעה על האצת התהליך, וכן גם לגורמי
תיווך (intermediaries ) כגון google ,Facebook ,yahoo ואחרים. על כן, נדרשת פעולה
מתואמת של כלל בעלי העניין הקשורים למימוש הפרוטוקול....