תיקון NAD

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Barsho פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

אהלן

יש לי כבר תקופה ארוכה NAD 3220PE, שעבד שיגעון עד לפני שבוע, אז הסיגנל של רמקול ימין פתאום נשמע נמוך משמעותית מזה של שמאל (כדי להגיע לאיזון ביניהם מבחינת הווליום צריך להוריד את הבאלאנס ביניהם כמעט עד הסוף לכיוון רמקול ימין).

פתחתי אותו בעדינות - וכמו שחשבתי, יש לא מעט (כעשרה לדעתי) קבלים מפוצצים. טוב, בכל זאת מגבר ישן...

איפה מתקנים דבר כזה באזור המרכז? אני לא רוצה לשפוך עליו הרבה כסף, כי הוא לא עלה לי הרבה כסף :)

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #2 

תתקשר לרובי שהיה הטכנאי הראשי של טופ אודיו שייבאה את NAD .
טכנאי מצוין ואיש ישר ואמין באופן נדיר.
רובי - 0524893700 .
ארז

Barsho פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

ניסיתי - הוא מדבר על תיקון שסביר שיעלה יותר מהמחיר של לקנות את המגבר שוב ביד-2. אני בטוח שהוא באמת מעולה אבל בסה"כ מדובר, לענ"ד, בהחלפת קבלים. זה לוקח זמן אבל לא צריך מומחה מטורף בשביל זה. לא?

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #4 

אין לי מושג עד כמה החלפת קבלים זו עבודה פשוטה או מורכבת ועדינה שלוקחת לא מעט זמן.
אם זה פשוט לדעתך ולא שווה לשלם עבור זמן עבודה של טכנאי מקצועי , למה שלא תקנה את הקבלים (מן הסתם לא עולים יקר) ותנסה להחליף אותם בעצמך ?
פשוט תצלם את המצב ותעבוד לפי סכימה של המגבר שכנראה ניתן למצוא ברשת.
ארז

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #5 

@Barsho
·החלפת קבלים זה עניין פשוט....לידיים מנוסות.
אל תשכח שהמגבר שלך ישן (מאוד) וכך גם ה-PCB שלו, ניסיון של הוצאת הקבלים הפגומים יכולה בידיים לא מנוסות לגרום להתרוממות\שריפת מוליכים על המעגל וגרימת נזק נוסף למגבר מעבר לקבלים הפגומים.
בנוסף קח בחשבון שלאחר החלפת הקבלים יש מצב שיתברר כי קיימת תקלה נוספת שתיגרור עלות תיקון נוספת.
המגבר שלך היה לא רע לתקופתו אך אם יוצא שתיקונו יעלה יותר מהחלפתו באחר מיד שניה לא בטוח שתיקונו כדאי...אך מכנגד אם אתה ממש אוהב אותו מי אני שישלול את תיקונו?:wink:
You pay peanuts, you get monkeys

Barsho פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

freerider כתב:@Barsho
·החלפת קבלים זה עניין פשוט....לידיים מנוסות.
אל תשכח שהמגבר שלך ישן (מאוד) וכך גם ה-PCB שלו, ניסיון של הוצאת הקבלים הפגומים יכולה בידיים לא מנוסות לגרום להתרוממות\שריפת מוליכים על המעגל וגרימת נזק נוסף למגבר מעבר לקבלים הפגומים.
בנוסף קח בחשבון שלאחר החלפת הקבלים יש מצב שיתברר כי קיימת תקלה נוספת שתיגרור עלות תיקון נוספת.
המגבר שלך היה לא רע לתקופתו אך אם יוצא שתיקונו יעלה יותר מהחלפתו באחר מיד שניה לא בטוח שתיקונו כדאי...אך מכנגד אם אתה ממש אוהב אותו מי אני שישלול את תיקונו?:wink:
...
אני לגמרי איתך בנושא הזה, לכן להוציא קרוב ל-1,000 שקל (אחת מהצעות המחיר שקיבלתי) נשמע פסיכי. במחיר הזה קונים שני מגברים כמו שיש לי. זה גם נשמע לי כמו מחיר פנטסטי בשביל החלפת ארבעה קבלים (ספרתי). אין לי בעיה לשים עליו משהו כמו 200 שקל בנסיון תיקון, ואם תתגלה בעיה אחרת לקנות חדש.

אחרת זה פשוט לא משתלם (סליחה, מגבר, אל תסתכל עלי ככה).

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

כשטכנאי נותן לך כזו הצעת מחיר על החלפה של 4 קבלים זה רק אומר שהוא לא רוצה להתעסק עם זה :wink: או שגילה בעיה נוספת.

JD9002
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1371
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #8 

החלפת קבלים.... איסוף הקבלים המתאימים מאיכות טובה. פרוק. הלחמות. בדיקה. הרכבות. כיוונונים. הרצה. = מספר שעות. נניח 3 שעות וזה קונסרבטיבי לפעמים... בכ -100 שקל לשעה. יצא 300 שקל. תוסיף מע"מ... נניח 400 שקל. תוספת סיכון של עיסוק בוינטאג'. נניח 20%.... הגענו לכ- 500 שקל. נשמע סביר.
אנחנו חיים במדינה מערבית. שעות עבודה עולות הרבה יותר ממוצרים...
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

@JD9002
·בוא נאמר שאני מסכים איתך על כל מה שכתבת (4 קבלים= 3 שעות עבודה????).....אך נתנו לו הצעה שקרובה ל-1000 ש"ח שזה כבר לדעתי חזירות לשמה....אלא אם קיימת בעיה נוספת במגבר.

JD9002
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

@freerider
לא אכנס לדיון ולוויכוח על הצעות המחיר אלא רק לחלוק מנסיוני.

אתה יכול לעבור על הפוסטים שכתבתי בנושא תיקון מערכות וינטאג' שונות ולהתרשם איך בעיות לכאורה פשוטות הולכות ומתדרדרות ומסתבכות עד שנפתרות.
וכן... גם החלפת קבלים לכאורה פשוטה יכולה להסתבך בגלל חולשת רכיבים היקפיים ואפילו בגלל ברגים שנחרשים.

השורה התחתונה הינה שפעמים רבות אין מתאם בין שווי הפריט או המכשיר לבין עלות העבודה שצריך להשקיע בו. ובמיוחד נכון הדבר לוינטאג'.... :roll:

דרך אגב... Barsho@. תוכל לשתף איתנו את הסכימה ולהצביע על 4 הקבלים ? תודה.
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.

Barsho פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

אני אגיד שאין בליבי על הצעת המחיר שקיבלתי - אני לרגע לא התייחסתי לזה בתוך "חזירות" אלא בתור סכום פנטסטי שצריך לשלם על מגבר ששווה, בערך, חמש מאות שקל. סביר מאוד מאוד שזה המחיר כי זה לוקח זמן וכי חלפים טובים קשה למצוא וכי זה מבעס תחת לשבת ולהלחים קבלים. הכל ממש בסדר.

מעבר לזה, השאלה של "כמה עולה שעת טכנאי" תלויה גם בשאלה כמה הוא טוב, או מוכר, או פשוט עמוס באותו רגע שבו דיברתי איתו. אולי לא משתלם לו לגעת במשהו שלא יכניס לו כמות מסוימת של כסף, כי יש לו אספקה קבועה של עבודה משתלמת יותר? זה אפילו לא אומר שהוא יקרן. רק אומר שלא משתלם לי לתקן את המגבר (אצלו?).

בסוף, אגב, מצאתי מגבר חלופי בלוחות, התקשרתי לחבוב, שאלתי אותו מה זה אומר שהמגבר עבר ריענון. אמר שהוא טכנאי שמתעסק בזה והגיע לו אחד ליד. מסתבר שהוא גר עשר דקות הליכה מהבית שלי. אז המגבר אצלו כרגע :-) הוא אגב טוען שהוא לא רואה נזק לקבלים ושאולי מדובר בבעיה אחרת. אם הוא לא יצליח לתקן ב300-400 שקל אני אקנה את המגבר השני שהוא פירסם.

אז יצא מוצלח :)

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

JD9002 עולם השידרוגים והתיקונים "אינו חדש לי" כך שאני מכיר טוב מאוד כמה דברים יכולים להיסתבך "תוך כדי" אך כמו כן אני יודע ומכיר כמה "אמור לעלות".

BARSHO נחזיק אצבעות :lol:

Barsho פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

חזר המגבר. עוד באותו יום. ממבט ראשון הבחור אמר שלדעתו זה לא הקבלים - אז במבט שני, הוא אמר, זה אכן הקבלים. החליף שניים, ובאמת הסאונד חזר לאותה עוצמה. הוא כן אמר שלדעתו, המגבר ישמח לריענון כולל (הוא מעריך ב-400 שקל) אבל שהוא יכול לסחוב בינתיים.

אני לא אודיופיל מדופלם או טכנאי קשקשים אז אין לי מושג איזה עבודה הוא עשה, אבל זה עובד, והוא עשה רושם של אדם ישר מאוד. הוא העריך בהתחלה את התיקון ב-400 שקל, ואחר כך אמר שזה יעלה 300. הוא לא רצה לקבל מקדמה ובאופן כללי היה נחמד מאוד. חדר העבודה שלו מלא מגברים ישנים אז אני חושב שהוא באמת מכיר ומתעסק.

אז בינתיים נמשוך ככה, ואם תקרה עוד תקלה אני אשקול איך להמשיך (סביר שפשוט אקנה חדש).

אחלה חוויה שנפלה משמיים :)

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

@Barsho
·אתה רואה מה זה ה"חיים"? אתמול חשבת שאתה "הולך להיות עני" ב-1000 ש"ח והיום פיתאום אתה עשיר ב-700 ש"ח:wink:
יללה מגניב עכשיו לך תתפנק על ה-700 ש"ח שנחסכו לך:lol:

JD9002
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

בהצלחה
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.

shlomibbb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 381
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #16 

לפחות תן מיקום גיאוגרפי של הטכנאי...

Barsho פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

קודם כל מי שרוצה מוזמן לפנות אלי ואני בשמחה אתן את הטלפון שלו.

הוא גר בדרום תל אביב (לא רחוק מהתחנה המרכזית החדשה).

YANIV3487
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
קיבל תודות: 0

בקשה להמלצה על טכנאי לתיקון רסיבר

שליחה #18 

אהלן,

אני משמש חדש ונראה שאין לי אפשרות לשלוח הודעה פרטית משום מה - בהמשך לפוסט שלך בנושא החלפת קבלים במגבר, אשמח אם תוכלי להפנות אותי לבחור שעשה עבורך את העבודה. יש לי רסיבר של NAD עם מספר קבלים לא תקינים והייתי מעוניין להחליפם ללא השקעה גבוהה (הרסיבר עלה לי 650 ש"ח ביד שניה).

מלא תודה :)

יניב

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1515
נתן תודות: 357 פעמים
קיבל תודות: 256 פעמים

שליחה #19 

לא עדיף לעשות ריסט מכשיר לפח ולקנות ב אלף משהו אחר במקום לשפוך עליו אלפייה/נסיעות/זמן/עוגמת נפש ועדיין תהיה תקוע עם ענתיקה. אמזון משלוח חינם/בלק פריידיי אוטוטו, תנצל את זה.
בהצלחה בכל אשר תפנה.

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 897
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #20 

NAD חדשים לא מכיר, אבל אלו מהתקופה שהמכשיר הזה ( ובמיוחד העתיקים יותר ) הגיע ממנה, מאופיינים בצליל נהדר ובתכונה "מתסכלת" שאין באמת טעם לתקן אותם כי במחיר התיקון וגם בפחות ניתן להשיג מכשיר כזה מתפקד יופי.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”