להחליף כונן קשיח של הנייד ל-SSD אשמח להמלצות בסיסיות
@mp3lll צודק.
אם שימוש המחשב הוא בסיסי - סרטונים, אופיס, פייסבוק וכד', תוכל לתת חיים חדשים למחשב שלך ע"י החלפה הדיסק המכאני לSSD. השלב הבא יהיה שדרוג הזכרון ל8GB.
שים לב שבניגוד למחשב נייח, שבו יש מקום לכמה דיסקים קשיחים, ונהוג לשים SSD למערכת ההפעלה וHDD(דיסק מכאני) לכל השאר - משיקולי עלות הSSD, במחשב נייד יש מקום לדיסק קשיח אחד, ולכן רצוי לקנות SSD בעל נפח גבוה(לדעתי החל מ512GB)
אם שימוש המחשב הוא בסיסי - סרטונים, אופיס, פייסבוק וכד', תוכל לתת חיים חדשים למחשב שלך ע"י החלפה הדיסק המכאני לSSD. השלב הבא יהיה שדרוג הזכרון ל8GB.
שים לב שבניגוד למחשב נייח, שבו יש מקום לכמה דיסקים קשיחים, ונהוג לשים SSD למערכת ההפעלה וHDD(דיסק מכאני) לכל השאר - משיקולי עלות הSSD, במחשב נייד יש מקום לדיסק קשיח אחד, ולכן רצוי לקנות SSD בעל נפח גבוה(לדעתי החל מ512GB)
תודה על ההמלצות יש לי כמה שאלות..
היי, תודה על התגובות , בעקבות זה נכנסתי ליוטיוב וראיתי שם כמה סרטונים של אנשים, עם מחשב כמו שלי ששידרגו אותו
וראיתי שהעבירו את ההרד דיסק המקורי במקום כונן הדי וי די .כמו בסרטון הבא.
איזה כונני SSD מומלצים, ואשמח לכתובות רכישה בחו"ל?
שניכם המלצתם להעלות גודל הראם , אז 8 או 16 מה ההבדל ביניהם?
יש לי ווינדוס 7 ,האם כדאי לעבור ל-10?
מצרף לינק לאחד מהוידא שראיתי על המחשב הנ"ל (החל מדקה 08:20)
וראיתי שהעבירו את ההרד דיסק המקורי במקום כונן הדי וי די .כמו בסרטון הבא.
איזה כונני SSD מומלצים, ואשמח לכתובות רכישה בחו"ל?
שניכם המלצתם להעלות גודל הראם , אז 8 או 16 מה ההבדל ביניהם?
יש לי ווינדוס 7 ,האם כדאי לעבור ל-10?
מצרף לינק לאחד מהוידא שראיתי על המחשב הנ"ל (החל מדקה 08:20)
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אם תקנה כזה מתאם, תוכל לשים את הקשיח שלך במקום הכונן האופטי.
יש הרבה כוננים מומלצים הכל תלוי בתקציב שלך והגודל שאתה מחפש.
לפי קריאה קצרה המחשב תומך עד 8 גיגה זכרון, אז 16 לא רלוונטי. צריך לבדוק באיזו תצורה הראם מורכב (סטיק 1 של 4 גיגה או 2 של 2 גיגה) ולפי זה להחליט איך לשדרג את הזכרון.
וינ7 סבבה לגמרי, גם וינ10. אם בא לך, תשדרג.
יש הרבה כוננים מומלצים הכל תלוי בתקציב שלך והגודל שאתה מחפש.
לפי קריאה קצרה המחשב תומך עד 8 גיגה זכרון, אז 16 לא רלוונטי. צריך לבדוק באיזו תצורה הראם מורכב (סטיק 1 של 4 גיגה או 2 של 2 גיגה) ולפי זה להחליט איך לשדרג את הזכרון.
וינ7 סבבה לגמרי, גם וינ10. אם בא לך, תשדרג.
1. פתחתי את המחשב וראיתי שיש לי 2 סלוטים לזיכרון, של 2 ג'יגה כל אחד, השאלות שלי הן :
האם לקנות 2 של 4? האם יש הבדלים בין הזיכרונות, ואם כן איזה מומלץ לרכוש?
2. אמרו לי שההתקן של הדי וי די לאחסון הHDD, הוא מכני ופשוט ,ולכן אין בעיה לרכוש מסין, מה שיוזיל את הרכישה,
האם אכן כך?
3. בסופו שלדבר רכשתי את הSSD הבא-
https://www.amazon.com/gp/product/B0799 ... UTF8&psc=1
האם לקנות 2 של 4? האם יש הבדלים בין הזיכרונות, ואם כן איזה מומלץ לרכוש?
2. אמרו לי שההתקן של הדי וי די לאחסון הHDD, הוא מכני ופשוט ,ולכן אין בעיה לרכוש מסין, מה שיוזיל את הרכישה,
האם אכן כך?
3. בסופו שלדבר רכשתי את הSSD הבא-
https://www.amazon.com/gp/product/B0799 ... UTF8&psc=1
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
1. אתה יכול לבדוק את תצורת הזכרון שמותקן כרגע עם תוכנה כמו CPU-Z. אם כבר מותקן סטיק 1 של 4 גיגה, אז תצטרך לקנות עוד אחד של 4 גיגה מאותו סוג וזהו. אם יש לו שני סטיקים של 2 גיגה, אז תצטרך לקנות 2 חדשים של 4 גיגה כל אחד.
אתה צריך DDR3 SO-DIMM. לגבי סוג, אישית לא הייתי דואג לזה יותר מדי. אני קונה בד"כ זכרונות של G.Skill. אבל אפשר למצוא זכרונות של סמסונג או כל חברה אחרת.
2. כן, רוב הסיכויים שיתאים.
3. נראה סביר. גם אני רכשתי לא מזמן SSD זולים של 120 גיגה, והם עושים עבודה לא רעה בכלל ביחס למחיר הנמוך שלהם.
אתה צריך DDR3 SO-DIMM. לגבי סוג, אישית לא הייתי דואג לזה יותר מדי. אני קונה בד"כ זכרונות של G.Skill. אבל אפשר למצוא זכרונות של סמסונג או כל חברה אחרת.
2. כן, רוב הסיכויים שיתאים.
3. נראה סביר. גם אני רכשתי לא מזמן SSD זולים של 120 גיגה, והם עושים עבודה לא רעה בכלל ביחס למחיר הנמוך שלהם.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
תלוי מה אתה קונה.
הזכרונות שהזמנתי לפני שבועיים מ-NEWEGG היו עולים לי כמעט כפול אם הייתי קונה בארץ.
אבל במקרה שלך, ככל הנראה תצטרך רק סטיק אחד של 4 גיגה. כנראה אין טעם להתעסק עם הזמנה מחו"ל.
הזכרונות שהזמנתי לפני שבועיים מ-NEWEGG היו עולים לי כמעט כפול אם הייתי קונה בארץ.
אבל במקרה שלך, ככל הנראה תצטרך רק סטיק אחד של 4 גיגה. כנראה אין טעם להתעסק עם הזמנה מחו"ל.
2 זיכרונות יקרים כמו ה-SSD
מתלבט כמה קריטית התרומה של הזיכרונות למהירות המחשב .
כיום אני עובד עם 2 דפדפנים במקביל ופותח הרבה חלונות ,מרבית זמן השימוש במחשב..
לכן נראה לי ,שכרגע אם אין רעיונות חדשים ,אני מעדיף לחכות שיגיע ה-SSD ולהיות חכם יותר ואז להתייעץ ולהחליט.
כיום אני עובד עם 2 דפדפנים במקביל ופותח הרבה חלונות ,מרבית זמן השימוש במחשב..
לכן נראה לי ,שכרגע אם אין רעיונות חדשים ,אני מעדיף לחכות שיגיע ה-SSD ולהיות חכם יותר ואז להתייעץ ולהחליט.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
תפתח מנהל משימות ותראה בכמה זכרון הדפדפנים משתמשים, אולי תופתע.
כמה שיותר זכרון - יותר טוב.
כמה שיותר זכרון - יותר טוב.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא יודע לגבי אחריות לכל החיים בארץ. אבל בשנה שעברה נדפק לי אחד מזוג זכרונות G.Skill שנקנה לפני 7 שנים (היום כבר 8 ).
נכנסתי לאתר החברה, פתחתי בקשת RMA ושלחתי להם את הזכרונות. לאחר שבועיים קיבלתי זוג טרי חדש (מאותו חודש ייצור).
זו אחריות לכל החיים.
אבל בגדול אני מסכים, על סט של 8 גיגה, סביר להניח שההבדל במחיר לא יהיה גדול במיוחד.
נכנסתי לאתר החברה, פתחתי בקשת RMA ושלחתי להם את הזכרונות. לאחר שבועיים קיבלתי זוג טרי חדש (מאותו חודש ייצור).
זו אחריות לכל החיים.
אבל בגדול אני מסכים, על סט של 8 גיגה, סביר להניח שההבדל במחיר לא יהיה גדול במיוחד.
טיפ חשוב לאחר התקנת SSD
רצוי מאוד להעביר את כל ספריות המשתמש אל הכונן הקשיח במידה וקיים. (DOWNLOADS, DOCUMENTS, DESKTOP...)
ככל שתכתוב פחות אל כונן ה SSD, כך תאריך את חייו.
ניתן למצוא שלל מדריכים בנושא.
לדוגמא
ככל שתכתוב פחות אל כונן ה SSD, כך תאריך את חייו.
ניתן למצוא שלל מדריכים בנושא.
לדוגמא
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
כל עניין הכתיבות ל-SSD זה שטויות, בשימוש רגיל ה-SSD ייזרק ביחד עם המחשב (או המחשב הבא) הרבה לפני שתנצל את כמות הכתיבות האפשרית.
לא הייתי מתעסק עם העברת תיקיות לכונן אחר.
לא הייתי מתעסק עם העברת תיקיות לכונן אחר.
כמובן לשיקולו של כל אחד.TheCoolest כתב:כל עניין הכתיבות ל-SSD זה שטויות, בשימוש רגיל ה-SSD ייזרק ביחד עם המחשב (או המחשב הבא) הרבה לפני שתנצל את כמות הכתיבות האפשרית.
לא הייתי מתעסק עם העברת תיקיות לכונן אחר....
אם כי ברוב השדרוגים נפח ה SSD יהיה קטן בהרבה מנפח הכונן המגנטי ולכן תרצה לחסוך מקום על הדיסק ולא לשמור שם תיקיות מנופחות כגון DOWNLOAD ומסמכים.
אז ב 5 דקות עבודה (זה הכל) , גם חסכת מקום ואתה גם מאריך את חיי ה SSD.
אני השארתי את הכונן הקשיח והוספתי SSD מהיר בנפח צנוע שך 128MB. כל האפליקציות מותקנות על הכונן המגנטי כך גם כל תיקיות המשתמש.
על ה SSD מותקנים מערכת הפעלה( WIN 10) ודרייברים בלבד.