מיזם הסיבים האופטיים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 579
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

יש למישהו הערכות מתי מסתיים מיזם הסיבים בכל הארץ?
האם כל החברות יוכלו להשתמש בתשתית או שזה יחייב לעבור לחברת התשתית שהסיבים בבעלותה?

לפי מה שהבנתי שר התקשורת מאיץ בכל הכוח במיזם.
לדעתי זה אמור להעלות את ישראל להיות אחת מהמדינות עם האינטרנט המהיר בעולם.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@Dor1992
·

אתה מדבר על זה:
https://www.hometheater.co.il/vt209080.html
?

המיזם "הצליח" להגיע על סף פשיטת רגל ולמיטב ידעתי סלקלום קנו אותם:
https://www.calcalist.co.il/internet/ar ... 38,00.html

הייתי קרוב במשפט האחרון שלך אבל זה צריך להיות:
"להעלות את ישראל להיות אחת מהמדינות המושחתות בעולם."

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

@eran405
·

נכון סלקום קנו אותו והתחילו לפרוס גם בלי קשר למה שעשו אנלימיטד.
ופרטנר גם פורסים. בזק רוצים להיכנס לתמונה גם.

הערכה שלי לפחות תוך 3 שנים כל המדינה לפחות מבאר שבע ועד הצפון תהיה עם סיבים.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

@eran405
·

ולמה מושחתות? המדינה מעודדת את החברות לפרוס סיבים ומצד שני גם לא נותנת להם להשתגע עם המחירים בעזרת רפורמת השוק הסיטונאי.
אני לפחות הבנתי שהסיבים יהיו חלק מהשוק הסיטונאי.
משרד התקשורת מאיץ בפרטנר לפרוס עוד ועוד סיבים. לגבי סלקום לא יודע מה המצב שם.
זה נקרא מושחתת?!

זה יקפיץ את ישראל לאחת מהמדינות עם האינטרנט היותר מפותח, אפילו להכי מפותח בעולם ביחד עם מדינות כמו דרום קוריאה.
תחשוב שאנחנו מדינה קטנה ואם רוב האוכלוסייה תהיה מחוברת לסיבים נגיע למהירות ממוצעת של 300-400 מגה ביט.
מה שגם אפשר לפרוס עוד ועוד כבלים תת ימיים לקפריסין ויוון בעזרת היחסים הטובים בין הכלכלות של משולש המדינות ישראל-יוון-קפריסין. דבר שגם יעזור עוד.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #5 

@Dor1992
·

דבר ראשון, ממה שאני שמעתי, "המיזם" הגיע למצב שהגיע (על סף פשיטת רגל) בין היתר בגלל שחיתיות במיזם עצמו. בנוסף הוא גם לא בדיוק מנוהל בצורה הכי עסקית (אצלינו בבניין אחרי תהליך חיבור ארוך ומייגע שבטוח לא היה זול עבורם הם אפילו לא תלו פתקים לנסות לעודד לקוחות להצטרף - בסוף אני תליתי פתק בעיקר מתוך רחמות על שכנים שאולי מחפשים אלטרנטיבה...).

גם משרד התקשורת מתנהל בצורה מאד תמוהה: החברות היחידות שבאמת פעילות בחיבור לקוחות פרטיים לסיב הם פרטנר וסלקלום. למיטב ידעתי אין להם רשיון רשמי לעשות זאת - משרד התקשורת פשוט עוצם עין בשביל "עידוד תחרות" (איזה תחרות יש אצל מי שהיה צריך להוציא את הכבלים של הוט בשביל להכניס תשתית של פרטנר פייבר לדירה, תשתית בזק על הפנים אצלו ועכשיו פרטנר פתאום מחליטים להעלות מחיר בצורה דרסתית?).
אם קשר ובלי קשר גם אין שום "שוק סיטונאי" על התשתיות שלהם (פרטנר פייבר זה אך ורק עם ספק פרטנר ואותו דבר אצל סלקלום). אנלימטד באמת פתוחים לכל הספקים אבל בגלל שהנתח שוק שלהם זניח כל החברות הגדולות מחרימות אותם משיקולים עסקיים ויש מבחר "עצום" של 2 ספקים (אקספון או 015, כאשר אקספון גם דורשים תשלום קבוע על IP קבוע ולוקח להם 72 שעות לספק שירות בסיסי שכזה...).

בקיצור זה ממש לא כמו שאתה מתאר. יש היום חיבור של סיב לאחוז מאד קטן מהשוק (אנלימטד, פרטנר וסלקום ביחד). בזק ממשיכים לקחת מחירים בשמיים על חיבורים עם upload לא זניח מעסקים - ולמה שלא יקחו הרי לרב העסקים אין ברירה והם יכולים לעמוד בזה.

הדבר העיקרי שיכול באמת לשנות את המצב זה אם בזק תתחיל לחבר לקוחות בחיבור של סיב אבל לא ברור מתי זה יקרה ואיזה חבילות יהיו באיזה מחירים. ציפיתי שהסיבים של פרטנר/סלקום יזיזו דברים אצל בזק אבל זה לא נראה ככה - הם כנראה מבינים, שלפחות כרגע, אין להם שום תחרות אמיתית.

יש פה בפורום אינטרנט מיליון שירשורים בנושא, uh99 פותח שירשור חדש לבכות על משרד התקשורת כל יומיים....

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

@eran405
·
זה לא מדוייק מה שאתה אומר. משרד התקשורת נתן לסלקום רישיון למרות שהם לא התחייבו למאה אחוז פריסה אלא 40 אחוז. משרד התקשורת טענו שהם רוצים שהמיזם לא יקרוס ובגלל זה הם נותנים לסלקום רישיון בכל זאת.

לאחר שהמיזם כבר לא יהיה נסיוני הוא כן צפוי להיכנס לשוק סיטונאי כמו שפרטנר וסלקום משתמשות כרגע בתשתית בזק או הוט ; כך גם בזק והוט יוכלו להשתמש בתשתית הסיבים של פרטנר וסלקום.

לפי הדיווחים מאז שהמיזם עבר לסלקום ומאז שפרטנר התחילה לפרוס סיבים יש האצה במיזם.

אני אישית חושב שהמדינה צריכה לעשות את זה לבד. כמו שהיא בונה כבישים כך גם שתבנה תשתיות. ואל תגיד בבקשה שאין כסף. אפשר למצוא כסף. ולאחר שהמדינה תפרוס את הסיבים, כל החברות יוכלו להשתמש ותהיה תחרות.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #7 

@Dor1992
·

אתה מבלבל דברים שאין שום קשר ביניהם:

לאנלימיטד, שהוא מיזם הסיבים בחסות המדינה, ברור שהיה ועדיין יש רשיון לפרוס תשתית. כחלק מהרישיון הייתה הדרישה של "חובת הפריסה האוניברסלית" (אני לא בטוח שזה באמת אמר 100% - ראה לדוגמא את מקרה הוט). כשהמיזם נקלע לקשיים ולא הצליחו למצוא קונה אז המדינה הגמישה את תנאי הרשיון של אנלימיטד והורידה את חובת הפריסה ל-40%.

הפרשנות האישית שלי היא שזה סוג של שחיטות. אני לא רואה שום סיבה הגיונית אחרות למה לתת הקלה כזו לחברה עסקית (אנלימיטד לא באמת בבעלות המדינה - אחרת הם לא יכלו לפשוט רגל). לדעתי הצעד הזה בעיקר משדר חולשה של משרד התקשורת ועוד דוגמא לזה שיותר "כלכלי" לחברות תקשורת בארץ להתייחס רק לחלקים שהם אוהבים ברשיון שלהם ואם וכאשר יגיעו לגשר הם יקבלו הקלות משמעותיות (ראה גם מקרה גולן טלקום).

סלקום סופר פייבר, זה יוזמה אחרת ולא קשורה של חברת סלקום שהתחילה הרבה לפני שהם קנו את אנלימטד. סלקום פייבר, כמו גם פרטנר פייבר, משתמשות בתעלות הקיימות של בזק בשביל להעביר את הסיבים שלהם - בעוד אנלימיטד היא תשתית שלישית לגמרי בלתי תלויה בתשתיות הקיימות של בזק והוט (ולכן גם הפריסה שלה כל כך יקרה ואיטית). יש גם הבדלים טכנולוגיים משמעותיים בהתקנה בבניין ובחיבור הדירות (שוב סלקום/פרטנר עושים יותר שיקולים של לחסוך עליות, בעוד אנלימיטד נותנים פתרון יותר איכותי אבל פחות טוב מבחינה כלכלית).

שאמרתי שאין לסקלום (ופרטנר כמובן) רשיון, התכוונתי לפריסת הסיבים שלהם במסגרת הסופר פייבר (ופרטנר פייבר). כמובן שיש להם רשיון כספקי אינטרנט (ספקי סלולר וכו') אבל לרשיון לפריסת תשתית אינטרנט ביתית למיטב ידעתי אין להם. אם אני טועה אשמח לדעת איפה הרשיון הזה ומה התנאים שלו? מה שבטוח זה שמבחינה מעשית, לפחות כרגע, אין בחירה של ספקים שונים מעל תשתיות אלה. במיזם של אנלימיטד כאמור יש אבל רק שני ספקים קטנים "מועילים בטובם" לעבוד איתם.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”