הצעת מחיר לתיקון אוסקר

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
inverminx פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 225
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

הכנסתי מכונת נובה סימונלי אוסקר (הדגם הישן, האדומה) להצעת מחיר עבור תיקון, כרגע לא אחשוף למי שלחתי את המכונה, כי זה לא רלוונטי - רק רוצה להבין אם זה מקובל או לא. בעקרון חבר שלי אבא שלי המליץ לו על מישהו שאני לא מכיר.

בטלפון, לפני ששלחתי את המכונה פירטתי שנשרף כנראה גוף חימום, אני מעוניין בניקוי אבנית, התקנת OPV ושובר ואקום. שאלתי מה העלויות - אמרו לי - תביא נראה , לא יודעים על רגל אחת.
שלחתי את אבא שלי למסור את המכונה, כי אנחנו מתקנים את המכונה עבורו - אני כבר התחדשתי במשהו אחר וזוהי מכונה ששכבה לי במחסן שנתיים ללא שימוש כאשר הגוף חימום לא עובד (לא יודע אם הוא שרוף או לא, אבל המכונה לא מחממת מים, כי ניסיתי לנקות לה אבנית בעזרת סרטון שראיתי ביוטיוב שמראה שצריך להטות את המכונה ב90 מעלות בשביל להוציא החוצה את המים מהדוד - אל תנסו את זה בבית.)

בכל מקרה, חיכינו 4-5 ימים, לא קיבלנו שום תשובה מה קורה, התקשרנו אתמול - הפעם אבא שלי התקשר ואמר שאנחנו מבקשים הצעת מחיר לפני התיקון. רוצים לדעת אם זה משתלם לתקן בכלל.
היום התקשרו ואמרו שהצעת המחיר היא 1800 שקל כי צריך להחליף גוף חימום, טרמוסטט, אטמים, עניינים להתקין מפצל T, וזה 3 ימי עבודה. אמרתי לבחור לא תודה, נבוא לקחת את המכונה. אני מעדיף לשלוח אותה למישהו שאני מכיר שסביר להניח שיקח חצי מהמחיר הזה וגם מכיר את המכונה הזאת יותר טוב.

הבחור מבקש 250 שח עבור הצעת המחיר. האם זה מקובל בתחום הזה ? נראה לי הזוי! זה לא שהזמנתי טכנאי אלי הביתה. ביקשתי הצעת מחיר, גם ביקשתי אותה מראש בטלפון ולא קיבלתי.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #2 

זה סביר לבקש כסף על הצעת מחיר מכיוון שהטכנאי צריך לפתוח את המכונה ולבדוק אותה ולפעמים זו לא מעט עבודה.
הבעיה כאן היא שהוא לא אמר לך מראש שהצעת המחיר עולה כסף ולכן אני מציע שתתפשר איתו על מחיר התיקון או על עלות קבלת הצעת המחיר.
יש לך אופציה שלישית גם לוותר על המכונה ולהשאיר אותה אצלו כי אני לא בטוח שתקבל הצעת מחיר טובה משמעותית ממישהו אחר.

inverminx פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 225
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

@detailer
·
מבין, אבל ביקשתי ממנו הצעת מחיר ואמרתי לו מה צריך לתקן לפני שהמכונה הגיעה אליו למעבדה והוא לא נתן. אפילו לא הערכה. אפילו לא - חלקים עולים ככה - תלוי כמה עבודה תהיה. כלום. פשוט תביא.

בטח צריך להיות איזה חוק או משהו כזה שמדבר על שקיפות. הוא התעקש שנביא , נפתח ותסתכל, סבבה - עניין שלו - זרמתי , ואם הוא מצא שיש חור בדוד וצריך להחליף גם אותו - גם סבבה.. אבל לא נתת הצעת מחיר? אתה רוצה לפתוח ולהסתכל? תפדל... אבל למה צריך לקחת על זה כסף ?

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

כמו שאמרתי, הוא היה צריך להגיד לך מראש שבדיקה לצורך מתן הצעת מחיר עולה כסף.
משפטית אתה צודק ואין לו זכות חוקית לדעתי לגבות ממך כסף, אבל נסה להבין רגע את הצד שלו, הוא השקיע כנראה לא מעט זמן בבדיקת המכונה, מגיע לו על זה משהו, לא?

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 539
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #5 

@detailer
·
או שהוא לא השקיע דקה, המכונה ישבה אצלו כמו שהיא,
והוא החליט שצריך להחליף בה הכל - או שאני אקבל 1800 תמורת עבודה, או שבמקרה היותר טוב אני אקבל 250 בלי עבודה....

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@אורניקו

אף אחד מאיתנו לא יודע מה היה באמת....
יצאתי מנקודת הנחה שלא מדובר בנוכל.
·

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #7 

אתה מכיר מוסך שיכול לאבחן תקלה בטלפון?

עובדה שמצא שגם התרומסטט לא תקין ואטמים.

לבדוק כמה עולים החלקים היית יכול גם מחו"ל הבעיה שלא תמיד ברור מה בדיוק תקול.

250 ש"ח לי נראה סביר.

לא נראה לי סביר שלא דיברתם על זה מראש וזה אחריותך בדיוק כמו שאחריותו.

אף אחד לא עובד בחינם.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”