בעיה בקרנת סרט כתוביות לא מוצגות טוב
-
Lior98
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1457
- שם מלא: ליאור אהרון
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
שלום יש לי בבית טלויזייה של goldstar משהו מלפני כמה שנים יש לי בעיה איתה הכתוביות בסרטים לא מתנגן טוב הם בצבע אפור והם ממש בגודל קטן (אני יודע הטלויזייה לא מוכרת והיא ישנה קצת) לפני שאני משדרג אותה למשהו רציני רציתי לדעת אם יש דרך "לסדר" את הבעיה
מהאבחון שלי תרגום מובנה עובד טוב וכמו שצריך מבחינת כתוביות ככה שהבעיה זה ש"מדביקים" לסרט את הכתוביות כמו לשים באותו שם את הקובץ של הסרט ואת הקובץ של הכתוביות אין אפשרות בטלויזייה לעשות הגדרות לכתוביות ולשנות גודל/מיקום/צבע עכשיו זה מוזר היא full hd ומן הסתם עשו חיבור של usb זה לא הגיוני שכתוביות לא יתנגנו טוב יש אולי פורמט מסויים של כתוביות שעובד טוב ובאחד פחות טוב? אשמח למומחים שינסו לאבחן לפני שאני זורק אותה
מהאבחון שלי תרגום מובנה עובד טוב וכמו שצריך מבחינת כתוביות ככה שהבעיה זה ש"מדביקים" לסרט את הכתוביות כמו לשים באותו שם את הקובץ של הסרט ואת הקובץ של הכתוביות אין אפשרות בטלויזייה לעשות הגדרות לכתוביות ולשנות גודל/מיקום/צבע עכשיו זה מוזר היא full hd ומן הסתם עשו חיבור של usb זה לא הגיוני שכתוביות לא יתנגנו טוב יש אולי פורמט מסויים של כתוביות שעובד טוב ובאחד פחות טוב? אשמח למומחים שינסו לאבחן לפני שאני זורק אותה
אין לך יותר מדי מה לאבחן. תרגום מובנה תמיד יוצג כפי שקודד לתוך הסרט, כי הוא פשוט הופך לחלק מתמונת הוידאו.Lior98 כתב: מהאבחון שלי תרגום מובנה עובד טוב וכמו שצריך מבחינת כתוביות ככה שהבעיה זה ש"מדביקים" לסרט את הכתוביות כמו לשים באותו שם את הקובץ של הסרט ואת הקובץ של הכתוביות אין אפשרות בטלויזייה לעשות הגדרות לכתוביות ולשנות גודל/מיקום/צבע עכשיו זה מוזר היא full hd ומן הסתם עשו חיבור של usb זה לא הגיוני שכתוביות לא יתנגנו טוב יש אולי פורמט מסויים של כתוביות שעובד טוב ובאחד פחות טוב? אשמח למומחים שינסו לאבחן לפני שאני זורק אותה...
לגבי כתוביות בקובץ נפרד, האם המקרה עליו אתה מדבר הוא כשאתה מחבר התקן אחסון למסך ומנגן ישירות ממנו?
אם התשובה היא כן, זה לא היה צריך להיות בפורום pc/סטרימרים. בכל אופן, אתה יכול לנגן את הסרט+כתוביות במחשב או סטרימר, ולראות אם שם הכתוביות מוצגות תקין. אם כן, הבעיה לא בכתוביות אלא בדרך בה המסך מציג אותן, ואם אין אפשרות לשנות במסך את ההגדרות, כנראה שאין לך הרבה מה לעשות בנדון, פרט לחבר למסך מחשב או סטרימר.
אגב, הכתוביות החיצוניות בפורמט SRT?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4308
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
מהשם של הטלוויזיה זו אתה כבר יכול להבין מה היא שווה. בכל מקרה, אתה צריך את ההוראות הפעלה שלה ומשם תוכל להבין מה התקן של כתוביות שהיא תומכת בהן. למשל ב SRT או במשהו אחר. גם משם אתה יכול לבדוק, אם בהגדרות שלה ניתן להחליף את סוג גופן, גודל, סגנון וכו'. בנוסף אתה יכול גם לבדוק באתר יצרן, האם קיים שדרוג קושחה של טלוויזיה זו ואם כן לבצע ואותו.
אופציה נוספת, יותר הגיונית, היא לחבר לטלוויזיה נגן מדיה סיני פשוט וזול בפחות מ 500 ש''ח, שיהיה מותקן עליו OPENELEC והוא כבר יוכל לנגן לך כל סוג של תקן כתוביות, גם דרך חיבור USB וגם דרך רשת.
אופציה נוספת, יותר הגיונית, היא לחבר לטלוויזיה נגן מדיה סיני פשוט וזול בפחות מ 500 ש''ח, שיהיה מותקן עליו OPENELEC והוא כבר יוכל לנגן לך כל סוג של תקן כתוביות, גם דרך חיבור USB וגם דרך רשת.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20177
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
OPENELEC זו מערכת מתה.
עדיף CoreELEC לסטרימרים עם מעבד Amlogic או LibreELEC למערכות מבוססות חומרה אחרת.
אפשר לקנות סטרימר טוב שיריץ CE בקלות ב-$40.
עדיף CoreELEC לסטרימרים עם מעבד Amlogic או LibreELEC למערכות מבוססות חומרה אחרת.
אפשר לקנות סטרימר טוב שיריץ CE בקלות ב-$40.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

·אכן אני מחבר usb למסך עם הסרט אין אפשרות בהגדרות חוץ מקידוד שזה בחירה בין windows ל iso זה האפשרות היחידה שקשורה לכתוביות האמת הטלויזייה אני לא משתמש בה זה אצל אמא שלי אבל מדי פעם אם רוצה לשים לה סרט אז לפחות שיהיה טוב אם לא אמצא פתרון אשדרג ל 4k השאלה שלי אם יש משהו אחרון לעשות מחשב או סטרימר זה לא אופציה כי סטרימר זה כסף מיותר ועדיף לקנות מראש את samsung ue50mu7000 שזה כולל הכל פשוט מבחינה טכנית זה סיקרן אותי אם אפשר למצוא פתרוןLee כתב:אין לך יותר מדי מה לאבחן. תרגום מובנה תמיד יוצג כפי שקודד לתוך הסרט, כי הוא פשוט הופך לחלק מתמונת הוידאו.......
לגבי כתוביות בקובץ נפרד, האם המקרה עליו אתה מדבר הוא כשאתה מחבר התקן אחסון למסך ומנגן ישירות ממנו?
אם התשובה היא כן, זה לא היה צריך להיות בפורום pc/סטרימרים. בכל אופן, אתה יכול לנגן את הסרט+כתוביות במחשב או סטרימר, ולראות אם שם הכתוביות מוצגות תקין. אם כן, הבעיה לא בכתוביות אלא בדרך בה המסך מציג אותן, ואם אין אפשרות לשנות במסך את ההגדרות, כנראה שאין לך הרבה מה לעשות בנדון, פרט לחבר למסך מחשב או סטרימר.
אגב, הכתוביות החיצוניות בפורמט SRT?...
-
Lior98
-
- חבר ותיק

מן הסתם גם אין הוראות הפעלה ולגבי הגדרות גופן אין שום הגדרה חוץ מסוג קידוד שיש שם או windows או iso זה הדבר היחידי שקשור לכתוביות וגם ביצרן אין אזכור האמת שהדלקת לי נורית קטנה לגבי התקן כתוביות הכתוביות שלי הן srt שזה הסטנדרט אבל אולי באמת הטלויזייה תומכת בהתקן אחר ובגלל זה זה לא מוצג כראוי איזה עוד התקנים יש לכתוביות? אני אוכל להוריד כמה ולראות אם משהו ירוץ יותר טוב ולגבי הסטרימר פירטתי למעלה למה לא אקנה.sys_admin כתב:מהשם של הטלוויזיה זו אתה כבר יכול להבין מה היא שווה. בכל מקרה, אתה צריך את ההוראות הפעלה שלה ומשם תוכל להבין מה התקן של כתוביות שהיא תומכת בהן. למשל ב SRT או במשהו אחר. גם משם אתה יכול לבדוק, אם בהגדרות שלה ניתן להחליף את סוג גופן, גודל, סגנון וכו'. בנוסף אתה יכול גם לבדוק באתר יצרן, האם קיים שדרוג קושחה של טלוויזיה זו ואם כן לבצע ואותו.
אופציה נוספת, יותר הגיונית, היא לחבר לטלוויזיה נגן מדיה סיני פשוט וזול בפחות מ 500 ש''ח, שיהיה מותקן עליו OPENELEC והוא כבר יוכל לנגן לך כל סוג של תקן כתוביות, גם דרך חיבור USB וגם דרך רשת....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

@Lior98
·
גם טלוויזיה כמו הדגם שהזכרת, לא מחליפה את הנגן מדיה. בגלל שמראש החומרה שלה פחות חזקה בהקשר ספציפי זה. יותר מזה, נגן מדיה זה מוצר גמיש וזול שניתן לחבר לכל טלוויזיה והחליף בו כל הפצה של תוכנה שרוצים, מאלה שקיימת וזמינה ברשת, כך הוא ינגן כל תקן חדש שמתפתח בהמשך. ובהקשר לתוכנות שניתן להתקין על הטלוויזיה אתה כבר צריך להבין את ההגבלה של זה.
·
גם טלוויזיה כמו הדגם שהזכרת, לא מחליפה את הנגן מדיה. בגלל שמראש החומרה שלה פחות חזקה בהקשר ספציפי זה. יותר מזה, נגן מדיה זה מוצר גמיש וזול שניתן לחבר לכל טלוויזיה והחליף בו כל הפצה של תוכנה שרוצים, מאלה שקיימת וזמינה ברשת, כך הוא ינגן כל תקן חדש שמתפתח בהמשך. ובהקשר לתוכנות שניתן להתקין על הטלוויזיה אתה כבר צריך להבין את ההגבלה של זה.
אם כבר "תקן" כתוביות, לא "התקן"...Lior98 כתב:
האמת שהדלקת לי נורית קטנה לגבי התקן כתוביות הכתוביות שלי הן srt שזה הסטנדרט אבל אולי באמת הטלויזייה תומכת בהתקן אחר ובגלל זה זה לא מוצג כראוי איזה עוד התקנים יש לכתוביות? אני אוכל להוריד כמה ולראות אם משהו ירוץ יותר טוב ולגבי הסטרימר פירטתי למעלה למה לא אקנה..........
פעם היה נפוץ גם פורמט Sub לכתוביות חיצוניות, אבל תקן SRT הוא הנפוץ ביותר בשנים האחרונות. קשה לי להאמין שהמסך שלך תומך בפורמט כתוביות אחר, אבל לא ב-SRT.
עוד משהו שאולי אפשר לבדוק, זה את הקידוד של קובץ הכתוביות (למרות שהגיוני שאם הקידוד היה אחר, היית רואה טקסט בג'יבריש). פתח את קובץ ה- SRT במחשב באמצעות תוכנת 'פנקס רשימות' (notepad). לך לשמירה בשם, ובחלון שיפתח תראה מה רשום למטה בסעיף 'קידוד'. אם רשום UTF-8 תשנה ל-ANSI ותעשה 'שמירה בשם'. בעקרון זה אמור להשפיע על הצגת הטקסט, אבל אולי זה ישנה גם את גודל הגופן.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

·כמו שאמרתי מראש אין לי עניין בלקנות סטרימר או נגן מדיה אחר האפשרות מבחינתי זה לפרק תטלויזייה ולזרוק אותה אין לי עניין בהשקעה אחרת חוץ ממסך אחר שהוא יותר מתקדם.sys_admin כתב:@Lior98
·
גם טלוויזיה כמו הדגם שהזכרת, לא מחליפה את הנגן מדיה. בגלל שמראש החומרה שלה פחות חזקה בהקשר ספציפי זה. יותר מזה, נגן מדיה זה מוצר גמיש וזול שניתן לחבר לכל טלוויזיה והחליף בו כל הפצה של תוכנה שרוצים, מאלה שקיימת וזמינה ברשת, כך הוא ינגן כל תקן חדש שמתפתח בהמשך. ובהקשר לתוכנות שניתן להתקין על הטלוויזיה אתה כבר צריך להבין את ההגבלה של זה....
רק שאלה אחרונה ידוע לך אם בסרטי 720p ומעלה יש תרגום מובנה? ממה שהבנתי רק סרטים באיכות sd נמוכה יש להם תרגום מובנה כגון dvdrip אם אכן יש סרטי 720/1080p עם תרגום מובנה איך אני מוצא אותם באנגלית? הרי רוב הטורנטים מכילים קובץ בנפרד של כתוביות מהסרט אשמח לדעה אם אכן יש ברשת סרטים עם תרגום מובנה תודה.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

@Lior98
·
כמו שכבר ניסיתי להסביר לך, גם לטלוויזיה חדשה תצטרך לחבר את נגן מדייה, אם תרצה לנגן סרטים בצורה היגיונית.
ובקשר לכתוביות המובנות ורזולוציה של הסרט. בין כתוביות המובנות ורזולוציה אין שום קשר וגם, אם יש לך סרט ברזולוציה של 2160p , אם מישהו יצר את הקובץ זה עם כתוביות מובנות הם יהיו שם, כי כתוביות כאלה לא נולדות סתם, מישהו צריך להכניס אותן לקובץ זה. כך שהבנת לא נכון, כתוביות מובנות יכולות להיות בכל רזולוציה של סרט.
·
כמו שכבר ניסיתי להסביר לך, גם לטלוויזיה חדשה תצטרך לחבר את נגן מדייה, אם תרצה לנגן סרטים בצורה היגיונית.
ובקשר לכתוביות המובנות ורזולוציה של הסרט. בין כתוביות המובנות ורזולוציה אין שום קשר וגם, אם יש לך סרט ברזולוציה של 2160p , אם מישהו יצר את הקובץ זה עם כתוביות מובנות הם יהיו שם, כי כתוביות כאלה לא נולדות סתם, מישהו צריך להכניס אותן לקובץ זה. כך שהבנת לא נכון, כתוביות מובנות יכולות להיות בכל רזולוציה של סרט.
Lior98
אם ישנן כתוביות בעברית שמוטמעות (מובנות) בקובץ הסרט, זה רק מפני שמי שקרע את גרסת הריפ מהמקור שהכיל כתוביות כאלו, החליט להשאיר אותן בקונטיינר הסרט (לפעמים לצד כתוביות בשפות נוספות).
לפני שנים, טרם עידן ה-HD, כשריפים של DVD (מה שנקרא DVDRip) היו היחידים שנפוצים, היו קבוצות קידוד ישראליות שלקחו קבצי סרטים והטמיעו לתוכם תרגומים בעברית (ועל הדרך בלא מעט מקרים גם הרסו את האיכות המקורית, בכך שקודדו מחדש את הסרט בביטרייט ורזולוציה נמוכים יותר). היום כבר לא נהוג להטמיע כתוביות בצורה הזו, זה סתם בזבוז זמן ומשאבי מחשב. כל תוכנת נגן תדע להריץ אוטומטית כתוביות חיצוניות ששמן זהה לשם הסרט.
עם זאת, אפשר למצוא לא מעט סרטים, למשל כאלה שמקורם בנטפליקס, שיכללו תרגום בעברית לצד תרגום בשפות נוספות. לדעת לפני שמורידים אם יש או אין תרגום, אפשר רק לפי ה-Info שבד"כ ניתן למצוא בעמוד ההורדה.
אם ישנן כתוביות בעברית שמוטמעות (מובנות) בקובץ הסרט, זה רק מפני שמי שקרע את גרסת הריפ מהמקור שהכיל כתוביות כאלו, החליט להשאיר אותן בקונטיינר הסרט (לפעמים לצד כתוביות בשפות נוספות).
לפני שנים, טרם עידן ה-HD, כשריפים של DVD (מה שנקרא DVDRip) היו היחידים שנפוצים, היו קבוצות קידוד ישראליות שלקחו קבצי סרטים והטמיעו לתוכם תרגומים בעברית (ועל הדרך בלא מעט מקרים גם הרסו את האיכות המקורית, בכך שקודדו מחדש את הסרט בביטרייט ורזולוציה נמוכים יותר). היום כבר לא נהוג להטמיע כתוביות בצורה הזו, זה סתם בזבוז זמן ומשאבי מחשב. כל תוכנת נגן תדע להריץ אוטומטית כתוביות חיצוניות ששמן זהה לשם הסרט.
עם זאת, אפשר למצוא לא מעט סרטים, למשל כאלה שמקורם בנטפליקס, שיכללו תרגום בעברית לצד תרגום בשפות נוספות. לדעת לפני שמורידים אם יש או אין תרגום, אפשר רק לפי ה-Info שבד"כ ניתן למצוא בעמוד ההורדה.