שלום לחברי האקדמיה הנכבדים - שאלת HTPC חדש

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
bsomm פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

אני מעוניין לבנות/לקנות HTPC לסלון. מכיוון שאני עצלן, היה עדיף מבחינתי ללכת לחנות, לקנות מוצר מוגמר, לחבר לאן שצריך ולהתחיל להינות, אבל זה יעלה ה ר ב ה כסף (לפחות ממה שראיתי).

מיטב המומחים בעבודה שלי שיכנעו אותי כי אין מנוס מלהרכיב מחשב ע"פ מפרט כזה או אחר (המהדרין אומרים להרכיב לבד :מבולבל: ).

הסתכלתי בפורום, וניסיתי למצוא את הקונפיגורציה האופטימלית בשבילי אבל לא הצלחתי.

הדרישות:
* מחיר: לא יותר מ 3K. אני אוותר על מרכיבים מסויימים בשלב הראשון (כמו כרטיס לכידה) על מנת להגיע למחיר זה.
* מארז: צריך להיות ייצוגי. יש לי בסלון ארונית ואני לא יכול לשים את המחשב שם כי אז אני אחזור הביתה ואגלה שהמחשב וכל הסובבים אותו הפכו לעיסה. אי לכך אני צריך לשים את המחשב במקום ייצוגי.
* הרחבות: מחשב שיוכל להתרחב עם הזמן (לא בנפח - בכרטיסים)

זהו בעיקרון. עכשיו תורכם. האם יש לי סיכוי למצוא כזו קונפיגורציה, או שעלי להמתין עד שאוכל/ארצה להוציא סכום גדול יותר?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

מנסיון שלי - שייתכן מאוד שאי אפשר להחיל אותו על אחרים - בנייה עצמית של HTPC זולה יותר מרכישה רק במידה ולזמן שלך אין שום ערך.

רוב האנשים שאני מכיר הרכיבו HTPC בגלל שאהבו להתעסק באביזרים אלקטרוניים מרובי כפתורים (מחלה מאוד נפוצה אצלנו הגברים) או שאהבו את הגמישות והאפשרות לייצר משהו שיתאים בדיוק לדרישות שלהם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

seranpp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131

שליחה #3 

מעבד:Amd Athlon64X2 (AM2) 3800 Dual Core Energy efficient 65Watt
קירור למעבד:Zalman CNPS9500
לוח:Abit NF-M2 - VGA+DVI+SPDIF
זיכרון:DDR-2 - 1024mb PC5300 - Kingston/Corsair/Geil etc... 667mhz
דיסק קשיח:250GB/SATA-II/7200RPM/16MB
צורב:LG/Smasung
כרטיס מסך:O/B
כרטיס קול:O/B
כרטיס רשת:O/B
מארז:SILVERSTONE Lascala LC17-B/S
קירור נוסף למארז: צמד של Thermaltake 80MM Smart Case Fan II A2178 X 2
סה"כ בערך 2750 ש"ח

אני הייתי ממליץ להוסיף כרטיס של GIGABYTE 8500 בעלות של בערך 600ש"ח

ערן

RaeNye
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

ואני הייתי ממליץ להתרחק ממוצרי thermaltake (פרט ל-bigtyphoon שהוא יוצא דופן ומוצלח) אלא אם אתה אוהב רעש.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #5 

RaeNye כתב:ואני הייתי ממליץ להתרחק ממוצרי thermaltake (פרט ל-bigtyphoon שהוא יוצא דופן ומוצלח) אלא אם אתה אוהב רעש.
...
אני לא מסכים עם מה שאתה כותב.

אצלי בסלון יש מארז של thermaltake (דגם מוצארט), אשר מגיע עם שלושה מאווררים (שני 60 מ"מ ואחד 80). המאווררים האחוריים (60מ"מ) הם עם עיצוב כנפיים ייחודי ושקטים באופן יוצא דופן. ה-80 מ"מ הוא מאוורר די סטנדרטי.

בסך הכל, מדובר במארז שקט להפליא.אני (וגם אישתי) רגישים מאוד לנושא הרעש (פסלתי דיסקים קשיחים גם הם עשו לי יותר מדי רעש) ואנחנו לא רואים שום בעיה עם thermaltake.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #6 

מחזק את שד. לי יש מארז ANTEC FUSION, ולמעבד ה-AMD קניתי מאוורר של ThermalTake מסוג Golden Orb 2. עובד מצויין ושקט. לא מבין את העליהום הזה על ThermalTake...

seranpp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131

שליחה #7 

האמת שגם אני לא מבין...

גם לפי הנתונים היבשים המאווררים שהצעתי למארז טובים יותר ממאוררים מקבילים של
Arctic Cooling

ThermalTake:
http://www.thermaltake.com/dcfans/smartfan/a202829.htm

Arctic Cooling:
http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=6

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #8 

הבעיה עם TT היא רק בספקים שהם לא הכי מוצלחים

edieinav
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17

שליחה #9 

יש לי htpc עם מארז מוצרט של thermaltake. האמת, חשבתי שיהיה יותר שקט. אין בעיה בזמן צפיה בסרט/מוסיקה, אבל בזמן מנוחה עושה יותר מדי רעש.
חוץ מזה, הייתי ממליץ לך ללכת על לוח אם של sapphire (חפש בפורום), אם אתה לא צריך כרטיס מסך חזק מאוד, הוא מצויין וגם יוזיל עלויות.
תהנה

RaeNye
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #10 

seranpp כתב:האמת שגם אני לא מבין...
גם לפי הנתונים היבשים המאווררים שהצעתי למארז טובים יותר ממאוררים מקבילים של Arctic Cooling
...
הנתונים היבשים של TT הם מוגזמים (שלא לומר מצוצים מן האצבע). אפשר להעיף מבט ב-Silent PC Review ולראות שהמוצר היחיד שלהם שבאמת שקט הוא ה-big typhoon (ועדיין הוא הרבה יותר מה-16dBA שכתוב ב-specs).
הערה: ייתכן שה-golden orb 2 שקט, זה מוצר חדש יחסית ולא קראתי עליו ביקורות.

אני ישן בחדר עם מחשב שדולק 24/7. במהלך היום (ובפרט כשצופים בסרט!) רעשי הרקע חזקים הרבה יותר, אבל עד שלא קמתם באמצע הלילה לבעוט במחשב שישתוק קצת, אל תגידו לי ש-TT שקט.

shaulch
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 419
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #11 

Shed כתב:
RaeNye כתב:ואני הייתי ממליץ להתרחק ממוצרי thermaltake (פרט ל-bigtyphoon שהוא יוצא דופן ומוצלח) אלא אם אתה אוהב רעש.
...
אני לא מסכים עם מה שאתה כותב.

אצלי בסלון יש מארז של thermaltake (דגם מוצארט), אשר מגיע עם שלושה מאווררים (שני 60 מ"מ ואחד 80). המאווררים האחוריים (60מ"מ) הם עם עיצוב כנפיים ייחודי ושקטים באופן יוצא דופן. ה-80 מ"מ הוא מאוורר די סטנדרטי.

בסך הכל, מדובר במארז שקט להפליא.אני (וגם אישתי) רגישים מאוד לנושא הרעש (פסלתי דיסקים קשיחים גם הם עשו לי יותר מדי רעש) ואנחנו לא רואים שום בעיה עם thermaltake.
...
היי SHED
יש לך את הדגם הנ"ל ? http://www.thermaltake.com/product/Chas ... 000sns.asp

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”