Nu8000 תקיעות מסך קטנות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Avieli פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם רכשתי את הטלויזיה הנ"ל ואני שם לב לפעמים שיש תקיעות קטנות כאלו במסך, כאילו לפעמים הוא לא רץ חלק וזה ממש מעצבן...
זה לא בכל התכנים אבל בהרבה...
מישהו ניתקל בבעיה ?

laufero
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

@Avieli
·זה קורה בצפייה רגיל בממיר או NETFLIX וכאלה?

Avieli פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

@laufero
גם וגם...
יש אפשרות לשנות משהו בהגדרות auto motion plus
אבל שאני מבטל את זה אז בכלל הנטפליקס ניתקע

Avieli פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

מישהו ?

shlomiu
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

@Avieli
·תנסה לשנות את ההגדרות לפי מה שרשום ב-rtings, כאן:
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/nu8000
To activate judder removal, set 'Auto Motion Plus' to 'Custom', 'Judder Reduction' to 0 and 'Blur Reduction' to 0; this will remove judder without adding soap opera effect
...
או בעזרת אפקט ה"Soap Opera":

Interpolation is activated by setting 'Auto Motion Plus' to 'Custom'; increase the 'Judder Reduction' slider to interpolate low frame rate content, and increase the 'Blur Reduction' slider to interpolate 60 fps content.
...

יש שתי תופעות עיקריות שגורמות לבעיה שאתה מתאר (וחלק מהאנשים שמים לב אליהן יותר/פחות בדגמים השונים), הן נקראות stutter ו- judder.

תוכל לקרוא עליהן עוד כאן: https://www.rtings.com/tv/tests/motion/24p

התופעה הראשונה נגרמת כאשר מנגנים תוכן עם קצב פריימים נמוך (למשל סרטים או תוכן מנטפליקס בקצב של 24 פריימים לשנייה) במסך עם זמן תגובה נמוך.
למשל ה-Nu8000 בעל זמן תגובה די נמוך, מה שמצוין עבור input lag במשחקים לדוגמא, אבל גורם לחלק מהתכנים להיראות פחות חלקים כמו שאמרתי, כי כל פריים נמצא על המסך יותר זמן. זהו טרייד אוף מסוים ואין הרבה מה לעשות עם זה.

התופעה השניה נגרמת בגלל מקור שלא מצליח להציג את התוכן בקצב בפריימים הנכון (למשל סטרימר חלש שלא מעבד 4k כמו שצריך), או בגלל חוסר סנכרון בין קצב הפריימים של התוכן (למשל 24 פריימים) לקצב הרענון הטבעי של המסך (60Hz או כפולה שלו).
Nu8000 אמור לטפל בחוסר הסנכרון הזה (כאשר הבעיה לא בגלל המקור כמובן...) באמצעות ההגדרות שציינתי קודם, למעט עבור מקור שמשדר ב-60i (למשל ממיר כבלים). בכל אופן רוב המקורות היום משדרים ב-60p, כך שזה לא משנה.

Avieli פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

@shlomiu
תודה רבה לך על התשובה המלאה !!
למרות שעברתי על ההגדרות שבאתר עדיין אני לא מצליח להגיע לתמונה שאני רוצה ( כמו בטלויזיה הפשוטה שהייתה לפני כן.. )
עדיין בהמון מצבים יש תקיעות מעצבנות שלא נותנות לי חוויה מהטלויזיה..
מרגיש כבר מיואש 😡
הלוואי שיינתן לי הפתרון לבעיה...
שוב תודה

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #7 

אם הסרט הוא 24p אבל הנגן מוציא 60 הרץ אז שום הגדרה לא תעזור כי הדגם הזה לא יודע לבטל גמגומים מאות כזה! תחליף לנגן שיודע להתאים קצב רענון לתוכן כמו למשל אפל טי וי. גם קודי יודע לעשות את זה וגם סטרימרי zidoo.

shlomiu
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

@BARBIE
·לפי rtings זה לא נכון, בפירוש מצוין שם שnu8000 הוא "Judder-Free 24p via 60p", וכן "Judder-Free 24p via Native Apps",
ככה שלכאורה הוא אמור להתמודד עם הגמגום בין אם מדובר בנגן חיצוני (שהוא לא 60i) ובין אם מדובר באפליקציה בטלויזיה.

איזה דגמים כן תומכים לדעתך, ואיפה זה כתוב?

Avieli פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

אשאל שאלה יותר פשוטה...
נגיד שהתקיעות יותר מפריעות לי בשידור ערוצים רגילים מהממיר.
אני עם הוט בפיירבוקס 4k. האם אני יכול לשנות משהו בהגדרות של הממיר שלפחות בערוצים הרגילים התוכן לא יתקע ? אולי משם הבעיה ?

shlomiu
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

@Avieli
·אני לא מכיר ממירים חדשים של הוט, אבל בהנחה שהממיר הוא לא רק 60i (או 50i) אלא 60p (או 50p), אולי הוא תומך גם ב-50hz וגם ב-60hz, זה ניחוש פרוע אבל אולי זה עלול לשנות משהו.

Avieli פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

שוב אני מודה לך על המענה, אבל עדיין לא הצלחתי לעשות משהו שיוכל לתת לי חווית צפיה... אני כבר מתגעגע לטלוויזיה הישנה שהייתה לי.
אם יש מישהו שחווה את אותה הבעיה, שאין צפייה חלקה בטלוויזיה אשמח לעזרה.. תודה 😄

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”